kakos84 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 έχω μια tv 40 πια δεν με καλύπτει θέλω πιο μεγάλη στο δωμάτιο μου να βλέπω ταινίες και εγώ μπει στην πρίζα για projector αξίζει να παο εκεί η να πάρο μια 4k 55; αυτόν που κοιτώ είναι ο https://www.skroutz.gr/s/7127651/LG-PF1500G.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 1500 lumen δεν συγκρίνονται με TV αν δεν είναι πολύ σκοτεινό το δωμάτιο. Δες τον σε λειτουργία αν θες πρώτα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vste Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 1500 lumen δεν συγκρίνονται με TV αν δεν είναι πολύ σκοτεινό το δωμάτιο. Δες τον σε λειτουργία αν θες πρώτα. Ακριβως αυτο. Εχω εναν σχετικα καλο LED 600 Lumen, αλλα απο κατω εχω και μια 42" (φθηνη) TV. Κυριως σε projector παιζω μπαλα αλλα υπαρχουν ωρες που οση συσκοτιση και να κανεις δεν δειχνει καλα οποτε το γυριζω στην TV. Δες και κρινε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kakos84 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 να μερικά βιντεάκια το κακό είναι μου έχει μπει η ιδέα τώρα και άντε να τιν βγάλεις xaxaxa https://m.youtube.com/watch?v=yVyj6rGbLDY https://m.youtube.com/watch?v=lbeVWxwwTjk Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Knight of Mercy Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Ακόμα δεν έχω "συναντήσει", ανεξαρτήτως κόστους, projectορα που να μπορεί να υποκαταστήσει τη λειτουργία μιας TV και αναφέρομαι στη μακροζωϊα κυρίως. Εκτός και αν "παίζει" ελάχιστες ώρες.Τα θέματα φωτεινότητας φαντάζομαι "λύνονται" σχετικά εύκολα.Καβάντζα λάμπες, γιατί αλλάζουν τα μοντέλα και πέφτει πολύ ψάξιμο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kakos84 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Ακόμα δεν έχω "συναντήσει", ανεξαρτήτως κόστους, projectορα που να μπορεί να υποκαταστήσει τη λειτουργία μιας TV και αναφέρομαι στη μακροζωϊα κυρίως. Εκτός και αν "παίζει" ελάχιστες ώρες. Τα θέματα φωτεινότητας φαντάζομαι "λύνονται" σχετικά εύκολα. Καβάντζα λάμπες, γιατί αλλάζουν τα μοντέλα και πέφτει πολύ ψάξιμο. αυτός έχει μονο 30.000 ώρες η λάμπα για αυτό μου έχει κολλήσει αλλα λένε και πολλά θετικά αν το πάρο θα σας πω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
valantis8 Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 αυτός έχει μονο 30.000 ώρες η λάμπα για αυτό μου έχει κολλήσει αλλα λένε και πολλά θετικά αν το πάρο θα σας πω Εγω εχω εναν philips garbo μοντελο του 2003 dlp με διαρκεια ζωης λαμπας 6000 ωρες. ζητημα να εχει παιξει 1600 ωρες. χανεις λιγο σε ποιοτητα αλλα η μεγαλη εικονα ειναι μεγαλη οπως κ να το κανουμε. με 30000 ωρες θα κανεις να αλλαξεις λαμπα καμια 15ετια κ θα ειναι κ παρωχημενος, μια χαρα εισαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warewolf Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2017 Σε καποια σπιτια (οικογενειες) μια τηλεοραση μπορει να δουλευει και 10 ωρες την ημερα. Οσοι αγοραζουν προβολεα για ταινιες κατα μεσο ορο θα δουν μια ταινια την εβδομαδα. Σε αυτη την περιπτωση αν κανετε την αναγωγη, θα δειτε πως μια λαμπα με αλλαγη τις 2000 ωρες θα σας βγαλει για χρονια. Σε περιπτωση αγορας ενος entry level προβολεα για χρηση ταινιων, τηλεοπτικου, Games κλπ σαφως και οι ωρες θα πολλαπλασιαστουν εκθετικα. Ομως σε εναν προβολεα δεν ειναι η λαμπα αυτο που θα επρεπε να ανησυχει τον καθενα. Ακομη και με την πτωση τους, οι λαμπες στους σημερινους προβολεις βγαζουν πολυ φως (μιας και το χρειαζεται το 3d). Oποτε και τυπικα ενας προβολεας των 2000 Lumens, οπου καλιμπραρισμενος θα πεσει στα 800-1000, μπορει να αντεξει για να βλεπεις ανετα 2-3 χρονια με συνετη χρηση. Το προβλημα ειναι αλλου. Οτι μετα το περας της εγγυησης, οποιαδηποτε εργασια και ανταλλακτικα χρειαστουν ειναι ακριβα. Τι να το κανεις το να σκεφτεσαι τα 140 ευρω μιας λαμπας μετα απο 2-3 χρονια, οταν μετα τη ληξη της εγγυησης, αν σου χτυπησει η hdmi board σε εναν dlp (αλλαζουν ολη την mainboard) εχει κοστος ανταλλακτικου περι τα 700-750 ευρω. Στους 3LCD γερνανε τα πανελ, καταστρεφονται τα πολωτικα κλπ Θελω να πω πως αν ψαχνετε να βρειτε το κοστος σε οριζοντα 3-4ετιας, πιθανως ενα entry level μοντελο να σας εχει προδωσει απο βλαβη και δεν θα σας νοιαζει μονο η λαμπα. (αναφερομαι στους entry level περισσοτερο, μιας και σε αυτους που εχουν μικρο σασι, αναπτυσονται μεγαλες θερμοκρασιες, οι πολλοι και θορυβωδεις ανεμιστηρες δεν καταφερνουν να ψυχουν μακροχρονια το ιδιο καλα με εναν με πολυ μεγαλυτερο αεριζομενο εσωτερικο, ανεμιστηρες χτυπανε, οι dlp ειναι ευαισθητοι στις ηλεκτρονικες πλακετες περισσοτερο, οι 3lcd στα πανελ τους κλπ κλπ) Αν σκοπευετε να παρετε προβολεα για να τον εχετε μερα νυχτα ανοιχτο σαν τηλεοραση, να εχετε στο πισω μερος του κεφαλιου σας, πως δεν ειναι μονο η λαμπα αυτη που πρεπει να σας ανησυχει. Οι προβολεις σημερα, ειναι αυτοι που ειναι. Καπου κερδιζεις, καπου χανεις. Αυτα δεν τα γραφω για να αποθαρρυνω τους επιδοξους αγοραστες, αλλα να καταδειξω πως σε μια αγορα προβολεα (τουλαχιστον σημερα οπου και οι λαμπες ειναι δυνατοτερες και φθηνοτερες σε σχεση με μια 5ετια πριν) δεν θα επρεπε να σας απασχολει μονο η λαμπα, ειδικα σε πολυ συχνη χρηση ενος προβολεα. Σκονες που περνουν απο τα φιλτρα των 3lcd, μηχανικα/ηλεκτρονικα προβληματα κλπ ειναι κατι που απασχολει/απασχολουσε παντα οσους ασχολουνται με το σπορ. Για αυτο και μια σημαντικη παραμετρος που κοιταμε ειναι τι ειδους προβληματα βγαζουν οι διαφορες τεχνολογιες προβολεων. Τα γραφω μονο και μονο πιο πολυ για οσους σκεφτονται να αντικαταστησουν μια tv με εναν προβολεα για πολυωρες καθημερινες χρησεις. Αν σου κατσει η στραβη (εκτος εγγυησης) δυστυχως τα εξοδα επισκευης ειναι αρκετα μεγαλυτερα απο μια λαμπα. Δεν εχει και πολυ νοημα λοιπον να μιλατε για λαμπες που αντεχουν 30.000 ωρες, αν κατι αλλο χαλασει στις 5000 ωρες. Εδω σημερα με το quality control και χειροτερα ποιοτικα εξαρτηματα διαβαζουμε για tv's που πανω στον 1-1,5 χρονο εβγαλαν καποιο προβλημα στο πανελ. (ειρωνια, εχω μια lcd 46" παλια με 30.000 ωρες και δεν εχει κανει κιχ) Στον αντιποδα....τιποτε δεν μπορει να συγκριθει με μια εικονα στις 100"-120" απο τα 3-4 μετρα, ακομη και μια TV 65" απο αυτη την αποσταση , μικρη φανταζει συγκριτικα. Οι προβολεις λοιπον με τα καλα τους και τα κακα τους, απευθυνονται στους λατρεις την μεγαλης εικονας σε ενα σαλονι. Αυτη ειναι και η ανταμοιβη που παιρνεις (με οτι "κουσουρι" ερχεται με εναν προβολεα σε σχεση με μια Tv)) Oποτε η συμβουλη μου ειναι....το μονο που δεν πρεπει να σας απασχολει ειναι η διαρκεια και κοστος λαμπας. Οταν μετα απο 2-3 χιλιαδες ωρες θα σας εχει χαρισει πανεμορφες προβολες, ανετα θα την αντικαταστησετε χωρις γκρινια. Για οσουν δεν θελουν να μπλεκουν με σκοτεινα δωματια, δυστροπες τοποθετησεις προβολεα, θελουν πολυ συχνη και all arround χρηση, δεν θελουν να μπουν σε διαδικασιες κοστοβορες (λαμπες, καθαρισμους προβολεα απο σκονη , τυχον ανταλλακτικα κλπ) δυσκολα θα προτεινα χρηση προβολεα, αν συμβιβαζονται με μια προσιτη 60-65" Tv. Και μονο απο τον τιτλο διλημματος ("projector ή tv") εγω νιωθω οτι ακουω εναν ανθρωπο που ισως αγνοει τα μειονεκτηματα ενος προβολεα, κρατωντας μονο την μεγαλη εικονα ως πλεονεκτημα. Επισης το διλημμα εξισωσης αυτων των δυο μεσων προβολης για τις ιντσες που μπορουν να δωσουν ειναι λιγο ατοπη. Και μια 65" μικρη θα μοιαζει σε σχεση με τις 100-1110. Πρεπει ο καθενας να σταθμισει και ζυγισει τις δικες του αναγκες συμφωνα με αυτον και μονο, αν δεχεται και ολα αυτα που επιφερει η αγορα ενος προβολεα. Απο την αλλη.... με 800 ευρω σημερα, παιρνεις εικονα απο εναν dlp προβολεα οπου πριν 5 χρονια την πληρωνες και 2500. Αν ενας προβολεας δεν βγαλει κανενα ουσιαστικο προβλημα μεσα σε 3-4 χρονια, μπορει να αλλαξεις και προβολεα σαν αναβαθμιση αν προσφερει νεα καλουδια. Υπαρχουν καταστηματα στην αθηνα (αν γκουγλαρετε τα βρισκετε) οπου εχουν demo room προβολεων για να δειτε πως παιζουν ωστε να αποφασισετε αν σας ελκυει η μεγαλη εικονα και αν αξιζουν για εσας οι οποιοι συμβιβασμοι. Η αληθεια ειναι ομως πως απαξ και συνηθισεις στην μεγαλη εικονα ενος προβολεα δεν γυρνας πισω σε Tv για ταινιες. Ισως η ψαλιδα κλεισει καποια στιγμη, οταν θα μπορουμε απο τα 2,5 αποστασης θεασης σε ενα μικρο σαλονι, να εχουμε μια προσιτη Tv των 80" τουλαχιστον. Ομως δεν φαινεται στον οριζοντα το "προσιτο" του θεματος, οποτε ακομη η αγορα ενος προβολεα για μεγαλη εικονα δειχνει αναγκαστικη. Αν ομως το να κατεβαζετε παντζουρια μεσημεριατικα για να ανοιξετε προβολεα, χωροταξικα προβληματα τοποθετησης, δεν θελετε μια τυπικη χρηση (αλλα πολυωρη), το κοστος κτησης και συντηρησης του ειναι πραγματα που σας κανουν να βγαζετε σπυρακια, ισως η μια tv να ειναι μια καλυτερη επιλογη για εσας. Αλλωστε ο προβολεας δεν ηταν ποτε ενα φθηνο σπορ (αν και αυτο αλλαξε την τελευταια 3ετια) και plug&play οπως μια tv. Σταθμιστε τις αναγκες σας λοιπον και τα θελω σας. Ο καθενας ξερει καλυτερα για τον εαυτο του τι θα αποφασισει, εαν πρωτα ενημερωθει και ψαξει λιγο τα πραγματα. Απο οικονομικης αποψης και μονο για προβολεα σημερα θα προτεινα μονο εναν entry level dlp 1080p για ποσα κατω των 1000 ευρω. Σε αντιθεση με παλαιοτερα μοντελα,(720p) ή με παμφθηνους led κινεζικους, ειναι οι μονοι που σε κανουν να νιωθεις οτι επιασαν τοπο τα λεφτα σου οσον αφορα την ποιοτητα εικονας.( μαζι με το μεγεθος) Συγνωμη αν σας επιασε ναυτια απο το παραπανω σεντονι. Ηθελα να τα γραψω ομως γιατι ενω ειμαι λατρης της μεγαλης εικονας, γνωριζω και τις παγιδες που κρυβει και πιθανως αγνοουν καποιοι που δεν εχουν ασχοληθει ποτε με το σπορ. Δεν θα ηθελα να καταληξουν σε μια αστοχη αγορα απο αγνοια σε μερικα πραγματα. (οι καιροι ειναι δυσκολοι οικονομικα) 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kakos84 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Σε καποια σπιτια (οικογενειες) μια τηλεοραση μπορει να δουλευει και 10 ωρες την ημερα. Οσοι αγοραζουν προβολεα για ταινιες κατα μεσο ορο θα δουν μια ταινια την εβδομαδα. Σε αυτη την περιπτωση αν κανετε την αναγωγη, θα δειτε πως μια λαμπα με αλλαγη τις 2000 ωρες θα σας βγαλει για χρονια. Σε περιπτωση αγορας ενος entry level προβολεα για χρηση ταινιων, τηλεοπτικου, Games κλπ σαφως και οι ωρες θα πολλαπλασιαστουν εκθετικα. Ομως σε εναν προβολεα δεν ειναι η λαμπα αυτο που θα επρεπε να ανησυχει τον καθενα. Ακομη και με την πτωση τους, οι λαμπες στους σημερινους προβολεις βγαζουν πολυ φως (μιας και το χρειαζεται το 3d). Oποτε και τυπικα ενας προβολεας των 2000 Lumens, οπου καλιμπραρισμενος θα πεσει στα 800-1000, μπορει να αντεξει για να βλεπεις ανετα 2-3 χρονια με συνετη χρηση. Το προβλημα ειναι αλλου. Οτι μετα το περας της εγγυησης, οποιαδηποτε εργασια και ανταλλακτικα χρειαστουν ειναι ακριβα. Τι να το κανεις το να σκεφτεσαι τα 140 ευρω μιας λαμπας μετα απο 2-3 χρονια, οταν μετα τη ληξη της εγγυησης, αν σου χτυπησει η hdmi board σε εναν dlp (αλλαζουν ολη την mainboard) εχει κοστος ανταλλακτικου περι τα 700-750 ευρω. Στους 3LCD γερνανε τα πανελ, καταστρεφονται τα πολωτικα κλπ Θελω να πω πως αν ψαχνετε να βρειτε το κοστος σε οριζοντα 3-4ετιας, πιθανως ενα entry level μοντελο να σας εχει προδωσει απο βλαβη και δεν θα σας νοιαζει μονο η λαμπα. (αναφερομαι στους entry level περισσοτερο, μιας και σε αυτους που εχουν μικρο σασι, αναπτυσονται μεγαλες θερμοκρασιες, οι πολλοι και θορυβωδεις ανεμιστηρες δεν καταφερνουν να ψυχουν μακροχρονια το ιδιο καλα με εναν με πολυ μεγαλυτερο αεριζομενο εσωτερικο, ανεμιστηρες χτυπανε, οι dlp ειναι ευαισθητοι στις ηλεκτρονικες πλακετες περισσοτερο, οι 3lcd στα πανελ τους κλπ κλπ) Αν σκοπευετε να παρετε προβολεα για να τον εχετε μερα νυχτα ανοιχτο σαν τηλεοραση, να εχετε στο πισω μερος του κεφαλιου σας, πως δεν ειναι μονο η λαμπα αυτη που πρεπει να σας ανησυχει. Οι προβολεις σημερα, ειναι αυτοι που ειναι. Καπου κερδιζεις, καπου χανεις. Αυτα δεν τα γραφω για να αποθαρρυνω τους επιδοξους αγοραστες, αλλα να καταδειξω πως σε μια αγορα προβολεα (τουλαχιστον σημερα οπου και οι λαμπες ειναι δυνατοτερες και φθηνοτερες σε σχεση με μια 5ετια πριν) δεν θα επρεπε να σας απασχολει μονο η λαμπα, ειδικα σε πολυ συχνη χρηση ενος προβολεα. Σκονες που περνουν απο τα φιλτρα των 3lcd, μηχανικα/ηλεκτρονικα προβληματα κλπ ειναι κατι που απασχολει/απασχολουσε παντα οσους ασχολουνται με το σπορ. Για αυτο και μια σημαντικη παραμετρος που κοιταμε ειναι τι ειδους προβληματα βγαζουν οι διαφορες τεχνολογιες προβολεων. Τα γραφω μονο και μονο πιο πολυ για οσους σκεφτονται να αντικαταστησουν μια tv με εναν προβολεα για πολυωρες καθημερινες χρησεις. Αν σου κατσει η στραβη (εκτος εγγυησης) δυστυχως τα εξοδα επισκευης ειναι αρκετα μεγαλυτερα απο μια λαμπα. Δεν εχει και πολυ νοημα λοιπον να μιλατε για λαμπες που αντεχουν 30.000 ωρες, αν κατι αλλο χαλασει στις 5000 ωρες. Εδω σημερα με το quality control και χειροτερα ποιοτικα εξαρτηματα διαβαζουμε για tv's που πανω στον 1-1,5 χρονο εβγαλαν καποιο προβλημα στο πανελ. (ειρωνια, εχω μια lcd 46" παλια με 30.000 ωρες και δεν εχει κανει κιχ) Στον αντιποδα....τιποτε δεν μπορει να συγκριθει με μια εικονα στις 100"-120" απο τα 3-4 μετρα, ακομη και μια TV 65" απο αυτη την αποσταση , μικρη φανταζει συγκριτικα. Οι προβολεις λοιπον με τα καλα τους και τα κακα τους, απευθυνονται στους λατρεις την μεγαλης εικονας σε ενα σαλονι. Αυτη ειναι και η ανταμοιβη που παιρνεις (με οτι "κουσουρι" ερχεται με εναν προβολεα σε σχεση με μια Tv)) Oποτε η συμβουλη μου ειναι....το μονο που δεν πρεπει να σας απασχολει ειναι η διαρκεια και κοστος λαμπας. Οταν μετα απο 2-3 χιλιαδες ωρες θα σας εχει χαρισει πανεμορφες προβολες, ανετα θα την αντικαταστησετε χωρις γκρινια. Για οσουν δεν θελουν να μπλεκουν με σκοτεινα δωματια, δυστροπες τοποθετησεις προβολεα, θελουν πολυ συχνη και all arround χρηση, δεν θελουν να μπουν σε διαδικασιες κοστοβορες (λαμπες, καθαρισμους προβολεα απο σκονη , τυχον ανταλλακτικα κλπ) δυσκολα θα προτεινα χρηση προβολεα, αν συμβιβαζονται με μια προσιτη 60-65" Tv. Και μονο απο τον τιτλο διλημματος ("projector ή tv") εγω νιωθω οτι ακουω εναν ανθρωπο που ισως αγνοει τα μειονεκτηματα ενος προβολεα, κρατωντας μονο την μεγαλη εικονα ως πλεονεκτημα. Επισης το διλημμα εξισωσης αυτων των δυο μεσων προβολης για τις ιντσες που μπορουν να δωσουν ειναι λιγο ατοπη. Και μια 65" μικρη θα μοιαζει σε σχεση με τις 100-1110. Πρεπει ο καθενας να σταθμισει και ζυγισει τις δικες του αναγκες συμφωνα με αυτον και μονο, αν δεχεται και ολα αυτα που επιφερει η αγορα ενος προβολεα. Απο την αλλη.... με 800 ευρω σημερα, παιρνεις εικονα απο εναν dlp προβολεα οπου πριν 5 χρονια την πληρωνες και 2500. Αν ενας προβολεας δεν βγαλει κανενα ουσιαστικο προβλημα μεσα σε 3-4 χρονια, μπορει να αλλαξεις και προβολεα σαν αναβαθμιση αν προσφερει νεα καλουδια. Υπαρχουν καταστηματα στην αθηνα (αν γκουγλαρετε τα βρισκετε) οπου εχουν demo room προβολεων για να δειτε πως παιζουν ωστε να αποφασισετε αν σας ελκυει η μεγαλη εικονα και αν αξιζουν για εσας οι οποιοι συμβιβασμοι. Η αληθεια ειναι ομως πως απαξ και συνηθισεις στην μεγαλη εικονα ενος προβολεα δεν γυρνας πισω σε Tv για ταινιες. Ισως η ψαλιδα κλεισει καποια στιγμη, οταν θα μπορουμε απο τα 2,5 αποστασης θεασης σε ενα μικρο σαλονι, να εχουμε μια προσιτη Tv των 80" τουλαχιστον. Ομως δεν φαινεται στον οριζοντα το "προσιτο" του θεματος, οποτε ακομη η αγορα ενος προβολεα για μεγαλη εικονα δειχνει αναγκαστικη. Αν ομως το να κατεβαζετε παντζουρια μεσημεριατικα για να ανοιξετε προβολεα, χωροταξικα προβληματα τοποθετησης, δεν θελετε μια τυπικη χρηση (αλλα πολυωρη), το κοστος κτησης και συντηρησης του ειναι πραγματα που σας κανουν να βγαζετε σπυρακια, ισως η μια tv να ειναι μια καλυτερη επιλογη για εσας. Αλλωστε ο προβολεας δεν ηταν ποτε ενα φθηνο σπορ (αν και αυτο αλλαξε την τελευταια 3ετια) και plug&play οπως μια tv. Σταθμιστε τις αναγκες σας λοιπον και τα θελω σας. Ο καθενας ξερει καλυτερα για τον εαυτο του τι θα αποφασισει, εαν πρωτα ενημερωθει και ψαξει λιγο τα πραγματα. Απο οικονομικης αποψης και μονο για προβολεα σημερα θα προτεινα μονο εναν entry level dlp 1080p για ποσα κατω των 1000 ευρω. Σε αντιθεση με παλαιοτερα μοντελα,(720p) ή με παμφθηνους led κινεζικους, ειναι οι μονοι που σε κανουν να νιωθεις οτι επιασαν τοπο τα λεφτα σου οσον αφορα την ποιοτητα εικονας.( μαζι με το μεγεθος) Συγνωμη αν σας επιασε ναυτια απο το παραπανω σεντονι. Ηθελα να τα γραψω ομως γιατι ενω ειμαι λατρης της μεγαλης εικονας, γνωριζω και τις παγιδες που κρυβει και πιθανως αγνοουν καποιοι που δεν εχουν ασχοληθει ποτε με το σπορ. Δεν θα ηθελα να καταληξουν σε μια αστοχη αγορα απο αγνοια σε μερικα πραγματα. (οι καιροι ειναι δυσκολοι οικονομικα) καλύτερα τότε μια tv γύρο στις 60 με 65 να είναι και 4k 60hz στα 1000 1500 να έχεις το "κεφαλισου" εισείχα και να πεζής και κανένα games 4k ok eyx πόλη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warewolf Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Eιπαμε ο καθενας σταθμιζει τα πρεπει και τα θελω του, συμφωνα και με τα δικα του στανταρντς που εχει. Το ουσιωδες ειναι πριν την οποια αγορα οποιουδηποτε προιοντος, να ειναι ενημερωμενος οχι μονο για τα οφελη, αλλα και τους συμβιβασμους που ενδεχομενως να προκυπτουν απο την επιλογη του. Ετσι, η αγορα δεν θα θεωρηθει αστοχη ή παρορμητικη. π.χ. προσωπικα σε μια νεα αγορα Tv σε ανωτερη κατηγορια τιμης (1500+) θα προτιμουσα μια 2Κ oled. Απο αυτη θα εισπραξω πολυ καλο μαυρο και κοντραστ, οπου ειναι πολυ σημαντικα για την ποιοτητα εικονας. Δεν θα προτιμησω μια LCD 4Κ hdr, γιατι στις Χ ιντσες και απο μια τυπικη θεση αποστασης π.χ. 3μ δεν θα εχω οφελος οσον αφορα την αναλυση, αλλα ουτε και απο το HDR οπου ακομη ειναι....in progress οπου τα πανελς ουτε τα μεγιστα Nits μπορουν να πετυχουν, ουτε το low apl ωστε να εχω καλο μαυρο στα χαμηλα ire, με αποτελεσμα το μαυρο να ειναι αρκετα γκρι. Παντου υπαρχουν συμβιβασμοι, επιλεγοντας το ενα ή το αλλο. Το θεμα ειναι να κανεις την επιλογη σου γνωριζοντας τους και οχι αγνοωντας τους. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fysikos Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Εχε στα υποψην και αυτο...απλα για μια πρωτη επαφη και δεδομενης της τιμης του και των οσων περιλαμβανει,να σε καλυψει https://youtu.be/b9CJkuNnDns Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ask Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Εχε στα υποψην και αυτο...απλα για μια πρωτη επαφη και δεδομενης της τιμης του και των οσων περιλαμβανει,να σε καλυψει https://youtu.be/b9CJkuNnDns εχω αγορασει προσφατα τον vivitek h1060? τι γνωμη εχεις γιαυτον? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirosZ68 Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 εχω αγορασει προσφατα τον vivitek h1060? τι γνωμη εχεις γιαυτον? Αντι να μας πεις εσυ την γνωμη σου που τον εχεις, ρωτας τους αλλους? Με ενα προχειρο ψαξιμο στο ιντερνετ βρηκα αυτο το review http://www.dancinghotdogs.com/2016/08/vivitek_h1060/ Κατι παραπανω δεν νομιζω οτι μπορει να σου πει κανεις εκτος αν εχει τον ιδιο. Σε αυτην την περιπτωση ο μονος τροπος να μαθεις ειναι να ανοιξεις καινουριο θεμα δικο σου ωστε αν υπαρχει καποιος που τον εχει να δει τον τιτλο και να ενδιαφερθει. Περα απο αυτο, το αν ειναι καλη αγορα η οχι (που αυτο αν καταλαβα καλα ειναι που σε απασχολει) εξαρταται και απο την τιμη που τον αγορασες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ask Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 Αντι να μας πεις εσυ την γνωμη σου που τον εχεις, ρωτας τους αλλους? Με ενα προχειρο ψαξιμο στο ιντερνετ βρηκα αυτο το review http://www.dancinghotdogs.com/2016/08/vivitek_h1060/ Κατι παραπανω δεν νομιζω οτι μπορει να σου πει κανεις εκτος αν εχει τον ιδιο. Σε αυτην την περιπτωση ο μονος τροπος να μαθεις ειναι να ανοιξεις καινουριο θεμα δικο σου ωστε αν υπαρχει καποιος που τον εχει να δει τον τιτλο και να ενδιαφερθει. Περα απο αυτο, το αν ειναι καλη αγορα η οχι (που αυτο αν καταλαβα καλα ειναι που σε απασχολει) εξαρταται και απο την τιμη που τον αγορασες. μπηκες με χειροφρενο δικε μου! ευχαριστως να μοιραστω την εμπειρια μου, απλα ειμαι αρχαριος οποτε δεν εχω μετρο συγκρισης η καθαρα κριτηρια να τσεκαρω. εχουμε και λεμε : προβαλω σε λευκο τοιχο και αργα απογευμα οποτε ακομα δεν εχει πληρες σκοταδι και η εικονα μου φαινεται απιστευτη.πολυ καθαρη και φωτεινη. το μεγεθος αναλυσης ειναι 1080p οποτε ειναι αρκετα καλο μεγεθος πανω σε τοιχο σε δωματιο. προβαλλω απο 3.5-4m περιπου και θεωρω ιδανικο το μεγεθος για προβολη σε δωματιο η και σαλονι. αρνητικο λιγο ειναι οτι πρεπει να ειναι κεντρο ο προβολεας ειδαλλως η εικονα δεν ειναι ορθογωνια (ισως εχει κπ επιλογη που δεν εχω βρε ακομα.. lens shifting) τα χρωματα μου φαινονται decent, ισως γινοταν και καλυτερα. παρ'ολ' αυτα ειναι πολυ καλα. ακομα δεν εχω δοκιμασει το 3d. η ευκολια χρησης ειναι απειρη. for dummies..plug&play. κανει λιγο θοθυβο, ειναι αντι για 33db γυρω στα 40db το ανεμιστηρακι, αλλα με τον ηχο της ταινιας δεν ακους κατι και διπλα να εισαι. χμμ... αυτα σε γενικες γραμμες οι πρωτες εντυπωσεις μου. last but not least, τιμη ηταν 666 ευρω απο mediamarkt. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirosZ68 Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2017 Η τιμη ειναι νορμαλ για την κατηγορια.Ειναι Low Budget FHD προβολεας και στην Ελλαδα οι τιμες σε αυτην την κατηγορια ξεκινανε απο περιπου 600 ευρω.Τα ανταγωνιστικα του μοντελα ειναι ο Optoma HD142X, BenQ TH670, BenQ W1090, και μερικα ακομα απο την InFocus, Αcer, Epson Viewsonic και LG ολοι με αναλυση 1920Χ1080 και παραπλησιες επιδοσεις.Την διορθωση τραπεζοειδους παραμορφωσης θα την διορθωσεις με το Keystone που θα βρεις καπου στις ρυθμισεις.Ειναι ομως προτιμοτερο να τοποθετησεις τον προτζεκτορα εντελως καθετα και να αποφυγεις το Digital Keystone μια που "κοβει" απο την αναλυση.Σε αυτην την κατηγορια απο οσο ξερω οι προβολεις δεν εχουν την πολυτελεια του Lens shift.Σε συγκριση με τον ανταγωνισμο δεν ξερω πως τα παει αλλα απο την προσφατη ερευνα μου σε αυτην την κατηγορια ειχα καταληξει στους δυο BenQ λογω την καλης τους χρωματικης συμπεριφορας out of the box.H Vivitek ομως ειναι μια εταιρια με παραδοση στους προβολεις και ειμαι βεβαιος οτι ο προβολεας θα ειναι αξιοπρεπης.Ο θορυβος ομως ειναι κατι που πιθανον να ενοχλησει αρκετους. Η προβολη σε τοιχο ειναι οικονομικη αλλα χανει αισθητα σε ποιοτητα.Μια εστω και μετρια οθονη θα σου δωσει σιγουρα καλυτερη εικονα.Αν δεν θες η δεν μπορεις να διαθεσεις τα χρηματα για αγοραστη οθονη προβολης υπαρχουν και λυσεις DIY. Το λιγοτερο που θα σου προτεινα να κανεις για να βελτιωσεις το κοντραστ και την αισθηση του μαυρου ειναι να φτιαξεις ενα φαρδυ πλαισιο ντυμενο με μαυρο βελουδο (masking) ακριβως στις διαστασεις του καδρου που προβαλεις και το αμεσως επομενο βημα βελτιωσης θα ηταν αντι για τοιχο να χρησημοποιησεις καποιο οικονομικο υλικο πιο λειο (οχι ομως γυαλιστερο) οπως πχ φυλλο PVC απο αυτα που χρησημοποιουν οι επιγραφοποιοι, λευκο χαρτι απο αυτα που χρησημοποιουν για φωτογραφικα backround, η υφασμα λευκης κουρτινας συσκοτισης.Λεπτομερειες και οδηγιες κατασκευης για ολα τα παραπανω υπαρχουν σε αφθονια στο διαδυκτιο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα