isay Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Εγω δεν ειπα κάτι τετοιο. Είπα οτι με καλώδιο ethernet μπορείς να μεταφέρεις τηλεφωνικό σήμα, μην τα μπερδευεις. Η αλήθεια είναι οτι υπο προυποθέσεις μπορείς να εχεις δικτυο ethernet με 4 (αντι για 8 καλώδια) αλλά με περιορισμους. Για ώρα αναγκης ναι μπορεις να χρησιμοποιήσεις και τηλεφωνικό καλώδιο αλλά δεν ενδείκνυνται. Ενδεικτικά http://www.tomshardware.co.uk/forum/24181-42-wires-cable http://networkengineering.stackexchange.com/questions/5334/4-wire-as-compared-to-8-wire-lan-connections-and-bandwidth-loss-when-splitting και αν θες παραπάνω info google it
chios Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Για ethernet 100mbps χρειάζεται 4 καλώδια αυτά που πάνε στο 1,2,3,6
johnmegarythmos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 αρα αμα εχεις καλωδιο οτε με 4 καλωδια μπορεις να μεταφρεις ethernet μεσα και μετα να βαλεις μπριζα ethernet μετα ; και να μην χρειαστει να τρυπωσεις τον τοιχο; .
jkoukos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Κανονικά όχι. Στην πραγματικότητα εξαρτάται από το είδος του καλωδίου, αν έχει εσωτερικά συστροφή κάθε ζεύγος, αν είναι απευθείας από την μια θέση στην άλλη χωρίς ενδιάμεσες συνδέσεις και φυσικά την απόσταση.
Knight of Mercy Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Είδες; Τα κλασσικά: αν εισαι στο ιδιο ρολόι δεη, βαζεις powerline αν εισαι σε διαφορετικό ρίχνεις καλώδιο ethernet (μη γράψεις και εσύ για repeater κλπ βλακείες) Προσωπικά, καιρό τώρα, συνδέω τον επάνω όροφο με τον κάτω (όπου βρίσκεται το router) με ένα TP-Link TL-WA501G σε Client mode το οποίο τροφοδοτεί ένα Level One 8 ports switch (10/100) και δεν έχω κανένα πρόβλημα (αποκλειστικά όμως για χρήση γραφείου).
isay Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Προσωπικά, καιρό τώρα, συνδέω τον επάνω όροφο με τον κάτω (όπου βρίσκεται το router) με ένα TP-Link TL-WA501G σε Client mode το οποίο τροφοδοτεί ένα Level One 8 ports switch (10/100) και δεν έχω κανένα πρόβλημα (αποκλειστικά όμως για χρήση γραφείου). Και εγω εχω κάνει αναλογες συνδεσεις, αλλά είναι per case. Μια δεν πιάνει καλα, μια κολλάει και γενικά το γυρισα σε powerlines και καλώδια για να μην ασχολούμαι συνεχεια "γιατί δεν εχει δίκτυο" 1
Knight of Mercy Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Και εγω εχω κάνει αναλογες συνδεσεις, αλλά είναι per case. Μια δεν πιάνει καλα, μια κολλάει και γενικά το γυρισα σε powerlines και καλώδια για να μην ασχολούμαι συνεχεια "γιατί δεν εχει δίκτυο" Προφανώς και δεν αποτελεί τη βέλτιστη λύση, αλλά στη δική μου περίπτωση λειτουργεί τόσο καιρό αξιόπιστα που το 20μετρο τερματισμένο καλώδιο ακόμα να "πέσει" απο το φωταγωγό. Καλώδιο και πάλι καλώδιο......... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα