Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Guys η υπάρχουσα tv μας άφησε οπότε είμαι στην αναζήτη καινούργιας.

Budget μέχρι 700€, και η βασική της χρήση είναι ταινίες.

Το τηλεοπτικό δε με απασχολεί.

Αθλητικά λίγα πράγματα σε κανα world cup ή κάποιο μεγάλο τελικό.

Η απόσταση θέασης περίπου 2,5 μέτρα και είμαι για κάπου στις 50-55 ίντσες.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Thank you!

Ερώτηση: το ips panel των LG είναι όντως αρκετά κατώτερο από τα VA των Samsung στην απόδοση μαύρου?

Δημοσ.

Ανωτερο ειναι και σαφως κιολας.  Το πιθανοτερο ειναι να σου πουν το αντιθετο εδω μεσα αλλα δεν εχει καμια σημασια κατ εμε.

Δημοσ.

Από όσο βλέπω όμως και η KU6000 έχει PLS το οποίο είναι απλά τύπος IPS ή κάνω λάθος?

Συγγνώμη για τις απανωτές ερωτήσεις αλλά τα τελευταία 2-3 χρόνια δεν έχω μεγάλη επαφή με τις τεχνολογίες panel.

Δημοσ.

Ειναι μεγαλη συζητηση αυτη φιλε που δε συμφωνουμε μεταξυ μας, διοτι οι περισοτεροι οτι διαβαζουν στο νετ νομιζουν οτι ειναι και επειδη φαινεσαι και εσυ ψημενος για samsung, πηγαινε και παρε μια samsung με VA και αν εισαι τυχερος και δεν εχει καποιο προβλημα ( Μονο οι Samsungs ομως)....... καλοριζικη να την εχεις και πιστευε και βαθια μεσα σου οτι αυτο το μαυρο που βλεπεις, φερνει κατα πολυ με το μαυρο της πηγης που εκπεμπεται.

Δημοσ.

Γι' αυτό ρωτάω επειδή δε γνωρίζω. Ούτε πιστεύω κάτι, ούτε είμαι ψημένος για τίποτα.

Ανέφερα τις "ανάγκες" μου και ζήτησα γνώμες.

Δημοσ.

Ευχαριστώ και πάλι, τα έχω διαβάσει τα περισσότερα από αυτά. Μάλλον θα πρέπει να δω και από κοντά να διαπιστώσω διαφορές ανάμεσα στα διαφορετικά panel

Δημοσ.

Επειδη για μενα αυτα που σου δινει ο φιλος στο λινκ δεν ισχυουν θα σου ελεγα αν μπορουσες..... που μαλλον δε μπορεις, να δεις την εικονα απο ενα τρικαμερο στουντιο πως βλεπεις το καδρο με τα ματια σου και μετα να το δεις σε IPS και σε VA μονιτορς για να δεις ποια εικονα απο τις 2 φερνει πιο πολυ σε αυτη που βλεπεις εκεινη τη στιγμη live με τα ματια σου. Δε θα πιστευουν στο αποτελεσμα ολα αυτα τα λινκς απο πανω.

Τεσπα επειδη την εχουμε ξανακανει αυτη τη συζητηση με τα παιδια εδω μεσα, ποτε δε καταλαβα γιατι θαβουν ενα προιον ενω ειναι κορυφαιο. Πιθανον επειδη δε γνωριζουν το απο πανω που εγραψα.

Το οτι εχει πιο πολυ μαυρο το va panel δε σημαινει οτι ειναι και σωστο. Αυτο που εχει τραβηχτει σαν ληψη απο την πηγη ειτε ειναι φιλμ ειτε ειναι στουντιο video δεν εχει καμια σχεση με την εικονα που σου δινει το va panel, διοτι ειναι αρκετα πιο "μαλακη" η πηγαια εικονα. Αυτο εχει σαν συνεπεια πολλα σκοτεινα σημεια το va να μη τα δειχνει. Χανεις πληροφορια δλδ και σε αυτο να εισαι σιγουρος. Στις σκοτεινες εικονες η va δειχνει απλα μαυρο και δε βλεπεις τη λεπτομερεια.

Ολοι εκει θα πανε σιγα σιγα και θα το δειτε με τη samsung πρωτη που εχει κλεισει συμφωνια με την LG να βαζει ips panels. Εκτος και αν μεταφερθουμε σε καποια καλυτερη τεχνολογια και απο τα 2.

Βεβαια και σε va βλεπω τηλεορασεις με ωραια συνολικα εικονα . Και σε samsung και σε sony που αμα θες να πας σε va καλυτερα να πας σε sony μιας και σε samsung βλεπω πολλα προβληματα και οχι μονο σε τηλεορασεις αλλα σε ολα τα προιοντα της.

Αυτα και φιλικα απο μενα.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την πληροφόρηση.

Η τηλεόραση που χάλασε είναι Samsung πάνω στα 3 χρόνια.

Δεν αποκλείω κάτι απλά θα προσπαθήσω να δω και από κοντά.

Δημοσ.

Επειδη για μενα αυτα που σου δινει ο φιλος στο λινκ δεν ισχυουν θα σου ελεγα αν μπορουσες..... που μαλλον δε μπορεις, να δεις την εικονα απο ενα τρικαμερο στουντιο πως βλεπεις το καδρο με τα ματια σου και μετα να το δεις σε IPS και σε VA μονιτορς για να δεις ποια εικονα απο τις 2 φερνει πιο πολυ σε αυτη που βλεπεις εκεινη τη στιγμη live με τα ματια σου. Δε θα πιστευουν στο αποτελεσμα ολα αυτα τα λινκς απο πανω.

Τεσπα επειδη την εχουμε ξανακανει αυτη τη συζητηση με τα παιδια εδω μεσα, ποτε δε καταλαβα γιατι θαβουν ενα προιον ενω ειναι κορυφαιο. Πιθανον επειδη δε γνωριζουν το απο πανω που εγραψα.

Το οτι εχει πιο πολυ μαυρο το va panel δε σημαινει οτι ειναι και σωστο. Αυτο που εχει τραβηχτει σαν ληψη απο την πηγη ειτε ειναι φιλμ ειτε ειναι στουντιο video δεν εχει καμια σχεση με την εικονα που σου δινει το va panel, διοτι ειναι αρκετα πιο "μαλακη" η πηγαια εικονα. Αυτο εχει σαν συνεπεια πολλα σκοτεινα σημεια το va να μη τα δειχνει. Χανεις πληροφορια δλδ και σε αυτο να εισαι σιγουρος. Στις σκοτεινες εικονες η va δειχνει απλα μαυρο και δε βλεπεις τη λεπτομερεια.

Ολοι εκει θα πανε σιγα σιγα και θα το δειτε με τη samsung πρωτη που εχει κλεισει συμφωνια με την LG να βαζει ips panels. Εκτος και αν μεταφερθουμε σε καποια καλυτερη τεχνολογια και απο τα 2.

Βεβαια και σε va βλεπω τηλεορασεις με ωραια συνολικα εικονα . Και σε samsung και σε sony που αμα θες να πας σε va καλυτερα να πας σε sony μιας και σε samsung βλεπω πολλα προβληματα και οχι μονο σε τηλεορασεις αλλα σε ολα τα προιοντα της.

Αυτα και φιλικα απο μενα.

ωραια ολα αυτα αλλα δεν νομιζω να βοηθανε το φιλο εδω, ειναι πολυ εξειδικευμενα γι αυτα που ζηταει και κυριως για τα λεφτα που διαθετει και κατα τη γνωμη μου μονο τον μπερδευουν.

Δημοσ.

ωραια ολα αυτα αλλα δεν νομιζω να βοηθανε το φιλο εδω, ειναι πολυ εξειδικευμενα γι αυτα που ζηταει και κυριως για τα λεφτα που διαθετει και κατα τη γνωμη μου μονο τον μπερδευουν.

Απλα αν δεν θελει να μπερδευτει ομως τοτε να μην ζητησει καθολου γνωμες και να παει απλα να τις δει διπλα διπλα κι ο,τι τον φωτισει ο Θεος.... Εγω φιλε μου τα περισσοτερα προβληματα σε samsung τα εχω δει και μεχρι και μια τετοια που ειχα, πριν 2-3 χρονια που μου χαλασε, ρωταω εναν φιλο τεχνικο tv κτλ  και θα σου πω ακριβως την συζητηση μας που μου εχει μεινει απο τοτε...

-Ρε Χρηστο εχω μια tv που μου χαλασε, εχεις χρονο να την κοιταξεις κτλ κτλ κτλ...

Απαντηση: - Samsung ειναι? :-D

Δημοσ.

Σ ολες τις εταιριες μπορει να συμβει. Πχ εχουν οι γονεις μου μια lcd samsung 10 χρονια τωρα...δουλευει σαν την πρωτη μερα...

δεν ειπα πουθενα να μην ρωτησει..γι αυτο ειναι το φορουμ αλλα να του πουν πραματα που συνανταμε καθημερινα...οχι "για χασιμο πληροφοριων απο τη στιγμη που γυριζεται η ταινια μεχρι τον τελικο καταναλωτη(εμας) και την αναπαραγωγη αυτης στο μεσο που διαθετει και το πως θα την απεικονισει (την τηλεοραση στην προκειμενη περιπτωση)... ειναι περισσοτερο απο εμφανες νομιζω οτι δεν θελει να μαθει κατι τετοιο....

Δημοσ.

Σ ολες τις εταιριες μπορει να συμβει. Πχ εχουν οι γονεις μου μια lcd samsung 10 χρονια τωρα...δουλευει σαν την πρωτη μερα...

δεν ειπα πουθενα να μην ρωτησει..γι αυτο ειναι το φορουμ αλλα να του πουν πραματα που συνανταμε καθημερινα...οχι "για χασιμο πληροφοριων απο τη στιγμη που γυριζεται η ταινια μεχρι τον τελικο καταναλωτη(εμας) και την αναπαραγωγη αυτης στο μεσο που διαθετει και το πως θα την απεικονισει (την τηλεοραση στην προκειμενη περιπτωση)... ειναι περισσοτερο απο εμφανες νομιζω οτι δεν θελει να μαθει κατι τετοιο....

Ναι εννοειται αυτο οτι σε ολες τις εταιριες συμβαινουν δεν το συζηταμε! Και με αλλους που εχω συζητησει, εχουν παθει ζημια με lg κι εμενα μου φαινεται περιεργο γιατι μονο samsung βλεπω με προβληματα..(περισσοτερο εννοω οχι οτι οι αλλες δεν χαλανε!) Αρα παιζει και το τι βιωματα εχει ο καθενας μας και πανω απο ολα ειδικα τωρα που ολες ειναι ψευτικες και με ημερομηνια ληξης,ειναι πλεον και θεμα τυχης...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...