Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Καλησπέρα σας, Μένω σε μία απομακρυσμένη περιοχή όπου δεν υπάρχει δύκτιο internet.Οπότε σκέφτηκα να κάνω μία σύνδεση στο παλιό μου σπίτι και με μιά εξωτερική κεραία να στέλνω σήμα 3 με 4 χλμ μακριά στο σπίτι που μένω τώρα και να το δέχομαι με μιά άλλη κεραία.Ξέρει κάποιος κάτι; Καταρχάς αυτό είναι δυνατό; Παρακαλώ όχι απαντήσεις με συνδέσεις sat και sim.
nikos903 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Καλησπέρα. Οπτική επαφή υπάρχει απο το ένα σημείο στο άλλο; Απο τις ταράτσες. Πόσο υπολογίζεις να δώσεις;
KiriosD Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Θέλεις ουσιαστικά να κάνεις μία γέφυρα με χρήση 2 κεραιών γίνεται αυτό, γύρω στα 100eu κοστίζουν οι κατευθυντικές κεραίες ( https://www.skroutz.gr/c/738/wifi-antennas/m/5702_5744/TP-LINK_or_Ubiquiti/f/471534_471536/Parabolic-Εξωτερική.html?price_max=&price_min=70) συνδέεις το ethernet + την τροφοδοσία τους και τις τοποθετείς να κοιτάζουν η μία την άλλη αυτό δεν είνα wifi αλλά bridge στην έξοδο του απομακρυσμένου σπιτιού, δηλαδή είτε θα λαμβάνεις το ethernet από τη 2η κεραία για ενσυρματο δίκτυο πλέον *σε αυτή τη περίπτωση μπορείς να συνδέσεις μονάχα μία συσκευή είτε θα συνδέσεις ενα router (ανάλογα το χώρο που έχει να καλυψει με το κόστος αυτών να αρχίζει από 20eu) edit: Γίνεται με μία μόνο κεραία. οΟ 1
Sheogorath Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Γίνεται με μία μόνο κεραία. Ναι και ισχύ κάποια killowatt.
isay Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Ναι και ισχύ κάποια killowatt. και οι ενδιάμεσοι θα βγαίνουν στο μπαλκόνι για free sollarium 3
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 KiriosD, Θέλω να δώσω περίπου σε κανά 100€ με 180€ και με αυτά που μου λες δηλαδή γίνεται;
Sheogorath Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 KiriosD, Θέλω να δώσω περίπου σε κανά 100€ με 180€ και με αυτά που μου λες δηλαδή γίνεται; Τραβώντας οπτική ίνα δεν γίνεται? Αν και δνε γνωρίζω αν θα είναι φθηνότερο.
blanka Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Τραβώντας οπτική ίνα δεν γίνεται? Αν και δνε γνωρίζω αν θα είναι φθηνότερο. Το να πάρει άδεια απο τον δήμο να σκάψει 3χλμ οπτική ίνα, λες να είναι φθηνότερο απο 100-200€ ενός ασύρματου δικτύου . 1
kostasbm Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 ολα γινονται γνωμη μου ειναι να επικοινωνησεις με μαγαζι που εχει τα προιοντα να δεις τι σου προτεινουν εγω προτεινω ubiquiti ειναι πολυ καλα και δοκιμασμενα (εγω το εχω 4 χρονια) το ζητουμενο ειναι αν το λινκ ειναι στους 2.4 η στους 5.8 λογω αποστασης μαλλον για για 5.8ghz το βλεπω στο 200 ευρω εισαι κομπλε μπορει και λιγοτερα
TheAccountant Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 το ζητουμενο ειναι αν το λινκ ειναι στους 2.4 η στους 5.8 λογω αποστασης μαλλον για για 5.8ghz το βλεπω χμμμ χάνω κάτι? Οι χαμηλότερες συχνότητες απο οσο ξέρω ειναι ιδανικότερες για μεγαλυτερες αποστασεις. 2
jkoukos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Σωστό μεν, αλλά από την άλλη η νόμιμη μέγιστη ισχύς είναι 20dBm (100mW) ενώ στους 5GHz είναι αντίστοιχα 30dBm (1000mW). Με απλά λόγια και οι 2 θα έχουν την ίδια απόδοση στην ίδια απόσταση. Η κύρια διαφορά είναι ότι στην μπάντα των 2,4GHz έχουμε καλύτερη διαπερατότητα στα φυσικά εμπόδια, αλλά υστερεί στο ότι υπάρχουν λιγότερα κανάλια προς χρήση όπου υπάρχουν πολλά γειτονικά δίκτυα. Από την άλλη στους 5GHz έχουμε πολλά περισσότερα κανάλια προς χρήση και ακόμη σήμερα δεν υπάρχουν πολλά ασύρματα δίκτυα ώστε να έχουμε προβλήματα αλληλοεπηρεασμού. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Τελικά πόση συχνότητα πρέπει να έχει η κεραία που θα πάρω; Σωστό μεν, αλλά από την άλλη η νόμιμη μέγιστη ισχύς είναι 20dBm (100mW) ενώ στους 5GHz είναι αντίστοιχα 30dBm (1000mW). Με απλά λόγια και οι 2 θα έχουν την ίδια απόδοση στην ίδια απόσταση. Η κύρια διαφορά είναι ότι στην μπάντα των 2,4GHz έχουμε καλύτερη διαπερατότητα στα φυσικά εμπόδια, αλλά υστερεί στο ότι υπάρχουν λιγότερα κανάλια προς χρήση όπου υπάρχουν πολλά γειτονικά δίκτυα. Από την άλλη στους 5GHz έχουμε πολλά περισσότερα κανάλια προς χρήση και ακόμη σήμερα δεν υπάρχουν πολλά ασύρματα δίκτυα ώστε να έχουμε προβλήματα αλληλοεπηρεασμού. Δεν υπάρχουν φυσικά εμπόδια .. Ακόμα ρε παιδιά αναγκαστικά πρέπει να πάρω link κεραίες.Αυτές καλύπτουν 50+χλμ.Εγω θέλω 4-3χλμ
chios Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Η γνώμη μου είναι το λινκ να είναι στα 5ghz είναι πιο καθαρές οι συχνότητες και θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Η γνώμη μου είναι το λινκ να είναι στα 5ghz είναι πιο καθαρές οι συχνότητες και θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα. Ok,άλλα κάποιος μου είπε και ότι πρέπει να πάρω bullet m.Τι ακριβώς είναι αυτό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα