Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν εχω κανει ποτε overclock και η αληθεια το ψιλοφοβαμαι γιατι πιστευω οτι θα αδυνατισει τον επεξεργαστη με τον καιρο η δεν ισχυει αυτο?

κερδιζω αρκετα με το Overclock?

Πως γινεται?

Ενα ικανοποιητικο και καθως πρεπει overclocking  ειπαμε να του κανεις φιλε μου! Οχι διαιτα! :P

Θα μειωσει την ζωη του επεξεργαστη θελεις να πεις στην ουσια, αλλα πρεπει να τον ζορισεις παρα πολυ για να συμβει αυτο και να του δωσεις πολυ ρευμα και μεγαλες θερμοκρασιες κτλ κτλ κτλ....

Αμα τον πας 4.5-4.8 ειναι μια χαρουλα!

• Like 3
Δημοσ.

Ενα ικανοποιητικο και καθως πρεπει overclocking  ειπαμε να του κανεις φιλε μου! Οχι διαιτα! :P

Θα μειωσει την ζωη του επεξεργαστη θελεις να πεις στην ουσια, αλλα πρεπει να τον ζορισεις παρα πολυ για να συμβει αυτο και να του δωσεις πολυ ρευμα και μεγαλες θερμοκρασιες κτλ κτλ κτλ....

Αμα τον πας 4.5-4.8 ειναι μια χαρουλα!

μια ερωτηση δεν εχω κανει ποτε oc αν κανεις ομως μπορεις μετα τον cpu να τον επεναφερεις οπως ηταν πριν χωρις το oc

Δημοσ.

μια ερωτηση δεν εχω κανει ποτε oc αν κανεις ομως μπορεις μετα τον cpu να τον επεναφερεις οπως ηταν πριν χωρις το oc

Ναι, δεν είναι ότι αλλάζει και σχήμα...

• Like 12
Δημοσ.

Τρια πράγματα να θυμάσαι:

Thermal Limits

1. CPU Core - 62 Celsius

2. CPU Socket - 72 Celsius

Voltage Limits

3. CPU Manual Voltage 1.55v (Vcore)

Ξεκινας με το multiplier πρωτα μεχρι να βρεις την συχνοτητα που παει με stock ταση και απο εκει και πετα ανεβαζεις ταση.

Υπαρχουν αρκετα guides αλλα εγω εμπιστευομαι απολυτα αυτον:

http://www.overclock.net/t/1348623/amd-bulldozer-and-piledriver-overclocking-guide-asus-motherboard

Δημοσ.

Thermal Limits

1. CPU Core - 62 Celsius

Voltage Limits

Ξεκινας με το multiplier πρωτα μεχρι να βρεις την συχνοτητα που παει με stock ταση και απο εκει και πετα ανεβαζεις ταση.

http://www.overclock.net/t/1348623/amd-bulldozer-and-piledriver-overclocking-guide-asus-motherboard

πολυ χαμηλα τα ορια που λες

δεν ειναι τιποτα για 8 πυρηνες  οι 62 βαθμοι

δεν ξερω ποτε αρχιζει το θροτλινγκ στους fx ,αλλα μπορει να το απενεργοποιησει.

Δημοσ.

Thermal Limits

1. CPU Core - 62 Celsius

Voltage Limits

1.55 volt?

wtf

εγω στα 1.4v εχω 4.8Ghz

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

πολυ χαμηλα τα ορια που λες

δεν ειναι τιποτα για 8 πυρηνες  οι 62 βαθμοι

δεν ξερω ποτε αρχιζει το θροτλινγκ στους fx ,αλλα μπορει να το απενεργοποιησει.

τι ειναι το θροτλινγκ

Δημοσ.

τι ειναι το θροτλινγκ

το cpu throttling ειναι μια διαδικασία που λέει και η cisco oti o επεξεργαστής δεν τρεχει σωστα αλλα πηγαίνει αργα ετσι ωστε να καταναλώσει  λιγότεροι  ενεργεία και να μην μπορει να αποδώσει αυτα π μπορεί να προσφέρει! 

Δημοσ.

Κάτσε όπως είσαι!Αν σε τρώει η τσέπη σου πάρε μία κάρτα γραφικών RX 580 όταν η έκδοση με τα 8gb πέσει στα 250 ευρώ Max για να χαρείς το freesync της οθόνης σου!

Δημοσ.

Θα βάλω και μια άλλη παράμετρο όσο κρατά το σύστημά του και με την πάροδο του χρόνου βελτιωθούν και άλλο οι ryzen και με την είσοδο επίσης των νέων επεξεργαστών την Intel , των νέων R3 ryzen τόσο πιο δύσκολα και πιο φθηνά θα μπορεί να πουλήσει. Ήδη οι τιμές των FX στα καταστήματα έχουν μειωθεί.

• Like 1
Δημοσ.

Θα βάλω και μια άλλη παράμετρο όσο κρατά το σύστημά του και με την πάροδο του χρόνου βελτιωθούν και άλλο οι ryzen και με την είσοδο επίσης των νέων επεξεργαστών την Intel , των νέων R3 ryzen τόσο πιο δύσκολα και πιο φθηνά θα μπορεί να πουλήσει. Ήδη οι τιμές των FX στα καταστήματα έχουν μειωθεί.

επισης η βελτιωση των ryzen οσο ειναι σε επιπεδο software development θα συμπαρασυρει και σε ανοδο τις επιδοσεις των fx

Δημοσ.

Λοιπόν τον πας μέχρι τα 4.5-4.7 με όσο το δυνατόν λιγότερο ρεύμα, λογικά περίπου 1.42-1.45, αλλάζεις και την κάρτα σου σε AMD για να χαρείς και την οθόνη σου και θα είσαι άρχοντας.

Όταν του χρόνου βγουν με το καλό οι Ryzen+ τότε βλέπεις που δεν σε καλύπτει τότε το σύστημα σου και ανάλογα ρωτάς και εδώ και πράττεις τότε.

Ρίξε ένα καλό διάβασμα εδώ  http://www.insomnia.gr/topic/502667-8320-oc-%CF%84%CE%B9-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF/

που το είχα ξεκινήσει εγώ παλιότερα, έχει πολύ πράμα και πολλά παρόμοια συστήματα με το δικό σου να δείς.

Ξεκινάς σιγά σιγά και όπου κολλήσεις, εδώ είμαστε.

Δημοσ.

Aμα θες για games ασε το OC του επεξεργαστη στην ακρη και παρε μια καρτα γραφικων. Μια 1060 3αρα / 480 4αρα / 470 θα σου κατσει λουκουμι. Αυτη τη στιγμη το bottleneck ειναι η καρτα σου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...