Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

να ρωτησω κατι...μιας και ψηνομαι να το δοκιμασω, εχω σε καποιες συσκευες πριζακια ασφαλειας της apc ( http://www.skroutz.gr/s/7932649/APC-Essential-SurgeArrest-PM1W-GR.html )

το πραγματακι αυτο, το βαζω πανω στο πριζακι της apc ? ή πρεπει να ειναι μόνο του στην πριζα?

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορόυμε να το βάλουμε κάπου και να

μετράει το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ρεύμα που καταναλώνουμε,μπορεί να γίνει αυτό;

Δημοσ.

Εχω 2 τεμαχια με πρασινα κουμπια εδω και 3 χρονια. Στο πρωτο απο την αρχη που το πηρα δεν κραταγε τα δεδομενα οταν το εβγαζα απο την πριζα.. και το αλλο καποιες φορες στην αρχη που το εβαζα για τα πρωτα 10 δευτερολεπτα αχνιζε η οθονη αλλα τωρα πλεον δεν το κανει..

Εγω δεν το στηριζω στα χρωματα των κουμπιων αλλα στις παρτιδες..

Εξαλλου εχει την εγγυηση και οποιος θελει το δοκιμαζει εκεινη τη στιγμη στο μαγαζι για να μην ξανατρεχει..

Το συνολικο απο ενα πολυπριζο μεχρι 3800watt στιγμιαια καταναλωση..

Για λόγους εκπαίδευσης; Δηλαδή πόσο μας καίει μια συσκευή;

Κανεις αναγνωριση σε συσκευες που μεταβαλλουν συνεχεια τα ρευματα πχ κλιματιστικο inverter,πλυντηριο ρουχων κ.α

Οποτε προσαρμοζεσαι συμφωνα με τις αναγκες σου..

Μπορεις να το χρησιμοποιεις για να επιβεβαιωνεις(σε σχεση με τον κατασκευαστη) την καταναλωση καθε συσκευης.. πχ λαμπτηρες

Δημοσ.

Είναι πολύ χρήσιμο.. εγώ το έχω και δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα τρία χρόνια τώρα..

Ειδικά σε inverter κλιματιστικο δείχνει πως μεταβάλλεται η κατανάλωση του.. Επίσης έχει ελάχιστο χρόνο απόκρισης σε σχέση με ένα άλλο και μεγάλη και ευκρινή οθόνη..

Δημοσ.

Απο περιέργεια ίσως θα μπορούσα να μετράω το λάπτοπ Όταν, φορτίζει ή Όταν λειτουργεί.

Δηλαδή αν συμφέρει να τρώω μπαταρία και να το φόρτιζω μετά.

ή πόσο στοιχίζει η φορτιση κινητού ή ταμπλέτας;

Δημοσ.

Είναι πολύ χρήσιμο.. εγώ το έχω και δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα τρία χρόνια τώρα..

Ειδικά σε inverter κλιματιστικο δείχνει πως μεταβάλλεται η κατανάλωση του.. Επίσης έχει ελάχιστο χρόνο απόκρισης σε σχέση με ένα άλλο και μεγάλη και ευκρινή οθόνη..

Για δώσε μας σε παρακαλώ ενδεικτικές τιμές κατανάλωσης του ινβερτερ κλιματιστικού σου (btu;) σε διάφορα επίπεδα θερμοκρασίας
Δημοσ.

Για δώσε μας σε παρακαλώ ενδεικτικές τιμές κατανάλωσης του ινβερτερ κλιματιστικού σου (btu;) σε διάφορα επίπεδα θερμοκρασίας

Είναι πολύ γενικό και αυθαίρετο να δώσω κατανάλωση καθώς είναι άπειροι παράγοντες. Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορείς να βλέπεις πόσο χαμηλά μπορεί να κατεβάσει την κατανάλωση το κλιματιστικό. Εμένα ένα κορυφαίο μοντέλο Toshiba daisekai ξεκινάει από 2000 και πέφτει μέχρι και 100 watt.. συνήθως για 35 τετραγωνικά, Πάτρα, μέτρια εξωτερική θερμοκρασία 10 με 12, καλή μόνωση, ζητούμενη εσωτερική 22 με 23 γύρω στα 400 με 500 watt..

Δημοσ.

ναι αν το παρεμβάλεις αναμεσα στο ρολόι της δεη σου και το υπολοιπο σπιτι. Δηλαδή να κάνεις ολη την εγκατάσταση του σπιτιου σου ... μια πρίζα.

Η αλήθεια ειναι οτι αυτό δεν μπορει να σηκώσει τόση ισχύ και επισης υπάρχουν αλλες ειδικές συσκευές που μπαινουν στον πίνακα του σπιτιου σου (απο εκεί δηλαδή που ξεκινάνε όλα) και σου δειχνει τη συνολική καταναλωση

Απο περιέργεια ίσως θα μπορούσα να μετράω το λάπτοπ Όταν, φορτίζει ή Όταν λειτουργεί.

Δηλαδή αν συμφέρει να τρώω μπαταρία και να το φόρτιζω μετά.

ή πόσο στοιχίζει η φορτιση κινητού ή ταμπλέτας;

θα σου απαντησω αμεσως. Πιο ακριβά σου κοστίζει αν πρώτα το φορτίζεις και μετά καις τη μπαταρία να δουλευεις. Εχει να κανει με απώλειες ισχύος. 

Για να γνωριζεις και να εντοπισεις πχ μια συσκευη που τρωει πολυ σε stand-by, να ρυθμισεις σωστα μια τηλεοραση αν θες να καιει λιγοτερο, να δεις ποια λαμπα εχει καλυτερη αποδοση κλπ.

ακόμα και μονο για αυτό, αξίζει η αγορα. Εγω εντόπισα δυο άσχετες συσκευές που ειχαν πολύ υψηλό stand by και μου κόστιζαν κάπου 110 ευρω/ετος για να φαίνεται οτι ειναι στην πρίζα και επιπλεον το ενα να δείχνει την ώρα. Η μια συσκευή ήταν μια απλή φρυγανιέρα (επώνυμη και ακριβή βεβαια

Μια αλλη χρήση καλή χρήση (το λεω με παραδειγμα για να γίνει έντονα κατανοητό) ειναι να μας βοηθήσει να επιλέξουμε τι ups χρειαζόμαστε. Θες ups για υπολογιστή; Κοτσαρεις μετρητή, βλέπεις 400 watt άρα θες ups 600w και πάνω. Θες ups για τη νεα ακριβή τηλεόραση; κλπ κλπ

Δημοσ.

καλα το πηρατε ολοι ρε μακακες?

εξαντλημενο..

Λες κυριος παραγοντας να ειναι απο τους insomnites???

ΕΕΕ Κυριε e-shop θελω τα ποσοστα μου..!!!!

Δημοσ.

Μην περιμένε ακριβείς ή έστω και ενδεικτικές ενδείξεις από τέτοια μηχανάκια, ειδικά σε πολύ μικρά ή πολύ υψηλά φορτία. Ένα καλό power meter κοστίζει αρκετές χιλιάδες ευρώ. Αυτά του κιλού ξεγελιούνται εύκολα από τροφοδοτικά με APFC, όπως αυτά των υπολογιστών για παράδειγμα. Επίσης ο ρυθμός ανανέωσης είναι χαμηλός οπότε και δεν μπορούν να πιάσουν τις αιχμές (spikes) και γενικά τις διακύμανσεις στην κατανάλωση.

Για να μετρήσεις κατανάλωση σε standby και να έχεις σοβαρά αποτελέσματα απαιτείται ειδικό power meter το οποίο να μπορεί να συνδεθεί σε υπολογιστή και να ελέγχεται μέσω αντίστοιχου προγράμματος. Υπάρχει ειδική διαδικασία μέτρησης κατανάλωσης σε standby (IEC 62301).

Δημοσ.

Καλά κάποιος που δίνει ένα δεκαρικο δεν νομίζω να περιμένει ακριβείς μετρήσεις

Απλά θέλει στο περίπου να βλέπει τι καίει η καθε συσκευή του.

• Moderators
Δημοσ.

Μην περιμένε ακριβείς ή έστω και ενδεικτικές ενδείξεις από τέτοια μηχανάκια, ειδικά σε πολύ μικρά ή πολύ υψηλά φορτία. Ένα καλό power meter κοστίζει αρκετές χιλιάδες ευρώ. Αυτά του κιλού ξεγελιούνται εύκολα από τροφοδοτικά με APFC, όπως αυτά των υπολογιστών για παράδειγμα. 

Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω, καθετα οπως λενε.

εξαντλημενο..

Λες κυριος παραγοντας να ειναι απο τους insomnites???

ΕΕΕ Κυριε e-shop θελω τα ποσοστα μου..!!!!

Ας το πω μιας και φαινεται οτι δεν το γνωριζες, πως σε τετοια περιπτωση βαζουμε και το σχετικο tag στο τελος του τιτλου. 

Το προσθετω...

Βλεπω ηδη απαντηση αλλα νομιζω οτι ρωτησες αλλο απο αυτο που απαντηθηκε. Εννοεις προφανως ποσο "ρευμα" θα καταναλωσεις για ενα "χ" χρονικο διαστημα σε ενα συγκεκριμενο σημειο. Ναι γινεται, θα βλεπεις απο την ωρα που το εβαλες και εκανες reset, μετα απο χχχ μερες ποση ειναι η συνολικη σου καταναλωση εκει σε KWh.

Δημοσ.

Μην περιμένε ακριβείς ή έστω και ενδεικτικές ενδείξεις από τέτοια μηχανάκια,

Μην τα λες αυτα.. Το εχω μετρησει με ρολοι της δεη και μετραει σωστα.

Ακριβεια μπορει να μην εχει αλλα ειναι πολυ κοντα στην πραγματικη καταναλωση και αυτο στο λεω στην χειροτερη περιπτωση..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...