Sorath Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Όταν ενεργοποίησα την γραμμή στο σπίτ την 1η φορά, ήμουν στα 14Mbps, μετά απο δύο μήνες πήγε στα 12Mbps και μετά πάλι απο δύο μήνες σταθεροποιήθηκε στα 9Mbps για 8 χρόνια. Πέρσι έπεσε πάλι ξαφνικά στα 6Mbps. Δεν βρέθηκε καμμία βλάβη και ο ΟΤΕ ενημέρωσε την 4net ότι αυτό είναι το καλύτερο που μπορώ να έχω. Το Line Attenuation πάντα εκεί στο ~33 όλο αυτό το διάστημα. Παράλληλα αποσυνδέσεις δεν έχω, η γραμμή είναι σταθερή αλλα κοιτάχτε που έχει φτάσει πλέον το SNR Margin......
GeorgeHellas Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Για κάποιο λόγο η ταχύτητα σου είναι πολύ χαμηλή.. Εγώ με ίδιο line attenuation( απόσταση από το κεντρο) έχω 12-13mbps. Δυστυχώς δεν γνωρίζω τον λόγο.. Περίμενε κάποιον από τους ειδικούς για βοήθεια
Xristaras12 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 είσαι σίγουρος ότι οι καλωδιώσεις εντός του σπιτιού είναι οκ; με τα χρόνια μπορεί να υπάρξει διάβρωση κλπ. θα πάρεις πάλι και θα δηλώσεις βλάβη και οτι το snr πέφτει χαμηλά. Αν έχεις κάποιον φίλο ηλεκτρολόγο πες του να έρθει να σου κάνει μια μέτρηση στον κατανεμητή της πολυκατοικίας πόσο συγχρονισμό έχει εκει πέρα.
nos1 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Εχεις παρατηρησει αν το snr σου παρουσιαζει μεγαλες διακυμανσεις στη διαρκεια της ημερας; Αν αποκλεισουμε την περιπτωση της βλαβης,πιθανον να υπαρχει και παρεμβολη απο καποια αλλη συσκευη. Για αρχη,τσεκαρε πρωτα,οτι το προβλημα δεν βρισκεται στην καλωδιωση εντος του σπιτιου σου.Αν εχεις καποιο φιλτρο,βγαλτο και δοκιμασε με το ρουτερ απευθειας πανω στην γραμμη. Παντως,τα στατιστικα σου δεν δικαιολογουν τετοια ταχυτητα.
Sorath Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Το σπίτι είναι καινούργιο και δεν υπάρχει καμία διάβρωση. Όταν μπήκα το 2007, δεν υπήρχε καν γραμμή που να έφτανε στον κατανεμητή και περίμενα εργολάβο του ΟΤΕ 2 μήνες για να την περάσει. Απο τότε, έχουν έρθει απο την 4νετ αρκετές φορές και πάντα τα στοιχεία που βλέπω στο router, είναι τα ίδια και στο μηχάνημα των τεχνικών όταν τον συνδέουν στον κατανεμητή. Την τελευταία φορά μάλιστα, ο τεχνικός, ακολούθησε την γραμμή, και σε ένα σημείο που βρήκε κάποιο καπάκι (10 μέτρα πριν την πολυκατοικία), την ξαναμέτρησε, και πάλι τα νούμερα ήταν τα ίδια χάλια. Διακυμάνεις δεν έχει το SNR. Πάνω-κάτω εκεί είναι, πχ τώρα στο 3.5 Ο γείτονας που μένει ακριβώς απο κάτω, κι αυτός με 4net, συνχρονίζει σχεδόν στην ίδια ταχύτητα. Φίλτρο δεν χρησιμοποιώ εκεί που μπαίνει το router, καθώς δεν υπάρχει τηλέφωνο. Αλλά και πάλι δεν έχει σημασία, καθώς είπαμε το σήμα που έρχεται είναι τελείως χάλια στον κατανεμητή. 1
rafa1919 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Κάτι μου λέει ότι το όλο θέμα είναι οι προστιθέμενες γειτονικές γραμμές όλα αυτά τα χρόνια που επιδείνωσαν πολύ το crosstalk...Δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι γι'αυτό...Και που δεν αποσυγχρονίζεις με τόσο χαμηλό SNR είναι θαύμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα