Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Καλησπέρα θέλω να ενεργοποιήσω το ahci και να κάνω ότι λέει εδώ ο οδηγός. Αλλά μου πετάει έρρορ στα wιndows όταν αλλάζω το ahci στο bios. 1) Από ότι κατάλαβα θα πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσω το ahci στο bios και μετά να κάνω εγκατάσταση τα windows σωστά; 2) Αυτό δουλεύει και σε hdd & ssd σωστά; Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον απαντήσει
The Spirit Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Σωστά, θα πρέπει όταν το ενεργοποιήσεις να κάνεις ένα καθαρό install στα windows ώστε να μην σου κρασάρει το σύστημα.
BlueBlood7 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις? Θέλεις να κάνεις καθαρή εγκατάσταση ή τα έχεις ήδη εγκαταστήσει και θέλεις να αλλάξεις το ahci?
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 για το 2ο ερώτημα δουλεύει και στους 2 σκληρούς hdd & ssd ; Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις? Θέλεις να κάνεις καθαρή εγκατάσταση ή τα έχεις ήδη εγκαταστήσει και θέλεις να αλλάξεις το ahci? βασικά θέλω να το ενεργοποιήσω αλλά απο ότι διάβασα σε ξένα φόρουμς πρέπει να ενεργοποιηθεί πρώτα και μετά να γίνει εγκατάσταση των windows. και κάτι άλλο που θα καταλάβω αν ο σκληρός υποστηρίζει ahci στο hd sentinel που πρέπει να ψάξω ;
BlueBlood7 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Ναι έτσι είναι. Το ενεργοποιείς από το BIOS. Μπορείς να το κάνεις και μετά την εγκατάσταση αλλά μερικές φορές δεν δουλεύει το κόλπο. Από την στιγμή που θα κάνεις καθαρή εγκατάσταση τότε το κάνεις με τον σωστό τρόπο (πρώτα ενεργοποίσηση από το BIOS και μετά η εγκατάσταση των win) για το 2ο ερώτημα δουλεύει και στους 2 σκληρούς hdd & ssd ; βασικά θέλω να το ενεργοποιήσω αλλά απο ότι διάβασα σε ξένα φόρουμς πρέπει να ενεργοποιηθεί πρώτα και μετά να γίνει εγκατάσταση των windows. και κάτι άλλο που θα καταλάβω αν ο σκληρός υποστηρίζει ahci στο hd sentinel που πρέπει να ψάξω ; Η μητρική υποστιρίζει ahci και όχι ο σκληρός. Για ποια μητρική μιλάμε? 1
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Η μητρική υποστιρίζει ahci και όχι ο σκληρός. Για ποια μητρική μιλάμε? gigabyte p35tds3p τώρα που το βλέπω ποιο καλά αν εγκαταστήσω τον Intel SATA RAID/AHCI Driver, δεν θα δουλέψει; Γιατί είπες πριν ότι υπάρχει τρόπος.
BlueBlood7 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Υποστηρίζει. Δες την σελ. 45 πως θα το ενεργοποιήσεις στο BIOS. http://download1.gigabyte.eu/Files/Manual/motherboard_manual_ga-p35t-ds3p_e.pdf Θα πρέπει να περάσεις και modded drivers αφού κάνεις την εγκατάσταση των win. http://www.win-raid.com/t11f23-Modded-Intel-AHCI-and-RAID-Drivers-digitally-signed.html
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 1) Έχω μια απορία ποιους drivers να χρησιμοποιήσω απο το λινκ που έδωσες; Αυτούς;--> Modded+signed Intel RST(e) drivers v12.9.4.1000 2) Αυτοί όμως δεν είναι τεσταρισμένοι ούτε είναι σίγουρο 100% ότι θα δουλεύουν σωστά χωρίς bsod, τα λέω καλά; 3) Και κάτι τελευταίο υπάρχουν modded roms για bios σωστά; Για την μητρική μου.
BlueBlood7 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 1. Μπορείς να βάλεις αυτούς. 2. Που το διάβασες αυτό? 3. Modded BIOS υπάρχει αλλά θα το εγκαταστήσεις αν θέλεις να βάλεις ΧΕΟΝ επεξεργαστή.
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 2. Που το διάβασες αυτό? 3. Modded BIOS υπάρχει αλλά θα το εγκαταστήσεις αν θέλεις να βάλεις ΧΕΟΝ επεξεργαστή. 1)Στο λινκ που έδωσες λέει ότι δε συνιστάται να βάλεις v13,14,15 σε παλιό τσίπσετ το δικό μου ich9R είναι παλιό; Additional advices:Although I do not really recommend to install any RST(e) driver of the v13, v14 or v15 line onto systems with an old Intel chipset, interested users may try them nevertheless. A feedback regarding the result is much appreciated. 2) Ανεπίσημα αρχεία για αναβάθμιση του bios μπορώ να βρω; αν ναι που; Η μητρική είναι παλιά από το 2008 και δυστυχώς δεν υπάρχουν νέα αρχεία από την επίσημη εταιρεία.
BlueBlood7 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 1) Εννοείται δεν θα βάλεις ότι να ναι. Την v11 βάλε. 2) Για ποιον λόγο να βάλεις το νέο BIOS? Θέλεις να βάλεις ΧΕΟΝ επεξεργαστή? Αναβάθμιση στο BIOS κάνουμε όταν χρειάζεται. Αν σόνι και καλά θέλεις να περάσεις modded BIOS μπορείς να το βρεις στο παρακάτω λινκ http://genius239239.myweb.hinet.net/771/
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 bios θέλω να βάλω γιατί μου εμφανίζει μαύρη οθόνη στο ποστ. Υ.Γ. χρόνια πολλά
BlueBlood7 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Χρόνια πολλά! Άλλο είναι το πρόβλημά σου. Δεν φταίει το BIOS για το μαύρο.
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Τώρα που το πρόσεξα καλύτερα έχει το hd sentinel drivers οι οποίοι είναι δοκιμασμένοι απο χρήστες και είναι 100% σίγουροι ότι δουλεύουν. Χρόνια πολλά! Άλλο είναι το πρόβλημά σου. Δεν φταίει το BIOS για το μαύρο. τι άλλο να φταίει το μόνο που άλλαξα είναι η κάρτα γραφικών την οποία σκοπεύω να πάω πίσω αν τη δεχτούν φυσικά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα