Alex-V Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Εχω ενα acer aspire 5920 ενος φιλου. Ειχε μια geforce επανω η οποια καηκε και του την αντικατεστησε ενας τυπος με μια radeon 3200 αν δεν κανω λαθος. Tο προβλημα τωρα. Ειναι φρεσκοφορματισμενο με 7 (απειραχτα και νομιμα), ενημερωμενο με επισημους drivers. Μετα απο 40 λεπτα περιπου μου ειπε, σβηνει η οθονη, αλλα το λαπτοπ συνεχιζει να λειτουργει. Σβηνει χειροκινητα το λαπτοπ απο το κουμπι και οταν λεει το ξαναναβει, δεν βγαζει ουτε το logo του bios μου ειπε. Πρεπει να περιμενει 5 λεπτα. Αντε λεω, απο μεσα μου ειναι η καρτα γραφικων το προβλημα. Κοιταω θερμοκρασιες μεσα απο το hwmonitor...50c η καρτα 57c ο επεξεργαστης. Σκεφτηκα μηπως φταιει ο driver της καρτας, αλλα οταν μου ειπε οτι δεν εδειχνε ουτε το logo του bios, αλλαξα γνωμη.
TheDevilMayCare Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Η radeon hd 3200, δεν πρεπει να ειχε βγει σε και mxm = αλλη καρτα εχεικαι βεβαιως πρεπει να ελεχθει συμβατοτητα εκεινης και αν ειναι ενταξει..
Grim Ripper Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Το 5920g λες, ε; Εγώ τις προάλλες πέρασα win 7 στο laptop αλλά είχαμε αλλάξει την AMD gpu με την Nvidia. Δοκίμασε άλλες ram Τρέξε ίσως linux live cd/usb για κάμποση ώρα μήπως το κάνει πάλι. Κάνε ίσως κανένα BIOS update. Λογικά αφαίρεσες τους drivers της Nvidia και έβαλες της AMD, σωστά;
Alex-V Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Το ειχα κανει καθαρο install οταν ειχε επανω ηδη την amd. Οποτε δεν μπηκα καν σε διαδικασια αφαιρεσης κτλ κτλ. Ναι ναι το 5920g λεω. Α εσυ εισαι το αναποδο Οχι αλλες ram δεν δοκιμασα. Επισης δεν πιστευω οτι ειναι οι ram το προβλημα. Να σβηνει η οθονη μετα απο 40 λεπτα λογω ram? Και το λαπτοπ να παραμενει αναμενο? Το bios ειναι ηδη στην τελευταια εκδοση. Παρατηρησα κατι. Μπηκα με mini live xp (hirens boot cd) και ανοιξα αρκετα προγραμματα για θερμοκρασιες και ολα μου εγραφαν 85-90 βαθμους στην καρτα!!! Ενω μεσα απο τα windows τα κανονικα, το hwmonitor και το hwinfo μου ελεγαν 50. Βγαλε ακρη εσυ τωρα.
Alex-V Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Χμμ για κοίτα θερμοκρασίες με το speedfan. σε ενημερωνω αμεσα
TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Πρεπει να ελεγξεις τη συμβατοτητα, σε ολα: απο σωστους οδηγους,εως σωστη τοποθετηση της = οχι απλως να την εχουν βαλει επανω
Alex-V Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Πρεπει να ελεγξεις τη συμβατοτητα, σε ολα: απο σωστους οδηγους, εως σωστη τοποθετηση της = οχι απλως να την εχουν βαλει επανω την κοιταξα. Την εβγαλα και την ξανακουμπωσα και της αλλαξα και θερμοαγωγιμη. επισης περασμενος και ο σωστος driver απο την amd.
TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Ωραια, τα εκανες ολα αυτα: την κοιταξα. Την εβγαλα και την ξανακουμπωσα και της αλλαξα και θερμοαγωγιμη,και ομως δεν εισαι σιγουρος, η δεν θυμασαι σωστα, η θυμασαι λαθος: ποια ειναι? Μηπως αυτα τα κανεις ετσικαπως "μηχανικα" και ταυτοχρονα με αλλα πραγματα, η και εχοντας αλλα πραγματα στο μυαλο σου? Ενταξει,δεν ειναι το μεγαλυτερο εγκλημα αν συμβαινει, αλλα παντως δεν σε βοηθαει, χρειαζεται (καποια) προσηλωσηΠαντως αν η καρτα φθανει στους 85-90C, τοτε ναι και μια τετοια συμπεριφορα της θα μπορουσε να προκυψει
Alex-V Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Εννοω οτι κοιταξα αν ειχε κουμπωσει καλα και ηταν οντως κουμπωμενη καλα και ειχε ξεραθει και η παστα της. Η καρτα ειναι η mobility radeon hd 3650. Προσεχω τι κανω συνηθως και οτι κανω, το κανω ενα ενα. Καταλαβα τι εννοεις προς θεου και δικιο εχεις. Πολλες φορες κανουμε μηχανικα χωρις να το καταλαβουμε πολλα πραγματα ταυτοχρονα. "ΛΕΕΙ" οτι φτανει τους 90, οταν μπενω με mini live xp. Συγκεκριμενα στο hwinfo και ενα αλλο. Οταν ομως μπαινω μεσα απο τα windows και ανοιγω το hwinfo και το hwmonitor, μου λενε 50.
Alex-V Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Λοιπον. Το λαπτοπ τωρα σβηνει πιο συχνα. Και σβηνει και οταν κανω memtest με live cd. Και το παθαινει και με τις 2 μνημες ram. Με το που εσβησε, επιασα απο κατω το heatsink του επεξεργαστη και επισης και την καρτα γραφικων. Δεν εκαιγαν. Αρα δεν ειναι οι θερμοκρασιες. Κατι αλλο συμβαινει. Να θελει κανενα reflow η καρτα?
Grim Ripper Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Χωρίς κάρτα ή έστω με την κάρτα αλλά χωρίς τους drivers κλείνει το λαπτοπ;
Alex-V Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Χωρις την καρτα θα λειτουργησει; θα το δοκιμασω..ναι σβηνει ακομη και με το memtest live
vasvasvas Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) Δεν λειτουργει χωρίς κάρτα(μονο power on κανει,αν κανει) αλλά θα ηταν μια ένδειξη οτι φταίει μητρική η κάτι πανω της(μνήμες) Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2017 από vasvasvas
Alex-V Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δεν λειτουργει χωρίς κάρτα(μονο power on κανει,αν κανει) αλλά θα ηταν μια ένδειξη οτι φταίει μητρική η κάτι πανω της(μνήμες) αυτο που ειπες εγινε. αναψε και δεν εδειξε κατι. απλα αναψε η φωτεινοτητα της οθονης. να το αφησω λες για κανα 2ωρο ετσι αναμμενο να δω αν θα σβησει χωρις την καρτα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα