Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω έναν 4690k πάνω σε μία Gigabyte Z97X Gaming 3 και είπα να παίξω λίγο για εκπαιδευτικούς σκοπούς, μιας και δε με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή κάτι σε παραπάνω επειδόσεις. 

1) Πάνω στα πειράματα δοκίμασα να ρίξω και την τάση κρατώντας την stock ταχύτητα της CPU χωρίς turbo boost, δηλαδη max μέχρι 3,5GHz. Συγκεκριμένα στο αυτόματο η μητρική έδινε 1,044V στο vCore και εγώ έφτασα νομίζω stable μέχρι και -0,135V offset. Είναι καλό αυτό; Γενικώς αν είναι stable έτσι, θα μπορούσα να το αφήσω μόνιμα; Αυτη τη στιγμή δηλαδή σε idle κατάσταση με multiplier x8 παίζει στα 0,591V και σε full speed με x35 multiplier φτάνει το πολύ 0,910V. 

2) Όταν όμως πήγα να γυρίσω στο Auto το CPU vCore, πράγμα που φαίνεται να ακυρώνει το offset που έχω ρυθμίσει ακριβώς απο κάτω, εξακολουθούσε να δουλεύει με το offset! Αυτό είναι κάποιο bug του BIOS ή έτσι θα επρεπε να είναι; Δηλαδή έπρεπε να φυρίσω πρώτα το offset στο Auto και μετά να πάω από πάνω και να το κάνω Auto. Την επιλογή offset μου την ενεργοποιεί μόνο όταν η απο πάνω επιλογή είναι στο Normal αντί στο Auto.

post-121105-0-84565500-1490618401_thumb.jpg

3) Επίσης σχετικά με overclocking, καλύτερο είναι να πειράζω τον multiplier μόνο ή να πειράζω τo Bus freq κρατώντας το ίδιο multiplier? 

4) Και σε περίπτωση που ανεβάσω την τάση χειροκίνητα (όχι στο offset, αλλά καρφωτή στο vCore) αυτή είναι η μέγιστη τάση που θα δώσει ή την δίνει μόνιμα και στα χαμηλά multipliers που δε χρειάζεται? 

Και κάτι τελευταίο. Στην φωτο που έβαλα από πάνω μπορεί κάποιος να μου πει τι είναι το VRIN Calibration και το Override που στο Auto δίνει 1,8V? 

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Δε ξέρω αν το είπα και σωστά αυτό. Γιατί έτσι το λέει στο CPUz αλλά νομίζω στο Bios είναι αυτό που λέει Host base clock. Στην ουσία αυτό το clock επί τον multiplier δεν μας βγάζει την συνολική ταχύτητα ή δεν έχω καταλάβει καλά;

Δηλαδή πλέον για OC πειράζεις μόνο τον multiplier? Παλιά με τους core duo που είχα ασχοληθεί δεν ήταν έτσι :P

Δημοσ.

Δε ξέρω αν το είπα και σωστά αυτό. Γιατί έτσι το λέει στο CPUz αλλά νομίζω στο Bios είναι αυτό που λέει Host base clock. Στην ουσία αυτό το clock επί τον multiplier δεν μας βγάζει την συνολική ταχύτητα ή δεν έχω καταλάβει καλά;

Δηλαδή πλέον για OC πειράζεις μόνο τον multiplier? Παλιά με τους core duo που είχα ασχοληθεί δεν ήταν έτσι :P

Aπο το 2010 έχει αλλάξει αυτό, με το 1151 το επαναφέρανε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...