Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, σε σπίτι όπου έχει ανακαινιστεί το μπάνιο και έχει φτιαχτεί χτιστή ντουζιέρα, έχει μπει τέτοιο σχαράκι ασφαλείας:

tmp_1ILfcq.jpg

Πάνω στους 3 μήνες (αυτές τις μέρες δηλαδή), έχει αρχίσει να μειώνεται αρκετά η απορροή.

Δοκίμασα να ανοίξω το σχαράκι με σκοπό να καθαρίσω ό,τι μπορώ μέσα (τρίχες π.χ.), αλλά δεν το κατάφερα και δεν ήθελα να το πιέσω παραπάνω γιατί θα στραβώσει, εκτός κι αν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος.

- Υπάρχει τρόπος να ανοίξω το σχαράκι ώστε να βάλω χέρι μέσα;

- Αν δεν ανοίγει το σχαράκι, πώς ξεβουλώνω το σιφόνι; Με τα κλασικά Tuboflo, μαγειρικές σόδες, ξύδια, καυτά νερά και τα συναφή;

Εκτός ντουζιέρας, στο δάπεδο του υπόλοιπου μπάνιου δηλαδή, υπάρχει άλλο ένα ίδιο σχαράκι ασφαλείας, το οποίο το έχω μονίμως κλειστό (προς αποφυγή οσμών κ.λπ.).

Υπάρχει περίπτωση να πρέπει να το έχω ανοιχτό, ώστε να βοηθάει να τραβάει το άλλο που είναι μέσα στη ντουζιέρα;

Δημοσ.

αυτο κανονικα το αλουμίνιο (τετράγωνο) πρέπει να φευγει όλο. είναι σα καπακι νομιζω. μετά θες ενα απο αυτα τα συρματοσκοινα που ξεβουλώνουνε  το περνας μεσα στα σιφωνια και δινεις μανιβελιες.

Δημοσ.

Επισυνάπτω φωτογραφίες:

post-112970-0-92858900-1490523384_thumb.jpgpost-112970-0-43993700-1490523391_thumb.jpgpost-112970-0-24026800-1490523397_thumb.jpg

Όπως ίσως φαίνεται, υπάρχει αρμός μεταξύ του σχαρακίου και του πλακιδίου, οπότε δε νομίζω ότι μπορεί να βγει έτσι απλά το σχαράκι.

Και το να κάτσω να ξύσω όλον τον αρμό, δε μου πολυαρέσει σαν ιδέα, αν γίνεται κιόλας.

Δημοσ.

Εγω που ειχα ιδιο πηρα μια φαλτσετα και εκοψα γυρω γυρω στο κυκλο. Μετα με ενα ψιλο κατσαβιδη το εβαζα μεσα και σηκωνα σιγα σιγα μονο το κυκλικο και γω νομιζα οτι θα στραβωνε και θα το χαλουσα αλλα εβαλα δυο μικρα κατσαβιδια πιεζοντας χαλαρα εχοντας τα κατσαβιδια αντικριστα μεταξυ τους.

Υπομονη θελει

Δημοσ.

Το δοκίμασα με δύο κατσαβίδια, και άρχισε να στραβώνει, γι' αυτό σταμάτησα.

Θα ξαναδοκιμάσω και αντικριστά μπας και, αλλά δεν ξέρω αν στραβώσει τι θα γίνει μετά και αν αλλάζεται.

Δημοσ.

Το στρογγυλό βγαίνει και δεν θέλει κόψιμο, είναι φτιαγμένο για να βγαίνει. Μπορεί από τη βρώμα και έχει κολλήσει κάπως.

10 ευρώ έχει, αν το στραβώσεις παίρνεις άλλο και απλά κουμπώνεις το στρογγυλό μετά. Εκτός κι αν έχεις τερμα κινεζιά μοντέλο και δεν βγαίνει το μέσα. Που δεν το νομίζω γιατί κι εγώ κινέζικο έχω και βγαίνει.

Δημοσ.

Λοιπόν, το έβγαλα.

Το νερό φεύγει όχι κάθετα, αλλά υπάρχει μια μικρή τρύπα το πλάι.

Το πρόβλημα πλέον είναι ότι ενώ έβγαλα ό,τι χοντρό μπορούσα με το χέρι, για κάποιο λόγο πλέον βούλωσε για τα καλά και ενώ πριν αργούσε αλλά έφευγε το νερό, πλέον τίποτα.

Συρματόσχοινο δεν έχω, πώς το ξεβουλώνω τώρα;

Δημοσ.

Πάρε ένα σύρμα γαλβανιζε, χωστο στην τρύπα και γύρνα το να ανοίξει.αλλιώς αγόρασε μια ατσαλίνα που την πουλάνε γι'αυτό το σκοπό.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν, το έβγαλα.

Το νερό φεύγει όχι κάθετα, αλλά υπάρχει μια μικρή τρύπα το πλάι.

Το πρόβλημα πλέον είναι ότι ενώ έβγαλα ό,τι χοντρό μπορούσα με το χέρι, για κάποιο λόγο πλέον βούλωσε για τα καλά και ενώ πριν αργούσε αλλά έφευγε το νερό, πλέον τίποτα.

Συρματόσχοινο δεν έχω, πώς το ξεβουλώνω τώρα;

εγώ είχα βρει λύση χώνοντας μέσα στην τρύπα σωλήνα λεπτό αυτόματου ποτίσματος 

και η βεντούζα μπορεί να βοηθήσει και να σπρώξει την βρωμιά που βουλώνει

Δημοσ.

Λοιπόν, λόγω Κυριακής και γενικότερης βιασύνης, μου έφερε ο σπιτονοικοκύρης ένα τεράστιο δεματικό ~80 πόντων (:Ρ) και έκανα δουλειά με αυτό για την ώρα.

Το θέμα είναι, μπορώ να χρησιμοποιώ μελλοντικά Tuboflo κ.λπ. σε αυτή την περίπτωση, ή είναι μόνο για νεροχύτες και νιπτήρες;

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Δημοσ.

Σε πιο παλια σπιτια,οι σωληνες αποχετευσης ηταν πολυ στενοι με αποτελεσμα να βουλωνουν για πλακα,ποσο μαλλον τωρα που η χρηση της μπανιερας ειναι πολυ πιο συχνη.Εγω πχ σε πολυκατοικια 40χρονων αναγκαστικα εσκαψα ολο το μπανιο γιατι βουλωνε συνεχεια η μπανιερα,τα σιφωνια και η λεκανη.

Το τουμποφλο εχει νοημα αν μπει σε στενο χωρο και μπορεσει λογο της πιεσης να ανοιξει το βουλωμα.Αν το βαλεις εκει ετσι οπως το περιγραφεις δεν θα κανει τπτ,ισα ισα θα γεμισει το μπανιο αναθυμιασεις,εκτος βεβαια αν καταφερεις και το βαλεις στην πλαινη τρυπα,με προσοχη βεβαια γιατι ειναι καυστικο.

Δημοσ.

Βάλτε ένα προστατευτικό να μην πηγαίνουν οι τρίχες στην αποχέτευση, μην πετάτε μέσα λάδια (ή άλλα πράγματα) και δεν θα ξαναβουλώσει. Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να βουλώνει συνέχεια αν προσέχεις.

Δημοσ.

Έχω συναντήσει το πρόβλημα 2 φορές.

Τη μια σε λεκάνη ("χεστρα"). 4-5 διαφορετικα προιοντα σε στυλ τουμποφλο δεν μου εκαναν τιποτα. Αγορασα μια βεντουζα (ο υδραυλικος θα μου παιρνε τα κέρατα του) και ξεβουλωσε για π λ α κ α. Το προβλημα ειναι οτι το εμποδιο πρεπει να μετακινηθηκε αλλου - εφερνε μυρωδια κατα περιοδους και ακουγοταν κολλημα. Βεντουζα θα κανει και σε εσένα - θες κατι που να καλύπτει τη διαμετρο του σιφωνιου. Το παν ειναι να καλυπτει πληρως και αεροστεγώς.

Σε νιπτηρα μπανιου, παλι ενοικιαζομενο δωματιο - πρέπει να ειχαν περάσει 800 μαλλιαδες πριν απο εμενα - πηρα ενα υγρο 1 λιτρου. Αδειασα στο νιπτηρα και το αφησα ενα βραδυ. Το αλλο πρωί κανενα προβλημα - φοβομουν μονο μην εβγαζε τιποτα στη γρια που εμενε απο κάτω. Επισης ετρεχα να ξεφορτωθω το μπουκαλι να μη με παρει πρεφα οτι της χαλαω τα υδραυλικα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...