Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η μέση θερμοκρασία του πλανήτη κινήθηκε και τον περασμένο μήνα πάνω από τις τιμές που έχουν καταγραφεί από το 1880, όταν άρχισε δηλαδή να δημιουργείται ένα αρχείο παγκόσμιων κλιματικών δεδομένων. Το αποτέλεσμα ήταν να περάσει στην ιστορία ως ο δεύτερος θερμότερος Φεβρουάριος των τελευταίων 137 ετών.

Στο παραπάνω συμπέρασμα καταλήγει μελέτη του Ινστιτούτου Διαστημικών Σπουδών Goddard της NASA, σύμφωνα με την οποία η πλανητική θερμοκρασία τον Φεβρουάριο ήταν 1,1 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο για το χρονικό διάστημα 1951-1980. Ακόμη μεγαλύτερη άνοδο είχε σημειωθεί τον Φεβρουάριο του 2016, όταν η θερμοκρασία υπερέβη κατά 1,3 βαθμούς τον μέσο όρο της ίδιας περιόδου.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Όπως γίνεται σε κάθε μηνιαία ανάλυση, η μελέτη του Goddard βασίσθηκε σε δεδομένα από περίπου 6.300 μετεωρολογικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο, καθώς και μετρητικά όργανα που βρίσκονται σε πλοία ή ειδικές σημαδούρες, και τα οποία καταγράφουν τη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας.

Link.png Site: Goddard

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν ξερω τι κανει ο πλανήτης, αλλα εμείς εδω θετος ξεπαγιασαμε!!!

Φεβρουάριο όχι, Δεκέμβριος και Ιανουάριος όμως ήταν βαρβάτοι για μας...

Επίσης κάπου πήρε το μάτι μου ότι φέτος Ιανουάριο και Φεβρουάριο δεν είδε χιόνι τo Chicago, πράγμα αρκετά σπάνιο, 1η φορά μετά από 146 χρόνια λέει...

• Like 8
Επισκέπτης
Δημοσ.
Δεν ξερω τι κανει ο πλανήτης, αλλα εμείς εδω θετος ξεπαγιασαμε!!!

Μπερδευεις καιρό με κλίμα.

Δημοσ.

Εγω βλεπω οτι ακομα και τωρα κρυο κανει

Φεβρουάριο όχι, Δεκέμβριος και Ιανουάριος όμως ήταν βαρβάτοι για μας...

Επίσης κάπου πήρε το μάτι μου ότι φέτος Ιανουάριο και Φεβρουάριο δεν είδε χιόνι τo Chicago, πράγμα αρκετά σπάνιο, 1η φορά μετά από 146 χρόνια λέει...

Δημοσ.

Μπερδευεις καιρό με κλίμα.

Ακριβώς. Αν και κατά τα λεγόμενα του Τραμπ και του λόμπυ που τον στήριξε αυτά είναι αισχρά ψεύδη. Ένας ανεμοστρόβιλος κατηγορίας 5 δεν μπορεί να χτυπήσει τον λευκό οίκο ρε φουστη μου (και τον Πύργο Τραμπ δεν με χαλάει).
  • Like 4
Δημοσ.

Μου φαινεται λιγο περιεργο μιας και τα τελευταια χρονια γινεται μια παγκοσμια κινηση προς τις ανανεωσιμες πηγες ενεργειας. Ηλεκτρικα και υβριδικα αυτοκινητα, σπιτια που τροφοδοτουνται εξολοκληρου απο ηλιακα πανελ, αιολικη ενεργεια, ηλιακοι θερμοσιφωνες, ενεργειακες κλασσεις στα σπιτια.

Και εδω ζουμε στο Ελλαντα. Εξω η εννοια πρασινο σπιτι και ανανεωσιμες πηγες ενεργειας ειναι ποιο καλα ριζωμενες στην καρδια των ανθρωπων

• Like 2
Δημοσ.

Και εδω ζουμε στο Ελλαντα. Εξω η εννοια πρασινο σπιτι και ανανεωσιμες πηγες ενεργειας ειναι ποιο καλα ριζωμενες στην καρδια των ανθρωπων

Εννοείται, αφού καταπιαν τα αποθέματα που παρέχουν φθηνή ενέργεια θέλουν να τα παρατήσουν και οι άλλοι
  • Super Moderators
Δημοσ.

Εγω βλεπω οτι ακομα και τωρα κρυο κανει

Μονοψήφιοι στην Αθήνα δλδ?

Δημοσ.
Μου φαινεται λιγο περιεργο μιας και τα τελευταια χρονια γινεται μια παγκοσμια κινηση προς τις ανανεωσιμες πηγες ενεργειας. Ηλεκτρικα και υβριδικα αυτοκινητα, σπιτια που τροφοδοτουνται εξολοκληρου απο ηλιακα πανελ, αιολικη ενεργεια, ηλιακοι θερμοσιφωνες, ενεργειακες κλασσεις στα σπιτια.

Δηλαδή υποθετικά αν εσύ πάθεις γρίπη και παρουσιάσεις πυρετό ας πούμε 9 το πρωί και σου δώσουν depon 9:30 , τις 10 θα είσαι περδίκι?? Όχι βέβαια πρέπει να κάνει τον κύκλο της η αρρώστια. Πόσο μάλλον η γη που έχει και ηλικία 4 δισεκατομμύρια χρόνια...πιστευω ότι αν σταματούσε σήμερα τελείως η μόλυνση ( αδυνατον )θα βλέπαμε αποτελέσματα μετά από καμία εκατοστή Χρόνια

• Like 2
Δημοσ.

Αντε ωραία. Αντε στα επόμενα 137 χρόνια ξανά. Θα διαβάζουν τα εγγόνια μου το ίδιο νέο στο μελλοντικούς insomnia

• Like 1
Δημοσ.

Φεβρουάριος οκ..

1) Για τους υπόλοιπους μήνες δεν λένε τίποτα;

2) Άρα βάσει Φεβρουαρίου το 1880 είχαν πρόβλημα υπερθέρμανσης..τα προγονάκια μας. Κιότο τότε; Όχι;

Το ότι η Γαία επηρρεάζεται απο τεράστιους παράγοντες όπως η Ηλιακή δραστηριότητα, απείρως πιο σημαντική απο την εκπομπή ρύπων δεν μετράει.

Τι μπούρδες πλανητικής αποβλάκωσης είναι αυτές;

Για να εισπράττουν φόρους σε παγκόσμια κλίμακα μήπως;

Ντροπή.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...