oliz Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πάνε να μας βάλουν στην κούρσα για τους πυρήνες και στους επεξεργαστες desktop εκτός από τα κινητά, από τη στιγμή που ενα home pc δεν τους χρησιμοποιεί στην ουσία πραγματικά. Εκτός αν αυτος ο ryzen προορίζεται για να ανταγωνιστεί τους Xeon της Intel που θεωρούνται enterprise και εκεί υπάρχει νόημα να έχεις πολλούς πυρήνες για να μπορείς να τους δίνεις σε virtual machines και γενικώς σε διαφορετικά tasks Δεν είναι ετσι ακριβώς...εγω με i7 4770k, 24gbram, κ οταν δουλευω το after effect (για προσωπικη χρήση) τσιτάρουν ολα! και ο επεξεργαστης με ολα τα threads στο 100% και η μνημη και αυτα σε FHD βιντεο.. Mην ξεχναμε οτι το 4κ k to VR εχει φτάσει στην πόρτα μας και απαιτούν υψηλή επεξεργαστική ισχύς παραλληλα βεβαια παντα και με μια σχετικά καλη καρτα γραφικών.
tuxpower Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 @oliz είπες την μαγικες λέξεις "προσωπική χρήση" δηλαδή 2-3 φορές τον μήνα χομπιστικα. Διότι αν το έκανες επαγγελματικά θα πήγαινες σε άλλη πλατφόρμα με quadro κάρτα γραφικών. Ο επεξεργαστής σου "σπέρνει" και θα συνεχίσει να το κάνει για κάμποσα χρόνια ακόμα. Οι περισσότερες απαντήσεις βεβαίως έχουν μια δόση χιούμορ και τρολαρισματος αλλά για αυτούς που ασχολούνται μόνο με gaming και σκεφτονται 20 πύρινα τέρατα και ποσό γρήγορα θα τρέχει το battlefield η και εγώ δεν ξέρω τι, μην τους ξυπνάς..
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Ακόμη νωρίς είναι για την intel να προβεί σε μείωση τιμών. Εξάλλου μια μείωση θα είναι σαν να παραδέχεται την ήτα της. Αν συνεχίσει έτσι δυνατά όπως μπήκε η AMD και αν δεν έχει κάποιο άσσο στο μανίκι η Intel τότε θα δουμε μείωση και στις τιμές των Intel. Ειδικά σε επιχειρηματικό επίπεδό "γιατί εκεί είναι το ψωμι" αν παίξει με τον ίδιο ρυθμό η AMD θα έχουμε πιο "προσιτές" τιμές σε workstations και servers https://hardware.slashdot.org/story/17/02/27/1411210/intel-reacts-to-amd-ryzen-apparently-cutting-prices-on-core-i7-and-i5-processors http://hothardware.com/news/intel-reacting-to-amd-ryzen-apparently-cutting-prices-on-core-i7 http://www.techtimes.com/articles/199430/20170227/intel-strikes-back-at-amd-ryzen-with-core-i7-i5-price-drops.htm http://wccftech.com/intel-amd-price-war-ryzen-processors/ https://www.forbes.com/forbes/welcome/?toURL=https://www.forbes.com/sites/antonyleather/2017/02/07/amd-ryzen-threat-intel-price-drops-and-hyper-threaded-core-i5-coming/&refURL=https://www.google.gr/&referrer=https://www.google.gr/ http://www.digitaltrends.com/computing/intel-cpu-prices-drop-ryzen-launch/ Μα η ιντελ έκανε μειώσεις ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΒΓΟΥΝ ΟΙ RYZEN κιόλας...και απ' ότι φαίνεται ίσως να κάνει κι άλλες... Ίδωμεν.
Jophiel Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Μα και η INTEL πωλούσε τον p4 XE στα ίδια λεφτά τι δεν καταλαβαίνεις; και ήταν και πιο αργός και ουσιαστικά OC κουτσουρεμένος p3 με άλλο όνομα! τέλος εκείνη την εποχή είχε και η AMD γρηγορότερους διπύρηνους (τους athlon 64 x2) που ήταν καλύτεροι απο core 2 και κόστιζαν και λιγότερο. Ο FX ήταν απλά ενα συλλεκτικό μοντέλο όπως για παράδειγμα η ford έχει το GT αν ήθελες γρήγορο επεξεργαστή σε καλή τιμή έπαιρνες εναν athlon 64 Σε τί ήταν συλλεκτικός ο FX; Είχε την ίδια αρχιτεκτονική, αλλά μεγαλύτερη συχνότητα και ξεκλείδωτο πολ/στή (πράγμα το οποίο η AMD έδωσε και στα πιο φτηνα μοντέλα λίγα χρόνια αργότερα...). Αυτό ήταν και η εκάστοτε έκδοση των XE της Intel. Απλά η AMD ήταν καλύτερη εκείνη την εποχή και είπε να βγάλει χρήματα εκμεταλλευόμενη την κατάσταση. Αυτό κάνει και η Intel μέχρι τώρα. Στους Athlon X2 μοσχοπουλούσε επεξεργαστές με 305€ (πχ ο 3800Χ2 που αγόρασα εκείνη την εποχή) και με την έλευση των Core2Duo, μέσα σε 3 μήνες πήγε στα 165€, ενώ επί 1 και βάλε χρόνο ήταν ακατέβατα στα 300€+... Μια χαρά μας εκμεταλλεύτηκε και η Amd φίλε μου. Ο πραγματικός ανταγωνισμός κάνει τις εταιρείες να "συνέρχονται" λίγο σε τιμές και προϊόντα. Απλά η Intel είναι για πολύ καιρό πρώτη και έχει πάρει πιο πολύ αέρα. Της χρειάζονταν ένα μάθημα, αυτό είναι αλήθεια, αλλά να είσαι σίγουρος ότι το ίδιο θα κάνει και η Amd, αν μείνει για κάποιο καιρό πρώτη. 4
Lied Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Υπερβολές. Τους ξεπέρασαν πάντα σε σχέση με την τιμή. Πολύ αμφιβάλλω αν τεχνολογικά είναι πιο μπροστά η amd. ??? Καποια τεκμηρίωση? Γιατι clock for clock εχουν το ιδιο performance με skylake στα ιδια watts με τους διπλασιους cores. 1
Federacion Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 ??? Καποια τεκμηρίωση? Γιατι clock for clock εχουν το ιδιο performance με skylake στα ιδια watts με τους διπλασιους cores. Ξαναλέω πως "αμφιβάλλω" δεν είμαι σίγουρος. Το ξαναέγραψα και παραπάνω. Αν τα κατάφερε και ξεπέρασε την intel, προφανώς αυτό είναι πολύ καλό, αλλά δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι κάτι καινούργιο έχει και η μπλε ομάδα στα σκαριά. Άλλωστε οι ryzen είναι γενιά που ξεπερνάει τους fx που είχαν αντιπάλους (και χάναν) τους i3/i5/i7. Άρα η λογική λέει ότι θα βγάλει και η intel επεξεργαστές.
Lied Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Ξαναλέω πως "αμφιβάλλω" δεν είμαι σίγουρος. Το ξαναέγραψα και παραπάνω. Αν τα κατάφερε και ξεπέρασε την intel, προφανώς αυτό είναι πολύ καλό, αλλά δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι κάτι καινούργιο έχει και η μπλε ομάδα στα σκαριά. Άλλωστε οι ryzen είναι γενιά που ξεπερνάει τους fx που είχαν αντιπάλους (και χάναν) τους i3/i5/i7. Άρα η λογική λέει ότι θα βγάλει και η intel επεξεργαστές. Δεν υπαρχει καλυτερο και χειροτερο, καθε ενα εχει tradeoffs. Για την κατανάλωση η AMD εχασε σε AVX performance, για τα Mhz η Intel εχασε σε κατανάλωση και multitasking. Πραγματικα οπως ειναι οι Ryzen αυτη τη στιγμη δε μπορει να γινει συγκριση. Με τους R5 4core/8 threads θα μπορουν να σιγκριθουν με τους 7700? Ναι οι ιδιοι πυρηνες αλλα η μιση τιμη και ποιο κατω. Ιδιες τιμες? Περισσοτεροι πυρηνες. Ειναι τι κανει ο καθενας και τι τον βολευει. Το μονο που ειναι σιγουρο παντως οτι, ακομα και για Gaming, τα 4core/ 8 threads ειναι λιγα πλεον, ολο και περισσοτερα games απλωνοντε σε 8 πυρηνες σημερα, οχι αυριο ουτε σε 2 χρονια καν. Οποτε οι 7700 θα εχουν αποτομη πτωση στην αποδοση με τον καιρο. 1
grab Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 @oliz είπες την μαγικες λέξεις "προσωπική χρήση" δηλαδή 2-3 φορές τον μήνα χομπιστικα. Διότι αν το έκανες επαγγελματικά θα πήγαινες σε άλλη πλατφόρμα με quadro κάρτα γραφικών. να πάει σε Quadro FX για After Effects... ok, οι άλλοι τρολλάρουν...
Millennium Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 τους εχει παρει τα σωβρακα η θειτσα. http://fortune.com/worlds-greatest-leaders/lisa-su-50/?sf65328811=1
Jophiel Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Ποσο εκτος τοπου και χρονου το επιχειρημα σου. Επειδη οπως ολοι γνωριζουμε, τα 16πυρηνα ειναι για να παιζεις κολ οφ ντουτι και ντοτες. Για ονομα του θεου, παρτε τα αλεξιπτωτα και προσγειωστε τα καπου αλλου. Εχετε γεμισει το forum μπουρδεςΕκτός από μπούρδες μην ξεχάσεις και την έλλειψη σεβασμού στον συνομιλητή, υπεροπτικό ύφος και έλλειψη επιχειρηματολογίας. Το να προσβάλεις κάποιον είναι το αυτονόητο όταν δεν έχεις επιχειρήματα και σωστή ανατροφή. Λυπάμαι που δε μπορώ να βοηθήσω σε κάτι από τα 2. Εδώ μπαίνουμε να ανταλλάξουμε απόψεις, γνώσεις και γνώμες και όχι να βριζόμαστε.Το επιχείρημα μου για το συμπέρασμα αυτό το έγραψα παρακάτω. Σε επόμενο σχόλιο. Αν μπεις στον κόπο να διαβάσεις μπορεί να συμφωνήσεις, μπορεί και να διαφωνήσεις. Σε κάθε περίπτωση δέχομαι κάθε τεκμηριωμένη άποψη αν έχεις διάθεση για συζήτηση και σχόλια τέτοια σαν το δικό σου, δε βοηθούν στην άνοδο του επιπέδου του forum. Αν θέλεις να ανεβάσεις το επίπεδο, για αρχή τουλάχιστον, ξεκινά με το να σέβεσαι τον συνομιλητή σου. Ειδικά αυτόν που διατυπώνει διαφορετική γνώμη από τη δίκη σου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων (χωρίς ειρωνία το γράφω).
Millennium Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Rumor: AMD X390 and X399 chipsets diagrams leaked? 2
strawman Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Εκτός από μπούρδες μην ξεχάσεις και την έλλειψη σεβασμού στον συνομιλητή, υπεροπτικό ύφος και έλλειψη επιχειρηματολογίας. Το να προσβάλεις κάποιον είναι το αυτονόητο όταν δεν έχεις επιχειρήματα και σωστή ανατροφή. Λυπάμαι που δε μπορώ να βοηθήσω σε κάτι από τα 2. Εδώ μπαίνουμε να ανταλλάξουμε απόψεις, γνώσεις και γνώμες και όχι να βριζόμαστε. Το επιχείρημα μου για το συμπέρασμα αυτό το έγραψα παρακάτω. Σε επόμενο σχόλιο. Αν μπεις στον κόπο να διαβάσεις μπορεί να συμφωνήσεις, μπορεί και να διαφωνήσεις. Σε κάθε περίπτωση δέχομαι κάθε τεκμηριωμένη άποψη αν έχεις διάθεση για συζήτηση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων (χωρίς ειρωνία το γράφω). Θες τεκμηριωμενη αποψη / απαντηση πανω σε post που σχολιαζει την αποδοση 16 πυρηνων σε games. Νταξει, δεν το συνεχιζω. Που ξερω, μπορει και να χαπακωνεσαι, μην ευθυνομαι εγω για καμια αυτοκτονια.
Jophiel Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) Θες τεκμηριωμενη αποψη / απαντηση πανω σε post που σχολιαζει την αποδοση 16 πυρηνων σε games. Νταξει, δεν το συνεχιζω. Που ξερω, μπορει και να χαπακωνεσαι, μην ευθυνομαι εγω για καμια αυτοκτονια. Σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο του guru3d.com: These would be intended for the CPUs like we mentioned earlier today, the 16-core / 32-threaded parts. Much like the X99 platform from Intel. Πηγή: http://www.guru3d.com/news-story/amd-x390-and-x399-chipsets-diagrams-reveal-hedt-information.html Πιθανόν έχω δίκιο που έγραψα ότι δεν απευθύνονται σε επαγγελματίες, αλλά σε χρήστες. Επιλέον, δεν σχολίασα ειδικά την απόδοση σε games. Είπα ότι δεν έχουν νόημα τόσα threads σήμερα σε οτιδήποτε εκτός επαγγελματικών εφαρμογών... Η πλατφόρμα αυτή όμως απευθύνεται σε χρήστες... Άρα είναι κίνηση εντυπωσιασμού για να μπει και αυτή στην κατηγορία των πολύ "extreme high end" χρηστών. Κάνει ότι και η Intel αυτά τα χρόνια. Απλή λογική. Το άρθρο που παραθέτω βγήκε πριν από λίγο και αυτό που έγραψα υπάρχει εδώ από χτες. Από χτες μέχρι σήμερα εισπράττω (κυρίως) προσβολές και τελικά, μάλλον, έχω δίκιο. Έχει 4 chipsets: 2 για τους απλούς Ryzen, αυτό του άρθρου για τους "ενθουσιώδεις χρήστες" και ένα για επαγγελματίες. Δηλαδή, Χ370/Β350, Χ390 και Χ399 αντίστοιχα. Αφού, λοιπόν, απευθύνεται σε χρήστες γιατί να μην βάλω μέσα και την παράμετρο των παιχνιδιών; Αυτή δε μπορεί να είναι και μία βασική ασχολία του χρήστη; Αυτό που έκανα και κάνω είναι "σωστή παράθεση απόψεων".Δηλαδή υπόθεση και στη συνέχεια επιχειρηματολογία. Εσύ εκτός από το να προσβάλεις (πράγμα που συνεχίζεις να κάνεις...) δεν έχεις επιχειρηματολογήσει. Περιμένεις ότι θα σε πάρει κάποιος στα σοβαρά (εκτός από εμένα, λόγω του χαρακτήρα μου) με αυτή τη συμπεριφορά; Προσωπικά δε με πειράζει, γιατί είμαι υπεύθυνος μόνο γι αυτά που γράφω και όχι γι αυτά που γράφεις... Αν θέλεις καυγα, δε θα σου κάνω το χατήρι. Αν θέλεις συνομιλία, τότε κανένα πρόβλημα. Παρεπιπτόντως, δεν παίρνω χάπια, ούτε πήρα ποτέ μου. Σκάω από υγεία, τόσο σωματική και πνευματική. Απ' ότι φαίνεται δε χαπακώνομαι εγώ, αλλά μάλλον εσύ είσαι ανενημέρωτος πάνω στο θέμα και ταυτόχρονα προσβάλεις και τον συνομιλητή σου. Αυτό, βέβαια, φαίνεται και λογικό, αφού δεν έχεις επιχειρήματα... Τέλοσπάντων, ούτε μετοχές έχω, ούτε και με νοιάζει ποια εταιρεία από τις 2 αυτές είναι πρώτη, αρκεί να υπάρχει ανταγωνισμός. Να 'σαι καλά. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2017 από Jophiel
Regulus Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Πολύ σφαλιάρα άρχισε να πέφτει από την AMD και το λατρεύω σαν παλιός χρήστης που πήγε αναγκαστικά στην Intel.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα