blanka Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Λοιπόν όπως θα δείτε στην φώτο ο κατανεμητής μας έχει τα μαύρα του τα χάλια.Κάποια στιγμή που ήθελα να δοκιμάσω για απώλειες στην οικοδομή είπα να συνδέσω το μόντεμ στην είσοδο και να μετρήσω ταχύτητα συγχρονισμούόμως μπορούσα να μετρήσω ΜΟΝΟ μετά τον κατανεμητή, άρα θα είχα μετρήσεις χωρίς τις απώλειες του κατανεμητή, αλλά θα είχα μετρήσεις για απώλειες στην εγκατάσταση του σπιτιού εκτός κατανεμητή.Τελικά δεν είχα καμιά απώλεια και με την ίδια ακριβώς ταχύτητα συνδεόμουν και πάνω και κάτω.Σύμφωνα με τα στοιχεία που σας έδωσα σχετικά με του θορύβους της γραμμής, λέω να παρακάμψω τον κατανεμητή και να συνδέσω απευθείας το καλώδιο όπως έρχεται απο τον ΟΤΕ/nova με το καλώδιο που φεύγει για το διαμέρισμά μου.Την σύνδεση να την κάνω με απλά δίπλωμα των καλωδίων μεταξύ των ή με κάποιο κλεμάκι??Το μόνο μου πρόβλημα είναι πως θα ξεκουμπώσω το καλώδιο μου απο τον κατανεμητή (ρεκλέτα?) για να το απελευθερώσω... δεν βλέπω πως μπορώ να την ξεκουμπώσω για να επέμβωέχει κανείς εμπειρία με το συγκεκριμένο μοντέλο κατανεμητή;ΥΓ, το κίτρινο χοντρό καλώδιο που έρχεται απο τον ΟΤΕ πρέπει να είναι γείωση , λέτε να το δέσω σε κάποιο καρφί; ή δεν θα δω διαφορά; Ενημερωτικά να σας πω και γιατί θέλω να κάνω όλο αυτό.... Πρακτικά είναι στα 300-400 απο κέντρο του ΟΤΕ απο όπου και παίρνω ιντερνετ απο την NOVA. Αρα μπορώ να έχω VDSL . Εδώ και χρόνια είχα ADSL με αυτά τα στατιστικά. Τα οποία δεν μαρτυρούν 300-400μ απο το κέντρο. πρόσφατα έβαλα VDSL και τα στατιστικά μου έγιναν έτσι Δικαιολογείται η ταχύτητά που πιάνω σε αυτή την απόσταση απο κέντρο; Το ερώτημα είναι αξίζει να βάλω χέρι στην ρεγκλέτα; λέτε όλος αυτό ο θόριβος στη γραμμή και ο χαμηλός συγχρονισμός οφείλεται στην ρεγκλέτα μου; Ενημερωτικά όταν είχε έρθει τεχνικός να ελέγξει για άλλο θέμα την γραμμή , είχε πεί ότι η ρεγκλέτα θέλει αντικατάσταση ,γιατί είναι οξυδομένη. ΥΓ. έχω και εργαλείο για επέμβάσεις σε ργκλέτες
rfc Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Θα πρεπει να ξεβιδωσεις τη ρεκλετα και να βγαλεις το καλωδιο που ερχεται απεξω και μαλλον ειναι απο πισω. Μετα με κλεμακι, ή κολλητηρι, προσπαθησε να αποφυγεις να τα στριψεις μεταξυ τους για τυχον μελλοντικες οξειδωσεις. Βαλε και μονωτικη ή χαρτοταινια μετα.
Knight of Mercy Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Αφού έχεις εργαλείο, "μάρκαρε" το ζευγάρι σου, "ξεκούμπωσέ" το, "δώσε" απευθείας στο διαμέρισμα και "μέτρα" τις διαφορές.Αλλος τρόπος δεν υπάρχει για να κάνεις σύγκριση.Καρφωτά είναι τα καλώδια, βγάλε το "γαντζάκι" του εργαλείου, και "τράβα/ξεκούμπωσέ" τα. Μετά τα ενώνεις μεταξύ τους με όποιο τρόπο σε βολεύει προσωρινά και "μέτρα". Αν προκύψει "διαφορά" τότε η καλύτερη λύση είναι εγκατάσταση αντίστοιχης δικής σου σε κουτί ξεχωριστό (υπάρχουν πλαστικά για ζευγάρι KRONE) ή/και κόλληση σταθερή.Προσοχή στις διαδρομές, μην ξηλώσεις καλώδια άλλου συνδρομητή.Υ.Γ.Γείωση με κάρφωμα δεν παίζει. Επέκταση και γείωση του σε μεταλλική σωλήνα ίσως (αν και δεν πρέπει να περιμένεις πολλά).
NikosKallithea Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Μια χαρα ειναι η χωνευτή σου, αλλού ψαξε το πρόβλημα, μην βαλεις χερι εκει ειναι αριθμημένα, καλύτερα άλλαξε το καλώδιο που παει στο διαμέρισμα σου
blanka Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Όπως έγραψα και στο πρώτο πόστ του θρέντ, μέτρησα την γραμμή στο κουτί της ρεγκλέτας και δεν είχε απώλειες. Και μόλις τώρα σας γράφω μετα την σύνδεση που έκανα απευθείας απο το καλώδιο του ΟΤΕ στο καλώδιο που πάει σπίτι μου , χωρίς να περνά απο ρεγκλέτα. αποτέλεσμα πολύ μικρή διαφορά . Δείτε διαφορά και συγκρίνετε με το πρίν. Μηδαμινές διαφορές. Και κάτω μέτρηση με και χωρίς ρεγκλέτα και πάνω στο σπίτι. Αρα ΟΤΕ POWER Δεν μπορώ να περιμένω κάτι καλύτερο. Ευχαριστώ όπως και να'χει για το ενδιαφέρον σας και τις πληροφορίες σας
NikosKallithea Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Το ειπα αλλα δεν ακουτε, οι ρεγγλετα ειναι μη μετρήσιμο στοιχείο δικτύου, ειδικά σε σε θορύβους, αν πω οτι ειχες καμια διακοπη οκ
GeorgeHellas Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Εμένα στα στατιστικά μου αρέσει που το current rate του upload είναι μεγαλύτερο από το max rate
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα