Προς το περιεχόμενο

Ethernet to phone and line

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή στο δωμάτιο μ έχω ένα Ethernet μόνο το οποίο ερχετε από το κεντρικό ρουτερ αλλά θέλω να βάλω και τηλ , ξέρει κανένας κάποιον τρόπο ώστε να το χωρίσω για να βάλω τηλέφωνο ; Βασικά μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο εφόσον το Ethernet μου ερχετε από έξοδο εθερνετ ένος ρουτερ; Αν όχι υπάρχει κάποιος τρόπος να φέρω τηλ γραμμή ; Να πω ότι το δωμάτιο μ είναι στην ταράτσα και το καλώδιο ερχετε από κάτω .

Δημοσ.

Με το καλώδιο ethernet δεν μεταφέρεται τηλεφωνικό σήμα.

Πρέπει να τραβήξεις τηλεφωνικό καλώδιο από την κεντρική πρίζα πριν χωρίσει για το router.

Δημοσ.

Μπορεί να γίνει αν δεν χρειάζεσαι gigabit.

Απλώς θα χρησιμοποιήσεις από το υπάρχον καλώδιο δύο σύρματα για την τηλεφωνία.

Link.png Site: link

• Like 1
Δημοσ.

Και εγώ κάπως έτσι το έχω μέσα από το ethernet έχω ξεχωρισει 1 ζευγάρι για το τηλέφωνο, αλλά να ξέρεις ότι χάνεις το gigabit δίκτυο μέχρι 100mbps πάει.

• Like 1
Δημοσ.

Με το καλώδιο ethernet δεν μεταφέρεται τηλεφωνικό σήμα.

Πρέπει να τραβήξεις τηλεφωνικό καλώδιο από την κεντρική πρίζα πριν χωρίσει για το router.

Φυσικά και μπορεί να μεταφέρει τηλεφωνικό σήμα, και πολύ καλύτερα από το κλασσικό τηλεφωνικό καλώδιο.

Ειδικά με μονόκλωνο UTP καλώδιο χαλκού (όχι CCA) έχεις εξαιρετικά αποτελέσματα.

Δημοσ.

Μάλλον σε μπέρδεψαν αυτοί που "γνωρίζουν" και δεν σε βοήθησαν.

Δεν γίνεται να πάρεις μόνο το τηλεφωνικό σήμα από το καλώδιο ethernet, χωρίς να καταργήσεις τη σύνδεση που έχεις με το router. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν γίνεται να πάρεις μόνο το τηλεφωνικό σήμα από το καλώδιο ethernet, χωρίς να καταργήσεις τη σύνδεση που έχεις με το router.

άρα φίλε μου δεν γίνεται να βάλω τηλέφωνο πάνω έτσι; :/
Δημοσ.

Τώρα μας τα μπέρδεψες εσύ τι εννοείς;;

Δημοσ.

Για να τα ξεκαθαρίσουμε διαπαντός:

Ναι, υπάρχει δυνατότητα να περάσουμε στο ίδιο καλώδιο δίκτυο και έως 2 γραμμές τηλεφωνίας.

Ναι, δυστυχώς στην περίπτωση αυτή το δίκτυο αναγκαστικά θα είναι έως 100Mbps και όχι Gigabit.

Ναι, υπάρχει αντάπτορας να το κάνει αυτό εύκολα, είτε για να περάσουμε στο ίδιο καλώδιο 2 συνδέσεις δικτύου είτε δίκτυο και τηλεφωνία. Και στις 2 περιπτώσεις χρειάζονται 2 αντάπτορες για να δουλέψει σωστά.

Βέβαια αν πιάνουν τα χέρια και έχουμε τις γνώσεις, με 1-2 ευρώ το κάνουμε και μόνοι μας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...