Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπα μισό λεπτό . Δηλαδή εμένα αντί να συνδέομαι στο box που είναι 300 400 μετρά μακρυά μπορώ να συνδέομαι στο box Που είναι 3-4 αποστάσεις από εμένα στο σπίτι του γείτονα και είναι πιο κοντά? ή να το πω αλλιώς αν έξω από το σπίτι μου υπήρχε box θα ήμουν καλύτερα? γιατί στην κολώνα έξω από το σπίτι μου υπάρχει ένα μικρό στρογγυλό κουτάκι που συνδέονται τα καλώδια. 

Μήπως ακόμα δεν τα λέω σωστά?

Δημοσ.

Όσο πιο μακριά βρίσκεται το box από το KV, τόσο πιο πολύ μειώνεται το σήμα που έρχεται μέσω του παλιού χάλκινου δικτύου του ΟΤΕ.

Στην περίπτωσή σου, μια λες ότι έχεις κολώνα και box έξω από το σπίτι σου και την άλλη ότι συνδέεσαι με box που είναι σε απόσταση 300μ.

Ανέβασε μια φωτο από αυτό που έχεις στην κολώνα έξω από το σπίτι σου.

Δημοσ.

Να τα ξαναπώ. Οι οτετζήδες όταν ήρθαν για να αλλάξουν ζεύγος και να τσεκάρουν γενικότερα την κατάσταση πήγαν σε συγκεκριμένο σημείο στα 300 - 400 το πολύ μέτρα μακρυά. Εκεί μου είπαν ότι συνδέομαι και ξέρω που είναι. 

Όμως σκέφτομαι το εξής. Ο γείτονας που είναι πριν από εμένα παίρνει από τις ίδιες κολόνες και έχει πάρει box έξω από την κολόνα του. Εγώ είμαι σε 3-4 απόστάσεις από τον γείτονα και δεν έχω κάποιο Box. το μόνο που έχει είναι ένα μικρό στρογγυλό κουτάκι μεταλλικό αν θυμάμαι καλά που έχει συνδεδεμένα κάποια λίγα καλώδια. ΔΕΝ είναι box αυτό. 

Οκ. η απόστασή μου από το KV δεν αλλάζει δεδομένο. Αλλά αν είχα box απέξω από το σπίτι μου βοηθάει? Αλλάζει κάτι? Τα boxes συνδέονται με οπτική ίνα από kv? Λογικά όχι. 

Δημοσ.

Άντε να τα ξαναπώ και εγώ άλλη μια φορά.

Όχι, το box δεν συνδέεται με οπτική ίνα με το KV αλλά με το παλιό χάλκινο δίκτυο του ΟΤΕ και όσο πιο μακρυά από το KV βρίσκεσαι τόσο θα πέφτει και το σήμα.

Δημοσ.

Ok.  Σκέφτομαι ότι επειδή το σπίτι του γείτονα έγινε αργότερα από εμένα έπαιξε κάποια διαφορά και πήρε box. Ίσως δεν υπήρχε ελεύθερο ζεύγος στο άλλο? Κάτι τέτοιο μπορεί. 

Η απόσταση δεν αλλάζει το είπαμε. Η απορία παραμένει . Ας συνδεθώ στο box Που έχει ο γείτονας ή μπει box έξω από το σπίτι μου αλλάζει κάτι? Μπορεί να έχω καλύτερη ταχύτητα?

Αυτό δεν μου έχει απαντηθεί. 

Δημοσ.

Ξαναδιάβασε τα σημερινά posts μου.

Γράφω ότι μετράει η απόσταση από το KV, και επομένως, μέσω οποιουδήποτε box και να συνδεθείς (από το ίδιο KV), η κατάσταση δεν αλλάζει.

Δημοσ.
On 26/3/2017 at 10:58 ΠΜ, mihalis19 said:

Γεια σας παιδιά! Τον τελευταίο καιρό ψάχνω οτιδήποτε θα με βοηθήσει να αλλάξω την ταχύτητα μου στο internet. Είμαι μακρυά από το ΑΚ στο Πορτο ράφτη και έχω μια ταχύτητα 5mb ενώ πολύ συχνά πέφτει το download μου σε 30kbps και φτιάχνει μόνο μετά από restart . Τέλος πάντων λύση για vdsl μάλλον δεν προβλέπεται ειδικά αφού στο σημείο που μένω έχει πολύ λίγα σπίτια και δεν πρόκειται να χτιστούν αλλά επειδή δεν επιτρέπεται πλέον.αρα οι πάροχοι δεν πρόκειται να επενδύσουν εκεί που δεν έχει λεφτά! Υπάρχει προοπτική να ζητήσω καφαο; και ας πληρώσω και εγώ! Είναι ο τρόπος μάλλον! Ή υπάρχει κάποια υπηρεσία σε μισθωμένη γραμμή ή οτιδήποτε άλλο που να συμφέρει όσο γίνεται έναν οικιακό πελάτη;;;

σε μισθωμενη γραμμη ζητας οτι θες αλλα αναλογο και το κοστος που δεν ειναι φτηνο.πας σε τριψηφιο νουμερο και οχι κοντα στο 1 και στο 2.η αλλη λυση ενωνεις 2-3 γραμμες adsl

On 26/3/2017 at 11:22 ΠΜ, bill2015 said:

και έχει περιορισμό στα mb όπως και το κινητό 

εχει Limit που αμα το ξεπερασεις μειωνει την ταχυτητα.δεν στο κοβουν τελειως

On 26/3/2017 at 6:18 ΜΜ, makfil said:

Σου εξήγησα παραπάνω, η λύση είναι δορυφορική σύνδεση αλλά κοστίζει.

δεν ειναι τρελο το κοστος.

5 hours ago, mihalis19 said:

Συνεχίζω και ψάχνω το θέμα πως μπορώ να βελτιώσω την σύνδεσή μου.

Μου είπαν οι τεχνικοί ότι μέχρι το BOX που συνδέομαι η ταχύτητα είναι 30 και εγω είμαι στα 300 μετρα από εκει και φτανει 10. 

Η απορία είναι η εξής. Τι ακριβώς είναι το BOX? Ποια είναι η δουλειά του? 

Αν ζητήσω κάποιο box στην κολώνα μου απέξω αλλάζει κάτι?

Επίσης άλλη μια απορία. Όπως είπα το box Που συνδέομαι είναι στα 300 μετρα από εμένα. (οι τεχνικοί μου είχαν πει ότι είμαι στα 1000 μέτρα.. ούτε καν το μέτρησα) όμως 2 αποστάσεις πιο μακρυά από το σπίτι μου στα 100 μέτρα και ίσως και πολύ λιγότερο υπάρχει στον γείτονα ένα άλλο box αυτό το δίνει καλύτερη ταχύτητα? γίνεται να συνδεθώ και εγώ εκεί πχ?

Δεν εχω καταλάβει ακριβώς την λειτουργία του box. 

Μπορώ να ζητήσω από τον οτε να μου φέρει κάποιο έξω από την κολόνα μου? Θα με βοηθούσε σε κάτι?

PS. Μιλάω μόνο για BOX και όχι για καμπίνες.

μαλλον εννοεις το καφαο.β. δεν γινεται να φτανει 30 αλλα ισως να λες 20 και το καφαο να ειναι πολυ μακρυα και οχι απλα 30 μετρα.

4 hours ago, mihalis19 said:

Όπα μισό λεπτό . Δηλαδή εμένα αντί να συνδέομαι στο box που είναι 300 400 μετρά μακρυά μπορώ να συνδέομαι στο box Που είναι 3-4 αποστάσεις από εμένα στο σπίτι του γείτονα και είναι πιο κοντά? ή να το πω αλλιώς αν έξω από το σπίτι μου υπήρχε box θα ήμουν καλύτερα? γιατί στην κολώνα έξω από το σπίτι μου υπάρχει ένα μικρό στρογγυλό κουτάκι που συνδέονται τα καλώδια. 

Μήπως ακόμα δεν τα λέω σωστά?

διαβασε αυτο για να λυσεις ισως το 90 τις 100 απο τις αποριες

τι ειναι το box τι  ειναι το καφαο και ολα αυτα.δεν γραφει ακομα για vdsl τα παντα αλλα θα σου λυσει πολλες αποριες.

Δημοσ.
10 minutes ago, mihalis19 said:

ευχαριστώ φίλε! όπως πάντα ένα χρήσιμο ακόμα Post. 

αν ειναι κατι που θες παραπανω εξηγηση εδω ειμαστε.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 18/4/2018 at 01:43, divo said:

Αυτο που θα μπορουσες να κανεις για να μεγαλώσεις τη ταχυτητα σου ειναι να βαλεις speedbooster απο τη στιγμη που εχει 3g 4g στη περιοχη

ωραιες ταχυτητες αν εχεις καλο σημα αλλα αυτοι οι περιορισμοι στα gb:(

βεβαια ειναι μια καλη λυση αν δεν το ξεσκιζεις πχ με τορρεντς κτλ.

Δημοσ.
15 minutes ago, divo said:

40 gb δινει αυτή τη στιγμή αν δε πλακωθείς στα κατεβάσματα σου φτάνει πιστεύω. Αν παλι σου τελειωσουν δεν κλεινει. εχεις τη ταχυτητα που εχεις απο το adsl.

Πάντως φίλε όταν ημουν Αίγινα και είδα 140/45 Εμεινα με το στομα ανοιχτο :wacko:

ναι δεν ειναι λιγα σιγουρα.και ειναι μια καλη λυση.γιατι μετα αν τελειωσουν και ξαναγυρισεις σε adsl αντε παλι 2-3 mbit. το κακο ειναι βεβαια οτι πολλες φορες ειδικα μεσα σε σπιτια το σημα παει πατο.υπομονη για τα 200αρια vdsl.αν δωσουν και παραπανω Upload

Δημοσ.
On 27/4/2018 at 16:56, divo said:

Το υπομονη ειναι μια κουβεντα..... Στη περιοχη μου εχει γεμισει καμπινες οτε γυρω γυρω και στο κεντρο που ειμαι ΘΑ βαλει η wind. Που απο οτι εμαθα ενω ειχε βαλει τις καμπινες και εβαζε τις ινες , σταματισε τις εργασιες ο εργολαβος γιατι δεν τον πληρωνουν....... κοινώς τον ήπιαμε:wacko::wacko::wacko::wacko:

εχω πετυχει κατι παρομοιο αλλα σε αστικο κεντρο φρεαττυδας.εχουν μπει οι καμπινες εδω και αρκετο καιρο απο vodafone μου λεει ενας συναδελφος οτι ακουει Fan να δουλευουν αλλα διαθεσιμοτητα κανεις.ετσι και αλλιως δεν μπορεις να κανεις τιποτα οποτε περιμενεις.εμενα ηταν αναποδα.μπηκε Kv και εβαλα vdsl 2 χρονια ισως και περισσοτερο μετα:P

Δημοσ.

Για ενημέρωση. έβαλα speedbooster κάνω streaming από εκεί και ηρέμησα.  45down 5,5 up. 

Το κακό είναι ότι ψάχνω ένα άλλο θέμα.  εκεί που streamάρω κανονικά βλέπω ότι κόβεται το upload μου. 

Ενώ δεν πέφτει το adsl. κάτι παίζει με το 4g. Παρόλο που δεν φαίνεται να χάνει το σήμα. 

Έχω κανονικά 4g. 42db 

Τι να παίζει? ο τεχνικός ΟΤΕ που ήρθε σήμερα προφανώς άσχετος με το θέμα. και γενικότερα

Δημοσ.
7 minutes ago, mihalis19 said:

Για ενημέρωση. έβαλα speedbooster κάνω streaming από εκεί και ηρέμησα.  45down 5,5 up. 

Το κακό είναι ότι ψάχνω ένα άλλο θέμα.  εκεί που streamάρω κανονικά βλέπω ότι κόβεται το upload μου. 

Ενώ δεν πέφτει το adsl. κάτι παίζει με το 4g. Παρόλο που δεν φαίνεται να χάνει το σήμα. 

Έχω κανονικά 4g. 42db 

Τι να παίζει? ο τεχνικός ΟΤΕ που ήρθε σήμερα προφανώς άσχετος με το θέμα. και γενικότερα

δοκιμασε σκετο το 4g να δεις αν στο κανει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...