dimosit Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Σορρυ άλλα δεν μπορούσα να σκεφτώ ένα κάλο τίτλο για το θέμα. Τι θέλω να κάνω? Έχω ενα domain-website στο οποίο θέλω στο directory d1 να έχει πρόσβαση μόνο ο userd1 και στο directory d2 να έχει πρόσβαση μόνο ο χρήστης userd2. Τι έχω κάνει? Έχω δημιουργήσει δυο αρχεία 1-> /etc/htaccess/.htpasswd και 2-> /etc/apache2/.htpasswd. Στο 1 αρχείο έχω βάλει τον χρήστη userd1(htpasswd -c /etc/htaccess/.htpasswd userd1) και στο δεύτερο αρχείο το userd2(στην πραγματικοτητα θα ειναι πολλά αρχεία σαν αυτά άλλα με πολλούς χρήστες το καθένα). Έπειτα έκανα εδιτ το αρχείο /etc/apache2/sites-available/domain-name-le-ssl.conf και το /etc/apache2/sites-available/domain-name.ml.conf και προσθεσα και στα δυο αρχεία το παρακάτω κωδικά. <Directory "/var/www/domain-name/d1/"> AuthType Basic AuthName "Restricted Content" AuthUserFile /etc/htaccess/.htpasswd Require valid-user </Directory> <Directory "/var/www/domain-name/d2/"> AuthType Basic AuthName "Restricted Content" AuthUserFile /etc/apache2/.htpasswd Require valid-user </Directory> Έπειτα έφτιαξα σε κάθε directory d1 και d2 το αρχείο .htaccess. Στο πρώτο έβαλα AuthType Basic AuthName "Restricted Files" AuthUserFile /etc/htaccess/.htpasswd Require valid-user και στο δεύτερο AuthType Basic AuthName "Restricted Files" AuthUserFile /etc/apache2/.htpasswd Require valid-user Στο τέλος έκανα εδιτ το /etc/apache2/apache2.conf ώστε να ενεργοποιήσει το .htaccess AllowOverride All και το έκανα ρεσταρτ να πάρει τις αλλαγές. Το πρόβλημα μου τώρα ειναι πως στο d1 μπορώ να συνδεθώ ενώ στο δ2 βγάζει το pop up box να βάλω το κωδικό άλλα μετα μου πετάει το ερρορ Internal Server ErrorThe server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request. Please contact the server administrator at webmaster@localhost to inform them of the time this error occurred, and the actions you performed just before this error. More information about this error may be available in the server error log. Έχω διπλό τσεκάρει τα αρχεία μήπως έχω λάθος. Έχει κάνεις καμιά ιδέα...μπορεί ο τρόπος που το κάνω να ειναι εντελως λανθασμένος αν καποιος ξέρει κάποιον καλύτερο ας βοηθήσει.
mad-proffessor Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Δε χρειάζεται για κάθε νέο χρήστη και ένα νέο αρχείο. Όλοι οι χρήστες σε ένα αρχείο: http://www.webreference.com/programming/apache_authentication/index.html και αντι για require valid-user θα πεις: require user george στη δήλωση directory που θα κάνεις.
dimosit Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Δε χρειάζεται για κάθε νέο χρήστη και ένα νέο αρχείο. Όλοι οι χρήστες σε ένα αρχείο: http://www.webreference.com/programming/apache_authentication/index.html Αυτό το εχω καταλάβει απλός εγω θέλω ο χρήστης δ1 να εχει μόνο πρόσβαση στο φάκελο δ1 και αντίστοιχα ο δ2 στο φάκελο δ2( αλλα αυτό το θέλω για πολλούς χρήστες πχ στο φάκελο δ1 να εχουν πρόσβαση 100 χρήστες και στο δ2 200). Δε χρειάζεται για κάθε νέο χρήστη και ένα νέο αρχείο. Όλοι οι χρήστες σε ένα αρχείο: http://www.webreference.com/programming/apache_authentication/index.html και αντι για require valid-user θα πεις: require user george στη δήλωση directory που θα κάνεις. Αυτό λειτουργεί, ευχαριστώ για το χρόνο σου. Απλός επειδή εχω πολλούς χρήστες και θα πρέπει να να τα πάρω ενα ένα και να τα χωρίσω το καθένα με κόμμα στην δικιά μου λογική δεν έχω καταλάβει που ειναι το λάθος?
mad-proffessor Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Αυτο μπορεί να γίνει αν τους βάζεις σε διαφορετικά groups και θα ζητάς require group d1-group Είναι λάθος υλοποίηση πάντως το basic authentication με τόσους πολλούς χρηστες καλύτερα με βάση δεδομένων. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα