Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω για να σταματήσει να συνδέεται και να αποσυνδέεται από το internet η συσκευή μου (speedport entry 2i); Το πρόβλημα με την ευρυζωνική τηλεφωνία στην δικιά μου περίπτωση είναι ότι το τηλέφωνο πρέπει πάντα να λειτουργεί ανεξαρτήτως internet και δεν βοηθάει το ότι πέφτει και επανέρχεται ανά διαστήματα. Μου φάνηκε ενδιαφερόν αυτό το άρθρο (https://techgouru.gr/blog/giati-argei-to-internet-sto-spiti/) και ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς πόσο περίπου κοστίζει να αλλάξεις την εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού (χονδρικά πάνω-κάτω) αν υποθέσουμε ότι αυτό φταίει και αν θα χρειαστεί να γκρεμιστούν και να ξαναχτιστούν ντουβάρια για αυτό τον σκοπό. Επίσης να αναφέρω ότι με το παλιό thomson tg585 μπορεί να περνούσαν και μήνες χωρίς κάποια αποσύνδεση και όταν του έκανα firmware update όλα λειτουργούσαν ρολόϊ. Αυτή την στιγμή που μιλάμε πιάνω μόνο 4mbps ενώ πιο παλιά έπιανα μέχρι και 10 (έχω 24αρα σύνδεση). Είχε έρθει ένας τεχνικός του οτέ στο σπίτι μια φορά αλλά μερικά πράγματα που μου εξηγούσε είχαν ιδιαίτερη ορολογία και δεν μπορούσα να τα καταλάβω και για αυτό ψάχνω να δω τι μπορώ να κάνω προτού τον καλέσω ξανά ή που να απευθυνθώ. Ανέβασα και 2 αρχεία να δείτε μήπως βοηθήσουν σε κάτι.

post-224208-0-59427500-1490311203_thumb.jpg

Επεξ/σία από NinjaMan
  • Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ευχαριστω φιλε μου για το κατατοπιστικο ποστ σου. Χρειαζομαι να αλλαξω την μπριζα λοιπον (αν και ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν βρισκεται εκει το προβλημα) αλλα αυτο με το καλωδιο του κατανεμητη που λες πως θα το κανω; Ο ηλεκτρολογος θα ξερει να κανει την δουλεια αυτη κατευθειαν να ξεμπερδευω και τι τιμη θα πρεπει να ζητησω πανω κατω; Ρωταω για να κανω ερευνα αγορας προτου φερω καποιον στο σπιτι.Κατι ειχε παρει το ματι μου σε ενα βιντεακι. Αυτο το καλωδιο που λες πως ακριβως θα τραβηχτει; Ο τεχνικος ξαναλεω του ΟΤΕ που ειχε ερθει μου ειπε να ελεγξω τις ηλεκτρολογικες εγκαταστασεις του σπιτιου γιατι καπου βραχυκυκλωνε η γραμμη αλλα δεν μπορουσε να βρει που και μετα εφυγε.

Επεξ/σία από NinjaMan
Δημοσ.

Από τα στοιχεία της γραμμής που παραθέτεις στο screenshot φαίνεται ξεκάθαρα πως έχεις βραχυκύκλωμα. Κάλεσε ηλεκτρολόγο-εγκαταστατη για να δει το εσωτερικό σου δίκτυο.

Δημοσ.

Οταν λες ηλεκτρολογο-εγκαταστατη τι ειδικοτητα πρεπει να εχει ο αλλος; Πως θα τον ψαξω δηλαδη στο google, ως τι;

Θελω εναν τυπακι σαν αυτον να μου κανει την τηλεφωνικη γραμμη πενα (http://www.insomnia.gr/topic/64015). Τι να πω απο το τηλεφωνο στον μαστορα οταν ερθει σπιτι;

Ποσο να υπολογιζω ειναι το κοστος ολης της εργασιας μαζι με τα υλικα στο περιπου; Για να ξερω μην πεσω σε υπερογκες χρεωσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Οταν λες ηλεκτρολογο-εγκαταστατη τι ειδικοτητα πρεπει να εχει ο αλλος; Πως θα τον ψαξω δηλαδη στο google, ως τι;

Θελω εναν τυπακι σαν αυτον να μου κανει την τηλεφωνικη γραμμη πενα (http://www.insomnia.gr/topic/64015). Τι να πω απο το τηλεφωνο στον μαστορα οταν ερθει σπιτι;

Ποσο να υπολογιζω ειναι το κοστος ολης της εργασιας μαζι με τα υλικα στο περιπου; Για να ξερω μην πεσω σε υπερογκες χρεωσεις.

Για εμένα λέτε; ^_^

http://www.insomnia.gr/topic/640156-%CE%BC%CE%B5-%CE%AD%CF%80%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%BE%CF%89-%CF%8C%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84/

Δημοσ.

α.το προβλημα μπορει να ειναι εξω μπορει να ειναι και στο σπιτι.αν δεν γινουν ελεγχοι ενα ενα κομματι δεν θα βγει ποτε ακρη.

πρωτος ελεγχος ειναι χωνευτη/κατανεμητη/αν εκει ειναι οκ μετα παμε στην κεντρικη πριζα χωρις το πριζακι πανω και χωρις ολα τα υπολοιπα πριζακια συνδεδεμενα και δοκιμαζουμε εκει.αν ολα πανε καλα χεκιναμε να δινουμε στα υπολοιπα πριζακια και βλεπουμε τι παιζει.αν καποιος δεν ξερει να κανει αυτες τις δοκιμες τοτε δεν μπορει να κανει πολλα.το να παει καποιος να αλλαξει την καλωδιωση ολη και το προβλημα να ειναι ενα πριζακι μονο ε καταλαβαινεις.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλημερα παιδια εχω 2 πριζες τη κεντρικη και στο υπνοδωματιο.Στο υπνοδωματιο ειχαμε συνδεσει το 2 τηλεφωνο ασυρματο.Πριν 2 χρονια ξαφνικα σταματησε να λειτουργει το τηλ σ αυτη τη πριζα βαλαμε αλλο τηλεφωνο συσκευη τιποτα.Η κεντρικη πριζα με μοντεμ και σταθερο τηλεφωνο λειτουργουσε κανονικα.Ηρθε ενας ηλεκτρολογος που την ελεγξε και μας ειπε οτι καποιο βραχυκυκλωμα εχει η πριζα το καλωδιο και πρεπει να ανοιξουμε ολα τα κουτια και μαλλον παμε γ αλλαγη καλωδιου.Εμεις το αφησαμε βαλαμε καινουρια πριζα στο υπνοδωματιο και του ειπαμε να την αποσυνδεσει απο τη κεντρικη πριζα και οταν βαψουμε το σπιτι θα το φτοιαξουμε.Αυτο το καλοκαιρι σκεφτονται οι δικοι μου να βαψουν το σπιτι και να φτοιαξουμε και τη πριζα.Η πριζα λογικα εχει ραζιμ καλωδιο και στη κεντρικη πριζα εχει σιγουρα 2 ζευγη.Μετα την αποσυνδεση της πριζας υπνοδωματιου το ιντερνετ ανεβηκε λιγο.Σ αυτα τα 2 χρονια δεν εχω προβλημα στη κεντρικη πριζα.Εχω vodafone συνδεση pstn.Το μοντεμ ρουτερ αυτο που εδινε η hol με τα λουλουδακια ενα ασπρο μου κανει κατι νερα στο wifi τωρα τελευταια.Στη περιοχη μου θα μπουν καμπινες για vdsl.Κοιταω τακτικα ανακοινωσεις στο site του δημου υποθετω οτι μεχρι τελος ιουνιου θα ξεκινησουν στη περιοχη τα σκαψιματα.Εμεις σκεφτομαστε μεσα στο σεπτεβρη να φτοιαξουμε τη πριζα.Τι τεχνικο να φερουμε για να δει το προβλημα;;χρειαζεται ηλεκτρολογος εγκαταστατης;; υπαρχει σκετος ηλεκτρολογος;; υπαρχει καποια αλλη ειδικοτητα που ειναι καλυτερα να απευθυνθω;;Στη περιπτωση που οντως θελει αλλαγη καλωδιου στο υπνοδωματιο τι καλωδιο να βαλω;;υπαρχει προβλημα αν το καλωδιο ειναι πχ cat 6 και η κεντρικη πριζα συνεχισει να εχει το ραζιμ καλωδιο μεχρι το κατανεμητη;;η πρεπει να μπει παλι ραζιμ εφοσον η κεντρικη εχει ραζιμ;;Το σπιτι ειναι 20 ετιας λογικα θα βαλω vdsl οταν αλλαχθει η καμπινα μου.Η vodafone οταν γινει διαθεσιμη η καμπινα μου θα παρει χοντρικη απο οτε.θα περιμενει να μαζευτουν 10 αιτησεις συνδρομητων της απο τη καμπινα μου για να παρει χοντρικη;; η με μια αιτηση για vdsl τη δικη μου θα παρει;;Ετσι οπως τα σκεφτομαι και με ρευμα η καμπινα υπολογιζω να φτασει τελος γεναρη του 2018 να ναι ετοιμη.Να φτιαξω το σεπτεμβρη τη πριζα η να περιμενω να μπει το vdsl και να τη φτοιαξω το καλοκαιρι του 2018;;Η vodafone στο vdsl συνεχιζει να δινει pots τηλεφωνια σωστα;;Το μοντεμ ρουτερ να το αλλαξω τωρα με τα νερα που μου κανει στο wifi με vdsl μοντεμ ρουτερ;;ποιο μοντεμ ρουτερ παιζει το ιδιο καλα με του παροχου;;Δε γνωριζω τι καρτα vdsl εχουν στο dslam της περιοχης μου.Δε παιρνω τηλ διοτι δε νομιζω να βρουμε ακρη.dslam κων/πολεως ειμαι περιοχη πατρα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημερα πουλινε θελω τη γνωμη σου.

ενα ενα ειναι και πολλα.
α.ηλεκτρολογος τα κοιταει αυτα και συνηθως ξερει να περναει και καλωδια
β.οχι δεν χρειαζεται να ειναι ραζιμ.μπορεις να περασεις και utp cat6 αμα θες και ειναι και προτιμοτερο.
γ.δεν νομιζω οτι περιμενει ο καθε παροχος να παρει χ αιτησεις για να δωσει vdsl χοντρικη.απλα πρεπει να ειναι ετοιμος
απο την δικια του πλευρα σαν υποδομη.
δ.την πριζα μπορεις να την φτιαξεις απο τωρα.
ε.ναι συνεχιζει και δινει Pots τηλεφωνια στην παρουσα φαση.
αν ειναι να παρεις αλλο router ναι παρε vdsl router απο τωρα.θα σου δωσει η vodafone αλλα μην περιμενεις κανα τρελλο.οποτε
αμαειναι να το αλλαξεις τωρα παρτο vdsl.εκτος αν ζητησεις απο τον παροχο αλλο δωρεαν αν σου δωσει και αν σου δωσει
και τιποτα καλο.για vdsl router υπαρχουν διαφορα για να παρεις.καλα του παροχου δεν ειναι και τιποτα τρελο ουτε τιποτα καλο.
υπαρχει sticky θεμα για αγορα vdsl/adsl router και εχουν γραψει διαφορα εκειμεσα.σε νορμαλ λεφτα tp link ή asus μπορεις.
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα ξεκινησαν τα εργα στη περιοχη μου για vdsl ειμαστε στη φαση που βαζουν τις καινουριες καμπινες.εχω 3 στη γειτονια μου η πρωτη αλλαχθηκε και τωρα βαζουν τα καλωδια και τον εξοπλισμο.Δεν γνωριζω ακομα αν θα βαψουμε το σπιτι το σεπτεμβριο ωστε να φτοιαξουμε και τη πριζα.Σε περιπτωση που το φτοιαξουμε το συνηθως ξερει που μου λες για τον ηλεκτρολογο δε με καλυπτει.Επειδη θα πληρωθει πρεπει να βρουμε τον ποιο σωστο ωστε να γινει σωστα η δουλεια γ αυτο ρωτω πως να το ψαξω;; να βρω ηλεκτρολογο που γνωριζει απο δομημενη καλωδιωση;; πρεπει να ναι μονο ηλεκτρολογος;; η τεχνικος δικτυων;; τι κοστος εχει με την υποσημειωση οτι το καλωδιο θα το αγορασω μονος μου απο καυκα.Οσο αφορα το καλωδιο απο τη στιγμη που θα ναι για τηλ η συγκεκριμενη πριζα cat 5e cat6 η cat6a εχει καποια σημασια;;το utp κανει για μεσα το τοιχο διοτι υποτιθεται ειναι για εξωτερικη χρηση;;;η πριζα που θα βαλουμε στο δωματιο θα ναι rz11 σωστα;;Το καλωδιο εχει 4 ζευγαρια εμεις για το τηλ θα χρειαστουμε το ενα αρα τα αλλα 3 ειναι back up??αν χαλασει το καλωδιο σημαινει απλως οτι θα ξεσυνδεσω το ζευγαρι και θα συνδεσω ενα απο το back up??

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημερα δε βαψαμε το σπιτι πηρε παραταση για του χρονου.μου εφεραν ενα καινουριο μοντεμ ρουτερ vdsl tp link w9977.Σταματησαν οι αποσυνδεσεις στο wifi συγχρονιζει λιγοτερο απο το μοντεμ της vodafone το ηξερα ομως.Απο τη προηγουμενη βδομαδα εχουν ξεκινησει οι εργασιες της δεη για ρευμα στις καμπινες θεωρητικα θα τελειωσουν τη αλλη βδομαδα οποτε να κανει και οτε δοκιμες αρα απο 15 νοεμβρη και μετα υπολογιζω να δινουν vdsl.Μεχρι το γεναρη που ληγει το συμβολαιο θα ναι σε λειτουργεια.Σε κουβεντα με τεχνικο οι καρτες dslam που εβαλαν ειναι nokia και huawei.χωρητικοτητα 64 θεσεων για αρχη.αποριες το καφαο ποσες συνδεσεις εχει συνολο;; η καμπινα ποσες vdsl συνδεσεις εχει;;αν το καφαο εχει 300 συνδεσεις συνολικα την ιδια χωρητικοτητα εχει και σε vdsl η ειναι περισσοτερες;;πουλινε αν μπορεις να μου απαντησεις και στα ποιο πανω που ρωταω.

Δημοσ.

Ο ηλεκτρολόγος είναι πιο "ξύπνιος" σε πατέντες από έναν δίκτυα και έχει ίσως περισσότερη εμπειρία να σου περάσει ένα καλώδιο . Δεν είναι όμως και τόσο επιστήμη .ένα utp cat 5e για μένα είναι οκ . Μονοκόμματο από εκεί που καταλήγει το υπάρχων καλώδιο του ΟΤΕ στην πολυκατοικία έως την πρίζα που το θες ή έστω με υποχώρηση όπου μπορεί να στο βγάλει .

Ένα συνηθισμένο kv έχει περίπου 200 όρια +-100 .

Μετά νομίζω βάζουν κάρτες vdsl ανάλογα την μελέτη π έχει γίνει και αν μπιμπαρει και μαζευτούν αιτήσεις θα γίνει επέκταση ή θα περιμένεις μέχρι να διακόψει κάποιος

Δημοσ.

Καλημερα δε βαψαμε το σπιτι πηρε παραταση για του χρονου.μου εφεραν ενα καινουριο μοντεμ ρουτερ vdsl tp link w9977.Σταματησαν οι αποσυνδεσεις στο wifi συγχρονιζει λιγοτερο απο το μοντεμ της vodafone το ηξερα ομως.Απο τη προηγουμενη βδομαδα εχουν ξεκινησει οι εργασιες της δεη για ρευμα στις καμπινες θεωρητικα θα τελειωσουν τη αλλη βδομαδα οποτε να κανει και οτε δοκιμες αρα απο 15 νοεμβρη και μετα υπολογιζω να δινουν vdsl.Μεχρι το γεναρη που ληγει το συμβολαιο θα ναι σε λειτουργεια.Σε κουβεντα με τεχνικο οι καρτες dslam που εβαλαν ειναι nokia και huawei.χωρητικοτητα 64 θεσεων για αρχη.αποριες το καφαο ποσες συνδεσεις εχει συνολο;; η καμπινα ποσες vdsl συνδεσεις εχει;;αν το καφαο εχει 300 συνδεσεις συνολικα την ιδια χωρητικοτητα εχει και σε vdsl η ειναι περισσοτερες;;πουλινε αν μπορεις να μου απαντησεις και στα ποιο πανω που ρωταω.

για το tp link δες και για firmware update.ναι το καθε ρουτερ εχει δικο του chipset αρα μπορει να δεις μεγαλυτερο η μικροτερο συγχρονισμο.τωρα για τις ερωτησεις.το ποσοι πελατες ειναι σε ενα καφαο ειναι τελειως σχετικο.εξαρτατε ποσα σπιτια πεφτουν πανω σε ενα καφαο και ποσα καλωδια των χ ζευγων τερματιζουν.το dslam που μπαινει μεσα και αυτο ισχυει και στα dslam που ειναι και στα αστικα κεντρα μπορει να κουμπωσει απο μια καρτα μεχρι πολυ παραπανω καρτες αναλογως το dslam.σε ενα καφαο μπορει να παιζουν 500 πελατες αλλα δεν σημαινει οτι απο την αρχη θα βαλουν 500 vdsl ορια.βαζεις μια καρτα των χ οριων και αμα γεμισει αυτη βαζεις αλλη.το guide για το adsl/vdsl στην υπογραφη μου θα σε βοηθησει.γενικα μην σε αγχωνει οτι δεν θα υπαρχει οριο για σενα.οπως και τα uplinks να πιταρουν μπορει και σε αυτα να γινει αναβαθμιση.

Ο ηλεκτρολόγος είναι πιο "ξύπνιος" σε πατέντες από έναν δίκτυα και έχει ίσως περισσότερη εμπειρία να σου περάσει ένα καλώδιο . Δεν είναι όμως και τόσο επιστήμη .ένα utp cat 5e για μένα είναι οκ . Μονοκόμματο από εκεί που καταλήγει το υπάρχων καλώδιο του ΟΤΕ στην πολυκατοικία έως την πρίζα που το θες ή έστω με υποχώρηση όπου μπορεί να στο βγάλει .

o Ηλεκτρολογος ξερει να περασει το καλωδιο αλλα παρα πολλοι ηλεκτρολογοι δεν ξερουν να τερματιζουν κλιπακι δεν μπορουν να τσεκαρουν vdsl διοτι δεν ξερουν καν πως και δεν ξερουν οτι το vdsl δεν θελει bridge taps για να παιξει σωστα.

Καλησπερα ξεκινησαν τα εργα στη περιοχη μου για vdsl ειμαστε στη φαση που βαζουν τις καινουριες καμπινες.εχω 3 στη γειτονια μου η πρωτη αλλαχθηκε και τωρα βαζουν τα καλωδια και τον εξοπλισμο.Δεν γνωριζω ακομα αν θα βαψουμε το σπιτι το σεπτεμβριο ωστε να φτοιαξουμε και τη πριζα.Σε περιπτωση που το φτοιαξουμε το συνηθως ξερει που μου λες για τον ηλεκτρολογο δε με καλυπτει.Επειδη θα πληρωθει πρεπει να βρουμε τον ποιο σωστο ωστε να γινει σωστα η δουλεια γ αυτο ρωτω πως να το ψαξω;; να βρω ηλεκτρολογο που γνωριζει απο δομημενη καλωδιωση;; πρεπει να ναι μονο ηλεκτρολογος;; η τεχνικος δικτυων;; τι κοστος εχει με την υποσημειωση οτι το καλωδιο θα το αγορασω μονος μου απο καυκα.Οσο αφορα το καλωδιο απο τη στιγμη που θα ναι για τηλ η συγκεκριμενη πριζα cat 5e cat6 η cat6a εχει καποια σημασια;;το utp κανει για μεσα το τοιχο διοτι υποτιθεται ειναι για εξωτερικη χρηση;;;η πριζα που θα βαλουμε στο δωματιο θα ναι rz11 σωστα;;Το καλωδιο εχει 4 ζευγαρια εμεις για το τηλ θα χρειαστουμε το ενα αρα τα αλλα 3 ειναι back up??αν χαλασει το καλωδιο σημαινει απλως οτι θα ξεσυνδεσω το ζευγαρι και θα συνδεσω ενα απο το back up??

το ποσο καλος θα ειναι ο ηλεκτρολογος εξαρτατε απο το τι θα του ζητησεις και τι θες να κανεις.

α.οταν δεν παιζει το ιντερνετ καλα μπορει να φταιει το καλωδιο του οτε μπορει να φταιει το καλωδιο απο κατω κατανεμητη μεχρι πανω σπιτι που υπαρχει αναπληρωματικο μπορει να φταιει και κατι μεσα στο σπιτι.θελει δοκιμες.

απο εκει και περα για το vdsl υπαρχει αλλη καλωδιωση αλλιως δεν θα παιξει σωστα.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

επισης το να περασουν τα καλωδια μεσα απο τον τοιχο δεν σημαινει οτι ειναι παντα ευκολα.τα πριζακια ναι rj11.καποιος μπορει να βαλει διπλα αμα θελει για μελλοντικη χρηση ή γενικως για να κανει διαφορα.ναι τα αλλα 3 κατα καποιο τροπο ειναι backup εκτος αν καποιος βαλει vdsl και τα χρησιμοποιησει σαν επιστροφες.αν χαλασει το καλωδιο αλλαζεις ζευγαρι εκτος αν καποιος εχει κοψει ολο το καλωδιο.το Utp ειναι και για πισω απο τοιχο και για εξωτερικο χωρο και για εσωτερικο χωρο αναλογως τι θα αγορασεις.ολα υπαρχουν δηλαδη.cat 6a ειναι μια χαρα και μικρη διαφορα σε τιμη με Cat5e.

Δημοσ.

Καλημερα χτες ολη μερα δε ειχα τηλ νομιζα ορι ειναι για εργασιες στις καμπινες.Σημερα το πρωι βλεπω οτι συνεχιζει να μη εχω τηλ πηρα vodafone καλωδιακη βλαβη σε 3 μερες θα μας ενημερωσουν.πριν 2 χρονια ειχα παλι καλωδιακη βλαβη και οτε εκανε 3 βδομαδες για να το φτοιαξει.οσο αφορα το vdsl δε συμφωνω με το σχεδιο της cyta διοτι ετσι χανω το τηλ στο σαλονι και θα χω μονο στο δωματιο.εγω αυτο που σκεφτομαι ειναι το εξης απο τη στιγμη που καλυπτομαι με το τηλ στο σαλονι να μη φτοιαξω τη πριζα του υπνοδωματιου που την εχω ξεσυνδεμενη ετσι και αλλιως.οταν μπει το vdsl θα πιανω το μεγιστο αφου θα χω μονο μια πριζα.οσο αφορα το καφαο δε γνωριζουμε ποσες συνδεσεις διαχειριζεται;; 300 277;; η καρτα που βαλανε στη καμπινα ειναι 64 θεσεων οταν ενεργοποιηθει λογικα ο οτε θ αρχισει να δινει στους πελατες του για να τους παει στο 30 vdsl voip thl και ελπιζω να μη ειμαι ο 65 διοτι πιστευω οτι δε θα τη βαλει γρηγορα τη 2 καρτα.Το τελευταιο που με προβληματιζει ειναι αν θα δωσει η vodafone απο καμπινα η θα μας σκασει κανα ακυρο και δε παρει χονδρικη απο οτε.

Δημοσ.

μια καλωδιακη μπορει να κανει 1 μερα μπορει να κανει και 15.αναλογως αν ειναι απερχομενο η κεντρικο και τι ζημια εχει γινει και που θα σκαψουν κτλ.το βασικο δεν ειναι αν συμφωνεις με το σχεδιο της cyta.το σχεδιο της Cyta ειναι το ιδανικο.απο εκει και περα αν εχεις bridge taps κοινως παραλληλα θα χασεις σε ταχυτητα.μπορει οχι τωρα που εισαι στα 50 αλλα αργοτερα αν δοθει πιο μεγαλο πακετο.

μπορει πχ τωρα να εχεις attainable 110mbit και αν φτιαξεις την καλωδιωση Να εχεις 130.αν τωρα καποιος εχει Utp καλωδια η διπλα ζευγαρια μπορει να κανει επιστροφη την γραμμη πισω απο αλλο ζευγαρι ωστε να εχει τηλεφωνο και αλλου χωρις να εχει bridge tap ή υπαρχει και η ευκολη λυση ενα ασυρματο με διπλη βαση οπου η δευτερη βαση δεν συνδεεται με την πριζα τηλεφωνου οποτε εχεις τηλεφωνο στο σαλονι χωρις να χρειαζεται να χρησιμοποιησεις την τηλεφωνικη πριζα.δεν εχει σημασια αν χρησιμοποιεις την μια πριζα ή οχι εχει να κανει πως ειναι συνδεδεμενα τα καλωδια πισω απο την πριζα.και ξαναλεω οσες και να χειριζεται το καφαο αν χρειαστει και αλλη καρτα vdsl θα μπει.λογικα ο οτε επειδη θα εχει αρκετες ενεργοποιησεις δεν θα τα καθυστερει αυτα γιατι παιζουν και sla και τετοια.απλα πρεπει να μπει μια καρτα και να φτιαχτουν οι καλωδιωσεις προς τα ορια.να μην παρει χονδρικη απο τον οτε δυσκολο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...