Sadako Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Δεν είμαι σίγουρος αν είναι θέμα κάρτας γραφικών, οθόνης, Windows 10 ή αντάπτορα, οπότε θα περιγράψω πώς έχει η κατάσταση.Σε PC 8ετίας έκανα μετάβαση από Windows 7 σε Windows 10 και έβαλα μια μεταχειρισμένη LG Flatron W2243S σε dual monitor setup μαζί με μια LG Flatron L1919S. Και οι 2 με ανταπτοράκια VGA -> DVI.Το PC έχει πάνω μια ATI Radeon HD5770, αν και τα Windows 10 την αναγνώρισαν σαν HD6770 (παρόλο που στο device manager την βγάζει σαν "AMD Radeon HD5700 Series"). Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό.Όπως και να'χει, στις επιλογές της ανάλυσης της W2243S δεν έχει διαθέσιμη 1920x1080. Σύμφωνα με τα specs της οθόνης έχει κανονικά FullHD ανάλυση.Πέρασα ATI Catalyst, πήγα από τα Desktop Properties να βάλω χειροκίνητα 1920x1080 και βγάνει την οθόνη παραμορφωμένη να τρεμοπαίζει φουλ στα artifacts. Η υψηλότερη ανάλυση στην οποία δείχνει κανονικά (και με το σωστό aspect ratio) είναι 1440x900. Μέχρι και 1600x1200 δείχνει μεν αλλά -προφανώς- με αλλοιωμένο το aspect ratio και παραπάνω χαλάει.Σημειωτέον ότι και τις 2 οθόνες τις βγάζει στο device manager "Generic Non-PnP Monitor"..Δοκίμασα από το site της LG εδώ: http://www.lg.com/ae/support/support-product/lg-W2243S-PF να κατεβάσω χειροκίνητα windows 7 drivers για την οθόνη, και να κάνω manual driver update, αλλά και σε Analog και σε Digital δεν αλλάζει κάτι. Σε 2ο PC που έχω πρόχειρο (ακόμα παλαιότερο), με Windows 7 και μια κάρτα γραφικών με VGA port απευθείας η οθόνη άνοιξε σε 1920x1080. Υπάρχει περίπτωση να φταίει ότι την συνέδεσα με ανταπτοράκι; Η HD5770 δεν έχει VGA port, έχει 2 dvi, HDMI και DisplayPort.
ZELOMOTH Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 1ον δοκιμασε τες ξεχωριστα 2ον Η παλια οθονη εχει 1280 χ 1024 αναλυση αρα μαλλον αυτο φταιει Αφου οταν το ανοιγεις και βλεπει και τις 2, αμα το βαζεις 1920 χ 1080p λογικα η παλια οθονη αφου δεν μπορει να ανταπεξελθει, κανει αυτα τα νουμερα 1
Sadako Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Χμμμ. Δεν νομίζω πως έχει να κάνει, έχω δοκιμάσει και στο παρελθόν συνδυασμό παλιάς με νέα οθόνη, πιο extreme μάλιστα (Dell U2410 με μια παμπαλαια 15άρα tft) και δούλευε κανονικά, η μια σε 1920x1200 και η άλλη σε 1024x768.. Όπως και να χει, έβγαλα την 19αρα και δοκίμασα μόνη της την 20άρα, το ίδιο κάνει.. Κάτι διάβαζα πριν λίγο για DVI-D vs DVI-I, τώρα βγήκα έξω και δεν έχω πρόχειρο το link...
ZELOMOTH Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Ωραια, αρα τωρα θα βολευε αν ειχες αλλο pc να την δοκιμασεις η΄αλλο καλωδιο, ανταπτορα κτλ...
spy94 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Το θέμα είναι οι drivers. Αρκετοί είχαν θέμα με κάρτες 5 και 6 σειράς στα Windows 10. Δεν μου έκατσε πότε τέτοια περίπτωση αλλά είναι γνωστό πρόβλημα. 2
ZELOMOTH Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Το θέμα είναι οι drivers. Αρκετοί είχαν θέμα με κάρτες 5 και 6 σειράς στα Windows 10. Δεν μου έκατσε πότε τέτοια περίπτωση αλλά είναι γνωστό πρόβλημα. Δεν εχεις κι αδικο, πολυ πιθανο ειναι και μαλιστα το σκεφτηκα κι εγω μετα που εγραψα το απο πανω αλλα ξεχασα να συμπληρωσω...!
Sadako Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Χμμμ.. Τώρα που το σκέφτομαι μπορώ να κάνω μια δοκιμή σε άλλο PC με Windows 7, η καρτ γραφικών του έχει και VGA και DVI. Αλλά για να το δω στο PC που ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΙ (με την hd5770), χμμμ... Θα μπορούσα σε 2ο (άδειο προς το παρόν) σκληρό να περάσω τα 7 για δοκιμή. Αν και το ιδανικό θα ήταν να το κάνω να δουλέψει για 10άρια...
Sadako Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Λοιπόν, έκανα κάποια πειράματα, πάντα με μία μόνο οθόνη συνδεδεμένη, που ομολογώ ότι με μπέρδεψαν λίγο αντί να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Έχουμε και λέμε: 1. Όπως είπα, στο PC με Windows10, HD5770 και αντάπτορα VGA->DVI έχουμε μέγιστη ανάλυση 1600x1200. 2. Δοκίμασα σε ένα δεύτερο παλιό PC που έχω διαθέσιμο, με Windows 7, Nvidia GeForce210 με σύνδεση απευθείας με VGA καλώδιο, έπιασε κανονικά ανάλυση 1920x1080. 3. Στο ίδιο PC με παραπάνω, πάλι πάνω στην GeForce210, αλλά αυτή την φορά χρησιμοποιώντας την DVI θύρα και τον αντάπτορα VGA -> DVI πιάνει κανονικά 1920x1080. Άρα δεν πρέπει να φταίει το καλώδιο ή ο αντάπτορας. 4. Κούμπωσα το νέο PC (με τα Win10+HD5770) σε μεγάλη τηλεόραση μέ HDMI καλώδιο και πιάνει μια χαρά 1920x1080. Και τώρα που το σκέφτομαι, ίδια δοκιμή είχα κάνει και πριν 4-5 μέρες σε άλλη οθόνη (Win10+HD5770+Dell U2410 μέσω DVI) και έπιανε κανονικά ανάλυση, 1920x1200. Άρα δεν βλέπω πώς μπορούν να φταίνει οι drivers για την HD5770 στα Windows 10.. Το μόνο που δεν δοκίμασα (θα το δοκιμάσω κι αυτό μάλλον αύριο) είναι να περάσω Windows 7 στο PC με την HD5770.. Μπέρδεμα
Sadako Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Μπήκα στο site της LG, το αναφέρω παραπάνω, για το συγκεκριμένο μοντέλο έχει drivers μόνο για Windows 7, δοκίμασα χειροκίνητα να εγκαταστήσω το .inf (τόσο ως digital όσο και ως analog) αλλά δεν αλλάζει κάτι...
saxos55 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Αν θες/μπορείς δοκίμασε και αυτό: https://www.monitortests.com/forum/Thread-Custom-Resolution-Utility-CRU Είναι ένα hack των drivers/registry για να ξεκλειδώνεις resolutions που κανονικά το monitor σου δεν υποστηρίζει (πχ ένα 60hz monitor το κάνεις 75) Εσύ βέβαια δε θα πειράξεις τα hz αλλά ίσως ξεκλειδώσεις την ανάλυση που θες να δουλέψει. Λίγο μπακαλίστικο αλλά καλύτερο από format και δοκιμές με windows 7. 1
Sadako Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Αν θες/μπορείς δοκίμασε και αυτό: https://www.monitortests.com/forum/Thread-Custom-Resolution-Utility-CRU Είναι ένα hack των drivers/registry για να ξεκλειδώνεις resolutions που κανονικά το monitor σου δεν υποστηρίζει (πχ ένα 60hz monitor το κάνεις 75) Εσύ βέβαια δε θα πειράξεις τα hz αλλά ίσως ξεκλειδώσεις την ανάλυση που θες να δουλέψει. Λίγο μπακαλίστικο αλλά καλύτερο από format και δοκιμές με windows 7. Μαμήθηκε το σύμπαν. Έβαλα την ανάλυση που ήθελα και με το restart αναβοσβήνουν οι οθόνες κάθε 2 δευτερόλεπτα. Δεν μπορώ να μπω και σε safe mode με τις γνωστές μεθόδους (F8) από ότι κατάλαβα... SOS EDIT: Φφφφφ.. Τι τρομάρα ήταν αυτή που τράβηξα. Ευτυχώς μου'κοψε να αποσυνδέσω την 22άρα και να αφήσω ΜΟΝΟ την 19άρα (όταν ήταν και οι 2 συνδεδεμένες η 22άρα αναβόσβηνε και η 19άρα ήταν σβηστή) οπότε μπήκα και έκανα reset αυτό το !#!@$@#$CRU και έστρωσε... Την 1920x1080 ανάλυση την βγάζει τώρα στα display settings της οθόνης (την έβγαζε και πριν μέσα από το Catalyst), αλλά όταν την βάζω τρεμοπαίζει και βγάζει μια εντελώς παραμορφωμένη εικόνα με γραμμές κλπ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα