Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα χτες κατα τις 5 το απογευμα επεσε τηλ και ιντερνετ 2 φορες απο 10 λεπτα περιπου.σημερα το πρωι επεσε μια φορα παλι για ενα 10 λεπτο.

• 2 μήνες μετά...
  • Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπερα μετα απο 2 μηνες σημερα απο το πρωι δε εχω σταθερο τηλ.Δηλωθηκε βλαβη στη vodafone ειναι εξωτερικη του οτε μου ειπαν.Πως γινεται σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα να εχω παλι βλαβη απο οτε; τι κανουν; Να ενημερωσω οτι στη περιοχη ενεργοποιηθηκαν οι νεες καμπινες οτε και εχουν παρει ρευμα εδω και 1 μηνα περιπου.Στη διαθεσιμοτητα οτε δινει μεχρι 50.Στη vodafone μεχρι στιγμης δε δινει.Οσο αφορα το vdsl με τις τιμες που βλεπω δυσκολο να βαλω μαλλον.Τελος γεναρη ληγει το συμβολαιο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 20/12/2017 at 2:28 PM, johnmayson said:

Καλησπερα μετα απο 2 μηνες σημερα απο το πρωι δε εχω σταθερο τηλ.Δηλωθηκε βλαβη στη vodafone ειναι εξωτερικη του οτε μου ειπαν.Πως γινεται σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα να εχω παλι βλαβη απο οτε; τι κανουν; Να ενημερωσω οτι στη περιοχη ενεργοποιηθηκαν οι νεες καμπινες οτε και εχουν παρει ρευμα εδω και 1 μηνα περιπου.Στη διαθεσιμοτητα οτε δινει μεχρι 50.Στη vodafone μεχρι στιγμης δε δινει.Οσο αφορα το vdsl με τις τιμες που βλεπω δυσκολο να βαλω μαλλον.Τελος γεναρη ληγει το συμβολαιο.

δεν ειναι παραλογο.εχω δει απειρες γραμμες να χαλανε συνεχεια .να βλεπεις ατομα καθε μηνα και προβλημα.και αλλοι παιζουν χρονια χωρις θεμα(πχ εγω). λογικα σε λιγο καιρο θα δωσει και η vodafone.συνηθως πρεπει να ενωθουν καποιες ινες μεταξυ οτε και παροχου (switch αστικο κεντρο) και μετα δινουν διαθεσιμοτητα. συνηθως ειναι +10 ευρω στο λογαριασμο αλλα εχω δει και ατομα να τους το δινουν με +5.αν ειναι θεμα χαλκου παντως και σε αλλο παροχο να πας τα ιδια χαλια οποτε το vdsl ειναι λιγο μονοδρομος .τουλαχιστον ετσι δεν θα εχεις κεντρικο καλωδιο μονο απερχομενο οποτε θα ειναι πολυ καλυτερα τα πραγματα.

Δημοσ.

Καλησπερα η βλαβη φτοιαχτηκε την επομενη μερα πρωι πρωι.Δεν ειχα βλαβες για πολμα χρονια και απλως μου φανηκε περιεργο.Απλως το συνδυασα με την αναβαθμιση των καμπινων και μηπως εγινε πατατα στο αστικο κεντρο.Δε προκειται να αλλαξω παροχο.Οσο αφορα τη αναβαθμιση ειναι 10 παραπανω.Δεν θελω voip τηλεφωνια και τα 10 ευρω ειναι πολλα.Θα παρω τηλ να ενημερωθω για τιμη και θα σου πω.

Δημοσ.
12 hours ago, johnmayson said:

Καλησπερα η βλαβη φτοιαχτηκε την επομενη μερα πρωι πρωι.Δεν ειχα βλαβες για πολμα χρονια και απλως μου φανηκε περιεργο.Απλως το συνδυασα με την αναβαθμιση των καμπινων και μηπως εγινε πατατα στο αστικο κεντρο.Δε προκειται να αλλαξω παροχο.Οσο αφορα τη αναβαθμιση ειναι 10 παραπανω.Δεν θελω voip τηλεφωνια και τα 10 ευρω ειναι πολλα.Θα παρω τηλ να ενημερωθω για τιμη και θα σου πω.

Ναι κανονικα ειναι 10 αλλα εχω δει να πεφτουν προσφορες σε διαφορους παροχους με 5 ευρω.επισης ο οτε δινει voip στο vdsl.Οι αλλοι παροχοι συνεχιζουν κανονικα με tdm.κατα τα αλλα καταλαβαινω αυτο που λες οτι δυο βλαβες ειναι λιγο παραξενο αλλα συμβαινουν αυτο.εχω δει πελατη να πεφτει σε καλωδιακη και λιγο πριν την φτιαξουν κοπηκε το ιδιο καλωδιο σε αλλο σημειο.

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, poulinos said:

επισης ο οτε δινει voip στο vdsl.Οι αλλοι παροχοι συνεχιζουν κανονικα με tdm.

Πλέον βέβαια ο κανονισμός ότι η παροχή Vectoring VDSL (δλδ ακόμα και για 30/50, όχι μόνο για 100/200) λέει ότι θα πρέπει να είναι με VoIP, ανεξαρτήτως ISP.

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ.

ετσι και αλλιως σε ολους ενεργοποιηθηκε το vectoring Νο Matter την ταχυτητα.βεβαια αν γυρισουν οι παροχοι σε voip εχουν αρκετα οφελη με την εννοια οτι ο εξοπλισμος μεσα στο αστικο κεντρο θα αρχιζει να φευγει αφου δεν θα χρησιμοποιειται.τωρα υποχρεωτικα κρατας τις voice καρτες για να δωσεις τηλεφωνια αφου το data ειναι απο το Kv.αν γυρισεις σε voip δεν υπαρχει νοημα να εχεις ουτε voice καρτα ουτε Data οπως δεν χρειαζεσαι ουτε κεντρικα ζευγαρια πλεον.μονο απερχομενα.ενω τωρα εχεις το κεντρικο για την τηλεφωνια.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Πλέον βέβαια ο κανονισμός ότι η παροχή Vectoring VDSL (δλδ ακόμα και για 30/50, όχι μόνο για 100/200) λέει ότι θα πρέπει να είναι με VoIP, ανεξαρτήτως ISP.

Ο κανονισμός μπορεί να λέει αλλά υπάρχουν επιχειρήσεις (μικρές & μεγάλες) που μετά την αναβάθμισή τους σε VDSL και σε παροχή Vectoring αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη τηλεφωνία τους & στα τηλεφωνικά κέντρα που είναι συμβατά με tdm.

Βέβαια τους παρέχεται ο κατάλληλος εξοπλισμός μα και πάλι υπάρχουν προβλήματα που ελπίζω να λυθούν γρήγορα.

Όσο για τις καλωδιακές βλάβες, αυτές οφείλονται όχι στην κατασκευή καμπίνων αλλά σε  έργα του δήμου, παρόχων & των υπόλοιπων ΔΕΚΟ για αναβάθμιση ή επίλυση βλάβης στο δίτκυό τους.

Δημοσ.

h fxs συνηθως θα παιξει στα κεντρα αλλα το θεμα ειναι οτι αμα κανει διακοπη το ιντερνετ θα κανει και το τηλεφωνο.επισης καποιοι βαζουν αλλο ρουτερ και ναι μεν γινεται αλλα μπλεκεις με παραπανω ρυθμισεις.και μετα ειναι και το θεμα αμα κοπει το ρευμα για οσους εχουν Ups η μπαταριες βεβαια στο τηλεφωνικο κεντρο γιατι αλλιως δεν εχει νοημα. αν και σε μερικα τηλεφωνικα κεντρα υπαρχει επιλογη αν κοπει το ρευμα καποια γραμμη να παιξει απευθειας.βεβαια ο οτε σε αυτους δινει και mini ups σαν Pwoer bank. τωρα για τα καλωδια το κακο ειναι οτι ο καθενας σκαβει και κοβει οτι βρει.τα μονα που δεν κοβει κανεις ειναι της δεη για ευνοητους λογους.εκει πεφτει προσοχη 

• Like 1
Δημοσ.

Στη περιοχη που ειμαι οι συγκεκριμενες καμπινες ανηκαν στη πρωτη φαση του οτε στο τριτο πινακακι για vdsl.To vectoring το πηρε η vodafone σε αλλα καφαο της περιοχης για το 2019.Αρα η δικη μου καμπινα θα μεινει με το εως 50 σωστα;;Στη διαθεσιμοτητα ο οτε δινει κανονικα μεχρι το 50 η vodafone οχι.Αρα μπορει η vodafone για δικους της λογους να μη δωσει οπως το εχει κανει και σε αλλες περιοχες.Το snr με το μοντεμ της vodafone ηταν 17 με το tp link που εχω τωρα 22.Σε περιπτωση αναβαθμισης μπορει η voda να μου κανει συνδεση vdsl απο αστικο κεντρο κατι που δεν θελω;;Ειναι σιγουρο οτι θα μεινει η pots τηλεφωνια;  η το παιζουν τζοκερ;;  Ποιο μοντεμ δινει τωρα η  vodafone στο vdsl? 

Δημοσ.
20 minutes ago, johnmayson said:

Στη περιοχη που ειμαι οι συγκεκριμενες καμπινες ανηκαν στη πρωτη φαση του οτε στο τριτο πινακακι για vdsl.To vectoring το πηρε η vodafone σε αλλα καφαο της περιοχης για το 2019.Αρα η δικη μου καμπινα θα μεινει με το εως 50 σωστα;;Στη διαθεσιμοτητα ο οτε δινει κανονικα μεχρι το 50 η vodafone οχι.Αρα μπορει η vodafone για δικους της λογους να μη δωσει οπως το εχει κανει και σε αλλες περιοχες.Το snr με το μοντεμ της vodafone ηταν 17 με το tp link που εχω τωρα 22.Σε περιπτωση αναβαθμισης μπορει η voda να μου κανει συνδεση vdsl απο αστικο κεντρο κατι που δεν θελω;;Ειναι σιγουρο οτι θα μεινει η pots τηλεφωνια;  η το παιζουν τζοκερ;;  Ποιο μοντεμ δινει τωρα η  vodafone στο vdsl? 

ενα ενα οσο μπορω να απαντησω.

καποια στιγμη ολοι οι παροχοι που εχουν Kv θα πανε vectoring.wind,vodafone,ote. θεωρητικα θα πανε και πανω απο 50 οι ταχυτητες σε οσα kv μπορει να γινει αυτο.δεν ειναι θεμα Kv αλλα θεμα αποστασης των πελατων απο αυτο.αν δηλαδη ειναι κανα χωριο πχ και το Kv ειναι 500 μετρα πιο μακρυα τοτε δεν θα παιξει παραπανω απο 50.αλλα μεσα σε πολεις εχω δει  να εχει attainable 120 mbit.αλλο τοσο αν δωθουν και αργοτερα 30a ή 35b profiles.

η vodafone δινει σε σενα ή ο οτε? μηπως η vodafone ειτε δεν εχει κανει τα απαραιτητα βηματα για να δωσει vdsl απο τα Kv του οτε είτε δεν εχει ετοιμασει ακομα τα δικα της για να δωσει vdsl?η απλα δεν σου δινει 50 και σου λεει 30 το οποιο δεν στεκει αν ο οτε δινει 50.για να μην δωσει καποιος 50 σημαινει οτι θεωρητικα τα Kv ειναι μακρυα απο τους πελατες και οτι δεν θα πιασουν ποτε 50.και ο οτε το κανει αυτο. δυσκολο να σε βαλουν απο το αστικο κεντρο εφοσον υπαρχει καμπινα vdsl.σημαινει οτι εισαι καμποσο μακρυα για να υπαρχει καμπινα διοτι ο οτε συγκεκριμενα σε καφαο πολυ κοντα στο αστικο κεντρο δεν βαζει Kv αλλα δινει vdsl απο το αστικο κεντρο.η τηλεφωνια θα μεινει Pots οσο ξερω στην vodafone αλλα αυτο δεν σημαινει οτι μελλοντικα απο ολους τους παροχους οτι δεν θα αλλαξει οπως εκανε και ο οτε.εξοπλισμο δινουν καποιο zte το οποιο ειχε θεμα με το vectoring(δεν ξερω αν εχει λυθει) οπως και αν δεν εχει λυθει δεν ξερω αν δινουν καποιο αλλο.καποιος ειχε γραψει σε ενα αλλο θεμα οτι ειχε αυτο το προβλημα και κατι ελεγαν οτι θα του δωσουν καποιον beta εξοπλισμο κτλ.το zte πρεπει να ειναι το ZTE ZXHN H267A και παλια ηταν το h168n.Πλεον πρεπει να εχουν και το h367n. zte ειναι μην περιμενεις θαυματα.

Δημοσ.

Κατσε να σε ξεμπερδεψω.Στη διαθεσιμοτητα στα site του οτε εδω και 25 μερες γραφει διαθεσιμοτητα για 50 vdsl στη περιοχη μου με τη διευθυνση.Στη vodafone μεχρι 24.Αρα η vodafone η θα δωσει αργοτερα η δεν ενδιαφερεται να παρει χοντρικη στη συγκεκριμενες καμπινες του οτε που το εχει κανει και σε αλλες περιοχες.Εγραψα το snr ωστε για δικο της κερδος να μου δωσει απο αστικο κεντρο γ αυτο ρωταω με snr 17 η 22 δε ξερουμε ποιο ισχυει μπορει να μου τη κανει και να μου δωσει απο αστικο κεντρο;;Εφοσον το vectoring το πηρε η vodafone για τ αλλα καφαο της περιοχης για το 2019 η δικια μου καμπινα του οτε πως θα παρει vectoring αφου το εχει η vodafone αλλα οχι για τη δικια μου αλλα γ αλλα καφαο.Εχω δει τη λιστα με τα νουμερα των καφαο του οτε που θα αναβαθμισει η  vodafone το 2019. Αρα εγω θα μεινω με το 50 του οτε και αν ζητησει η vodafone χοντρικη τοτε θα παρω.Αυτη τη στιγμη δε φαινεται να εχει παρει χοντρικη η vodafone.Μεσα στις επομενες μερες θα τηλ vodafone για μα δω τι θα μου πει τιμη για το adsl ανανεωση και θα ρωτησω για το  vdsl.Η καμπινα ειναι στα 20 μετρα το πολυ απο τη πολυκατοικια.

Δημοσ.
16 minutes ago, johnmayson said:

Κατσε να σε ξεμπερδεψω.Στη διαθεσιμοτητα στα site του οτε εδω και 25 μερες γραφει διαθεσιμοτητα για 50 vdsl στη περιοχη μου με τη διευθυνση.Στη vodafone μεχρι 24.Αρα η vodafone η θα δωσει αργοτερα η δεν ενδιαφερεται να παρει χοντρικη στη συγκεκριμενες καμπινες του οτε που το εχει κανει και σε αλλες περιοχες.Εγραψα το snr ωστε για δικο της κερδος να μου δωσει απο αστικο κεντρο γ αυτο ρωταω με snr 17 η 22 δε ξερουμε ποιο ισχυει μπορει να μου τη κανει και να μου δωσει απο αστικο κεντρο;;Εφοσον το vectoring το πηρε η vodafone για τ αλλα καφαο της περιοχης για το 2019 η δικια μου καμπινα του οτε πως θα παρει vectoring αφου το εχει η vodafone αλλα οχι για τη δικια μου αλλα γ αλλα καφαο.Εχω δει τη λιστα με τα νουμερα των καφαο του οτε που θα αναβαθμισει η  vodafone το 2019. Αρα εγω θα μεινω με το 50 του οτε και αν ζητησει η vodafone χοντρικη τοτε θα παρω.Αυτη τη στιγμη δε φαινεται να εχει παρει χοντρικη η vodafone.Μεσα στις επομενες μερες θα τηλ vodafone για μα δω τι θα μου πει τιμη για το adsl ανανεωση και θα ρωτησω για το  vdsl.Η καμπινα ειναι στα 20 μετρα το πολυ απο τη πολυκατοικια.

λογικα θα παρει καποια στιγμη χονδρικη απλα μπορει να μην ειναι ετοιμη η υποδομη λογω οτι ειναι νεα διαθεσιμοτητα απο τον οτε(25 μερες).δυσκολο να μην θελει να παρει.απλα μπορει να υπαρχει σταδιακο πλανο για να παρει απο τα Kv του οτε και στις υπολοιπες περιοχες.δεν νομιζω οτι την συμφερει να μεινει εκτος.και η forthnet ειχε αργησει να δωσει αλλα το εκανε.γιατι αν καποιος θελει vdsl και η vodafone δεν δωσει τοτε χανει τον πελατη.

μπορει να προσπαθουσε να σου δωσει απο το αστικο κεντρο αν εβγαινε διαθεσιμοτητα vdsl απο το αστικο κεντρο(αν εχει και εκει υποδομες για vdsl απο το αστικο κεντρο).τωρα adsl εχεις η vdsl και εχεις margin 17?εκτος αν εννοεις attenuation που με 17 ναι κανονικα δεν δινεις απο το αστικο κεντρο.17 margin σε adsl πρεπει να φορας Profile αλλιως δεν στεκει εκτος αν μπερδεψες το attenuation με το margin.

επισης μου φαινεται παραξενο την μιση περιοχη να την πηρε η vodafone και την αλλη μιση ο οτε εκτος αν ειναι οπως ειναι πχ τα βριλησσια που ναι μεν ειναι μια περιοχη αλλα πεφτουν σε 3 διαφορετικα αστικα κεντρα οποτε θα μπορουσε το καθε αστικο κεντρο να το παρει αλλος παροχος.αλλα και στην μεση να κοπει η περιοχη ανα καφαο πηγαινει το vectoring Οχι ανα αστικο κεντρο .αν εχουν χωριστει τα καφαο δεν σημαινει οσο ξερω οτι θα βαλει μονο ο ενας παροχος vectoring.δεν εμποδιζει καποιον αλλον να βαλει vectoring εφοσον το Kv ειναι ενα απο τον ιδιο παροχο.προβλημα θα υπηρχε αν ειχε στην ιδια περιοχη Kv και ο οτε και αλλος παροχος που εχει γινει δοκιμαστικα.εκει επειδη τα απερχομενα ειναι κοινα μπορει να υπηρχε προβλημα.

επισης δεν σημαινει οτι χωρις vectoring δεν πας παραπανω απο 50.και του οτε πιστευω οτι αργα η γρηγορα θα παιξουν με vectoring.αν εχεις ηδη vdsl εσυ και βλεπεις 17 margin δεν νομιζω οτι και να πας σε αλλο παροχο οτι θα σε βγαλουν απο το Kv>οπως εισαι εκει θα μεινεις απλα θα σου αλλαξουν οριο απο το Kv προς τα πισω για να δωθει τηλεφωνια απο τον αλλον παροχο.αν μιλαμε για οτε απλα θα σου δωσει τηλεφωνια voip και το κεντρικο ζευγαρι δεν θα χρησιμοποιειται.

Δημοσ.

Εγω εχω adsl plus.Λαθος δικο μου line attenuation εννοουσα.17 ειχα sto zte της vodafone 21,5 στο tp link w9977 που εχω τωρα.Οσο αφορα τη vodafone ξαναλεω και σε αλλη περιοχη που  εδινε απο καμπινες ο οτε vdsl 4 μηνες η vodafone δεν επαιρνε χοντρικη απο οτε για δικους της λογους το χουν πει και αλλοι.Ενα αστικο κεντρο ειναι στο οποιο ο οτε πηρε 11 καφαο για αναβαθμιση σε vdsl.Το vectoring το πηρε η vodafone καπου 70 Καφαο περιπου για το 2019.Καποια καφαο δε τα χει παρει κανεις.Εγω θυμαμαι οτι το vectoring παει ανα αστικο κεντρο ενας παροχος.Στη περιπτωση που παρει η vodafone χοντρικη vdsl απο οτε και παραμεινω οπως θελω με  pots τηλεφωνια στη καμπινα θα κραταω μια θεση χαλκου οπως ειναι τωρα και ταυτοχρονα θα μου συνδεσουν το ιντερνετ στη πλευρα της καμπινας που ειναι η οπτικη ινα σωστα;;Τα vdsl μοντεμ που δινει η vodafone τα 2 τελευταια που μου ειπες δε υποστηριζει κανενα voip αρα το διασφαλιζω οτι θα μεινω pots τηλεφωνια;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...