Προς το περιεχόμενο

Samsung 850 Pro 1TB 400€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά, δεν υπάρχει άμεση σύγκριση με τον Crucial που έβαλες (ο οποίος στο link του eshop που έβαλες είναι στα 319, ενώ στο skroutz ξεκινάει από 288, btw). Δεν έχει κίνηση γιατί είναι πολλά τα λεφτά Άρη :P

• Like 4
Δημοσ.

Πολλά λ7 για να τα ρισκαρεις για ένα τσαφ!

Το οποίο ίσως το πάθει μετά τη λήξη της εγγύησης , όταν θα κοστίζει τότε 150€.

Δημοσ.

Γραφει: Εγγύηση Προμηθευτή 5 έτη........??????

εχασα καποιο επεισοδιο; Η Pro σειρα δεν δινει 10 χρονια εγγυηση;

• Like 1
Δημοσ.

Εντάξει πολύ καλή τιμή για τον Pro, αλλά πολλά τα λεφτά, όταν με 260 παίρνεις τον trion: https://www.skroutz.gr/s/8430695/OCZ-Trion-150-960GB.html

Και αν δεν είχαν ανέβει οι τιμές στις μνήμες Nand, θα ήταν τώρα στα 200 αυτός ή και πιο κάτω

Ναι πολλά τα λεφτά αλλά δεν συγκρίνονται. Μόνο την εγγύηση να βάλεις 7 χρόνια διαφορά έχουν

Καλά, δεν υπάρχει άμεση σύγκριση με τον Crucial που έβαλες (ο οποίος στο link του eshop που έβαλες είναι στα 319, ενώ στο skroutz ξεκινάει από 288, btw). Δεν έχει κίνηση γιατί είναι πολλά τα λεφτά Άρη :P

Αυτός ο crucial είναι καλός αλλά και με αυτόν η διαφορά εγγύησης είναι μεγάλη.

Δημοσ.

Αυτός ο crucial είναι καλός αλλά και με αυτόν η διαφορά εγγύησης είναι μεγάλη.

Χαλάει μία μέρα μετα την λήξη της εγγύησης, με την διαφορά αυτή σε 3 χρόνια θα πάρεις άλλον 1tb ssd.

Προσωπικά πήρα τον mx300 τον 750gb 127€ και των 1tb m.2 189€ πριν 5 κ 2 μήνες αντίστοιχα τον καθένα. Καμία εγγύηση δεν αξίζει διαφορά τιμής 200€+++.

• Like 6
Δημοσ.

Χαλάει μία μέρα μετα την λήξη της εγγύησης, με την διαφορά αυτή σε 3 χρόνια θα πάρεις άλλον 1tb ssd.

Προσωπικά πήρα τον mx300 τον 750gb 127€ και των 1tb m.2 189€ πριν 5 κ 2 μήνες αντίστοιχα τον καθένα. Καμία εγγύηση δεν αξίζει διαφορά τιμής 200€+++.

Σαφώς και τα 200 δεν είναι μόνο στη εγγύηση. Είναι και οι μνήμες MLC και οι καλύτερες ταχύτητες που έχει ο pro. Φυσικά και πάλι η διαφορά δεν δικαιολογείται.

• Like 1
Δημοσ.

Σαφώς και τα 200 δεν είναι μόνο στη εγγύηση. Είναι και οι μνήμες MLC και οι καλύτερες ταχύτητες που έχει ο pro. Φυσικά και πάλι η διαφορά δεν δικαιολογείται.

Οι οποιες διαφορες ειναι κυριολεκτικα μη ανιχνευσιμες οπουδηποτε αλλου πλην συγκεκριμενων benchmarks για ssd.

Πρακτικα μιλωντας λοιπον, ωραιες οι μνημες MLC , ωραιες και οι "3D", ωραιες και οι ελαφρως καλυτερες benchmarkικες ταχυτητες και γενικως ωραια ολα αυτα τα μαρκετινιστικα καλουδια για reviews ιστοσελιδων και διαφημιστικα φυλλαδια. Η ουσια ομως ειναι στην καθημερινη χρηση (και φυσικα την εγγυηση). That being said, τα +200 ευρα για τον 850 pro ουσιαστικα προσφερουν 2 χρονια παραπανω εγγυησης. Αδιαφορο.

ΥΓ. Και για να προλαβω. Κατοχος samsung 850 pro εδω και 2 ετη. Γιατι; Γιατι ειχα 840 pro και ειχα την δυνατοτητα να τον τραμπαρω με 850pro ανευ κοστους. Αν ηταν να πληρωσω απο την τσεπη μου, θα εφτανα το πολυ μεχρι evo, εχοντας χρησιμοποιησει πλεον πανω απο 4-5 μοντελα ssd.

Δημοσ.

Αν υποθεσουμε οτι θα μπει ο δισκος σε PS4, με το trim τι γινετε?

Ο 850 Pro έχει κορυφαίο garbage collection από μόνος του και χωρίς trim, δε θα έχει κανένα πρόβλημα.

Για SSD σε playstation πιο πολύ θα ανησυχούσα για unaligned filesystem που θα προκαλούσε μεγάλο write amplification και θα μείωνε τη διάρκεια ζωής του δίσκου. Από την άλλη βέβαια στις κονσόλες οι εγγραφές στο δίσκο μάλλον είναι ελάχιστες...

Οι οποιες διαφορες ειναι κυριολεκτικα μη ανιχνευσιμες οπουδηποτε αλλου πλην συγκεκριμενων benchmarks για ssd.

Θα συμφωνήσω πως οι διαφορές δεν είναι εύκολα ανιχνεύσιμες, θα διαφωνήσω πως φαίνονται μόνο μέσα σε benchmarks. Όλα έχουν να κάνουν με το πως ορίζεις εσύ την "καθημερινή χρήση". Και οι διαφορές είναι απίστευτα έντονες όταν ο δίσκος είναι αρκετά γεμάτος και οι εγγραφές που κάνεις είναι μεγάλες (10-20GB μαζεμένα). Εκεί χωρίζει η ήρα από το στάρι.

Αν η καθημερινή σου χρήση είναι internet browsing και facebook, η διαφορά του οποιουδήποτε SSD με ένα μηχανικό πρακτικά περιορίζεται στο boot time.

Όσο για την εγγύηση, δε ξέρω τι λένε εδώ, αλλά η Samsung ( http://www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/product/consumer/850pro.html ) ακόμα γράφει:

*10-year warranty or TBW (256 GB: 150 TBW, 512 GB/ 1 TB: 300 TBW, 2 TB: 450 TBW, 4 TB: 600 TBW), whichever comes first.

• Like 3
Δημοσ.

Σαφώς και τα 400 ευρώ για τον συγκεκριμένο SSD είναι μια πολύ καλή τιμή παγκοσμίως αύτη τη στιγμή.

Σαφώς και ο 850 Pro είναι ο ανώτερος SATA3 2.5" consumer και business grade SSD που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά (μαζί με τον Sandisk 960GB Extreme Pro). Μετά πάμε σε Enterprize grade, αλλά οι τιμές ξεφεύγουν εκθετικά.

Σε καθημερινή και απλή χρήση, σαφώς και ο Crucial είναι καλύτερο VFM και οι διαφορές σχεδόν μή αντιληπτές (όσο το buffer δε γεμίζει).

Σε επαγγελματική χρήση (video rendering, cad & cam, audio processing, VMs κλπ, καθώς και non-Windows environments), ο 850 Pro υπερέχει και με διαφορά.

Επομένως, μή συγκρίνουμε ανόμοια, ο SSD αυτός δεν είναι για όλους και δε χρειάζεται σε όλους.

Έχω και τον 512GB και τον 1TB, ευχαριστημένος και με τους 2 είμαι και θα ήμουν περισσότερο αν κόστιζαν πιο φτηνά (όπως ο 850 Evo, ο Crucial MX300 ας πούμε, ή ένας Sandisk Ultra II).

Offtopic PS: Η σοβαρή προσφορά ήταν ο 1TB M2 που αγόρασε ο Billator με 189 ευρώ.

Θα με ενδιέφερε να μάθω ποιόν και από πού. Τον MX300 750GB τον πήρε από Amazon τον Ιούλιο του 2016 όπως κι εγώ τον δικό μου :)

Τέλος, ο 850 Pro 1TB έχει πάιξει πριν περίπου 10 μήνες στα 334 ευρώ στο Γερμανικό Amazon (και ίσως και φτηνότερα αλλού, δε θυμάμαι τώρα). Οπότε η τιμή των 400 μόνο για τα σημερινά δεδομένα ανιούσας τιμών, θεωρείται καλή. Προσωπικά δε θα τα έδινα πλέον.

Τέλος το πιο σημαντικό: Διαθέσιμος μόνο σε καταστήματα (a.k.a. ένας στη Συγγρού κι ένας στο Ηράκλειο Κρήτης σύμφωνα με το search που έκανα όταν έγραφα το ποστ αυτό).

Wild goose chase το βρίσκω και χωρίς να αξίζει και τόσο ώστε να σκοτωθεί κανείς να τρέξει να τον πάρει, εκτος κι αν χρειάζεται SATA3 (και όχι NVMe M.2 interface).

• Like 5
Δημοσ.

Offtopic PS: Η σοβαρή προσφορά ήταν ο 1TB M2 που αγόρασε ο Billator με 189 ευρώ.

Θα με ενδιέφερε να μάθω ποιόν και από πού. Τον MX300 750GB τον πήρε από Amazon τον Ιούλιο του 2016 όπως κι εγώ τον δικό μου :)

Η πρώτη μου αγορά από το taobao :P Παρείχαν κ επιπλέον έκπτωση από την κινέζικη εφαρμογή τους.

Δεν μπήκα καν στην διαδικασία να το ανεβάσω σαν προσφορά γιατί δεν αποτελεί κλασική αγορά από κίνα. 189 ήταν μαζί με τα 19 ευρώ που κόστισαν τα μεταφορικά γιατί δεν στέλνουν άμεσα Ελλάδα (1259 γουαν έκανε).

Ρίχνω επομένως συχνά πυκνά καμιά ματιά γιατί βγαίνουν ωραία deals.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...