in2dark Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Καλημέρα, Έχω στο pc μου ανοιχτούς 2 browser σε μονιμη βαση με 50 tabs ο καθενας. Περιστασιακά τρέχω και virtual machines με windows για να ανοίξω για λίγο κάποια προγράμματα που δεν υπάρχουν στο βασικό λειτουργικό. Το βασικό σύστημα είναι ubuntu mate 16.04 Τι θέλω... Το pc είναι παλιό και πλέον με αυτή τη χρήση ζορίζεται.... Σκέφτηκα να αλλάξω επεξεργαστή και να βάλω κάποιον από τους μεταχειρισμένους xeon... Το πρόβλημα όμως θα λυθεί μερικώς αφού η 8gb ram τερματίζει.... Μήπως να κάνω μία οικολογική νέα σύνθεση με λίγη κατανάλωση? Παιχνίδια δεν με ενδιαφέρουν.... Μόνο office, internet, photoshop, indesign Ποσό που διαθέτουμε : δεν είναι αυτό το κριτίριο. Σιγουρα όσο λιγότερα να κάνω την δουλειά μουΧρήση υπολογιστή : ΜΟΝΟ office, internet λιγο photoshop indesignΕιδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: photoshop indesignΑν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Εχω οθόνη 24αραΑν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? οχι ολα υπαρχουνΤοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). αθηναΑν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? κανενα προβλημαΑν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? ειμαι οκ και μονος μουΑν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . κανεναΓια αναβάθμιση υπολογιστήΑναφέρουμε: Εκτός απο τα παραπάνω στοιχεία , ποια κομμάτια έχουμε στο υπολογιστή που θα να αναβαθμίσουμε. Το συστημα μου αυτη την στιγμη ειναι: product: OptiPlex 760 Motherboard 0G214D CPU Intel® Core2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz RAM 8GB DIMM DDR2 Radeon HD 5000/6000/7350/8350 Series Crucial BX100 2.5" 250GB SATA III και έχω και 2 WD 1TB Και τέλος παραθέτω μήνυμα που έλαβα από seller xeon στο ebay έλληνα τον οποίο είχα ρωτήσει τι μπορώ να κάνω και έγραψε αυτά: To Optiplex σου βασίζεται στο Q43 Chipset της Intel, το οποίο αν και γρήγορο και αξιόπιστο είναι σκασμένο chipset και ΔΕ συνεργάζεται με τη σειρά των 54χχ ΧΕΟΝ.Αν θέλεις ένα ΧΕΟΝ που συνεργάζεται με το Q43, μπορώ να σου φέρω έναν XEON της σειράς Χ33ΧΧ fully modded για μητρικές 775.Μια καλή περίπτωση είναι ο Χ3363. Είναι αντίστοιχος του Q9550 (quad core, 12 MB cache, 2,83 Ghz), αλλά αντί για 95 watt, βγάζει μόνο 80.Τίποτε άλλο σε περισσότερα Mhz (και καλή τιμή) δυστυχώς δεν υπάρχει...Η σειρά Χ33ΧΧ είναι αρκετά ακριβότερη από την 54ΧΧ. Τιμή για τον Χ3363 μαζί με τα μεταφορικά (πληρωμή με πευπαλ) 45 ευρώ. Σας ευχαριστώ!!!
dpolal Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Κάτι σαν το παρακάτω σου κάνει μια χαρά πιστεύω: - Intel Dual Core G4560 (65€) - Asrock B250M HDV (75€) - 2τεμ x G.Skill Aegis 8GB DDR4-2400 ή Crusial Ballistik Sport LT 8GB DDR4-2400 ή Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-2400 (120€) - ThermalTake TR2 450Watt Bronze ή Cougar A-Series A500W ή XFX ProSeries 450Watt Core Edition Full wired Bronze (50€) - Ένα κουτί που σου αρέσει (xxx €) - δίσκους έχεις ήδη. Ο επεξεργαστής θεωρείτε τρελό vfm για τα λεφτά που κοστίζει. Oι μνήμες είναι πολύ γρήγορες στα 2400, μπορείς να ρίξεις λίγο το κόστος με φθηνότερες DDR4. Για ποιό καλό επεξεργαστή μπορείς να βάλεις τον Intel i5 7500 στα 220€ αλλά ανεβαίνει το κόστος. Οι τιμές είναι ενδεικτικές σαν μ.ο από skroutz. (όχι οι φθηνότερες) ΕΚΤΟΣ τώρα και αν κάνεις λίγο υπομονή και πας σε AMD Ryzen με ίδια ή λίγο παραπάνω χρήματα αλλά καλύτερες επιδόσεις όπως λένε. Οι προτάσεις μου αφορούν ΝΕΟ h/w και όχι αναβάθμιση του παλιού σου. Εξασφαλίζεις 2 έτη εγγύηση και πολύ μεγαλύτερη χρονικά υποστήριξη από ότι έχεις τώρα. Από ότι κατάλαβα χρειάζεσαι σύστημα με μπόλικη RAM και όχι τόσο επεξεργαστική ισχύ, τα παραπάνω υποστηρίζουν μέχρι 32GB ενώ τώρα με τα 8 είσαι ήδη ταβάνι νομίζω. 2
Avatar_GR Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Το σύστημα σου μου φαίνεται εντάξει, εκτός από τον επεξεργαστή όμως. Πιστεύω ότι με έναν τετραπύρηνο ίντελ επεξεργαστή θα είσαι μια χαρά και δεν θα χρειάζεσαι αναβάθμιση. Μην μπλέξεις με πατέντες με XEON, πάρε κατευθείαν τετραπύρηνο intel Δες αν η μητρική σου δέχεται τετραπύρηνους ίντελ. Αν τους υποστηρίζει μπορείς να βρεις φτηνό intel Q9550 η παρόμοιο και να του βάλεις. Αν σε παίρνει οικονομικά αγοράζεις και έναν SSD σκληρό και θα έχεις μια χαρά σύστημα <--Έχεις ηδη SSD, τώρα το είδα. Με λίγο ψάξιμο που έκανα... Δες ποια από τις δύο μητρικές έχεις για να δούμε αν υποστηρίζει 4πύρηνους: "The Optiplex 760MT uses two motherboards - T674K Non-Quad core CPU motherboardU562N Quad core CPU motherboard" Κατέβασε το Speccy αν δεν μπορείς να βρεις ποια μητρική έχεις, θα το βρεις από εκεί https://www.piriform.com/speccy Αν δεν σε βοηθήσει κατέβασε και το CPU-Z http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html
Ablaoublas_542 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 αλλα 8 gb ram και την επεκταση tabcloud του chrome χρειαζεται το παιδι, τι να κανει ο τετραπυρηνος αμα εχεις 100 tabs ανοιχτα και δεσμευεις και ram σε vm 2
in2dark Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Παίδες σας ευχαριστώ και τους 3!!! Ξεκινάω με το πρώτο... Καλά τι φοβερος επεξεργαστής για αυτή την τιμή είναι ο G4560!!! σκοραρει 5000 όταν και ο xeon και ο Q9550 που υποστηρίζει η μητρική μου σκοράρουν 4000 οπότε αυτή η λύση καλή ακούγεται με μικρό κόστος... avatar υποστηρίζει 4 πύρηνους. Το κόλλημα όμως είναι η ραμ και πάλι... ablaoublas δεν μπορω να βαλω αλλη ram. το χω τερματισει... το tabcloud δεν το ξερω, θα το βάλω αλλά έχω ως βασικό το firefox. εκει εχω παντα τα πιο πολλα tabs.... βεβαια ευκολα το αλλαζω σε chrome αν χρειαστει... 1
Ihavetheanswers Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Από την στιγμή που τερματίζεις την RAM, θες περισσότερη RAM. Αν δεν αντέχει περισσότερη όμως η μητρική σου, θες καινούργια μητρική. Βέβαια αφού θα πάρεις μητρική, θες και καινούργιο επεξεργαστή. Εκτός αν βρεις κάποια μεταχειρισμένη μητρική σε καλή τιμή που να είναι συμβατή με το υπόλοιπο σύστημα σου που να σηκώνει 16 GB RAM. Θες δεις τι σε συμφέρει από άποψη τιμής.
in2dark Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 και επειδη δεν ειχα σκεφτει καν το ενδεχομενο μηπως βαλω αλλη μητρική μέσα στο ίδιο κουτί... πως τσεκάρω ποια είναι συμβατή? τι πρέπει να ψάξω?
Kostas.karras Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Με μια micro Atx σε μέγεθος είσαι οκ. Μετά το ποσό διαθέτεις.. 1
life is music Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Καλημέρα, Έχω στο pc μου ανοιχτούς 2 browser σε μονιμη βαση με 50 tabs ο καθενας. Περιστασιακά τρέχω και virtual machines με windows για να ανοίξω για λίγο κάποια προγράμματα που δεν υπάρχουν στο βασικό λειτουργικό. Το βασικό σύστημα είναι ubuntu mate 16.04 Τι θέλω... Το pc είναι παλιό και πλέον με αυτή τη χρήση ζορίζεται.... Σκέφτηκα να αλλάξω επεξεργαστή και να βάλω κάποιον από τους μεταχειρισμένους xeon... Το πρόβλημα όμως θα λυθεί μερικώς αφού η 8gb ram τερματίζει.... Μήπως να κάνω μία οικολογική νέα σύνθεση με λίγη κατανάλωση? Παιχνίδια δεν με ενδιαφέρουν.... Μόνο office, internet, photoshop, indesign Ποσό που διαθέτουμε : δεν είναι αυτό το κριτίριο. Σιγουρα όσο λιγότερα να κάνω την δουλειά μου Χρήση υπολογιστή : ΜΟΝΟ office, internet λιγο photoshop indesign Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: photoshop indesign Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Εχω οθόνη 24αρα Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? οχι ολα υπαρχουν Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). αθηνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? κανενα προβλημα Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? ειμαι οκ και μονος μου Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . κανενα Για αναβάθμιση υπολογιστή Αναφέρουμε: Εκτός απο τα παραπάνω στοιχεία , ποια κομμάτια έχουμε στο υπολογιστή που θα να αναβαθμίσουμε. Το συστημα μου αυτη την στιγμη ειναι: product: OptiPlex 760 Motherboard 0G214D CPU Intel® Core2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz RAM 8GB DIMM DDR2 Radeon HD 5000/6000/7350/8350 Series Crucial BX100 2.5" 250GB SATA III και έχω και 2 WD 1TB Και τέλος παραθέτω μήνυμα που έλαβα από seller xeon στο ebay έλληνα τον οποίο είχα ρωτήσει τι μπορώ να κάνω και έγραψε αυτά: Σας ευχαριστώ!!! καλησπερα φιλε μ δινει ενας στης αγγελιες στα 160 ευρω μια micro atx μαζι με τον 4460 στα 160 ευρω δες μια αυτην την αγγελια και αν σ αρεσει χτυπά την και της βαζεις επανω και αλλα 16γβ ραμ 8 +8 και εισαι αρχοντας ! 1
Millennium Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 καλησπερα φιλε μ δινει ενας στης αγγελιες στα 160 ευρω μια micro atx μαζι με τον 4460 στα 160 ευρω δες μια αυτην την αγγελια και αν σ αρεσει χτυπά την και της βαζεις επανω και αλλα 16γβ ραμ 8 +8 και εισαι αρχοντας ! Μαλλον ηθελες να κανεις παραπομπη για τις αγγελιες ή εδω http://www.insomnia.gr/topic/501899-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%BF-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE%CF%83%CF%89-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%89-%CE%AD%CE%BD%CE%B1/page-965? Αν κανεις εμποριο μτχ και spam για τριτους ή αλλο σου account δε σε βλεπω πολυ καλα.Προσεξε το αυτο.
Avatar_GR Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Παίδες σας ευχαριστώ και τους 3!!! Ξεκινάω με το πρώτο... Καλά τι φοβερος επεξεργαστής για αυτή την τιμή είναι ο G4560!!! σκοραρει 5000 όταν και ο xeon και ο Q9550 που υποστηρίζει η μητρική μου σκοράρουν 4000 οπότε αυτή η λύση καλή ακούγεται με μικρό κόστος... avatar υποστηρίζει 4 πύρηνους. Το κόλλημα όμως είναι η ραμ και πάλι... ablaoublas δεν μπορω να βαλω αλλη ram. το χω τερματισει... το tabcloud δεν το ξερω, θα το βάλω αλλά έχω ως βασικό το firefox. εκει εχω παντα τα πιο πολλα tabs.... βεβαια ευκολα το αλλαζω σε chrome αν χρειαστει... Κοίτα, εγώ στην θέση σου θα δοκίμαζα πρώτα με έναν τετραπύρηνο Q9550 να δω πως τα πάει. Αγόρασε έναν Q9550 (στο ebay τους πουλάνε από 35 ευρώ-40 ευρώ) Βάλε τον τερτραπύρηνο πάνω και δούλεψε το λίγο καιρό... Αν δεν σε ικανοποιεί, πουλάς μητρική+επεξεργαστή+ΡΑΜ εδώ μέσα σαν μεταχειρισμένα και αγοράζεις μητρική 1151+G4560+16GB RAM 1
LF21 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Από τη στιγμή που τερματίζει η ram δεν συμφέρει να αναβαθμίσεις το υπάρχων σου σύστημα. Το πουλάς και αν θες την οικονομικότερη λύση που θα κάνει τη δουλειά σου πας σε 1151 με G4560 και 16GB DDR4 όπως είδη προτάθηκε.
Kostas.karras Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Και τέλος παραθέτω μήνυμα που έλαβα από seller xeon στο ebay έλληνα τον οποίο είχα ρωτήσει τι μπορώ να κάνω και έγραψε αυτά: Eκτος οτι δεν δεχεσαι παραπανω ραμ, δεν ειναι οτι καλυτερο αυτη η σειρα τον xeon. Εχει δικαιο ο πωλητης για το σκασμενο chipset της μητρικης σου. Πηγαινε σε νεο συστημα να ξεμπερδευεις.. Ποια καρτα γραφικων ακριβως εχεις?
in2dark Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) ναι τελικά όσο το σκέφτομαι και με τα δικά σας επιχειρήματα έχετε δίκιο... πεταμένα λεφτά θα είναι να αλλαξω cpu.... θα κοιτάξω να μαζέψω κανά φράγκο και να κάνω αυτή την αναβάθμιση που προτείνατε kostas έχω την ATI HD 5450 την αγόρασα αργότερα όταν αγόρασα το monitor για να έχω hdmi και full HD όπως είπα δεν με νοιάζουν παιχνίδια.... θα κοιτάξω για μία μητρική με 4 slots για ram γιατι μόνο αυτό θα θέλω πάντα περισσότερο Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2017 από in2dark
Kostas.karras Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 ok, Δωστο ολο το συστημα σου εκτος απο τους δισκους, και αναλογα με το ποσα θα διαθεσεις πηγαινε σε ενα καινουργιο.. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα