DimitrisVo Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Καλησπέρα, επειδή είδα αρκετούς σε διάφορες κοινότητες να τσακώνονται για τα Windows 7 VS 10 σε θεμα αποδοσης ,αποφασισα να κανω εναν οδηγο ,ωστε να μειωσετε σημαντικα την καταναλωση πορων απο τα 10! Προσωπικα ,εφτασα την καταναλωση ram (σε 64bit) σε 0.8gb μαζι με Antivirus! Ελπιζω να σας βοηθησα https://youtu.be/RP2hN7w4VPA 1
comfuzio Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Ωραίο guide αλλά έχω μερικές παρατηρήσεις να κάνω με αυτά που είδα στο vid και με αυτά που βιώνω ως w10 χρήστης από day 1. 1) Δεν νομίζω ότι κανείς χρήστης των 7 μπορεί να πει (και να αποδείξει) ότι πάει πιο καλά σε απόδοση σε σχέση με τα 10 ΑΝ τα έχει δοκιμάσει και τα 2.* Φυσικά άλλο το ότι δεν του έτρεχαν κάποια παλιά προγράμματα ή είχε κάποια crashes whatever, άσχετο με το πως αποδίδει το ίδιο σύστημα με 2 διαφορετικά O/S. Στο δικό μου σύστημα διαφορά μέρας-νύχτας τα 10 από τα 7! 2) Λες για την RAM, στο δικό μου σύστημα μετά από clean install και με full updates/drivers κτλ τα windows 10 είναι κατά 180MB πιο ελαφριά από τα 7. Το έχω δει όμως αυτό που λες σε άλλο σύστημα αλλά νομίζω δεν κάνει να το γενικεύουμε μιας που είναι ανάλογα το σύστημα. 3) Λες για το Store ότι τρώει πόρους και καλό είναι να βγει. Αυτό εν μέρη είναι σωστό ΑΛΛΑ δεν πρέπει να γίνει σε ένα pc που το έχει κάποιος για gaming. Λόγοι; Α) Κάνει update στα apps πχ xbox ή το νέο gamebar που μέσω αυτού κάνεις enable το game mode στα w10 (creators update). Β) Μπορείς να κάνεις install games πχ Gears Of War 4 και άλλα οπότε αν το βγάλεις ξεχνάς και τα games του store. Καλό είναι να βγούνε μόνον τα περιττά apps και όχι όλο το store. Αν και πολλές από αυτές μπορείς να τις βγάλεις με από δεξί κλικ πάνω τους και απεγκατάσταση χωρίς την χρήση ccleaner. 4) Εικονική μνήμη υπάρχει μια φόρμα, αν δεν κάνω λάθος φυσική RAM * 1,5 και καλό θα ήταν ΑΝ υπάρχει 2ος δίσκος να πάει εκεί. * https://www.youtube.com/watch?v=DXd2GQgupE8 1
DimitrisVo Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Καταρχην ευχαριστω για τις παρατηρησεις σου!Πριν να ξεκινησω να "πεταω" εφαρμογες με το Ccleaner τονιζω οτι "αφαιρω οτι ειναι αχρηστα για μενα " & δωσα το παραδειγμα με το ξυπνητηρι Οπως επισης & με το οτι καποιες βγαινουν & χωριε ccleaner ,οχι ομως ολες..Προφανως ο καθενας ,ο,τι δεν χρειαζεται σβηνει..Οσο για την εικονικη ram που αναφερεσαι ,συνηθως ο δισκος που τρεχει το ΛΣ σημερα ειναι SSD ,αρα οι ταχυτητες του ειναι εξαιρετικα πιο υψηλες απο HDD ,οποτε για βελτιστη αποδοση ...στον πρωτο δισκο...Ο δευτερος δισκος που αναφερεσαι ,βοηθαει στην αποφυγη bad sectors στον κυριο...Το θεωρησα λιγο συνθετο να κατσω να το εξηγησω αυτο .. 1
comfuzio Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Πιο καλό είναι να έχεις έναν SSD και έναν HDD, ξέρω αν βάλεις το swap στον HDD είναι λίγο πιο αργό αλλά κερδίζεις ζωή στον SSD (λιγότερα writes άρα θα βγάλει πιο πολλά χρόνια) και μειώνει και το i/o του δίσκου, δλδ θα μπορεί να κάνει load ένα game από τον SSD χωρίς να κάνει write cache ταυτόχρονα στο ίδιο κανάλι. Ναι ξέρω είναι λίγο πολύπλοκο για να το δώσεις να το καταλάβουν απλοί χρήστες και δεν είναι πάντα η ίδια εμπειρία σε όλα τα συστήματα. Είναι κάτι που θέλει να το δοκιμάσει ο χρήστης και να διαλέξει στο τέλος τι τον βολεύει. Και πάντα για το swap file από ότι έχω διαβάσει σε διάφορα forums πρέπει να είναι όπως έγραψα πιο πάνω. Φυσική RAM επί 1,5. Βέβαια τώρα πολλά συστήματα έρχονται με πολύ RAM οπότε να δεσμεύσεις 24+GB για swapping και ειδικά σε SSD είναι κάπως άσχημο
DimitrisVo Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Καλα αν εχεις πανω απο 16gb ram δεν θεωρω οτι υπαρχει λογος να βαλεις εικονικη...Εγω που εχω 4 εβαλα 4-8 ωστε κατα μ.ο να φτιαχνει γυρω στα 5-6gb απο αυτα..Ειναι αναλογα τι χρηση θες...πχ αν θες 100παραθυρα browsing & εισαι με τον penitum τον e5300 (σαν εμενα) & geforce210 ,το χ1.5 δεν το θεωρω επαρκης ποσο...Ενας γνωστος που εχω βαζει 16-32 εικονικη γτ δεν χρησιμοποιει καθολου το κουμπακι Χ Ολα ειναι σχετικα ,αλλα για τον μεσο χρηστη ναι...x1.5πανω κατω ειναι μια χαρα...Και για τον δισκο που αναφερεσαι ,ο οδηγος λεει να τα κανεις πιο γρηγορα...οχι να αντεξουν περισσοτερο ,οποτε...περα οτι αντε να κατσεις να τα πεις αυτα σε εναν αρχαριο...ειναι και λιγο off-topic... 1
giorgos1966 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Kαλημερα.Εκανα οτι ελεγε ο οδηγος του βιντεο αλλα τωρα δεν μου δουλευουν πχ. η αριθμομηχανη,το microsoft edge,η αλληλογραφια κτλ.Δηλαδη τα ενσωματωμενα...Γινεται αυτα μονο να τα επαναφερω;Αλλα δε ξερω τι ξετικαρω απο αυτα που τικαρα μεσα απο το βιντεο.Οταν πχ. παταω την αριθμομηχανη μου βγαζει το παρακατω μυνημα
rafail1994 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 1) με το να δουλεύει ο επεξεργαστής συνέχεια στην μεγίστη συχνότητα του πάει περίπατο η οικονομία . 2) Μπορείς μέσα απο της ρυθμίσεις να σταματήσεις της εφαρμογές που δεν θέλεις να τρέχουν συνέχεια απο πίσω , με το να τα ξυλώσεις ολα το πιο πιθανόν είναι να βλέπεις συχνά την παραπάνω εικόνα . 3)Οτι κάνεις με το Windows Tweaker μπορείς να το κανεις και μέσα απο της ρυθμίσεις . Και χωρίς τον κίνδυνο να χρησιμοποιείς τέτοια προγράμματα μη γνωρίζοντας τι μπορεί να κάνουν. Κάνοντας μόνο ρυθμίσεις μεσα απο τα windows και με ανοιχτό antivirus,dropbox κτλ χρησιμοποιεί 1,6gb , εαν αφαιρέσω και τα προγράμματα που τρέχουν πέφτουμε κάτω από 1,4gb 1
rfc Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Με το συμπαθειο κιολας αλλα ο τυπος στο video μονο tweak δε ξερει να κανει, μιας και αφησε ολα τα αχρηστα ενεργα, οπως biometrics, telemetry κ.λ.π. και απλα αφαιρεσε τα apps που δε κανουν τπτ ουτως ή αλλως. Ασε που η εικονικη μνημη δουλευει μια χαρα με την διαχειριση απο μονο του. Και το να ψηνεις συνεχεια τον επεξεργαστη σου..... αλλο και αυτο τωρα. Rookie tweaker ο τυπακος.
comfuzio Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Νομίζω τα 10άρια από μόνα τους είναι αρκετά καλά δεν θέλουν πολλές αλλαγές, μόνο drivers και να κλείσουν τα telemetry
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα