Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω έναν αρκετά παλιό εξωτερικό σκληρό δίσκο (Fujitsu) 1ΤΒ με τροφοδοσία 12Volt με μετασχηματιστή απο πρίζα και με usb για τα data, που έχει μέσα Hitachi δίσκο. Ξαφνικά ενώ συνδέω τον μετασχηματιστή του, δεν λειτουργεί, δεν τον ακούω να γυρνάει. Δοκίμασα έναν άλλον μετασχηματιστή 12 volt και γυρνάει σπασμωδικά 4-5 φορές και μετά σταματάει και ενοείτε πως δεν τον εντοπίζει το laptop. Άνοιξα το κουτί του και αφού έβγαλα την sata "γέφυρα", την πλακετίτσα δηλαδή, μέτρησα με το πολύμετρο να δω αν έχουν τα pins της τροφοδοσίας 12 volt κάπου. Ανακάλυψα πως ενώ μπαίνουν στην πλακέτα τα 12 volt, στα pins δε φτάνουν πουθενά, οπότε σκέφτομαι πως ίσως να φταίει η πλακέτα. Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση? Να δοκιμάσω κάποιου είδους sata to usb για εξωτερικούς δίσκους? Ωστόσο θέλω να ειναι 12 volt. επειδή δε ξέρω τι παίζει με το θέμα, θα ήθελα τα φώτα σας.

Δημοσ.

Ανοιξε το κουτακι του υπολογιστη σου και συνδεσε τον ως εσωτερικο δισκο.Και μην βαζεις αλλο τροφοδοτικο απο το δικο του γιατι πολυ πιθανο να γινει ζημια... Αν δεν εγινε ηδη...

Δημοσ.

τον συνδεσα σε υπολογιστη και δουλευει κανονικα ο δισκος. μπορει τωρα καποιος να μου απαντησει στο αρχικο ποστ σας παρακαλω? 

Δημοσ.

Υπάρχουν θήκες που βάζεις τον σκληρό μέσα και δουλεύει ως εξωτερικός.Επίσης υπάρχουν και αντάπτορες απο sata σε usb.Δοκίμασε να πας σ'ενα πολυκατάστημα που πουλάει τέτοια πράγματα και θα κάνεις τη δουλειά σου.Θα πρότεινα βέβαια να πάρεις ενα dock αντί για εξωτερική θήκη ή αντάπτορα.Πλάκετα για τη θήκη του σκληρου σου μάλλον θα βρεις απο κάποιο μαγαζί της γειτονιάς σου αν του έχει μείνει καμια γτ δε νομίζω να πουλάνε.Αν κάποιος ξέρει κατι διαφορετικό..,

Πάντως απο τη στιγμή που το πρόβλημα εστιάζεται στην εξωτερική σου θήκη (πλακετα sata σε usb και,ή τροφοδοτικό) τότε καλό θα ήταν να μην την επισκευάσεις γτ μπορει να σου ξανα χαλάσει και να σου κάνει και ζημιά στον δίσκο.

Δημοσ.

Παρε μια εξωτερική θήκη για το δίσκο (θήκη, dock, οτι θες) και καθαρισες.

Απο εκεί και πέρα αν θες να κάνεις πείραμα ασχολήσουμε την πλακέτα. Εγω σου λεω δεν αξίζε

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

εχω μπερδευτει, τι θηκη πρεπει να κοιταξω ακριβως, βλεπω υπαρχουν διαφορων ιντσων.

Πάρε τον δίσκο σου και πήγαινε σε ένα κατάστημα που πουλάει ηλεκτρονικά(πλαισιο,eshop,κλπ).Εκεί θα δείξεις τον δίσκο σου και θα ζητήσεις ένα dock ή μια θήκη(ή ρωτα πόσες ιντσες είναι ο δισκος σου και ποια θήκη κάνει ώστε να γνωρίζεις και να παραγγείλεις εσυ αυτό που θες απο κάπου αλλού).Το dock συνήθως κάνει και για 2.5'' δίσκο αλλά και για 3.5''.Για να πάρεις θήκη θα πρέπει να γνωρίζεις το μέγεθος του δίσκου σου(μάλλον ειναι 3.5'' αλλά πάρτον μαζί σου για σιγουριά).Εγώ προτείνω να πάρεις dock αλλά θα κρίνεις εσύ ανάλογα με το τι θες και πόσα χρήματα διαθέτεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...