Knight of Mercy Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, αρχικά έχω ένα ζευγάρι από τα ηχεία που ανέφερα, βλέπω ότι τα Magnat τα συστήνουν αρκετοί, για sub δεν καίγομαι ακόμα γιατί μετακομίζω σε διαμέρισμα και δεν ξέρω αρχικά τι παίζει με την μόνωση της οικοδομής. Τα οποία είναι PA, δηλ. έχουν μετασχηματιστή 100V, ο οποίος παρακάμπτεται στα 8Ω, ενώ ο ενισχυτής "παίζει" στα 6Ω. Η θα τα χρησιμοποιήσεις με αντίστοιχο ενισχυτή ή θα πρέπει να αφαιρεθεί απο το κάθε ηχείο ο μετασχηματιστής και να μετατραπούν σε παθητικά. Διαφορετικά μπορείς να προσθέσεις στις εξόδους του ενισχυτή σου, μετασχηματιστές 100V για να οδηγήσεις τα ηχεία (εξτρά κόστος) Επίσης η πλαστική καμπίνα τους δεν είναι για ιδιαίτερες απαιτήσεις. Ουσιαστικά, δύο λύσεις έχεις: - Πουλάς τον ενισχυτή και αγοράζεις άλλον με έξοδο 100V ώστε να χρησιμοποιήσεις τα ηχεία που έχεις ήδη, ή - Πουλάς τα ηχεία και "στήνεις" σύστημα πάνω στον Yamaha Η πρώτη λύση ενδεχομένως και να σου αφήσεις μερικά χρήματα στη τσέπη (ρέστα) αλλά απο απόδοση μην περιμένεις θαύματα, ενώ η δεύτερη θέλει budget σχετικά "καλό" αλλά ποιοτικά δεν συγκρίνεται με τη πρώτη.
SpirosZ68 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Τα οποία είναι PA, δηλ. έχουν μετασχηματιστή 100V, ο οποίος παρακάμπτεται στα 8Ω, ενώ ο ενισχυτής "παίζει" στα 6Ω. Η θα τα χρησιμοποιήσεις με αντίστοιχο ενισχυτή ή θα πρέπει να αφαιρεθεί απο το κάθε ηχείο ο μετασχηματιστής και να μετατραπούν σε παθητικά. Διαφορετικά μπορείς να προσθέσεις στις εξόδους του ενισχυτή σου, μετασχηματιστές 100V για να οδηγήσεις τα ηχεία (εξτρά κόστος) Επίσης η πλαστική καμπίνα τους δεν είναι για ιδιαίτερες απαιτήσεις. Ουσιαστικά, δύο λύσεις έχεις: - Πουλάς τον ενισχυτή και αγοράζεις άλλον με έξοδο 100V ώστε να χρησιμοποιήσεις τα ηχεία που έχεις ήδη, ή - Πουλάς τα ηχεία και "στήνεις" σύστημα πάνω στον Yamaha Η πρώτη λύση ενδεχομένως και να σου αφήσεις μερικά χρήματα στη τσέπη (ρέστα) αλλά απο απόδοση μην περιμένεις θαύματα, ενώ η δεύτερη θέλει budget σχετικά "καλό" αλλά ποιοτικά δεν συγκρίνεται με τη πρώτη. Φιλε μου χωρις παρεξηγηση δεν ισχυει τιποτα απο ολα αυτα που λες.. Τα ηχεια παρακαμπτουν τον μετασχηματιστη με διακοπτη και λειτουργουν ως κανονικα ηχεια. Ο μετασχηματιστης μπαινει για να επιτρεψει την χρηση μακριων καλωδιων. Επισης τα ηχεια εχουν συνθετη αντισταση που μπορει να κυμαινεται απο λιγα Ωμ κατω απο την ονομαστικη τους μεχρι πολλα Ωμ πανω απο αυτην. Τα 8 Ωμ ειναι πιο ευκολο φορτιο για τον ενισχυτη απο τα 6. Ο Ενισχυτης δινει προδιαγραφες για 6Ωμ γιατι μεχρι τοσο χαμηλα μπορει να κατεβει και γιατι εκει δινει πιο εντυπωσιακα νουμερα οχι γιατι δεν μπορει να παιξει με ηχεια 8 Ωμ η γιατι πρεπει να παιζει με ηχεια 6 Ωμ. Επισης τα ηχεια ειναι της Ελληνικης Metro της οποιας σχεδιαστης ειναι ο Θαλης Μενεξελης πρωην ιδιοκτητης της Θητα-Μι μιας μικρης βιοτεχνιας High End Audio ο οποιος λογω του background του ειμαι βεβαιος οτι εχει σχεδιασει ενα πολυ αξιοπρεπες ηχειο.
sugarias Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Φιλε μου χωρις παρεξηγηση δεν ισχυει τιποτα απο ολα αυτα που λες.. Τα ηχεια παρακαμπτουν τον μετασχηματιστη με διακοπτη και λειτουργουν ως κανονικα ηχεια. Ο μετασχηματιστης μπαινει για να επιτρεψει την χρηση μακριων καλωδιων. Επισης τα ηχεια εχουν συνθετη αντισταση που μπορει να κυμαινεται απο λιγα Ωμ κατω απο την ονομαστικη τους μεχρι πολλα Ωμ πανω απο αυτην. Τα 8 Ωμ ειναι πιο ευκολο φορτιο για τον ενισχυτη απο τα 6. Ο Ενισχυτης δινει προδιαγραφες για 6Ωμ γιατι μεχρι τοσο χαμηλα μπορει να κατεβει και γιατι εκει δινει πιο εντυπωσιακα νουμερα οχι γιατι δεν μπορει να παιξει με ηχεια 8 Ωμ η γιατι πρεπει να παιζει με ηχεια 6 Ωμ. Επισης τα ηχεια ειναι της Ελληνικης Metro της οποιας σχεδιαστης ειναι ο Θαλης Μενεξελης πρωην ιδιοκτητης της Θητα-Μι μιας μικρης βιοτεχνιας High End Audio ο οποιος λογω του background του ειμαι βεβαιος οτι εχει σχεδιασει ενα πολυ αξιοπρεπες ηχειο. Έχει κάποιον διακόπτη, γιατί δεν βλέπω κάτι... επίσης από τα magnat ποια να επιλέξω; τα 102 ή τα 202;
Knight of Mercy Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Φιλε μου χωρις παρεξηγηση δεν ισχυει τιποτα απο ολα αυτα που λες.. Τα ηχεια παρακαμπτουν τον μετασχηματιστη με διακοπτη και λειτουργουν ως κανονικα ηχεια. Ο μετασχηματιστης μπαινει για να επιτρεψει την χρηση μακριων καλωδιων. Επισης τα ηχεια εχουν συνθετη αντισταση που μπορει να κυμαινεται απο λιγα Ωμ κατω απο την ονομαστικη τους μεχρι πολλα Ωμ πανω απο αυτην. Τα 8 Ωμ ειναι πιο ευκολο φορτιο για τον ενισχυτη απο τα 6. Ο Ενισχυτης δινει προδιαγραφες για 6Ωμ γιατι μεχρι τοσο χαμηλα μπορει να κατεβει και γιατι εκει δινει πιο εντυπωσιακα νουμερα οχι γιατι δεν μπορει να παιξει με ηχεια 8 Ωμ η γιατι πρεπει να παιζει με ηχεια 6 Ωμ. Επισης τα ηχεια ειναι της Ελληνικης Metro της οποιας σχεδιαστης ειναι ο Θαλης Μενεξελης πρωην ιδιοκτητης της Θητα-Μι μιας μικρης βιοτεχνιας High End Audio ο οποιος λογω του background του ειμαι βεβαιος οτι εχει σχεδιασει ενα πολυ αξιοπρεπες ηχειο. Αν διαβάσεις λίγο τις προδιαγραφές του link που ανέβασε ο ts, θα διαπιστώσεις ότι δεν υπάρχει διακόπτης αλλά "αυτόματη" παράκαμψη (bypass) στα 8Ω. Προφανώς δεν ειναι θέμα σχεδιασμού του ίδιου του ηχείου, πού ούτως ή άλλως για άλλη χρήση σχεδιάστηκε, αλλά του παντρέματος που επιθυμεί ο ts. Το μετασχηματιστή γραμμής το χρησιμοποιούν για να αντισταθμίσουν τις απώλειες της απόστασης (βλ. αντίσταση λόγω μήκους καλωδίου) στην εγκατάσταση πολλών (παράλληλα/σε σειρά) ηχείων στον ίδιο χώρο αλλά και την ευκολία στον υπολογισμό του αριθμού τους (ισχύς ηχείων <= ισχύ ενισχυτή) παραβλέποντας τα ωμικά φορτία των ηχείων. Δεν "βλέπω" κανένα πλεονέκτημα απο τη χρήση ηχείων PA σε σπίτι, αφού τα κύρια μειονεκτήματα της υλοποίησης είναι η χαμηλότερη ποιότητα αλλά και η μείωση του εύρους των συχνοτήτων. Τέλος, δεν βλέπω λόγο παρεξήγησης.
SpirosZ68 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Στο manual γραφει οτι υπαρχει διακοπτης http://www.metroaudiosystems.gr/images/stories/manuals/140099_pl5bms_manual.pdf Δεν "βλέπω" κανένα πλεονέκτημα απο τη χρήση ηχείων PA σε σπίτι Με μολις 300 ευρω διαθεσιμο μπατζετ για ολο το συστημα το πλεονεκτημα ειναι οτι γλυτωνει 100 ευρω που μπορει να τα διαθεσει σε κατι πιο ουσιαστικο. επίσης από τα magnat ποια να επιλέξω; τα 102 ή τα 202; Τα 202 1
Knight of Mercy Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Στο manual γραφει οτι υπαρχει διακοπτης http://www.metroaudiosystems.gr/images/stories/manuals/140099_pl5bms_manual.pdf Με μολις 300 ευρω διαθεσιμο μπατζετ για ολο το συστημα το πλεονεκτημα ειναι οτι γλυτωνει 100 ευρω που μπορει να τα διαθεσει σε κατι πιο ουσιαστικο. Χρόνια τώρα ο διακόπτης μόνο στο manual υπάρχει. Ισως να "παίζουν" και "replicas" METRO PL στη πιάτσα.
SpirosZ68 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Έχει κάποιον διακόπτη, γιατί δεν βλέπω κάτι... Στο μανιουαλ αναφερει οτι υπαρχει. Απο τις φωτογραφιες δεν μπορω να δω κατι, μπορεις να παρεις τηλεφωνο την εταιρια και να ρωτησεις που βρισκεται ο διακοπτης. "Ηχείο 5,5” με ενσωματωμένο μετασχηματιστή 100V και λήψεις 25/15/10/5W/8Ω. O μετασχηματιστής παρακάμπτεται στην επιλογή 8Ω και το ηχείο μπορεί να λειτουργήσει Ωμικά. ευαισθησία 90dΒ, απόκριση συχνότητας 75Hz-16kHz." Μπορει να βρισκεται εσωτερικα και να πρεπει να το ανοιξεις. 1
graphist83 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Και να μην υπαρχει διακπτης, ολα τα 100βολτικα μεγαφωνα μπορουν να παιξουν και ως απλα, αν γινει bypass o μτχ. Για surround ηχεια δεν νομιζω οτι υπαρχουν ιδιαιτερες απαιτησεις. Ειδικα οταν μιλαμε για τοσο entry οικονομικα συστηματα. Ο ενισχυτης ειναι και ολιγον ψοφιμι και τα 90db ευαισθησια ειναι επισης θετικα. Δεν ειμαι και εγω κατα να αξιοποηθουν. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα