jmirko15 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 για ποιο λογο να εχει καποιος w7? Γιατί μπορεί. (εφόσον δεν σε κάλυψαν όλοι οι προηγούμενοι λόγοι που ειπώθηκαν παραπάνω) 1
azuli Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Καταλαβαινω τους λινουξαδες που υποστηριζουν το os της καρδιας τους αλλα ας ειμαστε ρεαλιστικοι.Παρολη την διαφημιζομενη ελευθερια του Linux στην ουσια το λειτουργικο για αλλους λογους (χαμηλη δημοτικοτητα και software development) ειναι ακρως περιοριστικο,ειδικα αν ερχεσαι απο windows. Απλο παραδειγμα,εγω ασχολουμαι με την μουσικη επαγγελματικα.Σε linux δεν υπαρχει ουτε ενα προγραμμα επαγγελματικο για μουσικη.Οχι απλα δεν υπαρχουν τα προγραμματα που οι επαγγελματιες εχουν συνηθισει να δουλευουν δεκαετιες (πχ cubase),αλλα ουτε καν ενα μετριο υποκαταστατο.Επισης δεν υπαρχουν καν drivers για τις επαγγελματικες audio συσκευες αφου οι κατασκευαστες τους δεν γραφουν drivers για linux. Οποτε οκ,αν κανεις βασικα πραγματα (Internet,προγραμματισμο.κλπ) ιιισως με αρκετη βοηθεια απο φιλους που εχουν ηδη linux καταφερεις να το στησεις να ειναι κοντα στα windows σε ευχρηστια.Αν ομως κανεις κατι εξειδικευμενο οπως ηχος,εικονα,βιντεο και ξερω γω τι αλλο.απλα δεν θα εχεις τα εργαλεια που χρειαζεσαι να κανεις την δουλεια σου.Γιατι καμια μεγαλη εταιρια (που συνηθως τα προγραμματα τους ειναι πολυ καλυτερα απο τα free των linux,καθως εχουν χρονο και κυριως χρημα για να τα κανουν professional) δεν φτιαχνει τα προγραμματα της και για Linux. Δεν θα εγραφα αν δεν ειχα δοκιμασει Linux (αρκετες φορες τα περασμενα χρονια) οπως πολλοι βιαστηκαν να υποθεσουν.Το οτι τα παντα γινονται με πιο πολυπλοκο τροπο απ οτι στα windows ειναι αδιαμφισβητητο.Και δεν ειμαι ασχετος χρηστης.Κωλομπαρευω τα windows απο εποχη windows 98 οποτε δεν κωλωνω ευκολα αν χρειαστει να πειραξω κατι στο λειτουργικο για να κανω την δουλεια μου.Απλα στα linux ειναι waay too much trouble και το αποτελεσμα δεν ανταμειβει την προσπαθεια και τον χρονο που πρεπει να αφιερωσεις. Τωρα για τα windows 10. Αυτα που λενε ολοι (βασικα οσοι θελουν να υποστηριξουν w7 και linux) οτι τα windows 10 ειναι no go λογω telemetry δειχνουν απλα οτι δεν εχουν γνωση.Κυκλοφορουν 10δες προγραμματακια που με ενα κλικ απενεργοποιουν ολους τους τροπους που κανoυν telemetry τα windows10. Αφου ειστε τοσο pro users δεν το ξερετε αυτο?
chrisxkar Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 drivers για την cpu.......χαχαχαχαχαχα τι είναι αυτό ? ?? μετά απο format σε desktop,περνάς για την κάρτα ήχου,για την gpu , κάρτες δικτύου και λοιπά τέτοια και chipset,για cpu πρώτη φορά ακούω και μάλιστα μέσα απο windows update που έτσι και αλλιώς έχω κλειστά σε όλα τα windows. αυτο πως το κανεις ρε μερακλη?Εγω ολα off τα εχω στα win10 αλλα παρολα αυτα μονο του πεταει updates ps τα win 10 μου αρεσουν πολυ αλλα εχουν τερμα προβληματικη διαχειρηση του δικτυου με τα παντα κλειστα εχω αρκετα πιο αργο wifi απο οτι ειχα
azuli Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 αυτο πως το κανεις ρε μερακλη?Εγω ολα off τα εχω στα win10 αλλα παρολα αυτα μονο του πεταει updates πατας Win+R και γραφεις gpedit.msc ,πας computer configuration/administrative templates/windows components/windows update και βαζεις απο κει οτι θελεις.Πανω δεξια εχει disable. Αυτοματα update και ειδοποιησεις τελος.
chrisxkar Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 πατας Win+R και γραφεις gpedit.msc ,πας computer configuration/administrative templates/windows components/windows update και βαζεις απο κει οτι θελεις.Πανω δεξια εχει disable. Αυτοματα update και ειδοποιησεις τελος. εισαι ωραιος και το εψαχνα στο google αλλα δεν εβγαζε τιποτα
Digital-Entity Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Καταλαβαινω τους λινουξαδες που υποστηριζουν το os της καρδιας τους αλλα ας ειμαστε ρεαλιστικοι.Παρολη την διαφημιζομενη ελευθερια του Linux στην ουσια το λειτουργικο για αλλους λογους (χαμηλη δημοτικοτητα και software development) ειναι ακρως περιοριστικο,ειδικα αν ερχεσαι απο windows. Απλο παραδειγμα,εγω ασχολουμαι με την μουσικη επαγγελματικα.Σε linux δεν υπαρχει ουτε ενα προγραμμα επαγγελματικο για μουσικη.Οχι απλα δεν υπαρχουν τα προγραμματα που οι επαγγελματιες εχουν συνηθισει να δουλευουν δεκαετιες (πχ cubase),αλλα ουτε καν ενα μετριο υποκαταστατο.Επισης δεν υπαρχουν καν drivers για τις επαγγελματικες audio συσκευες αφου οι κατασκευαστες τους δεν γραφουν drivers για linux. Οποτε οκ,αν κανεις βασικα πραγματα (Internet,προγραμματισμο.κλπ) ιιισως με αρκετη βοηθεια απο φιλους που εχουν ηδη linux καταφερεις να το στησεις να ειναι κοντα στα windows σε ευχρηστια.Αν ομως κανεις κατι εξειδικευμενο οπως ηχος,εικονα,βιντεο και ξερω γω τι αλλο.απλα δεν θα εχεις τα εργαλεια που χρειαζεσαι να κανεις την δουλεια σου.Γιατι καμια μεγαλη εταιρια (που συνηθως τα προγραμματα τους ειναι πολυ καλυτερα απο τα free των linux,καθως εχουν χρονο και κυριως χρημα για να τα κανουν professional) δεν φτιαχνει τα προγραμματα της και για Linux. Δεν θα εγραφα αν δεν ειχα δοκιμασει Linux (αρκετες φορες τα περασμενα χρονια) οπως πολλοι βιαστηκαν να υποθεσουν.Το οτι τα παντα γινονται με πιο πολυπλοκο τροπο απ οτι στα windows ειναι αδιαμφισβητητο.Και δεν ειμαι ασχετος χρηστης.Κωλομπαρευω τα windows απο εποχη windows 98 οποτε δεν κωλωνω ευκολα αν χρειαστει να πειραξω κατι στο λειτουργικο για να κανω την δουλεια μου.Απλα στα linux ειναι waay too much trouble και το αποτελεσμα δεν ανταμειβει την προσπαθεια και τον χρονο που πρεπει να αφιερωσεις. Τωρα για τα windows 10. Αυτα που λενε ολοι (βασικα οσοι θελουν να υποστηριξουν w7 και linux) οτι τα windows 10 ειναι no go λογω telemetry δειχνουν απλα οτι δεν εχουν γνωση.Κυκλοφορουν 10δες προγραμματακια που με ενα κλικ απενεργοποιουν ολους τους τροπους που κανoυν telemetry τα windows10. Αφου ειστε τοσο pro users δεν το ξερετε αυτο? Ξεχνάτε όμως όλοι ότι τα windows και mac os είναι proprietary λειτουργικά. Οπότε αφού βάλεις το εργαλείο να κλείσει telemetry κτλ, πως ξέρεις ότι σε άλλο update θα τα ενεργοποιήσει πάλι ή θα φτιάξει νέο τρόπο αποστολής δεδομένων. Έτσι τα εργαλεία αυτά παίζουν το ρόλο να κυνηγάνε τι κάνει η ms για να προλαβαίνουν να κλείνουν τρύπες. Επίσης στο νέο creators update το φτιάξανε έτσι ώστε να είναι μέρος του λειτουργικού και δεν μπορείς να κλείσεις πράματα, για να στέλνει υποχρεωτικά στην ms telemetry που και κανείς δεν ξέρει τι στέλνει και πως. 1
gnsX Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Επίσης στο νέο creators update το φτιάξανε έτσι ώστε να είναι μέρος του λειτουργικού και δεν μπορείς να κλείσεις πράματα, για να στέλνει υποχρεωτικά στην ms telemetry που και κανείς δεν ξέρει τι στέλνει και πως. link?
Digital-Entity Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 link? https://betanews.com/2017/01/09/microsoft-ads-windows-10-creators-update/ https://www.forbes.com/sites/gordonkelly/2017/01/19/microsoft-windows-10-creators-update-changes-ads/#64f0e8ba21c3
gnsX Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 https://betanews.com/2017/01/09/microsoft-ads-windows-10-creators-update/ https://www.forbes.com/sites/gordonkelly/2017/01/19/microsoft-windows-10-creators-update-changes-ads/#64f0e8ba21c3 Thanks!! Τα link που δίνεις μιλούν για διαφημίσεις όμως , νόμιζα θα δω για hardcoded telemetry σε βασικά apps των Windows. Ps: Με έκανες να διαβάσω forbes
Digital-Entity Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Thanks!! Τα link που δίνεις μιλούν για διαφημίσεις όμως , νόμιζα θα δω για hardcoded telemetry σε βασικά apps των Windows. Ps: Με έκανες να διαβάσω forbes Το θέμα δεν είναι μόνο οι διαφημίσεις, αλλά το τι μπορεί να κάνει η ms μετά από αυτό. Δεν έχουμε τον κώδικα του λειτουργικού, οπότε δεν ξέρουμε τι κάνει κάτω από το κέλυφος. Επίσης δεν ξέρουμε τα σχέδια της, μπορεί αργότερα να πουλάει χώρο στα windows, για να προβάλουν διαφημίσεις και τρίτοι, τόσα εκατομμύρια εγκαταστάσεις υπάρχουν. Μπορεί να κάνει ότι γουστάρει, διότι το λειτουργικό δεν το αγοράζεις, απλά σου δίνει την άδεια η ms να το χρησιμοποιείς, τίποτα άλλο. 1
AlexKane Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Μπορεί να κάνει ότι γουστάρει, διότι το λειτουργικό δεν το αγοράζεις, απλά σου δίνει την άδεια η ms να το χρησιμοποιείς, τίποτα άλλο. Δεν είναι άδεια, είναι προνόμιο.
gnsX Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Οτιδήποτε και να κάνει που χρειάζεται να επικοινωνεί με κάτι προς τα έξω θα το δεις στην κίνηση του δικτύου σου. Είχα ξαναγράψει, πλέον παλεύεις με το λειτουργικό σου, αντί απλά να σε εξυπηρετεί θέλει να κάνει τα δικά του. 2
imoaix Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Κι εγω παιδια για Linux αλλα μετα θυμηθηκα οτι εχω κι αλλα πραγματα να κανω εκτος απο το να αφιερωσω την υπολοιπη ζωη μου προσπαθωντας να τα στησω οπως πρεπει.Δηλαδη οπως ειναι τα windows ηδη. Καλη φαση που τα Linux ειναι ασφαλη και ολα (κυριως επειδη δεν ειναι δημοφιλη και δεν ασχολειται κανεις) αλλα οταν θελω μια σκαλα να ανεβω καπου,παω και παιρνω μια σκαλα,δεν παω στο δασος να κοψω ξυλα,να τα πελεκισω,τριψω,καρφωσω,κολλησω,δοκιμασω,α ναι,να σχεδιασω και την σκαλα πρωτα και να βρω και που ειναι και το δασος. Βεβαια ειμαι σιγουρος οτι ολα αυτα γινονται πανευκολα με 10.000 ωρες ψαξιμο σε 280 φορουμ. Μετα το μονο που θα μεινει θα ειναι να βρω το μαγικο λυχναρι και να ζητησω απο το Τζινι να μου βρει drivers. κανει κρα οτι αναπαραγεις οτι ακους χωρις να εχεις δοκιμασει πραγματικα καποια διανομη ενταξει κανει μπαμ πλεον το πραγμα ,οσοι σεβονται τον εαυτο τους κ βασικα ανθρωπινα δικαιωματα τους θα βαλουν linux αργα η γρηγορα αμα προσπαθησεις λιγο την βρισκεις την ακρη κ δεν σου λειπει τπτ ο υπολοιπος συρφετος θα φαει στην μαπα πολυ σκατο τα χρονια που ερχονται κ το κακο ειναι οτι θα τους υπερασπιζονται κιολας Καταλαβαινω τους λινουξαδες που υποστηριζουν το os της καρδιας τους αλλα ας ειμαστε ρεαλιστικοι.Παρολη την διαφημιζομενη ελευθερια του Linux στην ουσια το λειτουργικο για αλλους λογους (χαμηλη δημοτικοτητα και software development) ειναι ακρως περιοριστικο,ειδικα αν ερχεσαι απο windows. Απλο παραδειγμα,εγω ασχολουμαι με την μουσικη επαγγελματικα.Σε linux δεν υπαρχει ουτε ενα προγραμμα επαγγελματικο για μουσικη.Οχι απλα δεν υπαρχουν τα προγραμματα που οι επαγγελματιες εχουν συνηθισει να δουλευουν δεκαετιες (πχ cubase),αλλα ουτε καν ενα μετριο υποκαταστατο.Επισης δεν υπαρχουν καν drivers για τις επαγγελματικες audio συσκευες αφου οι κατασκευαστες τους δεν γραφουν drivers για linux. Οποτε οκ,αν κανεις βασικα πραγματα (Internet,προγραμματισμο.κλπ) ιιισως με αρκετη βοηθεια απο φιλους που εχουν ηδη linux καταφερεις να το στησεις να ειναι κοντα στα windows σε ευχρηστια.Αν ομως κανεις κατι εξειδικευμενο οπως ηχος,εικονα,βιντεο και ξερω γω τι αλλο.απλα δεν θα εχεις τα εργαλεια που χρειαζεσαι να κανεις την δουλεια σου.Γιατι καμια μεγαλη εταιρια (που συνηθως τα προγραμματα τους ειναι πολυ καλυτερα απο τα free των linux,καθως εχουν χρονο και κυριως χρημα για να τα κανουν professional) δεν φτιαχνει τα προγραμματα της και για Linux. Δεν θα εγραφα αν δεν ειχα δοκιμασει Linux (αρκετες φορες τα περασμενα χρονια) οπως πολλοι βιαστηκαν να υποθεσουν.Το οτι τα παντα γινονται με πιο πολυπλοκο τροπο απ οτι στα windows ειναι αδιαμφισβητητο.Και δεν ειμαι ασχετος χρηστης.Κωλομπαρευω τα windows απο εποχη windows 98 οποτε δεν κωλωνω ευκολα αν χρειαστει να πειραξω κατι στο λειτουργικο για να κανω την δουλεια μου.Απλα στα linux ειναι waay too much trouble και το αποτελεσμα δεν ανταμειβει την προσπαθεια και τον χρονο που πρεπει να αφιερωσεις. Τωρα για τα windows 10. Αυτα που λενε ολοι (βασικα οσοι θελουν να υποστηριξουν w7 και linux) οτι τα windows 10 ειναι no go λογω telemetry δειχνουν απλα οτι δεν εχουν γνωση.Κυκλοφορουν 10δες προγραμματακια που με ενα κλικ απενεργοποιουν ολους τους τροπους που κανoυν telemetry τα windows10. Αφου ειστε τοσο pro users δεν το ξερετε αυτο? για επαγγελματικη χρηση ισχυουν τα οσα λες 100% λογω ελλειψης σωστων drivers αλλα κ επαγγελματικου software αλλα κ λογω της ιδιας της φυσης του linux με τις αναποφευκτες δυσλειτουργιες κ το ματσακονεμα που ισως χρειαστει καποιες φορες για απλη χομπιστικη η οικιακη χρηση δεν ισχυουν καθολου τα οσα ισχυριζεσαι ps αφου ασχολεισαι κ σκαμπαζεις θα ηξερες οτι με καθε μεγαλη αναβαθμιση απο τα 10 κ μετα σου επαναφερουν το συστημα σχεδον σε default κατασταση που σημαινει οτι services κ policies ειχες φτιαξει τα ξανατρως στην μαπα ενσωματωνουν βαθυτερα στο λειτουργικο τα ρουφιανοχαρακτηριστικα για να μην μπορεις να τα βγαλεις επισης τα προγραμματακια που ισχυριζεσαι 1) πολλες φορες δεν ξερεις κ δεν μπορεις να ξερεις τι κανουν στο συστημα σου 2) δεν λενε οτι ξερουφιανευουν τα 10 100% welcome to the real world neo 1
alexisnik19911 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 για ποιο λογο να εχει καποιος w7? ακυρο το σχολιο σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα