Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα..

Να ξεκινήσω λέγοντας ότι στο προηγούμενο μου PC είχα ρυθμίσει κανονικά το WakeOnLan, το άνοιγα κανονικά και τοπικά αλλά και από internet (με account στο noip.com) κλπ. Λίγο όμως που άλλαξα τώρα PC, δηλαδή νέα μητρική/bios κλπ, λίγο που άλλαξα λειτουργικό (από Windows 7 πήγα σε Windows 10), λίγο που στο προηγούμενο PC την διαδικασία την είχα κάνει 1-2 χρόνια πριν και έχω ξεχάσει κάποια από τα πράγματα που είχα ψάξει τότε, έχω ψιλοσκαλώσει τώρα... Κοινός παρανομαστής στην όλη ιστορία είναι το router, το οποίο έμεινε το ίδιο, προφανώς έμειναν και οι ρυθμίσεις που είχα κάνει σε αυτό για το wake on lan όσον αφορά port forwarding κλπ..

Έχω ψάξει αρκετά στο internet για την νέα μου μητρική (AsRock X99 Extreme4) και την ενσωματωμένη κάρτα δικτύου (Intel I218-V) και το wake-on-lan, δεν έχω βγάλει άκρη. Άλλοι έχουν κι αυτοί θέματα, άλλοι προτείνουν ρυθμίσεις στον ethernet adapter που δεν τις βρίσκω, ένα ψιλομπέρδεμα γενικά.

Ερώτηση 1η: Πειράζει αν το PC δεν κλείνει τελείως αλλά μπαίνει σε sleep mode; Δεν μιλάω για λίγο, αλλά να το αφήνω 10 μέρες έτσι (στις οποίες βέβαια 10 μέρες θα ανοίγει έστω και για λίγο σχεδόν καθημερινά). Ρωτάω, γιατί μετά από κάποιο ψάξιμο, είδα ότι wake-on-lan κατάφερα να κάνω και από το τοπικό δίκτυο όσο μέσω ίντερνετ. Οπότε, problem solved.

Ερώτηση 2η: Υπάρχει τίποτα άλλο που θα μπορούσα να κοιτάξω για να δουλεύει το wake-on-lan και από το PC τελείως κλειστό;

Για να προλάβω κάποιους, μιας κι εγώ θυμάμαι στο προηγούμενο NIC κάτι ρυθμίσεις για Magic Packet κλπ που δεν της βρίσκω στο δικό μου, παραθέτω τις διαθέσιμες ρυθμίσεις στον network adapter:

post-63530-0-52303100-1490172036_thumb.jpg

post-63530-0-01665400-1490172038_thumb.jpg

post-63530-0-63621200-1490171889_thumb.jpg

post-63530-0-90341600-1490171890_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...