Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, G.bar είπε

Αρκετά ξεπερασμένο πλέον το air και με αναλυση για κλαματα. 1000 φορές να πας σε macbook 12, και απο θεμα φορητότητας και μπαταρίας και τα πάντα. Θυμαμαι οτι με χρηση word και λιγο ιντερνετ εβγαζα 15+ ωρες συνεχους χρήσης. Βεβαια και τα κανούργια pro είναι αρκετα ελαφρυα επίσης αλλα ξεφευγουν στην τιμη.  Είχα air 13αρι και γενικότερα έχω περασει απο διαφορα macbooks. Οτιδήποτε πριν τις ρετινα είναι πολυ κουραστικο για τα ματια και θα το συνειδητοποιησεις μόλις χρησιμοποιησεις οθονη με υψηλη αναλυση και μετα επιστρεψεις να κανεις δουλεια στο air. 

Και να προσθέσω έτσι για την ιστορία.

Είχα ένα πλαιό macbook pro 2008. Έβλεπα τα videos στο youtube σε 360p χωρίς κανένα θέμα. Αν το έβαζα 720p δεν καταλάβαινα κ πολλές διαφορές.

Όταν το retina  φορτώνει κάτι σε 360p αναρωτιέμαι τί γίνεται και πώς έβλεπα σε 360p. Φυσικά το πρόβλημα ήταν η οθόνη του παλιού mbp. Γενικά λοιπόν το θέμα ανάλυσης και ποιότητας οθόνης δεν είναι τόσο απλό και δυστυχώς το καταλαβαίνεις όταν έχεις το καλύτερο.  

Πιο ειδικά τώρα, μην πάρεις το air. Είναι ξεπερασμένο απ'όλες τις απόψεις. Για εμένα, για τη δουλειά που το θες η καλύτερη επιλογή (ναι πιο ψηλά σε χρήματα και sorry για το off topic μιας κι αναφέρεσαι στα air) είναι ένα macbook pro (το απλό). Με τιμολόγιο που θα το πάρεις θα σου βγει ακόμα πιο οικονομικά. Δεν ξέρω αν το έχεις κοιτάξει.

Όσο για windows, παίρνεις έναν εξωτερικό SSD, φορτώνεις windows 10 on the go (boot από τον εξωτερικό δηλαδή) και είναι σα να έχεις windows. Ούτε partition για να μην χάσεις χώρο από τον σκληρό του mac, ούτε συμβιβασμοί, ούτε τπτ. Αυτό κάνω εγώ για το θέμα windows καθώς ένα στατιστικό πρόγραμμα που χρησιμοποιώ δεν υπάρχει σε mac. Για εμένα αυτή είναι η καλύτερη λύση, ασχέτως αν δεν την έχεις υπολογίσει. 

• Like 1
  • Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δε σκοπεύω να δώσω τόσα λεφτά για αυτό δεν κοίταξα καν το pro το οποίο ακόμα και με τιμολόγιο βγαίνει πάνω από 1100€. Ήθελα να πορευτώ χωρίς το ΦΠΑ γύρω στα 700. Τόσο θέμα πια η ανάλυση; Επι του παρόντος ανέφερα πως δουλεύω χώρις πρόβλημα με 1366*768. 

Το 12αρι το αποκλείω είναι απαράδεκτο. Βασικά είναι ταμπλετ με πληκτρολόγιο χωρίς καμία διασύνδεση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το 12άρι δείχνει όπως λες, αλλά αν το δουλέψεις λίγο θα αλλάξεις γνώμη. Το usb-c ως μοναδικό port έχει υπέρ/κατά συμφωνώ. Ναι πρέπει να κουβαλάς ένα usb-c hub ή adaptor μαζί σου, όμως αντίστοιχα μπορείς να έχεις ένα hub πάνω στο χώρο εργασίας σου με τα πάντα συνδεδεμένα και απλά να συνδέεις το usb-c πάνω στο laptop σου και να το μετατρέπεις σε σταθερό κατευθείαν.

Η ανάλυση του Air μια χαρά είναι (είχα και 11 και 13), πιο πολύ θα το σκεφτόμουν επειδή έχει αρχίσει να παλιώνει και η Air σειρά πάει για κατάργηση (βλέπε iPad). Δες και για Macbook Pro 2015 σε stock.

Επεξ/σία από Dr.Fuzzy
Δημοσ.

Πήγαινε δες το pro από κοντά και μετά έλα και πες για τα παραπάνω χρήματα. Εγώ τα έδωσα αν και μπορούσα να πάρω και με λιγότερα χρήματα και δε τα έχω μετανιώσει ούτε στιγμή. Η retina είναι απίστευτη.

Δημοσ.

Το είδα ήταν δίπλα δίπλα. Ότι είχε καπωσ καλύτερη ανάλυση δε το συζητάμε αλλά αφενος Δε βλέπω τη σκοπιμότητα της μεγαλησ Ανάλυσης σε 13’’ και αφετέρου ξεφεύγει παρά πολύ οικονομικά για εμένα στην παρούσα φάση που θα κάνω δοκιμή στα osx. Και τα 700 για το air είναι οριακά - αν και πάντα τόσα δίνω για λαπτοπ (απλά άλλες φορές πλήρωνα κ το ΦΠΑ στο ποσό αυτό). 

9 ώρες πριν, Dr.Fuzzy είπε

Το 12άρι δείχνει όπως λες, αλλά αν το δουλέψεις λίγο θα αλλάξεις γνώμη. Το usb-c ως μοναδικό port έχει υπέρ/κατά συμφωνώ. Ναι πρέπει να κουβαλάς ένα usb-c hub ή adaptor μαζί σου, όμως αντίστοιχα μπορείς να έχεις ένα hub πάνω στο χώρο εργασίας σου με τα πάντα συνδεδεμένα και απλά να συνδέεις το usb-c πάνω στο laptop σου και να το μετατρέπεις σε σταθερό κατευθείαν.

Η ανάλυση του Air μια χαρά είναι (είχα και 11 και 13), πιο πολύ θα το σκεφτόμουν επειδή έχει αρχίσει να παλιώνει και η Air σειρά πάει για κατάργηση (βλέπε iPad). Δες και για Macbook Pro 2015 σε stock.

Για το 12αρι δε το συζητάω καν. Ήδη θα συμβιβαστώ στην περιορισμένη συνδεσιμότητα των apple και δε θέλω να κουβαλάω ανταπτορες κλπ. Ο λόγος που θέλω το air είναι ανεξαρτησία και απόλυτη φορητότητα. Σχετικα με το stock που λες τι εννοείς; Έχεις κάποιο λινκ; 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Dr.Fuzzy είπε

Κοίταξε σε πλαίσιο, public, κλπ, αν έχουν προσφορά καποιο που είναι σε display ή έχει ξεμείνει.

καλα display δε παιρνω θα ειναι ρημαγμένα και θα τα εχει βαλει χερι ο καθε περαστικος, θα περασω να ρωτήσω για στοκ αλλα και πάλι δε νομιζω να το κατεβάσουν κατω απο 1000 (με φπα), ωστε να μου βγει στα ιδια με το καινουργιο air

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, paylidis είπε

Το είδα ήταν δίπλα δίπλα. Ότι είχε καπωσ καλύτερη ανάλυση δε το συζητάμε αλλά αφενος Δε βλέπω τη σκοπιμότητα της μεγαλησ Ανάλυσης σε 13’’ και αφετέρου ξεφεύγει παρά πολύ οικονομικά για εμένα στην παρούσα φάση που θα κάνω δοκιμή στα osx. Και τα 700 για το air είναι οριακά - αν και πάντα τόσα δίνω για λαπτοπ (απλά άλλες φορές πλήρωνα κ το ΦΠΑ στο ποσό αυτό). 

Για το 12αρι δε το συζητάω καν. Ήδη θα συμβιβαστώ στην περιορισμένη συνδεσιμότητα των apple και δε θέλω να κουβαλάω ανταπτορες κλπ. Ο λόγος που θέλω το air είναι ανεξαρτησία και απόλυτη φορητότητα. Σχετικα με το stock που λες τι εννοείς; Έχεις κάποιο λινκ; 

Οντας κατοχος macbook air 13", δεν ειναι μονο η αναλυση το προβλημα, ειναι οτι ειναι φθηνιαρικη οθονη που συχνα βρισκεις καλυτερες σε λαπτοπ των 350€.

Πχ επειδη ειναι tn panel και οχι ips panel σε σχεση με αυτη του macbook pro, το air εχει και πολυ περιορισμενες γωνιες θεασης και σχεδον το μισο contrast ratio(και 30-40% χαμηλοτερη φωτεινοτητα).

Εδω περι γωνιων θεασης:

macbook air

csm_Ohne_Titel_400a8e5e03.jpg

macbook pro

csm_Blickwinkel_b507565020.jpg

Θα ελεγα λοιπον οτι η χαμηλοτερη αναλυση ειναι το μικροτερο προβημα της οθονης του air. Απλα επειδη ειναι ενα νουμερο που αναφερεται και στα spec, εκει εστιαζει ο κοσμος που δεν μπορει να εξηγησει διαφορετικα το ποσο καλυτερες ειναι οι αλλες οθονες.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 2
Δημοσ.

Από την άλλη πλευρά - μιας κι όσο περισσότερο 'ξεψυρίζεις' κάτι τόσο πιο πολύπλοκο γίνεται - διαθέτεις μέχρι 700Ε και θέλεις mac. Συνεπώς, το air θα σου δώσει αυτό που θες. Αναφέρεις επίσης σύνδεση σε εξωτερικό monitor. Οπότε ακόμα κι έτσι θα δουλεύεις πιο άνετα στο γραφείο. 

Άρα μην το ψάχνεις πολύ αφού τα 700 είναι ταβάνι. Την δουλειά σου μια χαρά θα την κάνεις. Εμείς εδώ έχουμε και την τρέλα να ψαχνόμαστε όσο δεν πάει και να προτείνουμε και την βέλτιση επιλογή για τον καθένα σύμφωνα με την άποψη κι εμπειρία μας, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς το οικονομικό είναι πάντα ο καταληκτικός παράγοντας. Οπότε, αφού το έχεις βάλει στο μάτι και δεν ανεβαίνεις πάνω από τα 700Ε (απολύτως σεβαστό και φυσικά κατανοητό), πάρτο. Μια χαρά θα είσαι και θα μπεις και κόσμο του mac os :) 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω πάντως επιμενω να το ξανασκεφτεις.

Δεν ειναι μονο η φθηνιαρικη οθονη, ειναι οτι εν ετει 2018 πλήρωνεις καινουριο ενα λαπτοπ που βγηκε ουσιαστικα το 2015(το μοντελο του 2017 απλα εβαλε λιγο πιο γρηγορο επεξεργαστη αλλα παλι χρονολογιας 2015) και παει ουσιαστικα για καταργηση.

Ο επεξεργαστης του ειναι του 2015, η καρτα γραφικων του ειναι του 2015, η οθονη του ειναι ιδια απο το 2011, ο ssd που εχει πιανει την μιση ταχυτητα απο αυτον του macbook pro κλπ.

Ακομα και η αυτονομια του δεν ειναι καλη εν ετει 2018, ειδικα αν συνυπολογισει καποιος οτι δεν εχει τοσο φωτεινη οθονη, οποτε θα πρεπει να δουλευει συχνα σε υψηλη φωτεινοτητα(αρα μικροτερη αυτονομια).

Θεωρω οτι ειναι κριμα εν ετει 2018 να παρει καποιος λαπτοπ αξιας ~900€ με φθηνιαρικη οθονη, επεξεργαστη του 2015, μετρια αυτονομια, μεγάλο σασι κλπ.

Ειναι ξεπερασμενο, ειδικα για την τιμη του και φαινεται οτι η apple το καταλαβαινει και θα το αποσυρει και θα βγαλει καινουριο μοντελο:

Apple Said to Release New Entry-Level 13-inch MacBook This Year, Likely Replacing MacBook Air

Επεξ/σία από haHa
  • Like 2
Δημοσ.

Με προβληματισατε εντόνως... Ημουν σχεδόν ψημένος, περιμενα να ξαναπεσει λιγο η τιμή του γιατι για κάποιο λόγο την ανέβασαν εδω και μια εβδομάδα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...