Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον θα τα πω οσο πιο συνοπτικα μπορω γιατι ειναι και πολλα. Καταρχην καλησπερα σε ολους και ξεκιναω : 2/2/17 ενεργοποιουμε στη Cyta vdsl 50Mbps , οταν εκανα την αιτηση με εκπρωσοπο απο το τηλεφωνικο κεντρο της cyta και οχι οχι καποια τριτη εταιρια - συνεργατη μου ειπε ναι το συστημα βγαζει οτι εχετε 50 οποτε κανενα θεμα κια μαλιστα μου ειπε οτι ειμαι στα 510 μετρα απο το αστικο κεντρο. Ερχεται ο τεχνικος σπιτι μ να με συνδεσει το πρωτο που μου λεει ειναι ξεχνα τα 50 εισαι 660 μετρα καλωδιο γυρω στα 30 - 35 σε βλεπω , μα του λεω ετσι και ετσι μου πανε , ναι μου λεει αλλα αυτοι βλεπουν χαρτη εγω σου λεω για καλωδιο και επειδη δουλευω την περιοχη ξερω τον χαλκο της. Να πω εδω οτι μιλαμε για Καλλιθεα και ανηκω αστικο κεντρο ιπποδρομου. Με συνδεει , με μετραει και πιανω 25mpbs! , μου δωσανε 50 και δεν πιανω ουτε 35αρα! Μου λεει ο τεχνικος πρεπει να χει προβλημαη γραμμη και το δηλωνει βλαβη και οτι θα ενημερωθω τις επομενες μερες ειτε οτι φτιαχτικε το προβλημα ειτε θα ερθει ο ιδιος να δει τι κανανε οι οτετζηδες. Η ενημερωση που ειχα ηταν ενα αυτοματο προηχογραφημενο μηνυμα που οπως αποδειχτικε αργοτερα στελνουν για καθε βλαβη το ιδιο. Το μυνημα ελεγε συμφωνα με τις μετρησεις οι τιμες της ταχυτητας σας ειναι φυσιολογικες για την περιοχη σας για περισσοτερες λεπτομερειες καλεστε 13811 , το καλω και απλα μου επαναλαμβαν το ιδιο ακριβως πραγμα και οτι δεν μπορει να γινει τιποτα αλλο. Ε οκ το καταπινω λεω τοσα εχω στην περιοχη μου τι να κανω μενω με τοσα , φυσικα τους ειπα και μου αλαξανε προγραμμα στα 35 , να μην πληρωνω 50. Οποτε παροτι μποορυσα να κανω πολυ χοντρο θεμα αφου μου δωσανε 50 χωρις να πιανω ουτε καν 30 ειπα οκ δεν  πειραζει ας δουμε παρακατω μην κανω θεμα για μια κακη στιγμη.Να πω εδω οτι παροτι actual rate πιανω 25 απο κατω το router λεει attainable rate 33mpbs που σημαινει πιστευω οτι η γραμμη μου τοσα θα επρεπε να πιανει. Τελος παντω παλιο χαλκο εχουμε στην καλλιθεα δεν εχουμε και καμπινες λεω οκ και το αφηνω. Και καποια φαση στο ακυρο συχρονιζω στα 30,5 και βλεπω το noise margin να εχει πεσει 3,1 απο 6.1 που ειχα πριν. και ειχα 30,5 actual οχι εικονικα να πεις οτι ηταν μλκ του ρουτερ , εκανα downlad απο amd και επιανα 3,4 b/s απο εκει που ειχα πριν max 2,8. και βασικα ετσι καταλαβα κιολας οτι ειχε ανεβει η ταχυτητα μου. Περνω απευθειας cyta και τους λεω αυτο και αυτο τι παιζει ; και μου λεει ενας ανιωθος ε νταξει δεν ειναι τιποτα με ενα ρισετ θα φτιαξει. Ε σορυ του λεω καλο ειναι αυτο που σου λεω εχει ανεβει η ταχυτητα μου. το θεμα ειναι να μην πειραχτει παλι το snr κια να μεινει εκει. α οκ μου λεει οχι δεν θα εχετε προβλημα. Ελα ομως που 1 - 2 μερες μετα χρειαζεται να κανω ρισετ στου ρουτερ και ξαναπευτω 25 με 6,1 noise margin , τους περνω τλφ παλι και μου λενε ναι να το δουμε κλπ κλπ μ εγω τους λεω απο τη στιγμη που στη γραμμη μου ηρθε 30 και παει να πει οτι το υποστηριζει και το σηκωνει θελω 30 (λογικο νομιζω) στην τελικη μεχρι 35 πληρωνω , μου λενε ναι θα το δωσουμε στο τεχνικο και θα ενημερωθειτε. Ε το λοιπον η ενημερωση ηταν απλα το ιδιο προηχογραφημενο μυνημα με την πρωτη φορα! οτι οι τιμες ειναι αποδεκτες για την περιοχη μου. Λες και με νοιαζει χεστηκα για την περιοχη μου εγω ξερω οτι σπιτι μου μπορει να ερθει 30 , το ειχα το 30! Τους ξαναπερνω και βγαινει ενα τυπακι με υφος δεκα καρδιναλιων να μου επαναλαμβανει το ιδιο και το ιδιο μεχρι που του ειπα να κοψει το ποιημα και οτι αδιαφωρω για τις αποδεκτες τιμες της περιοχης μου καθως ξερω οτι μπορει να ερθει 30 σπιτι μου γιατι το ειχα. Εκει καπου κομπλαρε και με εβαλε αναμονη , στην επιστροφη μου ειπε οτι μιλησε με τεχνικο και οτι δεν μπορει να γινει τιποτα και ξανα αρχισε το ιδιο ποιημα για τις αποδεκτες τιμες και αν μπορει να με εξυπηρετησε σε κατι αλλο! Δηλαδη με εκλεινε στα μουτρα , εκει σηκωσα φωνη και του λεω οτι δεν τελειωσε το θεμα ακομα , ο τυπος ειπε ακομα δυ ο τρεις φορες το ιδιο ποιημα και ελεγε οτι εκεινος δεν μπορουσε να κανει κατι αλλο απο τη θεση του και οτι αφου οι τεχνικοι ειπαν οτι δεν γινεται τιποτα δεν μπωρω να κανω τπτ. Τον πιεζω και του λεω για το noise margin αφου με 3,1 μου ερχετε 30 γιατι δεν το κατεβαζετε και το εχετε 6,1 τωρα ; και γιατι ενω επι μιαμισι εβδομαδα μου δινατε 30 τωρα ξαφνικα δνε μπορειτε να μου το δωσετε ; η απαντηση του ηταν οι ιδιες αερολογιες οτι τεχνικοι κανανε τις βελτιστες ρυθμησεις για τη γραμμη ωστε να εχω την καλυτερη δυνατη ταχυτητα και αποδοση κατσε δλδ του λεω ενωεις οτι οταν ειχα τα 30 υπηρχε στη γραμμη μου μια ρυθμση Α και οτι την αλαξατε και για αυτο επεσα 20 ; θα μπορουσε μου λεει να συμβαινει και αυτο. θα μπορουσε! του ειπα οτι αυτη δεν ειναι απαντηση σοβαρου support ειδικα σε θεμα οπως το snr που εξαρταται καθαρα απο αυτους και πως θελω μια συγκεκριμενη απαντηση αλλα το τυπακι εξακολουθουσε να παπαγαλιζει τα ιδια και τα ιδια ειδα και αποειδα και του λεω οκ δεν θα βγαλω ακρη μαζι σου θελω αντιγραφα των κλησεων μας ολων οσον εκανα με το τεχνικο σας για να σας κανω καταγκελια και να βρω απο εκει το δικιο μου ,με συνδεει ο τυπος στην εξυπηρετηση και απο την εξυπηρετηση μου λεει οτι το στελνει στα παραπονα και θα με ενημερωσουν απο εκει. Σημερα δυομισι εβδομαδας μετα και ενω εχω παρει στο ενδιαμεσο και τρια τηλεφωνα ακομα (το τελευταιο πριν αρχσω να γραφω το ποστ) μου λενε ναι ειναι με σειρα προτεραιοτητας και λογω φορτου και οτι θα το βαλει λεει υψηλη προτεραιοτητα. Εχω την αισθηση οτι απλα προσπαθουν να το καθυστερησουν μηπως και ξεχαστω και το αφησω. Τι μου προτεινεται να κανω ; να ξεκινησω καταγκελια και χωρις τις κλησεις ; πως μπωρω να βρω το δικιο μου ; Γιατι οκ μπορει 5mpbs να μην ειναι πολλα αλλα ειναι αλλιως να πεις οκ δεν πιανω 48 πιανω 43 χεστηκα και αλλιως οταν παιζεις στα 25 και επισης ειναι το γαμωτο γιατι στην αρχη μου ειπαν οτι ειχα και 50 και τελικα με το ζορι πιανω τα 25 ενω ξερω οτι στη γραμμη μου μπορουν να ερθουν 30. δηλαδη ειναι κοροιδια μεσα στα μουτρα μου αυτο το πραγμα. Και ο δικος τους τεχνικος που ειχε ερθει για τη συνδεση ειχε πει οτι κανονικα επρεπε να πιανω το attainable. δλδ γυρω στα 33 και πως 25 ειναι πολυ λιγα για την περιοχη. Ευχαριστω προκαταβολικα.

ΥΓ

συγνωμη για το τεραστιο μεγεθος και τα ορθογραφικα.

Δημοσ.

αυτο μονο ''συνοπτικα'' δε λεγεται :P

εχεις δικιο δυχτυχως  δεν μπορουσα να γραψω λιγοτερα για αυτο ζηταω και συγνωμη στο τελος.

Δημοσ.

Πάρε τηλ,και ζήτα να σου κατεβάσουν το μάρτζιν στο 3.

Απλό;Απλό.

Όταν θα έχεις αποσυνδέσεις,που θα έχεις,πάρε να στο βάλουν πάλι στο 6.

• Like 3
Δημοσ.

καταρχην πρεπει να τους πεις να βγαλουν βλαβη στον οτε η cyta γιατι ειναι υποχρεομενοι διοτι το δικτυο δεν ειναι δικο τους. 

και αφου ελενξουν την γραμμη απο τον οτε εκει που κομπωνεις στο καφαο με συνδιασμο οτε τεχνικο cyta συνδιαστικο ραντεβου που το απαιτεις και αν βλεπεις οτι σε γραψουν απλα τους κανεις καταγγελια στην εεττ γιατι οι υπηρεσιες τους δεν ειναι αποδεκτες και θα δεις αν θα κανουν το συνδιαστικο ραντεβου η οχι
!

• Like 1
Δημοσ.

και εγω παλια που ημουν cyta για 50αρα vdsl ημουν...(ως 50αρα...ως) και μεσα απο  το menu του ρουτερ εβλεπα οτι πιανω αν θυμαμαι καλα γυρω στα 27000  σαν 27αρα δηλαδη ετσι κατεβηκαμε στα 35 να πληρωνω.....

τι να κανουμε αναλογα τη περιοχη τα μετρα απο καφαο κτλπ κτλπ + οι καλωδιωσεις μεσα στο διαμερισμα(2 χαλκινα ερχοταν απο κεντρικο σημειο και απ οεκει επαιρνα γραμμη γενικα) ειχα 27αρα ταχυτητα...

πατησια....

Δημοσ.

Πρώτον είναι έως 50 και έως 35. Το έως μπορεί να σημαίνει είτε 49 είτε 23.

Δεύτερον μικρή τιμή του SNR σημαίνει πιθανές αποσυνδέσεις μελλοντικά. Οπότε εκτός και αν γίναμε όλοι τεχνικοί δικτύων ξαφνικά, θα ήταν προτιμότερο να μην αμφισβητούμε.

Αν σου υποσχέθηκαν τηλεφωνικώς 50 ακριβώς και υπάρχει το ηχογραφημένο ίσως καταφέρεις να φύγεις χωρίς κάποια ρήτρα. Βέβαια προτού κινηθείς καλό θα ήταν να δεις και τι ακριβώς αναγράφεται στο συμβόλαιο.

Επιπλέον θα μπορούσες να ζητήσεις για λόγους καλής πίστης να πραγματοποιηθεί κάποιο συνδυαστικό ραντεβού μεταξύ των τεχνικών της Cyta και του Οτε μήπως και βρεθεί κάπου πρόβλημα.

Δημοσ.

πιαιδια μαλλον λογω του πολυ μεγαλου ογκου του κειμενου μπερδευτηκατε. Θα προσπαθησω να διευκρινησω μερικα σημεια. Ειμαι τεχνικος ο ιδιος και ξερω πολυ καλα τι λεω. Οταν ειχα noise margin 3db με 30mpbs η γραμμη ηταν κομπλε δεν ειχα καθολου αποσυνδεσεις! Δεν τιθεται τετοιο θεμα. Αυτα περι αποσυνδεσεων ειναι τριχες των εταιριων που δεν θελουν να δινουν μεγιστη ταχυτητα για να μην μπουκωνει το δυκτυο τους. Σε hol adsl επαιζα με 6αρι snr και δεν ειχα καθολου προβλημα. Οσοι ξερουν το 6αρι ειναι το μικροτερο snr σε adsl συνηθως οι εταιριες δηθεν για καλυτερη σταθεροτητα δινουν 11 αρι με αποτελεσμα να χανεις 2 - 3 mpbs ταχυτητα. Ξερω οτι ειναι ΜΕΧΡΙ 50 και ΜΕΧΡΙ 35 το ξερω ,οπως ξερω οτι στην γραμμη μου ηρθαν 30 και ηταν σταθεροτατα οποτε αδιαφορω για το τι κανει η περιοχη μου απο τη στιγμη που ξερω τι υποστηριζει η γραμμη μου γιατι το ειδα στην πραξη! γιατι λοιπον δεν μου τα δινουν πλεον ;To Βασικο θεμα ειναι οτι εγω με noise margin 3db επιανα 30 mpbs και ηταν κομπλε ουτε αποσυνδεσεις ουτε τιποτα. Οταν ζητησα να μου χαμηλωσουν snr παπαγαλιζαν τα ιδια και τα ιδια για αποδεκτες τιμες ταχυτητας βαση περιοχης και βελτιστες ρυθμησεις για καλυτερη αποδοση. Χωρις να μου εξηγουν γιατι μιαμισι βδομαδα ειχα 30 και τωρα ειμαι παλι στα 25. Οταν ημουν στη hol και τους ζητησα να ψαχτουμε με τα snr οι ανθρωποι το εκαναν χωρις δευτερη κουβεντα και μου δωσανε το μικροτερο δυνατο , εδω περα παπαγαλιζουν τα ιδια και τα ιδια χωρις να απαντανε στις ερωτησεις μου και ουσιαστικα αρνουνται να μου αλαξουν snr. Αυτος ειναι ο λογως που σκεφτομαι την καταγκελια. Και συν τοις αλλοις εδω και δυομισι εβδομαδες ειμαι υποτιθεται σε σειρα προταιρεαιοτητας για να κληθω απο τα παραπονα ωστε να παρω αντιγραφα κλησεων. Δλδ αρνηση εκυπηρετησης και κοροιδια σε ολα  τα επιπεδα!

Δημοσ.

Κάθε πάροχος; ακολουθεί τους δικούς του δείκτες ποιότητας που έχουν και γι' αυτό δεν σε κλειδώνουν σε 3db snr. Εάν με ρωτάς, πολύ καλά κάνουν. Επίσης, γιατί έχεις παρεξηγήσει κάποια πράγματα, το default snr και το snr σου γενικότερα το αποφασίζει ο πάροχος σου και όχι εσύ. Εάν κάποιος πάροχος μετά από δική σου επιμονή στο κατεβάσει, δεν είναι ο κανόνας, δεν προβλέπεται και έχει και την ευθύνη όταν μετά θα έχεις πρόβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...