Προς το περιεχόμενο

[external hdd]Intenso AES-256 Memory Safe 1TB @kotsovolos 50€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.kotsovolos.gr/site/computing/storage-hard-disk-drives-and-usb-sticks/external-hdd/155708-intenso-aes-256-memory-safe-1tb-2.5-security

large_20151015163418_intenso_2_5_memory_

99+(εχει ξαναπαιξει στα 50€)

http://www.skroutz.gr/s/7677502/Intenso-2-5-Memory-Safe-1TB.html

αξιολογηση στο σκρουτζ

Υπερτιμημένο προϊόν, σίγουρα δεν αξίζει 100 ευρώ, στα 50 ευρώ είναι καλή τιμή. Αυτό που πληρώνεις είναι η δυνατότητα να βάλεις κωδικό για να έχεις πρόσβαση στα αρχεία - αν δεν πληκτρολογήσεις τον κωδικό ούτε καν φαίνεται ο σκληρός δίσκος από τον file explorer. Ο σκληρός δίσκος που "φοράει" η κατασκευή είναι ένας 2,5αρης Toshiba MQ01ABD100. Σε usb 3.0 δεν τον έχω δοκιμάσει, αλλά σε usb 2.0 οι ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής είναι γύρω στα 30mb/s. Αθόρυβος, σχετικά καλή ποιότητα κατασκευής, έχει πλήκτρα για τον κωδικό και δυο φωτάκια led που δείχνουν σε τι κατάσταση είναι ο σκληρός δίσκος (κλειδωμένος ή όχι). Δεν χρειάζεται επιπλέον τροφοδοσία, παρά μόνο τη σύνδεση με τον υπολογιστή. Πριν την πρώτη χρήση, αλλάξτε τον κωδικό (έχει φυλλάδιο οδηγιών) και μέσω disk management κάντε initialize τον σκληρό δίσκο, για να σας τον αναγνωρίσει ο υπολογιστής.

• Like 6
Δημοσ.

Επειδή τον συγκεκριμένο τον είδα από κοντά, να προσθέσω κάτι που είχα γράψει και σε ένα άλλο νήμα: υπάρχει πιθανότητα να είναι εκθεσιακό ή μεταχειρισμένο κομμάτι (ανοιγμένο). Κάποιους μπορεί να μην τους ενοχλεί, αλλά για κάποιους άλλους μπορεί να είναι αποτρεπτικός παράγοντας.

Δημοσ.

Παίρνει φίλη να ρωτήσει της λένε μόνο εκθεσιακός... της λέω αν τον θες τότε μόνο αν σε διαβεβαιώσουν ότι δεν είναι απο επιστροφή και δεν έχει γίνει χρήση (ή και χτύπημα), τους ρωτάει και της λένε ότι δεν ξέρουν αν έχει χρησιμοποιηθεί και είναι στην δική της κρίση το τι θα κάνει (....) 

Ωραίοι... αθάνατος Κοτσόβολος

• Like 3
Δημοσ.

Καλησπέρα, πήρα χθές τον δίσκο αλλά δεν με βόλεψε αν τον θέλει κάποιος ας μου στείλει pm. Δεν ήταν ανοιχτός ούτε εκθεσιακός, πλέον όμως τον άνοιξα εγώ και ήταν σε λειτουργία περίπου για κανένα λεπτό (δεν γράφτηκε/σβήστηκε  τπτ). 

Δημοσ.

Καλησπέρα, πήρα χθές τον δίσκο αλλά δεν με βόλεψε αν τον θέλει κάποιος ας μου στείλει pm. Δεν ήταν ανοιχτός ούτε εκθεσιακός, πλέον όμως τον άνοιξα εγώ και ήταν σε λειτουργία περίπου για κανένα λεπτό (δεν γράφτηκε/σβήστηκε  τπτ). 

Σε ποια πολη εισαι?

Δημοσ.

Καλησπέρα, πήρα χθές τον δίσκο αλλά δεν με βόλεψε αν τον θέλει κάποιος ας μου στείλει pm. Δεν ήταν ανοιχτός ούτε εκθεσιακός, πλέον όμως τον άνοιξα εγώ και ήταν σε λειτουργία περίπου για κανένα λεπτό (δεν γράφτηκε/σβήστηκε τπτ).

Εφόσον δεν γράφτηκε/σβήστηκε τίποτα πως ξέρεις αν δεν σε βόλεψε;
  • Like 3
Δημοσ.

από 4-12 ψηφία 0..9 δλδ 1000000000 (Ένα δις) κωδικοί. ούτε 2^40 κωδικοί δλδ περίπου 40bit encryption και το λέει AES 256  :-D  :-D

Αυτό λέγεται marketing.

Οταν το κλειδί είναι <40 bit δεν έχει σημασία αν ο αλγόριθμος είναι 256bit ή 128bit ή.. 1024, γιατί απλά είναι 40bit (όσο το αρχικό κλειδί).  :rolleyes:

Υ.Γ. Ξέρω ότι μετά από 100 προσπάθειες σβήνει τα δεδομένα. Αλλά εφόσον η πλακέτα κρυπτογράφισης είναι πάνω και εσύ δοκιμάζεις κωδικούς από το keypad.

IntensoMemorySafeopen-150x150.jpg

Αν βγάλεις τον (κοινό) δίσκο και τον συνδέσεις σε (κοινό) κουτάκι και (αν) υπάρχει κάποιο λογισμικό που δοκιμάζει κωδικούς θα σπάσει ακόμα και με οικιακό η/υ σε εύλογο χρόνο. Αυτά βέβαια καθόσον δεν αφορά κάποιο ανοικτό πρότυπο προυποθέτει οι λεπτομέρειες της υλοποίησης είναι γνωστές που είναι απίθανο να αφορά πολιτική χρήση και επιθέσεις από κοινούς hackers. Μία μυστική υπηρεσία έχει την δυνατότητα μια χαρά να τον διαβάσει για να εξηγούμαστε (οι ΗΠΑ δλδ αν βρούνε έναν τέτοιο δίσκο  τον διαβάζουν σχεδόν ακαριαία). Για να εξηγούμε ξαναλέω: δεν λέω δεν είναι ασφαλής για 99,9% των περιπτώσεων απλών χρηστών που θέλουν να κρύψουν "φωτογραφίες" από πρώην τους από ξένα μάτια και παράνομες ταινίες και mp3. Απλά δεν είναι η ασφάλεια που θα λέγαμε AES 256.. 

• Like 2
Δημοσ.

από 4-12 ψηφία 0..9 δλδ 1000000000 (Ένα δις) κωδικοί. ούτε 2^40 κωδικοί δλδ περίπου 40bit encryption και το λέει AES 256  :-D  :-D

Αυτό λέγεται marketing.

Οταν το κλειδί είναι <40 bit δεν έχει σημασία αν ο αλγόριθμος είναι 256bit ή 128bit ή.. 1024, γιατί απλά είναι 40bit (όσο το αρχικό κλειδί).  :rolleyes:

Υ.Γ. Ξέρω ότι μετά από 100 προσπάθειες σβήνει τα δεδομένα. Αλλά εφόσον η πλακέτα κρυπτογράφισης είναι πάνω και εσύ δοκιμάζεις κωδικούς από το keypad.

IntensoMemorySafeopen-150x150.jpg

Αν βγάλεις τον (κοινό) δίσκο και τον συνδέσεις σε (κοινό) κουτάκι και (αν) υπάρχει κάποιο λογισμικό που δοκιμάζει κωδικούς θα σπάσει ακόμα και με οικιακό η/υ σε εύλογο χρόνο. Αυτά βέβαια καθόσον δεν αφορά κάποιο ανοικτό πρότυπο προυποθέτει οι λεπτομέρειες της υλοποίησης είναι γνωστές που είναι απίθανο να αφορά πολιτική χρήση και επιθέσεις από κοινούς hackers. Μία μυστική υπηρεσία έχει την δυνατότητα μια χαρά να τον διαβάσει για να εξηγούμαστε (οι ΗΠΑ δλδ αν βρούνε έναν τέτοιο δίσκο  τον διαβάζουν σχεδόν ακαριαία). Για να εξηγούμε ξαναλέω: δεν λέω δεν είναι ασφαλής για 99,9% των περιπτώσεων απλών χρηστών που θέλουν να κρύψουν "φωτογραφίες" από πρώην τους από ξένα μάτια και παράνομες ταινίες και mp3. Απλά δεν είναι η ασφάλεια που θα λέγαμε AES 256.. 

Δεν είναι έτσι ακριβώς φίλε μου. Άλλο πράγμα το κλειδί και άλλο πράγμα το password του χρήστη. Το κλειδί είναι (από όσο λένε στην intenso) 256 bit και παράγεται από συνδυασμό του password και ενός random number που έχει εισαχθεί εργοστασιακά και παραμένει κρυφός. Επειδή η όλη ιστορία γίνεται από το hardware δεν θα μπορέσεις να δοκιμάσεις τον σκληρό όπως προτείνεις σε άλλο μηχάνημα, εκτός αν έχεις κανα supercomputer (αν έχεις θυμίσου με έτσι; :P ). Τώρα για το πόσο ασφαλές είναι συνολικά σαν υλοποίηση και τι άλλα attack vectors μπορείς να χρησιμοποιήσεις εναντίον του είναι άλλο ζήτημα αλλά νομίζω σε γενικές γραμμές είναι αρκετά καλό για το μέσο χρήστη.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...