Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όχι bullet, θα σου βγει πολύ ακριβό γιατί θα θες και κεραίες. Είτε loco πάρε είτε airgrid.

Τώρα για το 2.4 ή 5 πρέπει να δεις τι κίνηση έχει εκεί, αν δεν υπάρχουν δίκτυα δεν σε νοιάζει, αν γίνεται χαμός στα 2.4 ναι, 5 πας.

Δημοσ.

Υπάρχει και το nsys που νομίζω έχει λίγο καλύτερες τιμές. Γενικά πάντως αν μπορείς να περιμένεις λίγο, κυκλοφορεί σε λίγο καιρό η 2η γενιά των κεραιών της ubiquiti.

https://www.ubnt.com/airmax/litebeam-ac-gen2/

https://www.ubnt.com/airmax/nanobeam-ac-gen2/

https://www.ubnt.com/airmax/powerbeam-ac-gen2/

Δημοσ.

Όσο μεγαλύτερη η συχνότητα τόσο πιο πολύ εξασθενεί το σήμα.

Για εμένα δοκίμασε 2,4Ghz.

Με μερικά mWatt,κατευθυντικές κεραίες και δίχως οπτικά εμπόδια, ίσως να εκπέμπεις χιλιόμετρα μακριά.

Πρέπει να μιλήσεις με κάποιον που να έχει εμπειρία.

Δημοσ.

Κι όπως έγραψα προηγουμένως, επειδή είναι γνωστό αυτό το μειονέκτημα, τα νόμιμα όρια λειτουργίας στους 5GHz είναι μεγαλύτερα έναντι των 2,4GHZ, με αποτέλεσμα στην ίδια απόσταση έχουμε την ίδια απόδοση και στις 2 μπάντες.

Δημοσ.

Επειδη με ενδιαφέρει και εμενα αυτο το θέμα μηπως υπάρχει μια κεραία οπου η ίδια η κεραια να λαβμάνει σημα πχ απο 500μ και μετα η ιδια κεραία να εκπέμπει wifi ώστε να συνδεομαι με λαπτοπ, ταμπλετ κτλ.. χωρις να χρειαζεται να βάλω router κtl

Ξέρω οτι η tplink 7210 το κάνει κάποια άλλη ;;;;

Κάποια Ubiquiti ίσως;

Δημοσ.

Οι συσκευές της Ubiquiti μπορούν να δουλέψουν ως αναμεταδότες αλλά μόνο με άλλες συσκευές της ίδιας εταιρείας.

Το θέμα είναι ότι όλα αυτά τα εξωτερικά ΑΡ, έχουν κατευθυντικές κεραίες, που σημαίνει ότι λαμβάνουν κι εκπέμπουν προς το σημείο που είναι στραμμένα.

Π.χ. το 7210 μπορεί να κάνει αναμετάδοση αλλά θα λαμβάνουν μόνο οι συσκευές που είναι μπροστά του και εντός του πεδίου που έχει εύρος 60°. Αν σε βολεύει έχει καλώς, αλλιώς δύσκολα θα κάνεις λήψη της αναμετάδοσης εκτός κι αν είσαι πολύ κοντά του.

Σε τέτοιες περιπτώσεις καλύτερα είναι η χρήση ΑΡ με κεραία Omni, ώστε να λειτουργεί περιμετρικά, αλλά έχουν μειονέκτημα την σαφώς μικρότερη εμβέλεια έναντι των κατευθυντικών κεραιών.

Δημοσ.

έχω ήδη την tplink 7210 και κάνει αυτή την δουλειά. Αν σε 500m βάλω άλλη μια όχι tplink μια άλλη μάρκα θα μπορεί να παίρνει το σήμα της tplink και να μου δίνει εκεί τριγύρω περίπου 20 μέτρα σήμα wifi για συνδεθώ με laptop κινητό κτλ και αν ποια;

Δημοσ.

Κανείς δεν μπορεί να σου πει χωρίς δοκιμή αν πίσω από κατευθυντική κεραία θα πιάσεις σήμα αναμετάδοσης στα 10 ή 20 ή παραπάνω μέτρα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Κι όπως έγραψα προηγουμένως, επειδή είναι γνωστό αυτό το μειονέκτημα, τα νόμιμα όρια λειτουργίας στους 5GHz είναι μεγαλύτερα έναντι των 2,4GHZ, με αποτέλεσμα στην ίδια απόσταση έχουμε την ίδια απόδοση και στις 2 μπάντες.

Μα εκεί που θέλω να στείλω το σήμα και μετά να το δεχτώ υπάρχει θάλλασα ανάμεσα οπότε τα 2,4gz δεν είναι καλά;

Δημοσ.

Πως θα έχουν την ίδια απόδοση;Η απόδοση δεν μετριέται με βάση την ίδια ισχύ;

Το νόμιμο το καταλαβαίνω, αλλά με την ίδια ισχύ δεν θα έχουμε την ίδια απόδοση στις δύο διαφορετικές μπάντες.

Δημοσ.

Που ακριβώς θες να καταλήξεις; Με τα 5GHz επιτυγχάνεις γενικά μεγαλύτερες ταχύτητες, άρα εγώ βλέπω μεγαλύτερη απόδοση...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά,η κατασκευή πέτυχε!!!

...Πως κλείνω αυτό το θέμα;

Δημοσ.

Μα εκεί που θέλω να στείλω το σήμα και μετά να το δεχτώ υπάρχει θάλλασα ανάμεσα οπότε τα 2,4gz δεν είναι καλά;

Είτε 2,4GHz είτε 5GHz, θα υπάρχει κάποια επίδραση. Σε πόσο βαθμό, εξαρτάται από την απόσταση των 2 σημείων, το μέγιστο ύψος των κεραιών, την απόσταση από το νερό και αν αυτό είναι σε ηρεμία ή όχι.

Αυτό που επιδρά περισσότερο είναι η πολικότητα του σήματος, όπου πάνω από νερό προτιμάται η οριζόντια πόλωση.

Πως θα έχουν την ίδια απόδοση;Η απόδοση δεν μετριέται με βάση την ίδια ισχύ;

Το νόμιμο το καταλαβαίνω, αλλά με την ίδια ισχύ δεν θα έχουμε την ίδια απόδοση στις δύο διαφορετικές μπάντες.

Η ισχύς εκπομπής είναι ένα μόνο μέγεθος στον υπολογισμό μια ασύρματης ζεύξης. Άλλο μέγεθος είναι η εξασθένιση, όπου σε μεγαλύτερες συχνότητες είναι αυξημένη και γι' αυτό επιτρέπεται να χρησιμοποιούμε μεγαλύτερη ισχύ, ώστε τελικά να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα.

Ευχαριστώ παιδιά,η κατασκευή πέτυχε!!!

Για δώσε περισσότερες πληροφορίες για συσκευές και στοιχεία της ζεύξης.

Δημοσ.

https://www.photobox.co.uk/my/photo/full?photo_id=9705162161

εγώ με nanobeam M5-19 εστησα στα 3 χιλιομετρα και στα 5Ghz το παρακάτω link με 39/39 ανεβασμα κατεβασμα ταχυτητα.Αν θες για παραπανω αποσταση και καλυτερες ταχυτητες πηγαινε σε powebeam

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...