Προς το περιεχόμενο

Αγορά budget smartphone.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Moto G 1st gen που έχω τώρα ξεμένει συνεχώς από χώρο και δεν μπορώ να κάνω update ούτε τα λίγα apps που έχω. Σκέφτομαι να πάρω καινούριο smartphone και να δώσω το παλιό σε συγγενικό μου πρόσωπο. 

Budget: max 250E 
Requirements: 
1) Καθαρό android experience σαν το Moto G μου και να φτάνει σίγουρα Nougat.

2) 16gb/2gb Storage/RAM με δυνατότητα επέκτασης (minimum specs).
3) Dual channel wifi, fingerprint sensor, (άμα έχει και NFC καλό είναι αλλά δεν τρελένομαι) όλα τα υπόλοιπα βασικά sensors(compass), δεν με νοιάζει αν δεν είναι dual sim.
4) Οθόνη 5 - 5,5 inches(προτιμώ λιγότερες ιντσες) και camera από 13 mp (δεν βγάζω πολλές φωτό πέρα από έγγραφα και κανά τοπίο).
5) Η μπαταρία μπορεί να είναι και 3000Mah αφού δεν χρησιμοποιώ fb και το λειτουργικό του θα είναι καθαρό.
6) Χρήση: κυρίως utility apps (gmail,chrome,gmaps,whatsapp), η πιο βαριά χρήση είναι spotify(2ωρα sessions) παράλληλα με κάτι άλλο ή twitch.tv parallel window και browsing. Με Nougat θα αξιοποιήσω το Multiwindow feature. Παιχνίδια δεν παίζω. Το κινητό το χρησιμοποιώ και για android development που και που.

Επιλογές που έχω βρεί: Moto G4/G4 Plus, Moto G5, Lenovo Vibe K6 Note/Power, Xiaomi redmis, Huawei P9 Lite.
Αποκλείω Xiaomis/Huawei λόγω λειτουργικού και μανούρας με bootloaders(όχι ότι σκοπεύω να κάνω root). Για τα lenovo από όσο βλέπω και ακούω και αυτά έρχονται με bloatware και δεν ακολουθούν την στρατιγική των Moto(το ξέρω ότι είναι η ίδια εταιρία πλέον). 
Tώρα για τα αγαπημένα μοτος: Τα moto G4/G4 Plus ίσως έχουν heating issues λόγω του snapdragon αλλά με την χρήση μου νομίζω ότι δεν θα έχω πρόβλημα. Ψήνομαι πάρα πολύ για το Moto G5 από το αγγλικό άμαζον γιατί έχει μοντέλο στα 230Ε(με μεταφορικά) με 3Gb ram αντί για 2.

Moto G5    Moto G4 Plus    Moto G4
Τιμή:                230                230                175

Ημ/νια:          2017, Feb    2016, May     2016, May
Ram/Strg:       3/16                2/16               2/16
Sensors:         Finger            Finger            None

Εν τέλη είτε ρίχνω 175 και παίρνω το G4 είτε δίνω +55Ε και παίρνω +1gb ram, λιγότερα πιθανά issues, περισσότερα πιθανά updates, fingerprint sensor και λιγο πιο ομορφο design. Για την χρήση μου νομίζω ότι το G4 αρκεί, αλλά μήπως αξίζει να πάρω το G5? Δύσκολη απόφαση... :unsure: Καμιά άλλη λύση που δεν έχω δεί/αναλύσει; Επίσης τα 2Gb ram φτάνουν στις μέρες μας;

Update: Moto G5 στα 215E(με μεταφορικά) αλλα 2Gb ram από .de αμαζον. Καλύπτουν νομίζω και 2 χρόνια Amazon παράλληλα με 2 χρόνια Lenovo.

Επεξ/σία από Rodes
  • Like 1
Δημοσ.

Πάρε κάποιο xiaomi από ελληνική αντιπροσωπεία θα είναι με global rom δεν μπλέκεις καθόλου με ρομ και σίγουρα ότι και να πάρεις να είναι τουλάχιστον 3gb Ram /32rom.

• Like 1
Δημοσ.

Πάρε κάποιο xiaomi από ελληνική αντιπροσωπεία θα είναι με global rom δεν μπλέκεις καθόλου με ρομ και σίγουρα ότι και να πάρεις να είναι τουλάχιστον 3gb Ram /32rom.

Το Miui δεν μου αρέσει. Πέρα από το άθλιο skin που θυμίζει ios δεν πολυεμπιστεύομαι την xiaomi. Γι αυτό και αναφέρω ότι το rooting είναι μανούρα γιατί μετά το πέρας της εγγύησης το πιο πιθανό είναι να περάσω καμία ελαφριά rom αλλά και αυτό μπελάς θα είναι με την διαδικασία και το κλείδωμα του bootloader που εφάρμοσε η xiaomi πρόσφατα.

Μόλις τώρα είδα ότι το G4 δεν έχει compass που σημαίνει μάλλον ότι βγαίνει από την συνάρτηση. Μάλλον θα πρέπει να δώσω και τα 55 ευρώ....

Δημοσ.

Καλά την xiaomi γιατί δεν την εμπιστεύεσαι;

http://thehackernews.com/2016/09/xiaomi-android-backdoor.html

Δεδομένου του ότι έχουν τόσο μεγάλο userbase και δεδομένου του ότι άνετα μπορούν να κάνουν modifications πάνω στο OS δεν θα ήταν παράλογο να κάνουν διάφορα κόλπα. Δεν λέω ότι είναι evil αλλά εμένα δεν μου εμπνέουν εμπιστοσύνη(ομολογώ ότι δεν έχω και φοβερές αποδείξεις).

Δημοσ.

3 χρόνια με xiaomi τώρα πήρα πάλι xiaomi ποτέ δεν με κρέμασε και το θετικό για μένα είναι η ατελείωτη μπαταρία τους. Όταν έμαθα το miui το ερωτεύτηκα δεν το αλλάζω με την καμία.

• Like 1
Δημοσ.

Έχει δοκιμάσει κανείς να κάνει apply google now launcher ή γενικά stock android theme στo xiaomi του; Έχει κολλήματα; Θα είναι σαν να κάνω apply theme/launcher σε stock android;

Δημοσ.

Έχω δοκιμάσει αλλά το miui θέμα κατά την δική μου άποψη τρέχει καλύτερα.

Όταν λες τρέχει καλύτερα εννοείς τρέχει smoothly? Δήλαδη στο google παρατήρησες lag/stuttering?

Δημοσ.

Μια χαρά είναι το miui δεν έχει πολύ bloat πάρε το xiaomi απ τον Γερμανό να χει ελληνική εγγύηση και μην ψάχνεσαι άλλο

Δημοσ.

Άμα δεν βγεί το Nokia 6 γρήγορα με βλέπω με xiaomi redmi 4 pro/prime. Μου αρέσουν οι 5 ίντες. Ξέρει κανείς τι παίζει με τα χρώματα στα σκρουτζομάγαζα που συνεργάζονται με infoquest; Μόνο σε gold το βρίσκω.

Δημοσ.

Είμαι ένα βήμα πρίν την αγορά του Xiaomi Redmi note 3 pro από το you.gr. Νομίζω το note 4x δεν αξίζει τα 50 ευρώ εξτρα. Το μόνο που φοβάμαι είναι η απουσία του gorilla glass. Για θήκη σκέφτομαι κάτι τέτοιο ,μου φαίνεται πιο ωραίο το hardened case αλλά μήπως να προτιμήσω το rubber σε περίπτωση πεσίματος; Στο moto G μου κατέληξα να βγάλω την θήκη γιατί μου την έδινε και γενικά θεωρώ οι θήκες με "πορτάκι" προσθέτουν πολύ bulkness.

Δημοσ.

Για θήκη δες εδώ http://www.stoucky.gr/XIAOMI-%CE%98%CE%AE%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%9A%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD&filter=294

Για μένα όμως αν θες να "πιάσουν " τα λεφτά σου τόπο πάρε καλύτερα αυτό εδώ μια που θες και μικρό https://www.kimovil.com/el/khoro-agora-xiaomi-mi5s

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...