Προς το περιεχόμενο

Tα φωτα σας για αγορα δορυφορικου εξοπλισμου παρακαλω.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενας γνωστος μου δινει τον ΝΟΚΙΑ (νομιζω) 9800s του πατερα του στην τιμη των 150€

Ο δεκτης ερχεται με μια καρτα (οχι module) με την οποια μου ειπε οτι εβλεπε διαφορα καναλια...... οχι και τοσο ''φανερα'' :wink: (you get my point).

Eκανα μια προχειρη ερευνα και μου ειπαν πως για ενα πιατο 1.20 , 2 lnb καλωδιο και περαστικα θελει αλλα τοσα χρηματα (συνολο ολα μαζι 300€)

Εσεις νομιζετε πως ειναι καλυτερα να παρω τον 9800s η να προτιμησω μια καρτα για pc???

Αν προτεινετε καρτα για pc εψαξα στο πλαισιο τις skystar και δεν εχουν τπτ απο δορυφορικες.

Mε ποιο συστημα (pc η δεκτη) θα μπορω να βλεπω περισοτερα απο αυτα τα ''κρυφα'' καναλια?

Γνωριζει καποιος τι συστηματα μπορει να ''ξ3κl3ιδωσ3ι'' ο δεκτης και ποια η καρτα του pc?

Θα υπαρχουν εξτρα μελλοντικες δαπανες για επανα-προγραμματισμο στην μια η στην αλλη περιπτωση και αν ναι μπορουν καπως να αποφευχθουν???

Ανυ σατζεστιονς?

Δημοσ.

Πρώτα πρώτα δες το χώρο σου... Από που θα περάσεις το καλώδιο και που σε βολεύει, στο σαλόνι ή στο πισι.. Εγώ έχω πισι δίπλα στην τηλεόραση στο σαλόνι και βλέπω την εικόνα της δορυφορικής καρτας στην τιβι, αλλα ο περισσοτερος κοσμος εχει το πισι στο δωματιο του.. Ετσι ερχεται το ερωτημα

1. ΠΟΥ θελεις να βλεπεις δορυφορική, μονιτορ, tv, δωματιο ή σαλόνι..

2. ΠΩΣ; Ο νοκια ειναι σαφως πιο ευκολος στο στησιμο απο μια δορυφορικη καρτα και θα παιδευτεις λιγοτερο.. Με την καρτα πρεπει να στησεις 3-4 διαφορετικα προγραμματακια που συνεργαζονται μεταξυ τους για να κανεις τη δουλεια σου. Επίσης μην ξεχνας ότι με την δορ.καρτα μπορεις αν καποια στιγμη θελήσεις να ασχοληθείς και με δορυφορικό ιντερνετ.

3. ΠΟΣΟ; Το σημαντικοτερο ισως.. Ειναι καλες οι τιμες και για το νοκια που σου δινουν και για το πιατο.. Μια καρτα ιδιου επιπεδου με τον νοκια κανει γυρω στα 180-200€ (skystar1) ενώ μια καλή φτηνή λύση με 40€ είναιι η skystar2 που κανει κι αυτη τη δουλεια της αν εχεις καλο υπολογιστη και δε σε ενδιαφερει η συνδεση στη τηλεοραση.

4. Τα 'νομικα' θεματα.. Και με τα 2 συστηματα μπορεις να δεις κ αλλα καναλια εκτος απο τα ελευθερα.. Το θεμα ειναι πως στον νοκια θα πρεπει να εχεις προγραμματιζομενες καρτες (-30€), προγραμματιστες για καρτες (-60€), μοντούλα που να τη δεχεται (-150€) κλπ κλπ.(€€€€€) Στο πισι όλα αυτα είναι απλά μικρα αρχειάκια (0 €). Τέλος ό,τι και αν αποφασίσεις να αρεις, αν έχεις σκοπο να μη βλεπεις μονο ελευθερα καναλια, σκεψου και τον ισπανικο δορυφορο πριν βαλεις πιατο..

Δημοσ.

Thanx japetus.

Tελικα θα προτιμισω νομιζω την skystar2 καθως ειναι αρκετα φτηνη.

Βρηκα και απο ενα παλιοτερο ποστ και το dvb forum και νομιζω οτι θα ειμαι καλλυμενος.

Στην αρχη σκεφτομαι να βαλω 2 πιατα , το α) 1.20cm με 2 lnb και β) 70cm με 1lnb (ενος φιλου που μου το χαριζει).

To β θα εχει καλη ληψη σε καποιον δορυφορο που να αξιζει?

Ποιοι ειναι οι καλυτεροι δορυφοροι για ''στοχευση''???

Αν δεν κανω λαθος μπορω να στοχευσω σε δυο δορυφορους με 1 πιατο και 2lnb?

Δημοσ.

Thanx japetus.

Βρηκα και απο ενα παλιοτερο ποστ και το dvb forum και νομιζω οτι θα ειμαι καλλυμενος.

Στην αρχη σκεφτομαι να βαλω 2 πιατα , το α) 1.20cm με 2 lnb και β) 70cm με 1lnb (ενος φιλου που μου το χαριζει).

Δημοσ.

Thanx japetus.

Δημοσ.

μου κανει εντυπωση οτι με το ενσωματωμενο viaccess βλεπει ο φιλος σου "διαφορα" κανάλια καθώς δεν ξέρω να υπάρχει patch για να το κανει πχ allcam η κατι τετοιο. Επίσης ο nokia δεν συνεργάζεται σωστά με τα matrix, joker κτλ cams λόγω sw, άρα να τον αποφύγεις αν θέλεις τέτοια πράγματα.

Τώρα για τη skystar2 καλή μεν, όμως εγω θα πρότεινα την skystar1 η οποία είναι βέβαια ακριβότερη, όμως δεν έχει καμία σχέση σε ποιότητα.

Εχω και τις δύο κάρτες, ξεκίνησα με τη skystar2 και όταν πήρα την 1 είδα το φως μου. Ούτε κολλήματα, ούτε να φτιάχνεις φίλτρα για τα γραφικά, και φυσικά χαμηλότατο cpu usage (10-15% σε ένα PIII 800). Στο ίδιο pc η skystar2 έχει 100% cpu και κολλήματα στα κλειδωμένα κανάλια.

Ψάξε για καμία μεταχειρισμένη, παίζουν γύρω στα 120-150€ οι skystar1.

Δημοσ.
me ligo search briskeis skystar 1 new,oxi 2nd hand 100 euro

100€ ?? Μήπως εννοείς τις τύπου nova (καποιοι τις λενε ss3)? ("κουτσουρεμενες" εκδόσεις που δεν έχουν υποδοχη για ci και καποια αλλα πραγματα αλλά λενε ότι δουλευουν με το progdvb τουλαχιστον?)

Δημοσ.

A, OK, an lew gia to ocs (kai pisteyeis oti mporeis na vreis afto pou thes otan to thes), passo... Exei ontws foveres times alla fernei 2-3 ante 10 kommatia pou leitourgoun sa diafimisi.. Egw 2 fores pou eixa epikoinwnisei eixan teleiwsei ta sygkekrimena -oxi doryforika- proionta kai den ksanaasxolithika

An pantws kapoios mporesei na tis xtypisei, ontws POLY kali efkairia

Δημοσ.

Σας ευχαριστω για τις κατατοπιστικες απαντησεις σας.

Περιμενω να παρω και τιμες απο ενα καταστημα δορυφορικου εξοπλισμου στην Εδδεσα για τις Skystar1-2.

Τhanx Again :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...