Προς το περιεχόμενο

Πηγα για μια εκτιμηση τιμης και εφυγα με δεσμευση αυτοκινητου;;

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια πηρα τωρα τηλεφωνο για να μιλησω με τον υπαλληλο που ειχαμε κανει την δεσμευση και την προσφορα, αλλα του ετυχε κατι επειγον και θα ειναι την Δευτερα παλι στο γραφειο. Ηθελα να τον ρωτησω αν υπαρχει καποιο χρονικο οριο για να βγαλω τις πινακιδες απο τη Θεσσαλονικη και εαν αυτο επηρεασει την τελικη τιμη. Πχ αν θελει τις πινακιδες μεχρι τελη του μηνα ωστε η τιμη να ειναι 15020. Οποτε αυτο θα ειναι ακατορθωτο, καθως μου εχουν πει οτι για να βγουν πινακιδες στη Θεσσαλονικη θελουν αρκετες ημερες, οποτε δε προλαβαινω.

Επισης θυμαμαι οτι ο υπαλληλος μου ειχε πει αν θελω ακυρωση να παρω μεχρι την Παρασκευη, αλλιως προχωραμε. Δλδ τι ακριβως προχωραει απο τη στιγμη που δεν εχω βαλει υπογραφη καπου; Μονο τα στοιχεια μου εχω δωσει.

αυτα ειναι τακτικες για να σε "κλειδωσουν" ασχετα αν δεν μπορουν να συνεχισουν την  διαδικασια και δεν εχεις βαλει πουθενα υπογραφες. 

Οι τυποι μπορει να εχουν και 2 βδομαδες περιθωριο να δωσουν το αμαξι αλλα σου ειπαν μεχρι την παρασκευη για να σε βαλουν στο τρυπακι που απο οτι βλεπω εχεις μπει.   Εχεις αγχωθει να μην χασεις την προσφορα και αυτο ειναι ο στοχος ολων τον πωλητων εκει εξω.  :-)

ps. Σε καμια περιπτωση δεν λεω οτι δεν ειναι καλη η προσφορα. Ισα ισα ,ωραιο αμαξακι , ωραιος κινητηρας , χτυπα το!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Λοιπον το πραγμα προχωραει, μου ειπε τελη απριλιου θα ερθει Αθηνα. Απλα δε καταλαβαινω κατι. Μου λεει για μια προκαταβολη 1000 ευρω μου εδωσε το iban που βγαζει Σφακιανακης ΑΕΒΕ, απλα το θεμα ειναι οτι δεν εχουμε υπογραψει κατι μεχρι στιγμης.. Δε χρειαζεται;

Ξερω οτι δε προκειται να παιξουν καποιο κολπο.. Απλα ρωταω.

Για να βγαλω πινακιδες στη Θεσσαλονικη, τι εγγραφα θα χρειαστω; Υπαρχει καποιο site που να τα λεει αναλυτικα; Θα χρειαστουν και το διπλωμα μου; Θα ειναι δυσκολο κατι τετοιο, αφου τις πινακιδες θα τις βγαλει ο πατερας μου και το διπλωμα το χρειαζομαι εδω στην Αθηνα που ειμαι τωρα.

Λοιπον το πραγμα προχωραει, μου ειπε τελη απριλιου θα ερθει Αθηνα. Απλα δε καταλαβαινω κατι. Μου λεει για μια προκαταβολη 1000 ευρω μου εδωσε το iban που βγαζει Σφακιανακης ΑΕΒΕ, απλα το θεμα ειναι οτι δεν εχουμε υπογραψει κατι μεχρι στιγμης.. Δε χρειαζεται;

Για να βγαλω πινακιδες στη Θεσσαλονικη, τι εγγραφα θα χρειαστω; Υπαρχει καποιο site που να τα λεει αναλυτικα; Θα χρειαστουν και το διπλωμα μου; Θα ειναι δυσκολο κατι τετοιο, αφου τις πινακιδες θα τις βγαλει ο πατερας μου και το διπλωμα το χρειαζομαι εδω στην Αθηνα που ειμαι τωρα.

Χωρίς χαρτιά προκαταβολή;

Εαν και εφοσον κανεις εμβασμα, φανταζομαι οτι στην αιτιολογια θα γραψεις λεπτομερως το λογο του εμβασματος, συνεπως αυτο μετραει και ως αποδειξη. Προφανως και δεν μπορουν να σου κανουν κατι, προφανως και εχει νομικη ισχυ η αποδειξη του εμβασματος σε περιπτωση που σου "την φερουν".

Τωρα αν εδινες 1000 μετρητα και δεν επαιρνες καποιο χαρτι-αποδειξη, καλα θα ηταν να φροντιζες να ζητησεις.

Γενικα παντως, καλα ειναι να ζητησεις ενα χαρτι με την παραγγελια που να αναγραφει μια εκτιμωμενη ημερομηνια παραδοσης και το υψος της προκαταβολης. Μια στραβη να γινει και να παραδοθει το αμαξι σε αλλον, εσυ πας +3-4 μηνες για να παραλαβεις. Εφοσον η προκαταβολη εχεις την εννοια της δεσμευσης και των 2 πλευρων, καλα θα ηταν να εχεις κι εσυ μια δεσμευση απο αυτους για το χρονο παραδοσης +/- μερικες εβδομαδες.

ΥΓ. Σοφη η επιλογη σου να μην πας σε μτχ και να μην πας σε crossover/suv. Aκομα σοφοτερη η επιλογη να παρεις αμαξι με 8ετη εργοστασιακη εγγυηση, και απο τα φθηνοτερα running costs στην κατηγορια του. Και σαν αμαξι ομως δε θα σε απογοητευσει, ειδικα με τον κινητηρα που το πηρες.

Το αυτό που ειπώθηκε πιο πάνω....χαρτί με την παραγγελία και τί έχετε συμφωνήσει για εξοπλισμό....εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης....και φυσικά και για το χιλιάρικο χαρτί υπογεγραμμένο (δεν είναι ότι θα σου την φέρουν το ίδιο είναι με το ebanking me αιτιολογία....αλλά για ψυχολογικούς λόγους ας είσαι και χειρογράφως καλλυμένος...)

Καλορίζικο και καλοτάξιδο :)

Όσον αφορά τις πινακίδες :  Αρμόδια Υπηρεσία:
Η Υπηρεσία Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφερειακής ενότητας ή του Περιφερειακού διαμερίσματος της Περιφέρειας του τόπου κατοικίας του ενδιαφερόμενου.

Δικαιολογητικά:

1.
για το μόνιμο της κατοικίας.

2. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Δ.Τ.Ε. από το ΚΤΕΟ (μόνο εφόσον το αυτοκίνητο είναι μεταχειρισμένο και κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα

3. Αστυνομική ταυτότητα

4. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο ξένης άδειας κυκλοφορίας για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.

Εφόσον πρόκειται για καινούργιο αυτοκίνητο απαιτείται έγκριση τύπου και πιστοποιητικό συμμόρφωσης

5. Πιστοποιητικά Τελωνείων ή κατασκευαστή.

6. Α.Φ.Μ. αγοραστή.

7. Τιμολόγιο Πώλησης, σε περίπτωση που το υπό ταξινόμηση όχημα υπάγεται στο πεδίο εφαρμογής Φ.Π.Α.

Διαδικασία:

1.
Υποβολή δικαιολογητικών - έλεγχος των τεχνικών χαρακτηριστικών

2.
προς την Περιφέρεια (μέσω Τραπεζών)

3.
Χορήγηση αδείας κυκλοφορίας

4.
Τέλη κυκλοφορίας τρέχοντος έτους στο κλιμάκιο της ΔΟΥ με την παραλαβή της άδειας κυκλοφορίας

5.
Παραλαβή πινακίδων

Χρόνος Διεκπεραίωσης:
Αυθημερόν ή την επόμενη εργάσιμη ημέρα

Κόστος:
Εκτός από τον φόρο που καταβάλλεται κατά τον εκτελωνισμό του οχήματος καταβάλλεται στην Τράπεζα παράβολο ταξινόμησης 75,00 € για τα αυτοκίνητα και 9,00 € για μοτοσικλέτες καθώς και τα τέλη κυκλοφορίας τρέχοντος έτους.

Παρατήρηση:
Απαιτείται και τιμολόγιο ή τιμολόγια εάν υπάρχουν διαδοχικές μεταβιβάσεις από Εταιρεία σε Εταιρεία ή από Εταιρεία σε φυσικό πρόσωπο.
Εάν η μεταβίβαση επί του πιστοποιητικού τελωνείου γίνεται από φυσικό πρόσωπο σε φυσικό πρόσωπο (και δεν υπάρχει τιμολόγιο) για τη μεταβίβαση καταβάλλεται το τέλος αδείας και το τέλος μεταβίβασης (ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά του οχήματος).
Εάν η υποβολή των παραπάνω δικαιολογητικών γίνεται από άλλο πρόσωπο, υπεύθυνη δήλωση και εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής.

Πάρε ένα τηλέφωνο στο υπουργείο υποδομών και μεταφορών..

Το δελτίο παραγγελίας πριν την κατάθεση όπως και δήποτε και να γράφει πάνω καταληκτική ημερομηνία παράδοσης. ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ όχι εκτιμώμενη. Και φυσικά και τον εξτρά εξοπλισμό, πέραν την έκδοσης που έχετε συμφωνήσει.

Δελτιο παραγγελιας μου ειχε δωσει απο την πρωτη ημερα. Γραφει για τον εξτρα εξοπλισμο, αλλα δεν γραφει ημερομηνια.

Αυτο που ακουσα για Θεσσαλονικη οτι θελει 15 ημερες ηταν ψεμματα της ΒΕΛΜΑΡ, για να παρω απο αυτους αμαξι;

Αμα ζητησω το VIN θα μπορω να δω σε τι εξελιξη βρισκεται το αμαξι; Σε ποιο site μπαινω;

Το δελτίο παραγγελίας πριν την κατάθεση όπως και δήποτε και να γράφει πάνω καταληκτική ημερομηνία παράδοσης. ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ όχι εκτιμώμενη. Και φυσικά και τον εξτρά εξοπλισμό, πέραν την έκδοσης που έχετε συμφωνήσει.

Αν περάσει η καταληκτική ημερομηνία τι γίνεται;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...