Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κι εγω παιδια για Linux αλλα μετα θυμηθηκα οτι εχω κι αλλα πραγματα να κανω εκτος απο το να αφιερωσω την υπολοιπη ζωη μου προσπαθωντας να τα στησω οπως πρεπει.Δηλαδη οπως ειναι τα windows ηδη.

Καλη φαση που τα Linux ειναι ασφαλη και ολα (κυριως επειδη δεν ειναι δημοφιλη και δεν ασχολειται κανεις) αλλα οταν θελω μια σκαλα να ανεβω καπου,παω και παιρνω μια σκαλα,δεν παω στο δασος να κοψω ξυλα,να τα πελεκισω,τριψω,καρφωσω,κολλησω,δοκιμασω,α ναι,να σχεδιασω και την σκαλα πρωτα και να βρω και που ειναι και το δασος.

Βεβαια ειμαι σιγουρος οτι ολα αυτα γινονται πανευκολα με 10.000 ωρες ψαξιμο σε 280 φορουμ.

Μετα το μονο που θα μεινει θα ειναι να βρω το μαγικο λυχναρι και να ζητησω απο το Τζινι να μου βρει drivers.

• Like 13
  • Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με τα ξεχασμενα τα ΧΡ, τι γινεται?

Δε μπορει η κοινοτητα να αναλαβει να τα υποστηριξει απο μονη της με updateς?

Να αναστησει ο λαος τον "πεθαμενο".

Πραγματικα το εχω απορια.

Δημοσ.

Κι εγω παιδια για Linux αλλα μετα θυμηθηκα οτι εχω κι αλλα πραγματα να κανω εκτος απο το να αφιερωσω την υπολοιπη ζωη μου προσπαθωντας να τα στησω οπως πρεπει.Δηλαδη οπως ειναι τα windows ηδη.

Καλη φαση που τα Linux ειναι ασφαλη και ολα (κυριως επειδη δεν ειναι δημοφιλη και δεν ασχολειται κανεις) αλλα οταν θελω μια σκαλα να ανεβω καπου,παω και παιρνω μια σκαλα,δεν παω στο δασος να κοψω ξυλα,να τα πελεκισω,τριψω,καρφωσω,κολλησω,δοκιμασω,α ναι,να σχεδιασω και την σκαλα πρωτα και να βρω και που ειναι και το δασος.

Βεβαια ειμαι σιγουρος οτι ολα αυτα γινονται πανευκολα με 10.000 ωρες ψαξιμο σε 280 φορουμ.

Μετα το μονο που θα μεινει θα ειναι να βρω το μαγικο λυχναρι και να ζητησω απο το Τζινι να μου βρει drivers.

Απο οτι καταλαβαινω γενικα με τους ανθρωπους, ειναι στο να εχεις πολλες επιλογες ειναι και κακο πραγμα. Μην βαριεστε γενικα στην ζωη σας, ψαξτε και μαθετε, δεν ειναι κακο. Επισης τωρα το 2017 εχουν αλλαξει πολλα πραματα σε σχεση με το Linux. Γινεται η εγκατασταση πιο ευκολα και  ο υπολογιστης πεταει στην κυριολεξια ακομα και με βαρια 3d εφε και με λιγοτερη καταναλωση μνημης. Προγραμματα υπαρχουν για τα παντα και δωρεαν οποτε δεν ψαχνεις για κρακ κτλ οπως στα windows. Τελος υπαρχουν επιλογες για ολους και δεν ειναι απαραιτητο να αναβαθμισεις ενα παλιο υπολογιστη, βαζεις μια ελαφρια διανομη, δηλαδη δεν πετας τον υπολογιστη οπως σου λεει η ms και apple.

• Like 3
Δημοσ.

Και καλά κάνει. Δεν έχει νόημα μιας και οι καινούριοι υπολογιστές έρχονται μόνο με windows 10. Για αναβάθμιση δεν αξίζει και τόσο  να πας απο 5 γενιάς σε 7η.

• Like 1
Δημοσ.

Κλαιωωωωωω....χαχαχαχα

εισαι απιστευτος τυποοοος

:)

Δημοσ.

Ελα έχω το τέλοιο gif:

https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aOz0eWR_460sv.mp

• Like 9
Δημοσ.

Έχεις δίκιο φίλε. Και εγώ αν έβλεπα τη διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσεις για να παίξεις LoL στα Linux το ίδιο θα έλεγα. Μα είναι δυνατόν να πρέπει να διαβάσεις για να παίξεις ένα παιχνιδι στον υπολογιστή; Θάνατος στα Linux.

Ps.

Αν μπορεί ένας 60άρης, μετά από 30 χρόνια χρήσης windows να δουλέψει σε Linux χωρίς κανένα πρόβλημα και δε μπορείς εσύ (όχι πως έχεις προσπαθήσει ποτέ, από τα γραφόμενά σου φαίνεται ότι είσαι άσχετος με το αντικείμενο), ψάξου :P

• Like 4
Δημοσ.

Βγάζει @@ από την τηλεμετρία. Η μόνη αξιόλογη τηλεμετρία είναι στο browsing και εκεί ήδη logαρεται από τα cookies, τις ip, και τα machine keys, από τον κάθε browser.

Στα 8, 8.1 δεν έχει UWP, δεν έχει ποσοστά και γενικά δεν έχει καμία αξία να ασχοληθεί σαν τεχνολογία πια...

Ναι το πρόβλημα είναι η συμβατότητα με τα κινητά, ταμπλετ που χρησιμοποιούν windows (μια αγορά που αργοπεθαίνει),όταν πρώην εργαζόμενός τους σου λέει ότι βλέπουν μέχρι και τα keystrokes σου.

Δημοσ.

εσύ φίλε πρέπει να χεις μείνει στο 2005

• Like 1
Δημοσ.

1) το παράδειγμα σου περιγράφει το να προγραμματίσεις ενα λειτουργικό απο το 0... που δεν έχει καμία σχέση με το να χρησιμοποιήσεις μια έτοιμη διανομή.

2) όχι τα windows δεν είναι στημένα όπως πρέπει... είναι στημένα να κρύβουν οσα βλέπει η πεθερά (ο άσχετος δηλαδή) και να πουλάνε τα δεδομένα σου και τα διάφορα toiletgames

3) Δεν ξέρω πότε ήταν τελευταία φορά που δοκίμασες μια δημοφιλής διανομή linux  ακούγεται σαν να ήταν πριν 15 χρόνια σήμερα πιο δύσκολο ειναι να βρείς hardware που να μην το αναγνωρίσει ο κέρνελ των linux (πχ ubuntu ) παρά το αντίθετο...

4) Τα linux με ένα παράδειγμα είναι το εξής: ναι μπορείς να πάρεις μια φωτογραφική μιας χρήσης και να κάνεις την δουλειά σου πατώντας ενα κουμπάκι (windows) ή μπορείς να πάρεις μια DSLR που και αυτή αν πατήσεις το κουμπάκι απλά χωρίς τίποτα άλλο θα βγάλει φωτογραφία... καμια φορά όμως θα την βγάλει πιο σκοτεινή ή πιο φωτεινή γιατι όλα τα settings ειναι στο default και πρέπει εσύ να ρυθμίσεις πως τα θέλεις (έχεις την ελευθερία να το κάνεις ενώ με την κάμερα μιας χρήσης και να θέλεις δεν μπορείς ειναι ρυθμισμένη απλά για γενική χρήση και τέλος)  και έτσι μπορείς να βγάλεις κάθε είδους φωτογραφία σε οποιεσδήποτε συνθήκες σε άριστη ποιότητα.

Πραγματικά ο μόνος λόγος για να μην χρησιμοποιήσει κάποιος linux για εμένα ειναι να (είτε ενα απο τα παρακάτω είτε συνδυασμός):

1)είναι αγράμματος και να μην θέλει να μορφωθεί για να μπορεί να καταλάβει βασικά πράματα

2) Να ειναι παππούς και να βαριέται την ζωή του

3) να χρησιμοποιεί το PC πιο σπάνια απο όσο χρησιμοποιούσε κάποιος ένα κινητό το 1980

4) να είναι παιδάκι ή γενικά να έχει εξάρτηση με συγκεκριμένα ΑΑΑ games που δεν παίζουν στα linux (αν και πάνω απο το 25% πλέον των παιχνιδιών στο steam παίζουν και σε linux μεταξύ άλλων dota2 half-life2 cs και άλλα τρίτων κατασκευαστών και επίσης υπάρχει και το wine που προσθέτει άλλα τόσα)

5) να ανήκει σε μια απο τις απο πάνω κατηγορίες και να χρειάζεται στην δουλειά του office.

Η οποιαδήποτε άλλη κατηγορία χρήστη θα επωφελούνταν δραματικά με την χρήση linux.

και θα την είχε δωρεάν νόμιμα + ελεύθερα χωρίς παρακολουθήσεις τηλεμετρίες και άλλες παραβιάσεις του απορρήτου του α και το καλύτερο τέρμα το "δεν έχετε δικαίωμα να σβήσετε το τάδε αρχείο ή να κάνετε την τάδε κίνηση" στα linux εισαι ΕΣΥ το αφεντικό και κάνεις ότι θέλεις χωρίς να σε σταματήσει κανείς για τον ίδιο λόγπ ειναι και πιο ασφαλή γιατι ο μόνος τρόπος να κάνει κάποια περίεργη κίνηση κάποιος ιός με τα αρχεία σου ειναι με το να μπορέσει να αποκτήσει τον κωδικό superuser σου που αμα δεν τον δώσεις πουθενά ειναι σχεδόν αδύνατο να συμβεί.

Επίσης όλα τα αρχεία ειναι προσβάσιμα για να δεις πως δουλεύουν (να δεις τον κώδικα τους και να μάθεις έτσι πχ πως δουλεύει το πιο απλό πχ η αριθμομηχανή μέχρι το πιο πολύπλοκο αλλα και να τον αλλάξεις όπως νομίζεις! τιποτε δεν σου μπλοκάρετε έχεις το μαχαίρι και το πεπόνι.

Για περισσότερα σχετικά με την προσωπική ελευθερία στα λειτουργικά δείτε όσοι θέλετε τον προφήτη της θρησκείας μας (πλάκα κάνω :P ) καθηγητή και δημιουργό του GNU/linux Richard Stallman

https://www.youtube.com/watch?v=n9YDz-Iwgyw

Αν ψάχνει κάποιος περισσότερα για το GNU/linux και τις ελεύθερες εφαρμογές εδώ ειναι μια καλή αρχή: https://www.gnu.org/gnu/linux-and-gnu.el.html

• Like 5
Δημοσ.

1) το παράδειγμα σου περιγράφει το να προγραμματίσεις ενα λειτουργικό απο το 0... που δεν έχει καμία σχέση με το να χρησιμοποιήσεις μια έτοιμη διανομή.

2) όχι τα windows δεν είναι στημένα όπως πρέπει... είναι στημένα να κρύβουν οσα βλέπει η πεθερά (ο άσχετος δηλαδή) και να πουλάνε τα δεδομένα σου και τα διάφορα toiletgames

3) Δεν ξέρω πότε ήταν τελευταία φορά που δοκίμασες μια δημοφιλής διανομή linux  ακούγεται σαν να ήταν πριν 15 χρόνια σήμερα πιο δύσκολο ειναι να βρείς hardware που να μην το αναγνωρίσει ο κέρνελ των linux (πχ ubuntu ) παρά το αντίθετο...

4) Τα linux με ένα παράδειγμα είναι το εξής: ναι μπορείς να πάρεις μια φωτογραφική μιας χρήσης και να κάνεις την δουλειά σου πατώντας ενα κουμπάκι (windows) ή μπορείς να πάρεις μια DSLR που και αυτή αν πατήσεις το κουμπάκι απλά χωρίς τίποτα άλλο θα βγάλει φωτογραφία... καμια φορά όμως θα την βγάλει πιο σκοτεινή ή πιο φωτεινή γιατι όλα τα settings ειναι στο default και πρέπει εσύ να ρυθμίσεις πως τα θέλεις (έχεις την ελευθερία να το κάνεις ενώ με την κάμερα μιας χρήσης και να θέλεις δεν μπορείς ειναι ρυθμισμένη απλά για γενική χρήση και τέλος)  και έτσι μπορείς να βγάλεις κάθε είδους φωτογραφία σε οποιεσδήποτε συνθήκες σε άριστη ποιότητα.

Πραγματικά ο μόνος λόγος για να μην χρησιμοποιήσει κάποιος linux για εμένα ειναι να (είτε ενα απο τα παρακάτω είτε συνδυασμός):

1)είναι αγράμματος και να μην θέλει να μορφωθεί για να μπορεί να καταλάβει βασικά πράματα

2) Να ειναι παππούς και να βαριέται την ζωή του

3) να χρησιμοποιεί το PC πιο σπάνια απο όσο χρησιμοποιούσε κάποιος ένα κινητό το 1980

4) να είναι παιδάκι ή γενικά να έχει εξάρτηση με συγκεκριμένα ΑΑΑ games που δεν παίζουν στα linux (αν και πάνω απο το 25% πλέον των παιχνιδιών στο steam παίζουν και σε linux μεταξύ άλλων dota2 half-life2 cs και άλλα τρίτων κατασκευαστών και επίσης υπάρχει και το wine που προσθέτει άλλα τόσα)

5) να ανήκει σε μια απο τις απο πάνω κατηγορίες και να χρειάζεται στην δουλειά του office.

Η οποιαδήποτε άλλη κατηγορία χρήστη θα επωφελούνταν δραματικά με την χρήση linux.

και θα την είχε δωρεάν νόμιμα + ελεύθερα χωρίς παρακολουθήσεις τηλεμετρίες και άλλες παραβιάσεις του απορρήτου του α και το καλύτερο τέρμα το "δεν έχετε δικαίωμα να σβήσετε το τάδε αρχείο ή να κάνετε την τάδε κίνηση" στα linux εισαι ΕΣΥ το αφεντικό και κάνεις ότι θέλεις χωρίς να σε σταματήσει κανείς για τον ίδιο λόγπ ειναι και πιο ασφαλή γιατι ο μόνος τρόπος να κάνει κάποια περίεργη κίνηση κάποιος ιός με τα αρχεία σου ειναι με το να μπορέσει να αποκτήσει τον κωδικό superuser σου που αμα δεν τον δώσεις πουθενά ειναι σχεδόν αδύνατο να συμβεί.

Επίσης όλα τα αρχεία ειναι προσβάσιμα για να δεις πως δουλεύουν (να δεις τον κώδικα τους και να μάθεις έτσι πχ πως δουλεύει το πιο απλό πχ η αριθμομηχανή μέχρι το πιο πολύπλοκο αλλα και να τον αλλάξεις όπως νομίζεις! τιποτε δεν σου μπλοκάρετε έχεις το μαχαίρι και το πεπόνι.

Για περισσότερα σχετικά με την προσωπική ελευθερία στα λειτουργικά δείτε όσοι θέλετε τον προφήτη της θρησκείας μας (πλάκα κάνω :P ) καθηγητή και δημιουργό του GNU/linux Richard Stallman

https://www.youtube.com/watch?v=n9YDz-Iwgyw

Αν ψάχνει κάποιος περισσότερα για το GNU/linux και τις ελεύθερες εφαρμογές εδώ ειναι μια καλή αρχή: https://www.gnu.org/gnu/linux-and-gnu.el.html

Δε διαφωνεί κανείς ότι το linux κάνει παπάδες. Αλλά για να μάθεις να το παραμετροποιείς όπως θέλεις, θέλει χρόνο (και για να μη πηγαίνεις και σαν τυφλός και γνώσεις). Θυμάμαι κανά τριαράκι χρόνια πίσω που προσπαθούσα να κάνω εγκατάσταση ένα απλό προγραμματάκι που δεν ήταν σε αυτά που είχε μέσα η διανομή και έπρεπε να ανοίξω terminal και να δώσω κάτι εντολες sudo και άλλα τέτοια ωραία ... Δυστυχώς ο χρόνος πλέον δε μου περισσεύει για να κάτσω να μάθω linux. Αυτός που χρειάζεται SLR θα πάρει SLR (Linux). Αυτός που θέλει τη ζωή του πιο εύκολη με προφανώς χειρότερο απότελεσμα στη φωτογραφία θα πάρει την one click μηχανή (windows). Αλλιώς θα πουλάγανε μόνο SLR. Απλά τα πράματα. Όλα είναι θέμα των αναγκών του καθενός :)

Όσον αφορά την ελευθερία και το έχεις το μαχαίρι εσύ, αυτό είναι σε όλα δίκοπο μαχαίρι. Προφανώς ΓΑΜΑΕΙ όταν ξέρεις τι κάνεις. Όταν μαθαίνεις κάτι καινούριο, διαφορετικό και πειραματίζεσαι τότε άντε γεια ... Ένα αρχειάκι που διέγραψες κατά λάθος, και την επόμενη μέρα εγκατάσταση τη διανομή από την αρχή. Από προσωπική εμπειρία μιλάω.

Και πάλι όμως δε μπορώ να καταλάβω πώς φτάσαμε σε συζήτηση Windows - Linux. Το βρίσκω λογικό η κάθε εταιρεία να αποφασίζει η ίδια πότε θα σταματήσει να υποστηρίζει κάτι από τη στιγμή που υποστήριξη σημαίνει κάποιος από πίσω που πληρώνεται για να γράφει κώδικα και να τεστάρει πάνω σε μηχανήματα. Τι να λένε τα κινητά που μετά το δεύτερο χρόνο σταματάει η υποστήριξη σε καινούριες εκδόσεις android ; Ακολουθούν τρόπους για να σε οδηγήσουν στο τελευταίο τους προϊόν. Εδώ μετά τα τρία χρόνια υπάρχουν εταιρείες που σταμάτανε τη hardware υποστήριξη σε ακριβό εξοπλισμό και σου πετάνε ένα φιλαράκι είναι end of life. Και υπάρχουν και εταιρείες πχ Sony, PS4 που ξαφνικά αποφάσισαν φίλε θέλεις να παίζεις online ? Πλήρωνε. Στο χέρι σου είναι :) Αν κάτι σε χαλάει το σταματάς. Δεν αγοράζεις το PS4 ... Δεν παίρνεις τα Windows 10 ... 

Δημοσ.

Μετα το μονο που θα μεινει θα ειναι να βρω το μαγικο λυχναρι και να ζητησω απο το Τζινι να μου βρει drivers.

Οποίος στα είπε αυτά δεν ξέρει τι του γίνεται...

Γιατί σίγουρα τα άκουσες χωρίς να δοκιμάσεις. Εκτός αν είσαι αρχάριος που πιάστηκε να στήσει Linux from scratch.

Μάλιστα σε διανομές για αρχάριους δεν χρειάζεται να εγκαταστάσεις τίποτα περαιτέρω.. βλέπε libreoffice, transmition(torrent client χωρίς 35.000 bloat), mail client, firefox(εκτός αν την βρίσκεις με edge - μπα...), και πολλά αλλά.

Έπισης utilities για τα πάντα με ανοικτό κώδικα ξέρεις απο αυτά τα .exe που κατεβαζετε και μπαίνει και η κουτσή Μαρία μαζί με αυτά.

Τα έχω πει πολλές φορές γίνομαι κουραστικός.

Τώρα πες μας ότι είσαι gamer τελικά και άλλο εννοούσες..

Δημοσ.

Ακομα και οι SLR εχουν auto, ιδαιτερα βολικο οταν εισαι σε κινηση και δεν υπαρχει χρονος να καδραρεις και να βαλεις manual τα settings.
Περνεις μια SLR και δουλευει οπως ειναι, κανεις καιρο να την μαθεις ΟΚ αλλα οτι χρειαζετε ειναι ηδη εκει. Μπορεις να κανεις τη δουλεια σου με το auto χωρις να ασχοληθεις, με τα linux, πρεπει να ασχοληθεις πριν κανεις τη δουλεια σου.

Πολυ καλα για 2ο μηχανημα δε λεω, ή για ηλικιες κατω των 30 χωρις πολλες υποχρεώσεις, αλλα σιγουρα οχι για ολους. Οταν πραγματικα γινει ετσι και δεν ανοιγεις terminal για κανενα πουστη λογο για να κανεις απλα πραγματα μια εγκατασταση ή μια αλλαγη ρυθμισης τα ξανασυζηταμε. Θα μαμουσε να ηταν ενα ετοιματζιδικο windows style και να ειχε οση ανεση οση εχει τωρα για να το πειραξεις, να το παραμετροποιησεις κτλ. Αλλα δε το κοβω να γινετε ποτε γιατι το δικαιωμα στην επιλογη, εχει γινει υποχρέωση στην επιλογη (των παντων) στα Linux.

Δημοσ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...