Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά! Τον τελευταίο καιρό ψάχνω οτιδήποτε θα με βοηθήσει να αλλάξω την ταχύτητα μου στο internet. Είμαι μακρυά από το ΑΚ στο Πορτο ράφτη και έχω μια ταχύτητα 5mb ενώ πολύ συχνά πέφτει το download μου σε 30kbps και φτιάχνει μόνο μετά από restart . Τέλος πάντων λύση για vdsl μάλλον δεν προβλέπεται ειδικά αφού στο σημείο που μένω έχει πολύ λίγα σπίτια και δεν πρόκειται να χτιστούν αλλά επειδή δεν επιτρέπεται πλέον.αρα οι πάροχοι δεν πρόκειται να επενδύσουν εκεί που δεν έχει λεφτά! Υπάρχει προοπτική να ζητήσω καφαο; και ας πληρώσω και εγώ! Είναι ο τρόπος μάλλον! Ή υπάρχει κάποια υπηρεσία σε μισθωμένη γραμμή ή οτιδήποτε άλλο που να συμφέρει όσο γίνεται έναν οικιακό πελάτη;;;

Δημοσ.

Σ' αυτό το χάρτη έχουν περαστεί μερικά από τα παλιά KV του ΟΤΕ (τηλεφωνία και adsl) σε βασικούς άξονες του Πόρτο Ράφτη.

Προφανώς, θα αργήσει να επεκταθεί το νέο δίκτυο του ΟΤΕ και ο λόγος είναι ότι καλύπτει, σε πρώτη φάση, τις αστικές περιοχές Α' κατοικίας.

Μια λύση στο πρόβλημά σου είναι η δορυφορική σύνδεση αλλά είναι αρκετά ακριβή.

Δημοσ.

Εκεί που μένω προς Πηγάδι Καλογέρη δεν έχει τίποτα! Και ούτε πρόκειται ! Το θέμα είναι αν μπορώ να ζητήσω να βάλουν καφαο. Έστω και όχι vdsl! Αλλά αν μπει κοντά καφαο σίγουρα θα έχω καλύτερη ταχύτητα

Ακριβώς παιδιά! Το κακό είναι ο περιορισμός σε MB. Ψάχνω υπηρεσία είτε 3G είτε δορυφορική χωρίς traffic. Υπάρχει από κάποια εταιρία;

Δημοσ.

αν βάλουν απλό καφάο δεν γλιτώνεις κάτι γτ ο χαλκός παραμένει 

το καλύτερο είναι να βάλουν νεα καφο μετα θα βάλεις και vdsl γτ με τα απλα δεν κερδιζεις τπτ

Δημοσ.

Εκεί που μένω προς Πηγάδι Καλογέρη δεν έχει τίποτα! Και ούτε πρόκειται ! Το θέμα είναι αν μπορώ να ζητήσω να βάλουν καφαο. Έστω και όχι vdsl! Αλλά αν μπει κοντά καφαο σίγουρα θα έχω καλύτερη ταχύτητα

Ακριβώς παιδιά! Το κακό είναι ο περιορισμός σε MB. Ψάχνω υπηρεσία είτε 3G είτε δορυφορική χωρίς traffic. Υπάρχει από κάποια εταιρία;

Η εγκατάσταση KV αποτελεί τμήμα του σχεδιασμού του ΟΤΕ που βασίζεται σε πολλούς παράγοντες, όπως πχ αιτήματα σύνδεσης κλπ.

Πέρα από το όποιο τεράστιο κόστος έχει μια τέτοια εγκατάσταση, η επέκταση του υπάρχοντος (παλιού χάλκινου) δικτύου δεν μπορεί να βοηθήσει στη λύση του προβλήματος που έχεις γιατί θα μεγαλώσει την όδευση και, επομένως, και τη μείωση του σήματος που παίρνεις ήδη.

Δημοσ.

Ίσως το σκέφτομαι λάθος.δηλδη

Αντί να παίρνω από το ακ πορτο ράφτη να παίρνω από ένα καφαο κοντά μου.τοτε σίγουρα δεν θα είναι ανεβασμένο το bandwidth? Και ας είναι adsl! Δεν θα υπάρχει η χιλιομετρική απόσταση από το ακ

Αλλά μάλλον πολλά ζητάω! Σιγά μην μου φέρουν και καφαο! Καταδικασμένος για πάντα απλά!

Κάτι τέτοιο; http://www.combox.gr/technology/misthwmeni-grammi

Δίνει traffic 500gb αλλά νομίζω ότι με καλύπτει ακόμα και στο online gaming

Δημοσ.

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει πως λειτουργεί η σύνδεση adsl.

Ο πάροχος δίνει τηλεφωνία και adsl πάνω στο παλιό χάλκινο δίκτυο του ΟΤΕ, με ότι αυτό σημαίνει σε απώλειες και δυνατότητα, αφού όσο πιο μακριά είσαι από το ΑΚ τόσο μειώνεται η ταχύτητα που μπορείς να πάρεις.

Με το vdsl, το KV συνδέεται με οπτική ίνα με το ΑΚ και επομένως οι απώλειες μετράνε από αυτό και όχι από το ΑΚ.

Δυστυχώς, όσο δεν βάζει ο ΟΤΕ νέο δίκτυο στην περιοχή σου, δεν υπάρχει ελπίδα για καλλίτερη ταχύτητα.

Δημοσ.

Κάτσε δηλαδή ένα παράδειγμα.

Είμαστε 2 σπίτια το ένα δίπλα στο άλλο.

Εγώ παίρνω από το ΑΚ

Ο δίπλα παίρνει από ένα καφαο δίπλα του. Καφαο όχι vdsl , απλό adsl όπως οι παλιές καμπίνες που έχει.

Ο δίπλα μου λοιπόν δεν θα έχει καλύτερη ταχύτητα από εμένα ; είμαστε και οι 2 συνδεδεμένοι με χαλκό.

Για την υπηρεσία που είπα τι λες;

Επίσης κάτι καλό φαίνεται να κάνει η εταιρία inalan αλλά είναι ακόμα μακρυά από εμένα σε κάποιες περιοχές της Αθήνας! Όμως υπόσχονται πολύ καλές ταχύτητες

• Moderators
Δημοσ.

Κάτσε δηλαδή ένα παράδειγμα.

Είμαστε 2 σπίτια το ένα δίπλα στο άλλο.

Εγώ παίρνω από το ΑΚ

Ο δίπλα παίρνει από ένα καφαο δίπλα του. Καφαο όχι vdsl , απλό adsl όπως οι παλιές καμπίνες που έχει.

Ο δίπλα μου λοιπόν δεν θα έχει καλύτερη ταχύτητα από εμένα ; είμαστε και οι 2 συνδεδεμένοι με χαλκό.

Για την υπηρεσία που είπα τι λες;

Επίσης κάτι καλό φαίνεται να κάνει η εταιρία inalan αλλά είναι ακόμα μακρυά από εμένα σε κάποιες περιοχές της Αθήνας! Όμως υπόσχονται πολύ καλές ταχύτητες

Αρχικά και εσύ από κάποιο καφαο θα περνεις

Η τεχνολογία του dsl εξαρτάτε πάρα πολύ από την απόσταση, για αυτό και οι ταχύτητες είναι έως

Όσο μένεις σε adsl δεν πρόκειται να πάρεις μεγαλύτερη ταχύτητα ακόμα και μέσα στο σπίτι σου να έβαζαν καφαο γιατί πάλι η απόσταση από το σπίτι σου έως το καφαο και από καφαο μέχρι το αστικό κέντρο είναι ίδια

Δημοσ.

Α οκ κατάλαβα! Άρα το έως 24 θα μείνει στο 5 που είμαι! Μόνο αν συνδεθεί το καφαο με οπτική μέχρι το αστικό .

Οκ το κατάλαβα. Καμία άλλη υπηρεσία που να μπορεί να βοηθήσει;;; ή κάποια εταιρία που ίσως αναλαμβάνει μια τέτοια σύνδεση;

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Συνεχίζω και ψάχνω το θέμα πως μπορώ να βελτιώσω την σύνδεσή μου.

Μου είπαν οι τεχνικοί ότι μέχρι το BOX που συνδέομαι η ταχύτητα είναι 30 και εγω είμαι στα 300 μετρα από εκει και φτανει 10. 

Η απορία είναι η εξής. Τι ακριβώς είναι το BOX? Ποια είναι η δουλειά του? 

Αν ζητήσω κάποιο box στην κολώνα μου απέξω αλλάζει κάτι?

Επίσης άλλη μια απορία. Όπως είπα το box Που συνδέομαι είναι στα 300 μετρα από εμένα. (οι τεχνικοί μου είχαν πει ότι είμαι στα 1000 μέτρα.. ούτε καν το μέτρησα) όμως 2 αποστάσεις πιο μακρυά από το σπίτι μου στα 100 μέτρα και ίσως και πολύ λιγότερο υπάρχει στον γείτονα ένα άλλο box αυτό το δίνει καλύτερη ταχύτητα? γίνεται να συνδεθώ και εγώ εκεί πχ?

Δεν εχω καταλάβει ακριβώς την λειτουργία του box. 

Μπορώ να ζητήσω από τον οτε να μου φέρει κάποιο έξω από την κολόνα μου? Θα με βοηθούσε σε κάτι?

PS. Μιλάω μόνο για BOX και όχι για καμπίνες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το box είναι το κουτί στην πλησιέστερη κολώνα του ΟΤΕ στο σπίτι σου, από όπου ξεκινάει το καλώδιο που σε συνδέει με το δίκτυο του ΟΤΕ.

Κάθε box γράφει πάνω του τον αριθμό της καμπίνας (KV) στην οποία συνδέεται. Μπορεί ο γείτονας που έχει άλλο box να συνδέεται σε άλλο KV και όχι στο δικό σου. Οι τεχνικοί του ΟΤΕ γνωρίζουν το δίκτυο της περιοχής σου.

Επεξ/σία από makfil

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...