Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ποιους απυθύνονταν οι αντίστοιχοι Intel του socket 2011-3 με ένα σωρό πυρήνες και threads; Σε extreme users για τους επαγγελματίες υπήρχαν και υπάρχουν οι Xeon.

Είναι σα να μου λές γιατί υπάρχει και i3 και i5 αφού και τα δύο προορίζονται για home χρήση. 

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είναι σα να μου λές γιατί υπάρχει και i3 και i5 αφού και τα δύο προορίζονται για home χρήση. 

Είναι στην ίδια πλατφόρμα κα;ι στο ίδιο socket. Άρα δεν είναι η ίδια περίπτωση με αυτή του άρθρου φίλε μου.

• Like 1
Δημοσ.

Το "δεν ξεπέρασαν καλά την Intel" πήγαινε στο χρονικό διάστημα και όχι στις επιδόσεις φίλε μου. Μάλλον εσύ δεν κατάλαβες αυτό που έγραψα. Οι Ryzen κυκλοφορούν πολύ λίγο χρονικό διάστημα στην αγορά. Αν έμπαινες στον κόπο να διαβάσεις όλο το μήνυμα, πριν το χλευάσεις, θα το καταλάβαινες. Πάντα αναφέρομαι στο χρονό και όχι στις επιδόσεις.

Δεν χρησιμοποίησες κανενός είδους χιούμορ. Εκτός κι αν θεωρείς τον χλευασμό χιούμορ. Δηλαδή αν είσια από τους τύπους που βλέπουν να χτυπάει έναν περαστικό ένα αυτοκίνητο και γελάνε με την "ηλιθιότητα" του περαστικού που δεν είδε το αυτοκίνητο να έρχεται....

Το ότι ήταν ότι πιο γρήγορο στην εποχή του δικαιολογούσε την τιμή του FX 57, αλλά το ότι ο 6950Χ ή ο 6900Κ ήταν ότι πιο γρήγορο κυκλοφορούσε πριν την έλευση των Ryzen δεν δικαιολογούν την τιμή τους;

Να θυμίσω ότι κάποια μοντέλα Core2Duo ξεπερνούσαν τον FX 62 των 1000€ και κόστιζαν το 1/3... Ειδικά στα παιχνίδια. Αυτό που θέλω να καταλήξω είναι ότι όλα είναι θέμα θέσης και όχι εταιρείας. Αυτός που είναι πρ΄τος πουλάει ακριβότερα. Όταν ο δεύτερος βγάλει κάτι αξιόλογο το δίνει σε χαμηλή τιμή για να πάρει ένα σοβαρό κομμάτι στην αγορά και στη συνέχεια, όσο δεν τον ανταγωνίζεται ο άλλος, ανεβάζει τιμές και η ιστορία συνεχίζεται.

Μάλλον με μπερδεύει με κάποιον οπαδό Intel. Από τον υπολογιστή μου έχουν περάσει 8 μοντέλα AMD πεξεργαστών και 6 Intel τα τελευταία 22 χρόνια που αγοράζω υπολογιστές. Δεν έχω κάλλημα με κανέναν από τους 2. Αν αναβάθμιζα τώρα θα αγόραζα Ryzen χωρίς δεύτερη σκέψη.

Μα και η INTEL πωλούσε τον p4 XE στα ίδια λεφτά τι δεν καταλαβαίνεις; και ήταν και πιο αργός και ουσιαστικά OC κουτσουρεμένος p3 με άλλο όνομα!  τέλος εκείνη την εποχή είχε και η AMD γρηγορότερους διπύρηνους (τους athlon 64 x2) που ήταν καλύτεροι απο core 2 και κόστιζαν και λιγότερο.

Ο FX ήταν απλά ενα συλλεκτικό μοντέλο όπως για παράδειγμα η ford έχει το GT αν ήθελες γρήγορο επεξεργαστή σε καλή τιμή έπαιρνες εναν athlon 64

Δημοσ.

Το ότι δεν είχε κάτι για την Χ99 σου λέει κάτι; Ή θεωρείς μιας και υπάρχει μέχρι 8/16 στην "μικρή" δεν υπήρχε λόγος;

• Like 2
Δημοσ.

δεν τον διαφημιζει ως i3 ,τον εχω τον συγκεκριμενο στον δευτερο υπολογιστη μου  για τα λεφτα του value of money 74 συνολο αλλα δουλευει μια χαρα

Δεν λεει κατι το πως τον ονοματιζει και πως τον παρουσιαζει... Σημασια εχει η κινηση που εγινε στην συγκεκριμενη στιγμη γιατι στην ουσια σε μια νυχτα καταργει απο μονη της η ιντελ τους πεντιουμ-σελερον αλλα και τους i3!(Τιμολογιακα μιλαμε παντα γιατι αυτο μας ενδιαφερει ως καταναλωτες...) 

61ευρω κανει τωρα...  Στα ματια αυτων που παρακολουθουν τα γεγονοτα και τις εξελιξεις αυτη η κινηση λεει πολλα... Αρα οσο πιο πολυ παρακολουθεις, τοσο πιο πολλα καταλαβαινεις απο αυτα που γινονται και θα γινουν....(Γνωμη μου..)

• Like 1
Δημοσ.

παντως δεν νομιζω να σκιαχθηκε η Intel δεν ειδα καμια μειωση τιμων σοβαρη ουτε ελλαδα ουτε ευρωπη

και μην πω πιο πιθανο να πεσει ο r1700 στα 300 παρα ο 6700 η 7700κ

καπου αμαζον τον ειδα 350 τον ryzen

Δημοσ.

παντως δεν νομιζω να σκιαχθηκε η Intel δεν ειδα καμια μειωση τιμων σοβαρη ουτε ελλαδα ουτε ευρωπη

και μην πω πιο πιθανο να πεσει ο r1700 στα 300 παρα ο 6700 η 7700κ

καπου αμαζον τον ειδα 350 τον ryzen

Ακόμη νωρίς είναι για την intel να προβεί σε μείωση τιμών. Εξάλλου μια μείωση θα είναι σαν να παραδέχεται την ήτα της. Αν συνεχίσει έτσι δυνατά όπως μπήκε η AMD και αν δεν έχει κάποιο άσσο στο μανίκι η Intel τότε θα δουμε  μείωση και στις τιμές των Intel. Ειδικά σε επιχειρηματικό επίπεδό "γιατί εκεί είναι το ψωμι" αν παίξει με τον ίδιο ρυθμό η AMD θα έχουμε πιο "προσιτές" τιμές σε workstations και servers

Δημοσ.

ειμαι παρα πολυ περιεργος (οπως οι περισσοτεροι μεσοι χρηστες )να δω τους 6/12 r5  σε single και Multi αποδοση και σε games αλλα σε συγκριση με ι7 6700-7700 4790 κλπ  και οχι με τους ι5 (που με καλο oc τους φτανεις σε αποδοση στοκ i7) δεν με πειθει προσωπικα συγκριση με τους ι5 

Δημοσ.

δεν ξέρεις τότε για τι  πράμα μιλάς ειναι απλά καλύτεροι τέλος το ότι έχουν και πολύ καλύτερη τιμή απλά αυξάνει ακόμη περισσότερο την "καλυτερότητα" τους.

AMD-Ryzen-7-1700X-Multi-Threaded-Perform

Υπόψιν ο δεύτερος στην σειρά επεξεργαστής κάνει 1790€ και ο τρίτος 1100€ ενω ο ryzen 580€ (τιμές ελλάδας)

Και ήδη πέσανε και τα πρώτα updates/patches και σκάνε τα κανόνια :P

jpg

Η πλάκα είναι ότι πάλι ο 7700Κ είναι value for money :P

Ισχύει η αύξηση απόδοσης και στα άλλα chip της γενιάς; 

Ο 1700 και ο 1700Χ είναι υποχρονισμένοι 1800Χ (σύμφωνα με benchmarks και reviews). Αν όλη η σειρά R7 ανέβηκε τόσο πολύ με νέους drivers τότε ο 1700(Χ) θα πρέπει να είναι ο Νο.1 επεξεργαστής στο wishlist μας.

Μπορείς να με διαφωτίσεις;

Δημοσ.

ειμαι παρα πολυ περιεργος (οπως οι περισσοτεροι μεσοι χρηστες )να δω τους 6/12 r5 σε single και Multi αποδοση και σε games αλλα σε συγκριση με ι7 6700-7700 4790 κλπ και οχι με τους ι5 (που με καλο oc τους φτανεις σε αποδοση στοκ i7) δεν με πειθει προσωπικα συγκριση με τους ι5

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι i5 έχουν αρχίσει και τα βρίσκουν ζορικα σε κάποια πράγματα, άρα λίγοι παραπάνω πυρήνες δε θα βλάψουν και αν γίνουν και περισσότερο εκμεταλλεύσιμοι από εφαρμογές ακόμα καλύτερα

Δημοσ.

αν κ καλοβλεπω θετικα ενα συστημα με ryzen περιμενω να τους δω και τους r5 στην πραξη μεχρι τωρα  δεν εχω πειστει ομως ακομα 

οπως κ πολυς κοσμος  ακομα ειναι αρχη πρεπει να δουλευτουν λιγο

πχ   6700κ - 7700κ ή  R1700(φιλος που ειναι να κανει gaming συστημα τωρα προτιμησε ι7 7700κ )

ειδωμεν 

Δημοσ.

Το παραλογο της υποθεσης ειναι οτι λογω της ελευσης των ryzen πολλοι απο σας λιγουρευεστε φτηνοτερους intel... Ειλικρινα δεν μπορω να σας καταλαβω

Τώρα είναι παράλογο, πράγματι Δεν θα είναι όμως όταν αρχίσει να δουλεύει πραγματικά ο ανταγωνισμός. Δηλ όταν οι AMD θα έχουν καλύτερες (και όχι ίσες ή παρόμοιες) επιδόσεις και είναι φθηνότεροι από τους Intel. Αυτό είναι που περιμένουμε όλοι και μακάρι να συμβεί.

Από την άλλη δεν θα μ ενδιέφεραν οι τιμές, αλλά μόνο οι επιδόσεις, αν δεν είχα οικονομικό πρόβλημα, κάτι που συμβαίνει σε πολλά άτομα του πλανήτη. Οπότε το παράλογο για σένα, μπορεί να είναι φυσιολογικό για άλλους ....

"Ο φτωχός που ονειρεύεται καρβέλια" με το δίκιο του το κάνει, όχι από ανωμαλία.

Δημοσ.

Είδε ότι τα όλα τα προγράμματα και τα παιχνίδια εκμεταλλεύονται τα 16threads των τωρινών Ryzen και είπαν να το πάνε ένα βήμα παρακάτω...

Όχι, δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει...

Θα είναι και ειδικό socket, με ειδική μητρική...

Ακόμα δε ξεπέρασαν καλά καλά την intel και άρχισαν να κάνουν τα ίδια... Κατά τα αλλά είναι η "καλή εταιρία" απέναντι στην "κακή" Intel που θέλει να μας πάρει τα λεφτά...

Ποσο εκτος τοπου και χρονου το επιχειρημα σου. Επειδη οπως ολοι γνωριζουμε, τα 16πυρηνα ειναι για να παιζεις κολ οφ ντουτι και ντοτες. Για ονομα του θεου, παρτε τα αλεξιπτωτα και προσγειωστε τα καπου αλλου. Εχετε γεμισει το forum μπουρδες

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...