Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

 

Σκέφτομαι να κάνω apply στο GSoC.

Ουσιαστικά είναι ένα πρόγραμμα όπου οργανώσεις ανοιχτού λογισμικού κάνουν open call για φοιτητές δίνοντας κάποια projects και παρακινόντας τους φοιτητές να προτείνουν δικά τους. Let's say ότι δεν χάνομαι με τη C++ και τη C, και ξέρω καλή Ruby. Κοιτάζω projects από όλους τους οργανισμούς αλλά νομίζω πως ζητούν πολλά. Βάζουν expectations που εμείς στην Ελλάδα απλά δεν μπορούμε να καλύψουμε. 

Το πρόβλημα μου είναι ότι όντως μου αρέσει η ιδέα να δουλέψω σε κάτι τέτοιο για να αποκτήσω hands on experience όμως όταν σε κάποιο project βλέπω ότι θέλει C++, πιστεύω πως δεν θέλει απλά solid γνώση της γλώσσας, όμως πολύ καλή γνώση της stl, APIs κλπ. Έχω αρχίσει και αναρωτιέμαι αν είναι καλό να κάνω apply τώρα ή να το αφήσω για το 2018.

 

Καμία ιδέα;

:unsure:  :huh:

  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Βρες ένα open source project στο Github και συνεργάσου εκεί ως contributor. Που θα είναι πιο κοντά στα μέτρα σου.

Δημοσ.

Do it for the lulz.

Σοβαρά όμως, χάνεις κάτι να δηλώσεις συμμετοχή;

Σίγουρα μόνο και μόνο για την εμπειρία μετράει, όμως δε θέλω να κάνω αιτήσεις έτσι για να τις κάνω.
Δημοσ.

Νομίζω πώς υπάρχουν και project σχετικά χαμηλότερης δυσκολίας. Τα φετινά δε τα έχω δει αλλά πέρσι θυμάμαι ότι είχε ένα που έπρεπε να λύσεις όλα τα προβλήματα ενός βιβλίου εκμάθησης Java για παράδειγμα.

  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Εγώ βλέπω του Boost και κλαίω. Στο πιο βατό για μένα competency test που έχει στα φετινά challenges λέει

 

 

Note that we do not expect you to succeed in the task, we are much more interested in how you approach the problem
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοιτάω τώρα τους οργανισμούς γιατί μου έβαλες ιδέες. Αυτό πχ δε θα σ' άρεσε;

Καλά μάγος είσαι; Αυτό είχα στο μυαλό μου, βασικά είναι το μόνο που με τράβηξε πολύ.

 

Ένα που βλέπω σε πάρα πολλά μέρη είναι ότι θέλουν ένα τουλάχιστον accepted pull request σε project τους. Πόσο καιρό θα έπαιρνε κάτι τέτοιο για κάποιον ενδιαφερόμενο; Κοιτάζεις το GitHub τους και δεν υπάρχει κάτι που να μην το δουλεύουν ήδη στα issues.

Ότι έχει σχέση με Linux ζητούν να είσαι proficient στη C, λες και υπάρχουν πάνω από 10 άτομα στην ηλικία μας που μπορούν να το πουν με σιγουριά αυτό ή σε μερικά όπως το git έχουν ταβάνι 2 άτομα. Πόσο άπειρα καλά πρέπει να ξέρεις αυτά που θέλουν για να είσαι στα 2 αυτά άτομα.

 

Edit: @Kercyn Βλέπω ότι και η SciRuby θέλει ένα contribution, όσο μικρό και να είναι αλλά είναι optional.

 

Βλέπω να στέλνω μόνο σε SciRuby και τα υπόλοιπα να είναι projects του ΕΛ/ΛΑΚ

Γιατί;

Γιατί δεν έχω χρόνο να το κάνω, όχι αν είναι για κάτι που σίγουρα είναι κακό φιτ για εμένα Επεξ/σία από Dinos_12345
Δημοσ.

Το summer of code είναι καλό όχι μόνο για να λες ότι έχεις κάνει συγκεκριμένα το τάδε patch, αλλά για να δεις πως γίνονται πέντε πράγματα στην πράξη και πως κολυμπάς όταν σε πετάνε σε ένα project με μερικές δεκάδες χιλιάδες γραμμές κώδικα, πράγμα που κανένα βιβλίο, όσο καλό και να είναι, δε μπορεί να σου δείξει στο 100%.

 

Κατά τ' άλλα η προσωπική άποψη μου για το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι πως θέλει παραλία και φραπέ όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά το χειμώνα από τα φοιτητικά μου χρόνια ακόμη είμαι διατεθιμένος να δουλεύω και διπλά. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι όμως, οπότε δε βλέπουμε τα πράγματα και με τον ίδιο τρόπο. Το να κάνεις contribute σε κάποιο open source project δεν είναι προνόμιο του SoC. Σίγουρα πάντως είναι ένας μπούσουλας. Οπότε μόνο εσύ ξέρεις...

Δημοσ.

Όπως είπες τα περισσότερα σοβαρά projects θέλουν να έχεις κάνει ήδη contributions οπότε είναι πολύ αργά γι' αυτά, θα έπρεπε να είχες ξεκινήσει εβδομάδες-μήνες πριν. Δεν έχει σημασία πόσα άτομα υπάρχουν που μπορούν να το κάνουν. Σημασία έχει ότι θέλουν κάποιον να κάνει δουλειά και τα κατάλληλα πειστήρια για να σε πάρουν στα σοβαρά.

Υπάρχουν όμως και τα projects που δεν θέλουν προηγούμενη συνεισφορά. Και γι' αυτά πρέπει να τρέξεις πάρα πολύ για να προλάβεις αυτή τη στιγμή βέβαια. Αν φτάσεις όμως σε σημείο που να κάνεις όντως application όμως σίγουρα δεν θα έχεις χάσει τον χρόνο σου και κατά πάσα πιθανότητα θα σε πάρουν. Γιατί για να κάνεις το application πρέπει να προετοιμάσεις/παρουσιάσεις το potential schedule αναλύοντας το σε τι θα δουλέψεις, για πόσο, πότε και πώς ακριβώς. Οπότε για να καταφέρεις να κάνεις αυτή την ανάλυση σημαίνει ότι έχεις κατανοήσει το project και μπορείς να το φέρεις εις πέρας.

Τους ενδοιασμούς σου για καλό / κακό fit δεν τους καταλαβαίνω. Ε άμα πιστεύεις ότι μπορείς να γίνεις accepted σε κάτι ακόμα και αν δεν σε εξιτάρει, κάνε την καρδιά σου πέτρα και δέξου τα 4.5k, το ότι σημαίνει για τον βιογραφικό σου και την όλη εμπειρία που θα αποκομίσεις και ας μην είναι και καλό fit για τα ενδιαφέροντα σου. :P

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Είναι καλό ναι. 

 

άσχετα το αποτέλεσμα κοίτα να προσπαθήσεις για ένα καλό Project και να το κρατήσεις για Portfolio. Θα είναι κάτι θετικό στην εύρεση εργασίας (για το βιογραφικό σου)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...