Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

i) Το ποσό που διαθέτουμε: ; Όσο γίνεται κάτω από 800 ευρώ. Με ενδιαφέρει να είναι VFM με αντοχή στο χρόνο. Θεμιτό να βγει και πιο κάτω.

ii) Tη χρήση του υπολογιστή: Gaming στα 1080p αυτή τη στιγμή. Κυρίως strategy όπως Civilization VI, Heroes of Might and Magic 7, Starcraft, Total War (θα ήθελα να δοκιμάσω και το Warhammer) , Company of Heroes 2, αν βγει κανενα νεο Age of Empires μελλον, αλλά και κάνενα GTA V, Battlefield 1 (χωρίς όμως να εξαρτάται από το ΒF1 η αγορά).

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Κανένα

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης?  Έχω ήδη μια 27αρα IPS FHD LG οθόνη στα 50 Ηz και μία Samsung 32αρα 3D smart tv FHD 400 HZ. Ποια από τις 2 να προτιμήσω??

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Πληκτρολόγιο και ποντίκι θα με ενδιέφερε μετέπειτα οπότε αν εχει καποιος να προτείνει ας το κανει.Και θα είναι εκτος του Budget των 800 ευρώ.

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Θέλω να είναι από ένα κατάστημα για να το συναρμολογήσουν και τυχόν να μου κανουν και αναβαθμιση του BIOS αν καταλήξουμε σε μητρική Η110. Έχω ρωτήσει στο Digital-Master και είπαν οτι το κανουν δωρεάν. Νομίζω και στο Vision Studio ισχύει το ίδιο. Θεσσαλονίκη μένω.. Με ενδιαφέρει το οικονομικότερο ή ελάχιστα πιο ακριβό στην πόλη μου.(Στο digital master μου είπαν και για επιπλέον έκπτωση 3% επειδή είμαι φοιτητής.)

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα? Ναι για τους παραπάνω λόγους.

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Όχι θα το βρω από αλλού. Θα ήθελα πολύ τα WIN 7 αλλά θα έχω μείωση επιδόσεων οπότε μάλλον αναγκαστικά win 10 pro.

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> ΚΑΘΕΤΑ ΟΧΙ.Το σύστημα θα το πάρω μια και έξω και θέλω να ανταπεξερχεται σε games  ως έχει οσο περισσοτερο καιρο γινεταi. Οπότε αν δεν μειώνονται οι επιδόσεις θα προτιμούσα οικονομική μητρική ίσως με το Η110 αλλά και μνήμες DDR4 2400 αν αξίζουν αλλιώς 2133.. Οι Η110 με αναβάθμιση παίρνουν 2400?

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> OXI

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? Αν μπορώ μέσω software χωρις να έχω υπερθέρμανση-θόρυβο θα ανεβάσω συχνότητες

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Ίσως 13ετιας DVD-RW αν το επιτρεπει το κουτι μου χωρις ομως να αποτελει αυτο κριτηριο επιλογης κουτιού. Αγνοήστε το.

ΧΙΙ) Επιπλέον θέλω και SSD sta 240GB για λειτουργικο και λίγα Games και έναν ΗDD 1TB. Ή ο ΗDD τζάμπα ανεβάζει το budget? Aς τον βάλουμε καλύτερα.

ΥΓ Ο G4560 που είναι εξαιρετικά φθηνός αξίζει για το παραπάνω σύστημα? Θα πάιζει καλά CIV 6 ή και Total War ή να τον ξεχάσω?

ΥΓ2 Επίσης με ενδιαφέρει πάρα πολύ το σύστημα να είναι οσο πιο αθόρυβο γίνεται.. Για αυτο φοβάμαι την AMD σε κάρτες γραφικών και CPU. Tην είχα πατήσει στο παρελθόν. Αν είναι όντως στην πράξη αθόρυβες οι 470-480 τότε δεν έχω κολλήματα με εταιρίες.

ΥΓ3 Αξίζει να δώσω τόσα λεφτά αυτή τη στιγμή ή να περιμένω για RYZEN 5/3 ή RX 500 για να πέσουν και οι τιμές? Πότε όμως θα βγούν?

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από kalaxan
Δημοσ.

ΥΓ3 Αξίζει να δώσω τόσα λεφτά αυτή τη στιγμή ή να περιμένω για RYZEN 5/3 ή RX 500 για να πέσουν και οι τιμές? Πότε όμως θα βγούν?

Γνώμη μου στο budget σου να περιμένεις τους RYZEN 5 και τις νέες κάρτες γραφικών RX γιατί θα είναι απ' ό,τι φαίνεται value for money + και ότι θα πέσουν οι τιμές των τωρινών intel, αν πας σε Ιντελ. όλα αυτά σε ένα μήνα (εγώ αυτό κάνω)

• Like 1
Δημοσ.

1. Έχω ήδη μια 27αρα IPS FHD LG οθόνη στα 50 Ηz και μία Samsung 32αρα 3D smart tv FHD 400 HZ. Ποια από τις 2 να προτιμήσω??

2. Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Πληκτρολόγιο και ποντίκι θα με ενδιέφερε μετέπειτα οπότε αν εχει καποιος να προτείνει ας το κανει.Και θα είναι εκτος του Budget των 800 ευρώ.

3. Το Θέλω να είναι από ένα κατάστημα για να το συναρμολογήσουν και τυχόν να μου κανουν και αναβαθμιση του BIOS αν καταλήξουμε σε μητρική Η110. Έχω ρωτήσει στο Digital-Master και είπαν οτι το κανουν δωρεάν. Νομίζω και στο Vision Studio ισχύει το ίδιο. Θεσσαλονίκη μένω.. Με ενδιαφέρει το οικονομικότερο ή ελάχιστα πιο ακριβό στην πόλη μου.(Στο digital master μου είπαν και για επιπλέον έκπτωση 3% επειδή είμαι φοιτητής.)

4. το->Οπότε αν δεν μειώνονται οι επιδόσεις θα προτιμούσα οικονομική μητρική ίσως με το Η110 αλλά και μνήμες DDR4 2400 αν αξίζουν αλλιώς 2133.. Οι Η110 με αναβάθμιση παίρνουν 2400?

5. Επιπλέον θέλω και SSD sta 240GB για λειτουργικο και λίγα Games και έναν ΗDD 1TB. Ή ο ΗDD τζάμπα ανεβάζει το budget? Aς τον βάλουμε καλύτερα.

6. Ο G4560 που είναι εξαιρετικά φθηνός αξίζει για το παραπάνω σύστημα? Θα πάιζει καλά CIV 6 ή και Total War ή να τον ξεχάσω?

7. Επίσης με ενδιαφέρει πάρα πολύ το σύστημα να είναι οσο πιο αθόρυβο γίνεται.. Για αυτο φοβάμαι την AMD σε κάρτες γραφικών και CPU. Tην είχα πατήσει στο παρελθόν. Αν είναι όντως στην πράξη αθόρυβες οι 470-480 τότε δεν έχω κολλήματα με εταιρίες.

8. Αξίζει να δώσω τόσα λεφτά αυτή τη στιγμή ή να περιμένω για RYZEN 5/3 ή RX 500 για να πέσουν και οι τιμές? Πότε όμως θα βγούν?

1. Καλύτερα το monitor

2. Δες αυτό σαν οικονομική λύση.

3. Αφού είσαι Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει λόγος να ψάχνεσαι στην άλλη άκρη της Ελλάδας για κατάστημα. Εξάλλου δεν ακούγονται τα καλύτερα για το/την Digital Master, τουλάχιστον μέχρι πρότινος.

4. Οι τιμές 2133 και 2400 είναι ίδιες, προτιμάς τις 2400. Δεν παίζει ρόλο το chipset.

5. Η λογική σου δεν είναι λάθος. Απλώς σε πρώτη φάση αυτά τα "x" ευρώ που θα έδινες για HDD, καλύτερα να τα έδινες σε κάποιο part, αργότερα αγοράζεις έναν και τον βάζεις μόνο σου. Ό,τι νομίζεις.

6. Τα παιχνίδια που αναφέρεις είναι CPU-bound. Καλύτερα λοιπόν ένας 4c/4t από έναν 2c/4t.

7. Ο παράγοντας θόρυβος δεν έχει να κάνει από το αν είναι AMD ή Nvidia η κάρτα, αλλά από την υλοποίηση και το σύστημα ψύξης της εκάστοτε εταιρείας (Asus, Giagabyte, XFX κλπ).

8. Αυτό είναι σχετικό, ανάλογα με τον αν βιάζεσαι ή όχι. Οι νέοι AMD επεξεργαστές θα κυκλοφορήσουν στις 11/4, θα πάρει κάποιες μέρες να εμφανιστούν στα καταστήματα (λογικά). Προσωπικά θεωρώ ότι δεν αξίζει να περιμένεις την σειρά RX 500, οι διαφορές με την RX 400 είναι μικρές (μην ξεχνάμε είναι rebrand της 400), και φυσικά "ως κάτι νέο" θα έχει αυξημένη τιμή.

• Like 2
Δημοσ.

Κυρίως επειδή στη φόρμα έγραψες πως το σύστημα θες να ανταπεξέλθει σε παιχνίδια ως έχει όσο περισσότερο καιρό γίνεται:

Με 7500 & 7400 αντίστοιχα. Η gpu είναι η ίδια και στις δυο προτάσεις. Φυσικά και η 470 θα ήταν αρκετή όμως η μικρή διαφορά τιμής νομίζω πως δικαιολογεί την 480.

post-233997-0-90747000-1490302617_thumb.png

post-233997-0-03103200-1490302624_thumb.png

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή και εγώ ψάχνομαι να φτιάξω pc τώρα σύντομα, νομίζω πως θα περιμένω για ryzen κτλ. Κάνε το ίδιο :P θα μας βγει πιο φθηνά 

Δημοσ.

Βλέπω ότι όλοι αναφέρεστε σε amd κάρτα γραφικών. Πχ 480. Η 480 8 gb (προτιμώ να δώσω λίγο παραπάνω και να έχω αλλά 4 gb) είναι όντως καλύτερη και πιο future proof από την 1060 6gb?

Για το θόρυβο ανέφερα σε συνάρτηση με τυχόν παραπάνω θερμοκρασίες με συνέπεια τα ανεμιστηρια να γυρνάνε πολύ.επισης είδα στο σάιτ από άλλους ότι αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα (γκρι οθόνες κτλ). Μακαρι να μην υπάρχουν θέματα με συμφέρει παρά πολύ. Υπάρχει κάποια ασύμβατοτητα με κάποιο τροφοδοτικό η μητρική;

Σας ευχαριστώ πολύ όλους.

Δημοσ.

8. Αυτό είναι σχετικό, ανάλογα με τον αν βιάζεσαι ή όχι. Οι νέοι AMD επεξεργαστές θα κυκλοφορήσουν στις 11/4, θα πάρει κάποιες μέρες να εμφανιστούν στα καταστήματα (λογικά). Προσωπικά θεωρώ ότι δεν αξίζει να περιμένεις την σειρά RX 500, οι διαφορές με την RX 400 είναι μικρές (μην ξεχνάμε είναι rebrand της 400), και φυσικά "ως κάτι νέο" θα έχει αυξημένη τιμή.

Μην εισαι σιγουρος φιλε cpttony.Αν ειναι σε βελτιωμενα nm θα παρουν +15% και δεν θα'ναι ακριβως rebrand.

Βλέπω ότι όλοι αναφέρεστε σε amd κάρτα γραφικών. Πχ 480. Η 480 8 gb (προτιμώ να δώσω λίγο παραπάνω και να έχω αλλά 4 gb) είναι όντως καλύτερη και πιο future proof από την 1060 6gb?

Για το θόρυβο ανέφερα σε συνάρτηση με τυχόν παραπάνω θερμοκρασίες με συνέπεια τα ανεμιστηρια να γυρνάνε πολύ.επισης είδα στο σάιτ από άλλους ότι αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα (γκρι οθόνες κτλ). Μακαρι να μην υπάρχουν θέματα με συμφέρει παρά πολύ. Υπάρχει κάποια ασύμβατοτητα με κάποιο τροφοδοτικό η μητρική;

Tη 480 8gb τη θεωρω καλυτερη ως προταση απο την 1060 6gb.

• Like 3
Δημοσ.

Μην εισαι σιγουρος φιλε cpttony.Αν ειναι σε βελτιωμενα nm θα παρουν +15% και δεν θα'ναι ακριβως rebrand.

Ίσως έχεις δίκιο εκεί. Ίδωμεν λοιπόν. :)

Σαν επιδόσεις είναι στα ίδια επίπεδα, πότε λίγο πάνω ή μία και πότε η άλλη. Απλώς η 480 κοστίζει 50 ευρώ λιγότερο, οπότε την κάνει καλύτερη επιλογή.

Δημοσ.

Φυσικά και αν σε παίρνει το budget καλύτερα να πας στην 8άρα, δεν το συζητάμε. Από τις καλύτερες υλοποιήσεις είναι αυτή πάντως, αλλά πιο ακριβή συγκριτικά -> http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=52999&cat=5

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μιας και περιμένοντας τον Ryzen έφτασε το καλοκαίρι είπα να το αφήσω για Σεπτέβρη..
Αν και πάλι είμαι προβληματισμένος, αν πρέπει να περιμένω να δω τον i5-8400, και μήπως μειωθούν καθόλου  οι κάρτες γραφικών.
Ωστόσο έκανα μία σύνθεση από Digital-master  η οποία απο 800 ευρώ έφτασε τα 1.000 αλλά  με ικανοποιεί αρκετά μπορώ να πω.
 Καμιά γνώμη?

post-69522-0-77410100-1506121263_thumb.jpg

Δημοσ.

Στην photo σου έχεις διαλέξει  quad kit μνήμες (που με τους rysen ζήτημα να πάνε πάνω από 2400-2666). Προτίμησε gskill tridentZ 3200c16 2x8 GB, αν και το ιδανικό θα ήταν gskill flareX 3200c14.

Δημοσ.

Έχετε δίκιο για τις μνήμες , απλά ξεφεύγει λίγο το budget μετά. Δεν μπορώ να πάρω πχ μνήμη στα 2666 και να την κλοκάρω?

Δημοσ.

Μιας και περιμένοντας τον Ryzen έφτασε το καλοκαίρι είπα να το αφήσω για Σεπτέβρη..

Αν και πάλι είμαι προβληματισμένος, αν πρέπει να περιμένω να δω τον i5-8400, και μήπως μειωθούν καθόλου  οι κάρτες γραφικών.

Ωστόσο έκανα μία σύνθεση από Digital-master  η οποία απο 800 ευρώ έφτασε τα 1.000 αλλά  με ικανοποιεί αρκετά μπορώ να πω.

Καμιά γνώμη?

Βάλε NVME SSD είτε PATRIOT HELLFIRE 240 είτε SAMSUNG 960 EVO

Μείωσε το κουτί σε κάτι σαν το AEROCOOL QS 240 ή βάλε κάποιο άλλο M-ATX .

Βάλε μνήμες με 2 dimm και B-DIE SAMSUNG στα 3200Mhz.

Τροφοδοτικό βάλε ένα SEASONIC 520WATT FULL MODULAR

Ριξε τον σκληρό λίγο με κάποιον TOSHIBA. 

Αλλαξε κατάστημα να βγει φτηνότερα.

Οι τιμές είναι λιγο αυξημένες σε αρκετά πραγματάκια . Πχ. αλλού η asrock έχει 75-80€ 

Δημοσ.

πάρε μία πρόταση από vision studio,κάνει συναρμολόγηση,με gpu από quick shop http://www.quickshop.gr/ProductDetails.aspx?product=75370BA3-183B-43D5-B437-A000A123AA70

σύνολο 925

https://imgur.com/a/WjVMc

edit: βασικά τροφοδοτικό καλύτερα αυτό με καλύτερη πιστοποίηση και περισσότερα watt στα ίδια σχεδόν χρήματα

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=48486&cat=17

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...