Προς το περιεχόμενο

Smart με 3000€;

JohnTehGreek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για να το θέσω και καλύτερα.

Εσείς θα προχωρούσατε σε αγορά σαν και αυτή;

https://www.car.gr/9854962-smart-fortwo 

(καθαρό παράδειγμα)

Λιγα κυβικα και λιγα χιλομετρα για τα χρονια του αν ειναι πραγματικα . Το σε καλη κατασταση που γραφει θελει ψαξιμο .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Χαιρετώ το φόρουμ,

Μου έχει μείνει η πορεία μόνο για το δίπλωμα και εδώ και καιρό σκέφτομαι για ένα αμαξάκι αρκετά φτηνό.

Σαν πρώτη επιλογή σκέφτομαι ενα Punto.

Αλλά μπήκα πρόσφατα στο Car.gr και είδα πολλά Smart αμάξια του 2003-2004 με σχετικά λίγα χιλιόμετρα και με λιγότερο από 3.000€ και έχω μπει σε μεγάλο πειρασμό.

Γιατί ένα τόσο μικρό αμαξάκι και μάλιστα αυτόματο για Αθήνα πιστεύω είναι πραγματικά λουκούμι (ειδικά για εμένα που μένω κέντρο και θέση δεν βρίσκεις ούτε με βύσμα).

Θέλω να μου πείτε τι προβλήματα θα μπορούσα να αντιμετωπίσω αν αγόραζα ένα τόσο φτηνό και σχετικά παλιό Smart.

Το έχει επιχειρήσει κανένας σας; 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σύστημα ψύξεως, Τουρμπίνα (κυρίως), σύστημα λίπανσης, κιβώτιο ταχυτήτων και διαφορικό.

Γνώμη μου: Μακριά από τα 600ρια. Πήγαινε σε κανένα τρικύλινδρο ιαπωνικό (Aygo), εκτός budget ναι, αλλά καμία σχέση στα προβλήματα. Το φθηνό το τρων και τα σκυλιά.

Θα κοιτας να χει τριακτινο τιμονι, ταχυτητες f1, αυτοματο και σειριακο, κλιματισμο, αν εχει θερμαινομενα καθισματα ακομα καλυτερα, γυαλινη οροφη, θα κοιταξεις τα παραθυρα, σχεδον σε ολα εχει σπασει ο γρυλο εστω μια φορα. Να μην παιρνει νερο απο τις γρυλιες.

Κάπως ετσι να ναι

https://www.car.gr/9479168-smart-fortwo-f1

Αλλιως δες για πετρελαιο. Δεν θα χεις προβληματα για κινητηρες κλπ

Όπως είπες στο πρώτο μήνυμά σου, πάρε ένα grande punto 2008 και μετά, και ξεμπέρδευε. Άσε τα smart ντεμέκ καγκουράμαξα. Εκτός αν θες να σπάς τα @@ σου και την τσέπη με την κάθε μλκ που θα σου βγάζουν + το κόστος επισκευής κ ανταλλακτικών για ένα πράγμα που οριακά ονομάζεται αυτοκίνητο. Τουλάχιστον με το άλλο θα έχεις κ μια ασφάλεια κ θα μπορείς να βγείς άνετα στον αυτοκινητόδρομο(Ναι το ξέρω ότι και το smart μπορεί να βγεί εκεί άλλα το πόσο σωστό είναι αυτό είναι άλλο θέμα).

+1 Punto από μένα. Δε θα το μετανιώσεις. 

• Like 3

Όπως είπες στο πρώτο μήνυμά σου, πάρε ένα grande punto 2008 και μετά, και ξεμπέρδευε. Άσε τα smart ντεμέκ καγκουράμαξα. Εκτός αν θες να σπάς τα @@ σου και την τσέπη με την κάθε μλκ που θα σου βγάζουν + το κόστος επισκευής κ ανταλλακτικών για ένα πράγμα που οριακά ονομάζεται αυτοκίνητο. Τουλάχιστον με το άλλο θα έχεις κ μια ασφάλεια κ θα μπορείς να βγείς άνετα στον αυτοκινητόδρομο(Ναι το ξέρω ότι και το smart μπορεί να βγεί εκεί άλλα το πόσο σωστό είναι αυτό είναι άλλο θέμα).

+1 Punto από μένα. Δε θα το μετανιώσεις. 

Βασικά επειδή οριακά ονομάζεται αυτοκίνητο μου αρέσει ή μάλλον με βολεύει για να το θέσω καλύτερα.

Για να μην πιάσω και την κατανάλωση.

Όπως είπα είναι λουκούμι για την Αθήνα το άτιμο...

Παρόλα αυτά το ρίσκο είναι μεγάλο όντως και το Punto μου αρέσει σαν αμάξι + ότι με αυτό έμαθα να οδηγώ στην σχολή. Ίσως πάω σε ένα Punto αλλά όχι τόσο φρέσκο γιατί εκτός του ότι βγαίνω από το Budget μου θεωρώ καλύτερο να μάθω σε ένα παλιότερο μοντέλο ώστε να μην έχω το άγχος για φθορές κτλ.

Το καλό για τα punto είναι ότι βρίσκεις και με λιγότερο από 2.000€

Και το punto πάντως από 1-2 φορές που είχα την ατυχία να οδηγήσω, καταχρηστικά ονομάζεται αυτοκίνητο. Θα έπρεπε να είναι μορφή βασανισμού/σωφρονισμού. Μακράν πιο άνετο το δείγμα αυτοκινήτου smart

• Like 1

Βασικά επειδή οριακά ονομάζεται αυτοκίνητο μου αρέσει ή μάλλον με βολεύει για να το θέσω καλύτερα.

Για να μην πιάσω και την κατανάλωση.

Όπως είπα είναι λουκούμι για την Αθήνα το άτιμο...

Παρόλα αυτά το ρίσκο είναι μεγάλο όντως και το Punto μου αρέσει σαν αμάξι + ότι με αυτό έμαθα να οδηγώ στην σχολή. Ίσως πάω σε ένα Punto αλλά όχι τόσο φρέσκο γιατί εκτός του ότι βγαίνω από το Budget μου θεωρώ καλύτερο να μάθω σε ένα παλιότερο μοντέλο ώστε να μην έχω το άγχος για φθορές κτλ.

Το καλό για τα punto είναι ότι βρίσκεις και με λιγότερο από 2.000€

Σου πρότεινα πιο φρέσκο Punto (2007+) γιατί άλλαξαν πολλά στα FIAT από θέμα αξιοπιστίας. Αν πάρεις παλαιότερο το ρισκάρεις, βέβαια έχουν πιο φθηνά ανταλλακτικά από smart.Πχ μια καλή ευκαιρία με πραγματικά χιλιόμετρα:

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/9800738/

Και το punto πάντως από 1-2 φορές που είχα την ατυχία να οδηγήσω, καταχρηστικά ονομάζεται αυτοκίνητο. Θα έπρεπε να είναι μορφή βασανισμού/σωφρονισμού. Μακράν πιο άνετο το δείγμα αυτοκινήτου smart

Σε τι είναι πιο άνετο το smart;!

Εγώ θα ψήφιζα punto ή γενικά οποιοδήποτε μικρό αλλά πιο «κανονικό» αμάξι από το smart. Για μένα το smart είναι μόνο για δεύτερο, όχι για κύριο αμάξι.

Σε τι είναι πιο άνετο το smart;!

Εγώ θα ψήφιζα punto ή γενικά οποιοδήποτε μικρό αλλά πιο «κανονικό» αμάξι από το smart. Για μένα το smart είναι μόνο για δεύτερο, όχι για κύριο αμάξι.

Αυτό ακριβώς. Σε περίπτωση δηλαδή που είσαι οικονομικά ευκατάστατος και μένεις σε ζούγκλα (Αθήνα ή Θεσσαλονίκη) με τη δεύτερη κατα πολύ χειρότερη σε θέμα παρκαρίσματος, και έχεις ένα κανονικό αυτοκίνητο για ταξίδια, αντί για μηχανάκι παίρνεις ένα smart. Σημείο κλειδί ο ευκατάστατος, γιατί δε ζούμε σε εποχές για 2 οχήματα ανα άτομο.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...