markos9 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Καλήμερα παιδιά, πριν κάνα δυο μέρες με πήραν τηλ. για να βάλω vdsl (+5 ευρό ακόμα στον λογαριασμό) αξίζει να το κάνω; Είμαι στην επαρχία, Πρέβεζα δλδ και ο παροχος μου είναι η φορτνετ (νοβα). Η ταχύτητα μου το μέγιστο που έχω μετρήσει είναι 6,5 mbps (813 kb/s). Ο τεχνικός στο τηλ μου είπε ότι στην χειρότερη περίπτωση με κακή καλωδίωση από την καμπίνα έως στην πολυκατοικία μου( η πολυκατοικία έχει πολύ καλή καλωδίωση, πριν 3 μήνες την είδε ο τεχνικός και μου είπε ότι είναι σπάνιο αυτό. Αυτό επίσης μου το είπε και φίλος ηλεκτρολόγος) θα είναι 30 mbps. Κατά πόσο είναι πιθανό να ισχύει ότι μπορεί να φτάσει τόσο ψηλά; Επίσης μπορώ να χρησιμοποιήσω το ίδιο μόντεμ που έχω τώρα; Technicolor TG582n Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
SPANK Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δυστηχώς κανεις δεν μπορεί να σου πει με σιγουριά οποτε μην πιστεύεις τιποτα απο οτι ακούς , η ταχύτητα σου εξαρτάται απο πολούς παράγοντες με σημαντικότερο ποσο μακριά εισαι απο το dslam οπου και απο εκει εξαρτάται τι ταχύτητα θα έχεις , καλωδίωση στην πολικατοικία παίζει ρόλο αλλα ακόμα και και την καλύτερη καλωδίωση να έχεις αν εισαι μακριά απο το dlslam μπορεί να πιάνεις και 15 .... Δυστηχώς πρέπει να βάλεις vdsl και τοτε θα δείς ποσο θα πιάσεις 2
markos9 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) Δυστηχώς κανεις δεν μπορεί να σου πει με σιγουριά οποτε μην πιστεύεις τιποτα απο οτι ακούς , η ταχύτητα σου εξαρτάται απο πολούς παράγοντες με σημαντικότερο ποσο μακριά εισαι απο το dslam οπου και απο εκει εξαρτάται τι ταχύτητα θα έχεις , καλωδίωση στην πολικατοικία παίζει ρόλο αλλα ακόμα και και την καλύτερη καλωδίωση να έχεις αν εισαι μακριά απο το dlslam μπορεί να πιάνεις και 15 .... Δυστηχώς πρέπει να βάλεις vdsl και τοτε θα δείς ποσο θα πιάσεις Δλδ πάει και με την τύχη η απόσταση είναι 2,8 χλμ περίπου από το dslam ( tο κέντρο) και από την καμπίνα (καφαο) είναι 600 μ. μπορεί και λίγο πιο κοντά δλδ και στα 350 μ. γτ είναι δυο εδώ στην περιοχή μου (και τα δυο τα έχουν αλλάξει με καινούργια) Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2017 από markos9
SPANK Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Μπορεί να εχεις και καλή ταχύτητα αλλα πραγματικά δεν μπορεί κανένας να σου πει και ναι ειναι και στην τύχη 1
kaktos77 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Κοίτα έχεις αρκετά χαμηλή ταχύτητα σε adsl, εφόσον λες ότι έχεις και καινούργια kv τότε θα πιάνεις αρκετά καλά vdsl αν και αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Όπως και να έχει εγώ θα έκανα την αναβάθμιση σε vdsl γιατί και 25 π.χ. να πάς στην χειρότερη είναι τεράστια η διαφορά από εκεί που είσαι τώρα...
markos9 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Μπορεί να εχεις και καλή ταχύτητα αλλα πραγματικά δεν μπορεί κανένας να σου πει και ναι ειναι και στην τύχη Κοίτα έχεις αρκετά χαμηλή ταχύτητα σε adsl, εφόσον λες ότι έχεις και καινούργια kv τότε θα πιάνεις αρκετά καλά vdsl αν και αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Όπως και να έχει εγώ θα έκανα την αναβάθμιση σε vdsl γιατί και 25 π.χ. να πάς στην χειρότερη είναι τεράστια η διαφορά από εκεί που είσαι τώρα... Μόλις πήρα τηλ και έκανα την διαδικασία. Μακάρι να πάνε όλα καλά! Φίλε kaktos, κάπως έτσι το σκέφτηκα και εγώ. Με έναν φίλο που μίλησα, είναι πιο μακριά από έμενα. Το vdsl τα πάει πολύ καλά λέει, παρολου που δεν έχουν ολοκλήρωση την διαδικασία με της οπτικές στην περιοχή του.
GReaperEx Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Ο μόνος λόγος που εγώ προσωπικά θα έβαζα VDSL είναι για το παραπάνω upload. Αν ανεβάζεις συχνά τότε το χρειάζεσαι.
kaktos77 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Ο μόνος λόγος που εγώ προσωπικά θα έβαζα VDSL είναι για το παραπάνω upload. Αν ανεβάζεις συχνά τότε το χρειάζεσαι. Θα συμφωνούσα αν η ταχύτητα του ήταν πάνω από 12-13mbps στο download γιατί έτσι όπως είναι θα έχει πρόβλημα ειδικά αν συνδέονται παραπάνω της μιας συσκευής στο δίκτυο του...
markos9 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Ο μόνος λόγος που εγώ προσωπικά θα έβαζα VDSL είναι για το παραπάνω upload. Αν ανεβάζεις συχνά τότε το χρειάζεσαι. Ε που κ που ανεβάζω κάποια αρχεία. Αν και προσπαθώ να το αποφεύγω γτ το upload μου είναι με το ζόρι 1 mbps
mkp Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Ο μόνος λόγος που εγώ προσωπικά θα έβαζα VDSL είναι για το παραπάνω upload. Αν ανεβάζεις συχνά τότε το χρειάζεσαι. ναι άλα εξακολουθεί να είναι αρκετά χαμηλό, εγώ με VDSL περνώ upload λίγο πανό από 2 mbps άλα download 28 mbps
makis269 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 σε σχεση με τα 6-7 που πιάνεις τώρα σε down , οσο χάλια και να ειναι το vdsl στην περιοχή σου στην χειρότερη θα έχεις 20 down & 2-3 up ,το θέμα ειναι αν μπορείς το οικονομικό ,διοτι ο λογος να μην βάλεις vdsl ειναι μονο τα παραπάνω χρήματα σε σχεση με το adsl.
markos9 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 σε σχεση με τα 6-7 που πιάνεις τώρα σε down , οσο χάλια και να ειναι το vdsl στην περιοχή σου στην χειρότερη θα έχεις 20 down & 2-3 up ,το θέμα ειναι αν μπορείς το οικονομικό ,διοτι ο λογος να μην βάλεις vdsl ειναι μονο τα παραπάνω χρήματα σε σχεση με το adsl. Το πόσο είναι πολύ μικρο και έτσι δεν έχω πρόβλημα σε αυτό. Το μόνο που με ανήσυχη είναι αν θα δω διάφορα με την υπάρχουσα ταχύτητά. Αυτό ο << φόβος >> υπάρχει γτ έλεγαν 24 mbps και στο τέλος είχα και έχω αυτή την σάπια ταχύτητα που μερικές φόρες για να μη πω τις περισσότερες είναι πιο χαμηλά.
kaktos77 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δεν υπάρχει περίπτωση να μην δεις διαφορά, σίγουρα θα ανέβεις πάνω από 20 το πόσο τώρα θα δείξει....
markos9 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δεν υπάρχει περίπτωση να μην δεις διαφορά, σίγουρα θα ανέβεις πάνω από 20 το πόσο τώρα θα δείξει.... Εύχομαι για το καλύτερο αποτέλεσμα τότε
NikosKallithea Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δλδ πάει και με την τύχη η απόσταση είναι 2,8 χλμ περίπου από το dslam ( tο κέντρο) και από την καμπίνα (καφαο) είναι 600 μ. μπορεί και λίγο πιο κοντά δλδ και στα 350 μ. γτ είναι δυο εδώ στην περιοχή μου (και τα δυο τα έχουν αλλάξει με καινούργια) Τα 2,8 χιλιομετρα είναι απαγορευτικά για vdsl, Το ποσο απεχεις απο τα παλια καφαο δεν εχει καμια σημασια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα