lazdam Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Καλησπερα, Ειμαι κατοχος ADSL 24Mbps γραμμης στην forthnet με το δικο τους router (THOMSON TG585 v7). Βρισκομαι Καλαμαρια, Θεσσαλονικη. Ειναι αρκετα συμφερον πακετο και το κυριο χαρακτηρικο της ειναι οτι παρεχει ip over voice συνδεση.. Δεν εχω ψαξει κατα ποσο αυτο επηρεαζει το προβλημα μου και κατα ποσο μια voip θα το ελυνε.. Το προβλημα λοιπον ειναι μικρη ταχυτητα που εχω.. Μιλαμε για Down~5Mbps και Up~0.8Mbps με 50 ping.. To 5 μονο δεν λεει πολλα, ομως για σπιτι που απεχει 400 μετρα απο το κοντινο KV ειναι τουλαχιστον περιεργο. Επισης το 50αρι ping ειναι (πιστευω) μεγαλο για οποιαδηποτε συνδεση.. Οταν μιλησα με την εταιρια διαπιστωσαν καποιο ακαθοριστο προβλημα στη γραμμη.. Βαζω εδω τις πληροφοριες που γραφει το ρουτερ: Uptime: 0 days, 0:41:48 DSL Type: G.992.5 annex A Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.016 / 5.770 Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0,00 / 0,00 Output Power (Up/Down) [dBm]: 13,0 / 0,0 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 16,5 / 32,5 SN Margin (Up/Down) [dB]: 6,0 / 7,0 Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Link (Remote): 0 Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0 FEC Errors (Up/Down): 0 / 1.497.893 CRC Errors (Up/Down): 0 / 37 HEC Errors (Up/Down): 0 / 33 Ο μικρος χρονος που εχει περασει απο την ενεργοποιηση ειναι διοτι η γραμμη πεφτει που και που χωρις συγκεκριμενη συχνοτητα.. Ακομα στην φωτο εχω αυτο που προκυπτει οταν δεν πεφτει, αλλα κολλαει (ναι ειναι διαφορετικο) και οταν συμβαινει αυτο δεν φορτωνει εικονες απο σελιδες και ειναι τρομερα αργο.. Χτες μου προτειναν με 5 ευρω επιπλεον να αναβαθμισω σε 50αρι.. Σε αλλη περιπτωση δεν θα το συζητουσα.. ομως δεδομενου του προβληματος, μηπως δεν αξιοποιηθει η εξτρα ταχυτητα? τσαμπα θα πληρωνω? η θα διρθωσει τα προβληματακια? εκτος και εαν πρεπει και μπορω να τα διορθωσω μονος και να παρω την 50αρα.. Πως σας φαινονται οι ενδειξεις, τα προβληματα και η αναβαθμιση? τι αξιζει να κανω?
navigator0 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Η ταχυτητα ειναι οντως χαμηλη και εχει αρκετα λαθη που οδηγουν σε αποσυνδεσεις και αργο φορτωμα σελιδων. Πριν κανεις αναβαθμιση πρεπει να εντοπιστει το προβλημα!
lazdam Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Η ταχυτητα ειναι οντως χαμηλη και εχει αρκετα λαθη που οδηγουν σε αποσυνδεσεις και αργο φορτωμα σελιδων. Πριν κανεις αναβαθμιση πρεπει να εντοπιστει το προβλημα! Γιατι να εντοπιστει? με αυτο δεν προκειται να δω καμια αλλαγη στην ταχυτητα? η απλα θα ειναι αμελητεα? πως θα το εντοπισω? πως θα το διορθωσω?
navigator0 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Μπορει να ειναι μικρη η αυξηση της ταχυτητας αλλα το πιθανοτερο ειναι να εχεις πολλες αποσυνδεσεις με το vdsl, αν δεν βρεθει τι φταει. Πρεπει να δεις εσυ ή με τεχνικο τι ταχυτητα εχεις στο κουτι του οτε απομονωνοντας το εσωτερικο σου καλωδιο.
lazdam Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Μπορει να ειναι μικρη η αυξηση της ταχυτητας αλλα το πιθανοτερο ειναι να εχεις πολλες αποσυνδεσεις με το vdsl, αν δεν βρεθει τι φταει. Πρεπει να δεις εσυ ή με τεχνικο τι ταχυτητα εχεις στο κουτι του οτε απομονωνοντας το εσωτερικο σου καλωδιο. Μπορω να το κανω αυτο δωρεαν? Πως?
SuPerMaNrE Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Μπορω να το κανω αυτο δωρεαν? Πως?Ενδεχομένως αν πάρεις τηλέφωνο στη forthnet να μάθεις. :)
lazdam Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Ενδεχομένως αν πάρεις τηλέφωνο στη forthnet να μάθεις. :) Μα πηρα και με "εστειλαν".. μου παν οτι εχω καποιο βραχυκυκλωμα.. Μεχρι εκει οχι αλλες λεπτομερειες
bujam1 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) Ακριβώς ίδια κατάσταση και εγώ! Forthnet ADSL 24 σε Καλαμαριά (Αρετσού) με 'χάλια' γραμμή εδώ και κανα δυο χρόνια. 5-7Mbps down και πολλά λάθη (ευτυχώς όχι πολλές αποσυνδέσεις, ίσως να οφείλεται στον router μου). Line attenuation [Down/Up]: 31/18 (καλούτσικα) και SNRΜ [Down/Up]: 7/6 (αναμενόμενο) Είχα μιλήσει παλιότερα με τεχνικό της Forthnet και μου είχε πει ότι μάλλον φταίει που είμαι ~3.5 χλμ από το Α/Κ. Οπότε τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα με τον χαλκό μέχρι τον router και ελπίζω με αλλαγή σε VDSL να στρώσει το πράγμα... Η καμπίνα του ΟΤΕ για VDSL είναι στα 20μ από το σπίτι και μάλιστα η Wind στο public μου έκανε σχετικά καλή συνολική προσφορά (αλλιώς και εμένα μου είπαν για 5€ για αναβάθμιση από Forthnet επειδή είμαι παλιός πελάτης). Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2017 από bujam1
lazdam Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) Τα KV του VDSL δεν ενσωματωνουν και ΑDSL?? απο αυτον τον χαρτη ποιου χρωματος KV εχουν ADSL γιατι μπερδευτηκα λιγο.. Site: https://www.adslgr.com/features/map/exchanges.php?id=13 Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2017 από lazdam
panos30x Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 καλημερα φιλε το εχω και εγω αυτο το προβλιμα και χαμειλη ταχυτιτα λογο αποστασεις και βραχηκηκλομα..πρωτα να ελεξει τα καλοδεια στο σπιτι σου και μετα να κανεια αλλαγη γραμης.
pankostas Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Βλέπω το line είναι 32,5 , άρα η γραμμή σου είναι από το Αστικό Κεντρο. Παλι συγχρονίζει πολύ χαμηλα. Πρέπει να κάνεις έναν ελέγχο στην οικοδομή σου, να δεις αν το πρόβλημα είναι εκει. Μπορείς να μετρήσεις τι ταχύτητα υπάρχει στην είσοδο της οικοδομης? Έτσι θα καταλάβεις αν έχεις εσύ το προβλημα. Με τέτοια απόσταση, έπρεπε να κλειδώνεις πάνω από 11 ταχυτητα. Μίλα με εξυπηρέτηση πελατών, μήπως μπορούν δοκιμαστικά να σε γυρίσουν σε vdsl καμπίνα, για να δεις πόσο θα πιάνεις.
lazdam Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δεν ξερω πως να μετρησω στην εισοδο της πολυκατοικιας.. Ομως ειμαι κατα 90% σιγουρος πως τα καλωδια ειναι προβληματικα.. Ειναι παλια καλωδια και εχουν πολλα κοψοραψιματα.. Αλλωστε εχω και χαμηλο SN Margin.. λεει πολλα για το θορυβο της γραμμης.. Σκεφτομαι οταν βρω χρονο να τραβηξω νεο καλωδιο απο το κουτακι της πολυκατοικιας που χωριζει τα καλωδια στους ενοικους.. Ετσι θα εξαλειψω τον παραγοντα των καλωδιων.. Μετα απο αυτο τι λετε? να αναβαθμισω? Ξερω οτι απεχω 500 μετρα απο καμπινα VDSL.. αυτο σημαινει οτι αν δεν υπαρχει αλλο προβλημα θα χω ταχυτητα πολυ κοντα στο 50?? δηλαδη μολις κανω το μαστορεμα να αναβαθμισω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα