Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

είμαι στην διαδικασία να φτιάξω γραφείο και θέλω την βοήθεια σας.

Σχετικά με την βάση, έχω βρει μια ωραία από τα ΙΚΕΑ που υποθέτω κουμπώνει σε όλες τις επιφάνειες αν ανοιχτούν οι κατάλληλες τρύπες.

Επιφάνεια δεν με καλύπτουν του ΙΚΕΑ γιατί είναι είτε πολύ μεγάλες είτε πολύ μικρές για τον χώρο μου.

Θέλω διαστάσεις 130-140 Χ 75-80 (δεν εχω καταλήξει ακόμα πλήρως)

Το θέμα είναι οτι έχω πάει σε δυο επιπλοποιεία-μαραγκούς και οι δυο μου είπαν ότι δεν τους συμφέρει ούτε εμένα με συμφέρει να πάρουν μια ολόκληρη τάβλα 4 μέτρα για να μου φτιάξουν εμένα το γραφείο και το υπόλοιπο να τους μείνει.

Ο ένας μου έδωσε σαν επιλογή ένα κομμάτι που το είχε μείνει και ήταν μαξ πλάτος 69.5 (μου φαίνεται μικρό είναι η αλήθεια) και που μου το χρεώνει 30 ευρώ και ο άλλος μου έδωσε σαν επιλογή MDF το οποίο μπορούμε να το κάνουμε όπως θέλουμε γιατί ήθελα καμπυλωτές γωνίες και να το βάψουμε οτι χρώμα θέλουμε (μαύρο) το οποίο μου το χρεώνει 60.

Είναι καλή ποιότητα γενικά το MDF? Θα αντέξει το χρώμα ή θα γρατζουνιεται εύκολα;

Για όποιον ξέρει, η τιμή 60 είναι καλή για αυτά που θέλω;

Του άλλου, υποθέτω θα είναι μοριοσανίδα με επίστρωση μελαμίνης.

Δεν ξέρω τι να κάνω έχω μπερδευτεί. 

Δημοσ.

Θα παρεις μια έτοιμη επιφάνεια πχ απο παγκο κουζίνας και εισαι οκ.

Αλλα οχι σε μαραγκο, σε μαγαζί με ξυλεμπορεία, ξυλεία στα μετρα σας κλπ

Δημοσ.

Από ότι έχω δει οι πάγκοι κουζίνας βγαίνουν 60-65 cm πλάτος. Εγώ θα ήθελα 75-80 cm.

Επίσης θέλω χρώμα προς το μαύρο για αυτό και δεν βρίσκω πολλά μαγαζιά - μαραγκούς να έχουν.

Η βασική μου ερώτηση είναι αν αξίζει το MDF τα 30 ευρώ παραπάνω. 

Δημοσ.

Βγαίνουν και 80cm, αν δεν έβγαιναν δεν θα στο πρότεινα

Το mdf μπορεί να το πάρεις 30 ευρώ αλλα θέλει ασταρωμα, βάψιμο με πιστόλι και ακριβά χρώματα οπως η λακα, δηλαδή θα σου στοιχίσει ο κούκος αηδόνι και στο τέλος θα χαράζει κιόλας

Εναλλακτικά βαλε μια χοντρή μελαμίνης 18αρα.

Δημοσ.

Βγαίνουν και 80cm, αν δεν έβγαιναν δεν θα στο πρότεινα

Το mdf μπορεί να το πάρεις 30 ευρώ αλλα θέλει ασταρωμα, βάψιμο με πιστόλι και ακριβά χρώματα οπως η λακα, δηλαδή θα σου στοιχίσει ο κούκος αηδόνι και στο τέλος θα χαράζει κιόλας

Εναλλακτικά βαλε μια χοντρή μελαμίνης 18αρα.

Αναποδα, την μελαμινης εγω δεν θα την προτεινα, αν και φανταζει και μαλιστα και στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι επισης, ιδανικη, καθως με τον καιρο τεινει να ξεβαφει ενω χαρασσεται επισης πολυ ευκολα. Για παραδειγμα μια δυο φορες να ανεβασεις το κουτι του pc σου στο γραφειο για εργασιες, και θα ειναι πολυ πιθανο στο τελος να διαπιστωσεις ειτε χαραγματιες απο τη λαμαρινα ή και βαθουλωματα. Παρομοια συμπεριφορα εχουν και οι ταβλες για την κουζινα.

Για το mdf συμφωνω απολυτα. Δεν κανει για επιφανεια εργασιας, ειτε προκειται για παγκο γενικης χρησης ειτε για γραφειο. Το κοντρα πλακε ισως ειναι καλυτερο, αλλα ειναι πιο βαρυ, πιο ακριβο και μοιαζει με το mdf κι οχι με ξυλο.

Θα προτεινα κι εγω την βολτα σε καποια αποθηκη εμποριας ξυλειας ή εστω σε ενα μεγαλομαγαζο που μπορει να κοψει, και επιλογη ξυλου πευκου και μετα περασμα και με ενα καλο βερνικι. Θα εχεις ενα αποτελεσμα για πολλα χρονια.

Υπαρχει βεβαια και μια "ενδιαμεση" λυση. Επιλογη επιφανειας mdf, βαψιμο της και καλυψη με παχυ ( τουλαχιστον ποντου ) κρυσταλλο. Θα κοστισει βεβαια και θα εχει επισης κι αλλο οπτικο αποτελεσμα.

Δημοσ.

Το ξύλο, πόσο μάλλον σε ταβλες που λες που βρήκες, δεν κάνει ( απορώ κιόλας πως δεν στο είπαν) για επιφάνεια γραφείου. Θέλει τεχνική ώστε να γίνει σωστή δουλειά σε αυτό.

Κόντρα πλακέ; για επιφάνεια γραφείου σε τέτοια διάσταση πάλι δεν κάνει εκτός και αν πάρεις 3αρι , που και πάλι θα είναι πολύ βαρύ.

Mdf, εκεί θα χρειαστείς καλό βάψιμο και όχι στο χέρι. Θες πιστόλι η να το στείλεις έξω και θέλει καλό ασταρωμα και στοιχίζει χωρίς λόγο για την συγκεκριμένη δουλειά που το θέλεις.

-Όλα τα άνωθεν χωρίς σωστή δουλειά και προεργασια στην βάση στις διαστάσεις που το θες θα στραβωσουν 200% με το πέρασμα του χρόνου-

Πάγκο κουζίνας για γραφείο;; σοβαρά;; μόνο εγώ το βλέπω αντιαισθητικό για γραφείο;; η μήπως κάνω λάθος;;;

Η λύση είναι 25 άρα μελανίνη. Βρες μια σαγρε μαύρη που ψάχνεις και δεν θα έχεις πρόβλημα. Πέρασε την και ένα pvc και είσαι άρχοντας. Για ποιο λόγο άλλωστε όλα τα γραφεια, εταιρίες, καταστήματα, ίντερνετ καφέ κλπ χρησιμοποιούν αυτή; δεν ξεβάφει και χαράζει τόσο εύκολα όσο λέει ο φίλος και σχεδόν όλα τα παραπάνω χαράζουν πιο εύκολα, εκτός από τον πάγκο κουζίνας η κάποιο σκληρό ξύλο όπως πχ οξυα, δρυς που εκεί δεν θες να μάθεις τιμές σε σχέση με τα υπόλοιπα. Μαλακό ξύλο όπως το πεύκο δεν κάνει

Ρώτα στο ξυλεμπορικο και θα μάθεις πώς η μελανίνη έχει ποιότητες και αυτή.

εκτός αν το γραφείο σου αυτό δεν πρόκειται για προσωπική χρήση σπιτιού αλλά για κάποιο γραφείο όπου θα δέχεσαι κόσμο και θέλεις κάτι ανώτερο όπου θα μπορείς να καταφυγεις στις ανωτέρω επιλογές με το ανάλογο κόστος.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Το γραφείο θα είναι για προσωπική χρήση.

Να πάρω απο ΙΚΕΑ και να κόψω μου έχουν πει οτι δεν γίνεται γιατί χαλάει η επιφάνεια εκει στο κόψιμο.

Και στα δυο ξυλεμπορία που πήγα, μου είπαν οτι δεν τους συμφέρει να πάρουν ενα κομμάτι μεγάλο (υποθέτω μελαμίνη) για να το βγάλουν στις διαστάσεις που θέλω, και ο ένας από τους δυο μου πρότεινε το MDF και να το βάψουμε ότι χρώμα θέλουμε, το οποίο θα βγεί 60-70 ευρώ. Και ο άλλος ένα κομμάτι μελαμίνης που του είχε μείνει ουσιαστικά το όποιο θα βγει κανα 30άρι.  

Όσο για το στράβωμα που λέτε, η βάση πιάνει όλο το γραφείο οπότε δεν θα υπάρχει κάπου στην μέση της επιφάνειας βαθούλωμα. 

Γενικά δεν ήθελα να ξεφύγω παραπάνω απο 50 ευρώ για την επιφάνεια.

Για την μελαμίνη, που να παω να ψάξω; Απο οτι έχω καταλάβει, τις αγοράζουν σε μεγάλα κομμάτια οπότε μόνο εαν τους εχει μείνει κανα κομμάτι συμφέρει αλλιώς είναι ακριβή να το αγοράσουν όλο για μένα. 

Επίσης είναι σίγουρο ότι εάν εν τέλει πάρω το mdf θα χαράζει εύκολα; Ή παίζει ρόλο πως έχει γίνει το βάψιμο.

Στην λύση του mdf μου αρέσει ότι μπορώ να το κάνω όπως θέλω, πχ μικρές καμπύλες αντί για γωνίες.

Δημοσ.

Το ξύλο, πόσο μάλλον σε ταβλες που λες που βρήκες, δεν κάνει ( απορώ κιόλας πως δεν στο είπαν) για επιφάνεια γραφείου. Θέλει τεχνική ώστε να γίνει σωστή δουλειά σε αυτό.

Κόντρα πλακέ; για επιφάνεια γραφείου σε τέτοια διάσταση πάλι δεν κάνει εκτός και αν πάρεις 3αρι , που και πάλι θα είναι πολύ βαρύ.

Mdf, εκεί θα χρειαστείς καλό βάψιμο και όχι στο χέρι. Θες πιστόλι η να το στείλεις έξω και θέλει καλό ασταρωμα και στοιχίζει χωρίς λόγο για την συγκεκριμένη δουλειά που το θέλεις.

-Όλα τα άνωθεν χωρίς σωστή δουλειά και προεργασια στην βάση στις διαστάσεις που το θες θα στραβωσουν 200% με το πέρασμα του χρόνου-

Πάγκο κουζίνας για γραφείο;; σοβαρά;; μόνο εγώ το βλέπω αντιαισθητικό για γραφείο;; η μήπως κάνω λάθος;;;

Η λύση είναι 25 άρα μελανίνη. Βρες μια σαγρε μαύρη που ψάχνεις και δεν θα έχεις πρόβλημα. Πέρασε την και ένα pvc και είσαι άρχοντας. Για ποιο λόγο άλλωστε όλα τα γραφεια, εταιρίες, καταστήματα, ίντερνετ καφέ κλπ χρησιμοποιούν αυτή; δεν ξεβάφει και χαράζει τόσο εύκολα όσο λέει ο φίλος και σχεδόν όλα τα παραπάνω χαράζουν πιο εύκολα, εκτός από τον πάγκο κουζίνας η κάποιο σκληρό ξύλο όπως πχ οξυα, δρυς που εκεί δεν θες να μάθεις τιμές σε σχέση με τα υπόλοιπα. Μαλακό ξύλο όπως το πεύκο δεν κάνει

Ρώτα στο ξυλεμπορικο και θα μάθεις πώς η μελανίνη έχει ποιότητες και αυτή.

εκτός αν το γραφείο σου αυτό δεν πρόκειται για προσωπική χρήση σπιτιού αλλά για κάποιο γραφείο όπου θα δέχεσαι κόσμο και θέλεις κάτι ανώτερο όπου θα μπορείς να καταφυγεις στις ανωτέρω επιλογές με το ανάλογο κόστος.

Δεν θα διαφωνησω, ουτε στις ποιοτητες αλλα ουτε και στην επεξεργασια και τη δουλεια που χρειαζεται για να ερθει η οποια επιφανεια εκει ακριβως που την χρειαζομαστε.

Θα επιμεινω ομως στην μελαμινη, καθως μπορει να μην στραβωνει αλλα το ξεβαμμα και το χαραγμα με τον χρονο ειναι σιγουρο, θα προσθεσω επισης οτι βρηκα σε μεγαλομαγαζο πριν κανα δυο βδομαδες, ετοιμη επιφανεια για γραφειο-τραπεζι-παγκο απο ξυλο σε τιμη γυρω στα 60€ και σε διασταση (περιπου γιατι δεν το θυμαμαι ακριβως ) 150x70 η οποια βεβαια χρειαζοταν και περασμα με βερνικι και οπωσδηποτε μια δουλεια που θα εφτανε το τελικο κοστος στα +100€.

Τελος στα 50€ για μελαμινη με την διασταση που ψαχνει ο φιλος και τη δουλεια που θελει, δε νομιζω οτι θα βρει.

Δημοσ.

Eχω παρει στις ιδιες ακριβως διαστασεις με τις δικες σου μοριοσανιδα (υποθετω) 2.5 εκατοστα παχος με γυαλιστερο (καπλαμα ? ) απο πανω .Λεω υποθετω γιατι δεν ειμαι ξυλουργος να σου πω ακριβως τις διαφορες και να σου κανω ακριβη περιγραφη

Το ζουμι ειναι οτι οχι μονο δεν εχει χαραξει, αλλα χαρη στη γυαλιστερη επιφανεια απο πανω και την πλαστικη επενδυση που βαζουν γυρω γυρω,ειναι τοσα χρονια αθανατο.Εχει φαει σκουντοχτυπηματα .., εχει φαει azax με το κιλο .Πρεπει να εκανε κανα 30-40αρι , νομιζω 40 *

Πες τους ακριβως τι χρηση θα κανεις , εχουν διαφορα ξυλα

* Μπορει να του ειχε μεινει κομματι,αλλα υπηρχε πολλη πραγμα διαφορες επιφανειες , χρωματα.Με στειλε δηλαδη το ξυλουργειο στην αποθηκη του..

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Επανέρχομαι στο θέμα και έχω πάρει μι επιφάνεια ξύλου ελατο. Αν το περάσω διάφανο βερνικι η χρώμα και μετά βερνικι. Αξίζει για επιφάνεια γραφείου? Για πείτε την άποψή σας οι ειδικοί.. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, dalas10 είπε

Επανέρχομαι στο θέμα και έχω πάρει μι επιφάνεια ξύλου ελατο. Αν το περάσω διάφανο βερνικι η χρώμα και μετά βερνικι. Αξίζει για επιφάνεια γραφείου? Για πείτε την άποψή σας οι ειδικοί.. 

Χωρις να το βάψεις, σε καθαρό ξύλο. Παρε ένα εποξικό βερνίκι δυο συστατικών, πέρασετο και δυο φορές και είσαι οκ

• Thanks 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Χωρις να το βάψεις, σε καθαρό ξύλο. Παρε ένα εποξικό βερνίκι δυο συστατικών, πέρασετο και δυο φορές και είσαι οκ

Μπορείς να μου δώσεις ένα λινκ από το κατάλληλο βερνικι φίλε?

Σε ευχαριστώ πολύ πάντως.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dalas10 είπε

Μπορείς να μου δώσεις ένα λινκ από το κατάλληλο βερνικι φίλε?

Σε ευχαριστώ πολύ πάντως.

Πρόσεχε μονο γιατι είναι τοξικό

IMG_20200620_162231.jpg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...