Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα και χρονια πολλα!

Θελω να κατεβασω ιντερνετ στον κατω οροφο.

Εχω παρει ενα καλωδιο δικτυου (αυτο με τα 8 καλωδιακια).

Θελω μια βοηθεια επειδη ειμαι ασχετος.

Απο την μια ακρη θα παιρνω "σημα" απο την πριζα τηλεφωνου του πανω οροφου ,και θα το συνδεσω σε πριζα τοιχου του κατω οροφου.

Ερωτηση 1η , αν και η πριζα τοιχου εχει χρωματα για το που μπαινει τι , εχει ομως μονοχρωμα και δεν ξερω που πρεπει να μπουν τα διχρωμα.(φωτο 1)

Και ερωτηση 2η ,εφοσον συνδεθει η πριζα στον κατω οροφο , πως συνδεω την πανω?

Θελω rj45 connector η μπορω να συνδεσω τα καλωδια σε ενα rj11 που εχω (4pin) ? (Φωτο 2-3)

Ευχαριστω!

post-307275-0-53102000-1490452466_thumb.jpg

post-307275-0-60227900-1490452525_thumb.jpg

post-307275-0-00855900-1490452567_thumb.jpg

Δημοσ.

Εχεις μπερδευτεί μαλλον αν θελεις να κατεβάσεις ιντερνετ, θα παρεις απο τον ρουτερ αχι απο την πριζα, και την κατω ακρη θα την βαλεις στο pc σου

Δημοσ.

Επειδή όπως εσύ αναφέρεις είσαι άσχετος καλύτερα φέρε έναν σχετικό να στο φτιάξει πριν κάνεις καμιά πατάτα.

Επίσης διευκρίνησε τι θέλεις να κατεβάσεις ίντερνετ ή γραμμή τηλέφωνου για να βάλεις το ίντερνετ κάτω.

Δημοσ.

κατω θα υπαρχει ρουτερ κανονικα, απλα στην ουσια θελω να συνδεσω μεταξυ τους τις δυο πριζες τηλεφωνου, ωστε να εχω γραμμη κατω.

επειτα απο την κατω πριζα θα συνδεσω το ρουτερ.

Δημοσ.

Αρα θες να τραβήξεις τηλεφωνική γραμμή από πάνω προς τα κάτω και εκεί (κάτω) θα συνδέσεις το router σωστα;

Αν ναι, βρες σύνδεσε τα χρωματα επάνω στην παλιά πρίζα (κιτρινο-κιτρινο, κοκκινο-κοκκινο, κλπ) και αντίστοιχα στην κάτω πρίζα ή βύσμα j11 (αυτο που μπαινει στο router)

Με λίγα λόγια η τηλεφωνική συνδεση ειναι παράλληλη

Επειδη δεν ειμαι σιγουρος οτι το ξέρεις, σε καθε τηλεφωνική γραμμή, μπορει να συνδεθεί ΕΝΑ modem router, δηλαδη σε ολο το σπιτι μονο ενα modem router 

Δημοσ.

οχι δεν το ηξερα..

εχω ρουτερ στον πανω οροφο (σε αλλη πριζα τηλεφωνου απο αυτην που θελω να τραβηξω την συνδεση), δεν μπορω να εχω ρουτερ και στον κατω?

τι λυσεις υπαρχουν αν δεν γινεται αυτο?

Δημοσ.

Είδες;

Τα κλασσικά:

αν εισαι στο ιδιο ρολόι δεη, βαζεις powerline

αν εισαι σε διαφορετικό ρίχνεις καλώδιο ethernet

(μη γράψεις και εσύ για repeater κλπ βλακείες)

Δημοσ.

Είδες;

Τα κλασσικά:

αν εισαι στο ιδιο ρολόι δεη, βαζεις powerline

αν εισαι σε διαφορετικό ρίχνεις καλώδιο ethernet

(μη γράψεις και εσύ για repeater κλπ βλακείες)

Eχει περάσει καλωδιο, απλα απο αυτα που γράφει δεν βγαίνει νόημα

Δημοσ.

Δεν εχει περάσει, εχει πάρει έγραψε.

Το ρίχνει στο αλλο χωρό και στις άκρες είτε βάζει πριζάκια δικτύου j45 ή βάζει φυσάκια j45. 

• Like 1
Δημοσ.

Οκ isay, ευχαριστω.

Οσο για την συνδεση ,εστω τηλεφωνου, τα καλωδια απο το rj11 ,μπορω να τα συνδεσω με το καλωδιο δικτυου, που εχει 4 ζευγη καλωδιων;

Να συνδεσω χρωματικα δλδ,αν ναι τα ζευγη δεν τα χωριζω και τα συνδεω μεταξυ τους στο αναλογο χρωμα του rj11?

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα τι ακριβώς με ρωτάς, αλλά ναι μπορεις να χρησιμοποιήσειςτα καλωδιάκια απο καλώδιο ethernet για να μεταφέρεις τηλεφωνικό σήμα. 

Τα τηλεφωνικά καλώδιο εχουν συνήθως 4 καλωδιάκια εκ των οποίων χρησιμοποιούνται τα δυο στο 99% των περιπτώσεων. Αυτα καταλήγουν σε μια πρίζα που εχει 4 ορατα pins και λειτουργούν είτε τα ακριανά ή τα μεσαία (αναλογα με την τηλεφωνική συσκευή). Αλλες συσκευές δεχονται επαφή με 4 Pins και όπου βρουν ζευγαρι με τάση το χρησιμοποιούν. 

To άσπρο που εχεις στην πρώτη πρίζα δεν το εχω δει ξανα. Δεν ξερω τι είναι. 

Σε γενικές γράμμες βάζεις παράλληλα οσα καλώδια χρειάζεσαι για να τα οδηγήσεις σε αλλη πρίζα. Δεν ματίζεις ανα ζευγάρια εκτός αν ξέρεις τι κάνεις

Δημοσ.

Οκ , αφησε την πρωτη πριζα...

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι απο τα 4 καλωδια του rj11 , που δειχνω γυμνα στην τελευταια φωτο, ποια και πως συνδεω στο καλωδιο δικτυου σαν αυτο http://www.skroutz.gr/c/694/kalodia-diktyou.html που εχει 4 ζευγη (8 καλωδια)

Δημοσ.

Στο καλώδιο utp (με τα 8 ) θα διαλέξεις 4 (σκετα 4) καλώδια.

σε αυτά θα συνδεσεις τα 4 καλώδια της τελευταιας φωτογραφίας (ανα ενα)

Το πως ειναι ειναι οπως σε βολευει (με clips, με μάτιση, με μουφες, οπως σε βολευει) αλλά το κάθε ενα θα ειναι μονωμένο απο τα αλλα.

Στην αλλη ακρη του utp θα βαλεις φισακι ή πρίζα. Αν βάλεις φυσάκι φρόντισε η χρωματική σειρά των καλωδίων να ταιριάζει όπως στη δευτερη φωτογραφία (εσυ ξερεις ποια χρώματα επελεξες στο utp)

Δημοσ.

Άρα μπορούμε να μεταφέρουμε Ethernet Καλώδιο μέσα σε καλώδιο τηλεφώνου με 4 καλώδια μέσα? Πως γίνεται με το Ethernet αυτό ?τι χρώματα χρησιμοποιούνται και ποια όχι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...