Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σας

απεκτησα και εγω αυτη τη βδομαδα vdsl forthnet και μου δωσαν το εν λογο ρουτερ zte h168n

σε 2 μερες μεσα μου κανε πολλα προβληματα με το wifi (ps4 κ πολλες συσκευες xiaomi) + με χαλουσε οτι το lan ηταν 100αρι οποτε ειπα να το κανω bridge και να κανει ολη την υπολοιπη δουλεια σαν ρουτερ το tp link w8970 που ειχα στην adsl

μετα απο ωρες διαβασμα τα καταφερα σχεδον ολα εκτος απο ενα πραγμα και θελω τα φωτα σας..

θελω να μπορώ να βλεπω και το interface του modem h168n.

o μοναδικος τροπος για να το δω ειναι να εχω το wifi του ανοιχτο  και να μπω απο εκει (που δε το θελω γιατι για αυτη τη δουλεια θελω αποκλειστικα το tp link )

αυτη τη στιγμη εχω στο router την ip 192.168.1.1 οπου απο οποιαδηποτε συσκευη μπω θα δω το interface του router

εχω την ip 192.168.1.3 στο modem αλλα μπαινει μονο απο το wifi του (που δε μπορω να το κλεισω γιατι αν το κλεισω παπαλα δε ξαναμπαινω..)

διαβασα σε γειτονικο forum το παρακατω απο αλλη περιπτωση..

"Αν εννοείς την IP που έχει το modem, σε εμένα η συνδεσμολογία είναι:

ZTE Modem (LAN1 - 192.168.1.1) ---> Mikrotik(Port1 - 192.168.1.2) ---> Mikrotik (Port2 - 192.168.2.1) ---> Switch

Αν θες να βλέπεις το Router πατώντας τη διεύθυνση 192.168.1.1, τότε θα πρέπει να βάλεις IP Address στη Port 1 του Mikrotik και να προσθέσεις ως static route το subnet 192.168.1.0 να βγαίνει από αυτή τη πόρτα και όχι απ'το PPPoE. Αν δεν σε ενδιαφέρει να βλέπεις το interface του modem, δεν χρειάζεται να βάλεις IP."

βρηκα  το menu στο tp link (router) αλλα δε καταφερα και πολλα με τα πειραματα.. για την ακριβεια καποια στιγμη σταματισε να μπαινει και σto interface του router και αναγκαστηκα να κανω reset και ξανα απο την αρχη ολα.. 

post-39418-0-32203900-1490464150_thumb.png

λεει -βαλε ip στη port 1 του mikrotik εγω καταλαβαινω να βαλω στη lan 1 του δικο μου tp link static ip (γινεται? δε το βρηκα πουθενα..)

καμια ιδεα? εχει κανεις παρομοιο μοντελο ρουτερ tp link Να με βοηθησει γιατι πελαγωσα?

συγνωμη για το σεντονι αλλα προσπαθω να το γραψω οσο πιο αναλυτικα μπορω.. 

Δημοσ.

Φίλε στο μόντεμ θα βάλεις άλλη ip πχ 192.168.2.1 στο tplink είναι οκ αυτή που έχεις 192.168.1.1 τώρα για να βλέπεις το interface του μόντεμ αν και κατά την άποψή μου δεν χρειάζεται να βλέπεις κάτι μόνο πόσο συγχρονίζει, πολύ απλά θα βάλεις άλλο ένα καλώδιο ethernet από την lan 2 του μόντεμ στην lan2 του ρουτερ, και με την ip 192.168.2.1 θα βλέπεις το μόντεμ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...