Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!
Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να απενεργοποιήσω το UAC (σε Windows 7) για συγκεκριμένο πρόγραμμα. Για να σας δώσω να καταλάβετε το πρόβλημά μου, έχω εγκατεστημένο ένα πρόγραμμα το οποίο θέλω να τρέχει κατά την εκκίνηση των Windows. Αυτό δεν συμβαίνει όμως γιατί προφανώς το εμποδίζει το UAC. Έκανα όλους τους ελέγχους και είναι σωστά ρυθμισμένο να τρέχει κατά την εκκίνηση των Windows, τόσο από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής όσο και από τις ρυθμίσεις - εξουσιοδοτήσεις των Windows. Παρατήρησα ότι όταν το έτρεχα χειροκίνητα μου έβγαζε την ειδοποίηση του UAC, στην οποία όταν πατάω το "ναι", τρέχει κανονικά. Έτσι δοκίμασα να απενεργοποιήσω εντελώς το UAC και η εφαρμογή έτρεξε κανονικά αυτόματα κατά την εκκίνηση των Windows.
Επειδή όμως θεωρώ πως είναι καλό να είναι ενεργοποιημένο το UAC, υπάρχει κάποιος τρόπος να εξαιρούμε εφαρμογές από τον έλεγχο αυτό;
Σας ευχαριστώ!!!

Δημοσ.

Η λύση είναι εδώ, εμένα με έχει σώσει

http://www.techsupportalert.com/content/how-create-program-shortcut-run-without-uac-prompt-windows-7.htm

Σ' ευχαριστώ πολύ φιλαράκι αλλά για την δική μου περίπτωση μάλλον δεν δουλεύει ούτε αυτό. Έκανα πολλές και διάφορες δοκιμές, οι συντομεύσεις που δημιουργώ δουλεύουν κανονικά, παρακάμπτοντας το UAC, αλλά παρόλα αυτά δεν μου τρέχει η εφαρμογή κατά την εκκίνηση των Windows αυτόματα. Ίσως να έπρεπε να κάνω κάτι ακόμη το οποίο δεν γνωρίζω αλλά δοκίμασα όλες τις πιθανές περιπτώσεις που γνώριζα χωρίς αποτέλεσμα. Η μόνη λύση που έχω βρει μέχρι στιγμής για να μπορεί να τρέχει η εφαρμογή κατά την εκκίνηση των Windows είναι να έχω απενεργοποιημένο εντελώς το UAC.

Σ' ευχαριστώ πολύ πάντως!!! :-)

ΥΓ Αν σκεφτείς κάτι άλλο γράψε μου να το δοκιμάσω ;) 

Δημοσ.

Δεν είδα ότι ζητούσες να εκκινεί αυτόματα το πρόγραμμα.

Αφού έφτιαξες το εικονίδιο συντομεύσης (schtasks ...) ακολουθώντας όλα τα βήματα του οδηγού που σου έστειλα, βάλε το στο startup folder των windows για να αρχίζει κατά την εκκίνηση

C:\Users\User\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\

αντικαθιστάς το User με το σωστό αν έχεις διαφορετική ονομασία στο account σου.

Συμβουλεύσου και τον παρακάτω οδηγό https://www.sevenforums.com/tutorials/1401-startup-programs-change.html

Δημοσ.

Βαριέμαι να το δοκιμάζω τώρα για 100% σιγουριά, αλλά δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις το nssm (https://nssm.cc/) για να περάσεις την εφαρμογή σαν Windows Service και το βάλεις με Automatic startup.

• Like 1
Δημοσ.

Αν θες να προσπερασεις τον ελεγχο του UAC για το προγραμμα σου, υπαρχει λυση προγραμματιστικα γιατι οι περισσοτερες εκδοσεις των Windows εχουν ενα πολυ γνωστο backdoor πανω σε αυτο το πραμα. Δες εδω περισσοτερες λεπτομερειες https://github.com/hfiref0x/UACME.

Υπαρχουν και εργαλεια που χρησιμοποιουν κωδικα απο το παραπανω, για να σε βοηθησουν να επιλεξεις συγκεκριμενες εφαρμογες στις οποιες θελεις να μην δουλευει το UAC, αλλα δεν μπορεσα να βρω κανενα open-source. Γνωμη μου ειναι, αν δεν βρεις κατι που να ειναι open-source, να μην δοκιμασεις να τρεξεις αλλα εργαλεια που υποστηριζουν οτι κανουν αυτο το πραμα.

Περα απ'αυτο, ο πιο στανταρ τροπος για να κανεις το προγραμμα να τρεχει στο startup ειναι να βαλεις entry του path του εκτελεσιμου σου, στο κλειδι "Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run" στην registry, για τον συγκεκριμενο χρηστη. Αυτο μπορεις να το κανεις ειτε χειροκινητα, ειτε προγραμματιστικα. Αν το κανεις προγραμματιστικα, δες εδω που εχω γραψει ενα μικρο function γι'αυτο ακριβως το πραμα.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ φίλοι μου!!!

Θα δοκιμάσω αυτά που μου γράψατε και θα σας πω αν κατάφερα τελικά κάτι... ;)

Δημοσ.

Λοιπόν φίλοι μου τα κατάφερα!!! :P ;) :)
Το πράγμα ήταν ιδιαίτερα απλό! Την περισσότερη δουλειά την είχα κάνει απλά το λάθος ήταν στην τοποθέτηση της συντόμευσης.
Παραθέτω λοιπόν τη λύση την οποία την οφείλω στον φίλο The King και τον ευχαριστώ πολύ γι' αυτό!!! :-D

Έχουμε και λέμε λοιπόν:
1. Αρχικά δημιούργησα μια εργασία για την εκκίνηση του προγράμματος - εφαρμογής σύμφωνα με τον οδηγό εδώ.
2. Έπειτα δημιούργησα μια συντόμευση της προαναφερθείσας εργασίας, όπως αναφέρεται στο τέλος του προηγούμενου οδηγού.
3. Την συντόμευση την τοποθετούσα στην θέση "C:\Users\(User-Name)\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup" κάτι το οποίο δεν μου δούλευε. Δεν γνώριζα όμως τον οδηγό αυτό. Σύμφωνα λοιπόν με τον οδηγό, στην μέθοδο δύο, η επιλογή αυτή είναι για Current Single User Only. Δοκίμασα την δεύτερη επιλογή η οποία είναι για All Users. Αυτό δούλεψε αμέσως!!! Τοποθέτησα δηλαδή την συντόμευση που έκανα (βήμα 2) στην θέση "C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup" και αυτό ήταν!!! Στην επόμενη επανεκκίνηση που έκανα, η εφαρμογή έτρεξε κανονικά, έχοντας ενεργοποιημένο το UAC και έχοντας δώσει δικαιώματα διαχειριστή στην εφαρμογή.

Κλείνοντας, ήθελα να αναφέρω κάτι το οποίο δεν το είχα κάνει στο αρχικό ποστ. Εάν στην εφαρμογή δεν έδινα δικαιώματα Διαχειριστή, έτρεχε κατά την εκκίνηση αλλά δεν έτρεχε σωστά. Άνοιγε δηλαδή κανονικά το πρόγραμμα κατά την εκκίνηση αλλά δεν έδινε όλες τις πληροφορίες που έπρεπε. Για να καταλάβετε, είναι μια εφαρμογή τύπου ατζέντας. Άνοιγε λοιπόν η εφαρμογή αλλά μου εμφάνιζε μόνο τις περιοδικές υποχρεώσεις. Τις υποχρεώσεις - σημειώσεις που είχα βάλει για συγκεκριμένες και μόνο ημέρες, δεν τις εμφάνιζε. Αυτό το έκανε μόνο όταν έδινα στην εφαρμογή δικαιώματα Διαχειριστή. Το πρόβλημα όμως ήταν πως όταν έδινα δικαιώματα διαχειριστή μπορούσα να την τρέξω μόνο χειροκίνητα, δηλαδή να μου βγάλει τον έλεγχο UAC, να πατήσω το ναι και μετά να ανοίξει. Δεν άνοιγε με την εκκίνηση των Windows, πράγμα που δημιουργούσε πρόβλημα γιατί ξέχναγα να κάνω σημαντικά πράγματα επειδή δεν άνοιγε η εφαρμογή να μου το υπενθυμίσει. Εδώ να πω πως αν δεν υπάρχει κάποια υποχρέωση, περιοδική ή μη, η εφαρμογή δεν ανοίγει. Ανοίγει μόνο όταν υπάρχει κάτι που έχεις σημειώσει ότι πρέπει να κάνεις.

Να ευχαριστήσω και πάλι το φίλο The King για την πολύτιμη βοήθειά του αλλά και τους φίλους anon667 και _Gikoskos_ για τις δικές τους συμβουλές - λύσεις !!! :-)

Καλή συνέχεια παιδιά, να έχετε μια καλή και γεμάτη υγεία εβδομάδα!!! :mrgreen:  

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...