Προς το περιεχόμενο

PS Vita / PSTV Hacking και Homebrew

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  • Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
10 ώρες πριν, shadowlike είπε

εγώ θα περιμένω την έκδοση που θα μου φτιάξει και φραπέ ... 😋

Έχει ανακοινωθεί για την επόμενη εκδοση αλλά θα χρειαζεται 3D εκτυπωτή.

Θα κατεβάζει αυτόματα τους drivers για αυτόν πάντως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

IMCUnlock

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μόνο για το PS Vita 1XXX (το πρώτο μοντέλο, γνωστό και σαν Phat) το οποίο δεν έχει δικό του αποθηκευτικό χώρο.

Αυτό που κάνει είναι να μετατρέψει ένα partition (το pd0) σε εσωτερική κάρτα μνήμης (ur0) ώστε να μπορείτε να εγκαταστήσετε το h-encore εκεί ή να χρησιμοποιήσετε τον αποθηκευτικό χώρο για τον οποιοδήποτε λόγο. Υποψιν ότι στο pd0 βρίσκεται το Welcome Park και οι κανονικοί PS Vita ήχοι οπότε και τους χάνετε. Ανάλογα με τις επιλογές που θα επιλέξετε, μπορείτε να αποκτήσετε ένα ur0 της τάξεως των 2.5GB περίπου.

Προσεκτική μελέτη και κατέβασμα από εδώ.

Επεξ/σία από xaerialtwistx
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

2 σελίδες πριν είχα αναφερθεί στο ότι πλέον το homebrew κατάστημα του PS Vita με το όνομα Vita Homebrew Browser δε δουλεύει λέγοντας πως δεν είναι γνωστό το αν θα αλλάξει αυτή η κατάσταση μιας και ο ένας από τους 2 προγραμματιστές του αποσύρθηκε από τη σκηνή.

Αν και δε φαίνεται να αλλάζει η κατάσταση, παρόλα αυτά έγινε διαθέσιμος ο κώδικας του. Δεδομένου της σημαντικότητας του συγκεκριμένου προγράμματος, είμαι σίγουρος πως όλο και κάποιος θα αναλάβει όχι μόνο να το αναστήσει, αλλά και γιατί όχι, να το αλλάξει ριζικά.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

3.68 σε 3.60

Είχα κάνει αναφορά στο ότι ετοιμάζεται τρόπος να τρέχουν τα 3.68 παιχνίδια στο 3.65 firmware για όποιον θέλει να κρατήσει το Enso.

Διόρθωση με βάση τις νεότερες εξελίξεις: Αναμένεται κάτι πολύ μεγάλο που θα κάνει οποιοδήποτε 3.68 παιχνίδι να τρέχει μέχρι και στο 3.60 για όποιον θέλει να μείνει στο (για εμένα τουλάχιστον) καλύτερο firmware. Ο τρόπος θα είναι παρόμοιος με την Homebrew σκηνή του Playstation 3 και τα εκτελεσιμα eboot.pbp για διαφορετικά firmware.

Υπόψιν ότι δε θα γίνει αναφορά στον τρόπο λειτουργίας του από αυτό το thread όταν κυκλοφορήσει, αλλά μιας και είναι αρκετά μεγάλη κυκλοφορία γίνεται μια σύντομη αναφορά για χάρη του 'τι μέλλει γενεσθαι'.

• Like 2
Δημοσ.

Γεια σας ! Χρειάζομαι βοήθεια ...

Έχω κάνει install το h-encore , το VitaShell και το TF card Plugin Tool . Το πρόβλημα μου είναι ότι παρόλο που κάνω την αλλαγή SD2VITA = uma0 / MemoryCard = ux0

και κάνω reset την συσκευή και ύστερα ανοίγω το hencore έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί το σπάσιμο δεν μου δείχνει τα gb της SD παρα μόνο την χωριτικότητα της MemCard της  SONY. Να συμπληρώσω επίσης ότι έχω δοκιμάσει και τους δύο τρόπους που παρέχει η εφαρμογή. (SD2VITA = ux0)

Υπάρχει κάτι το οποίο θα μπορούσε να επηρεάζει την διαδικασία ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το TF δεν υποστηρίζε 3.68 μέχρι πρόσφατα που βγήκε νέα έκδοση, μήπως έχεις κατεβάσει παλαιότερη;

Αλλιώς δοκίμασε αυτό που είναι πολύ καλύτερο αλλά πρέπει να κάνεις χειροκίνητα τη δουλειά πειράζοντας το storage_congig.txt, σου δίνω τις διαθέσιμες ρυθμίσεις

MCD : Official κάρτα της Sony
INT : Η εσωτερική μνήμη του 1GB (PS Vita Slim / PSTV)
GCD : MicroSD
UMA : USB / PSVSD (PSTV / PS Vita 3G)

MOUNT POINTS

ux0
xmc0
imc0
uma0
grw0

Οπότε αν θες πχ να κάνεις την MicroSD στο ux0 τότε γράφεις

MCD=ux0

Επίσης το uma0 δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις να είναι η MicroSD εκτός και αν η MicroSD σου είναι μικρότερη από την κάρτα μνήμης της Sony. Στο uma0 δε μπορείς να κάνεις εγκαταστάσεις, είναι καθαρά χώρος για αποθήκευση.

• Like 1
Δημοσ.

To τσέκαρα και η έκδοση της TF CARD υποστηρίζει την έκδοση του Vita μου (3.67).Απεγκατέστησα την TF  και δοκίμασα τον τρόπο στον οποίο αναφέρεσαι (με βοήθεια από μια ιστοσελίδα - Release: StorageMgr driver for PS Vita. Simplify your storage options on a hacked console ( δεν είμαι σίγουρος για το 3ο βήμα ) το googlareis αν θέλεις, Τέλος Πάντων ακολούθησα τα βήματα δυστυχώς χωρίς κανένα αποτέλεσμα.Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω ? Επίσης έκανα αυτό που μου έγραψες ( MCD=ux0 ) 

Ερώτηση (μάλλον πολύ χαζή ) το ux0 είναι η Sd Card η MCD ? ur0 = ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ux0 είναι ο χώρος που χρησιμοποιείται για εγκαταστάσεις παιχνιδιών και προγραμμάτων. Από εκεί και πέρα οτιδήποτε δηλωθεί σαν ux0, χρησιμοποιείται σαν κάρτα μνήμης (δηλαδή για εγκαταστάσεις προγραμμάτων και παιχνιδιών). Αν θες να χρησιμοποιήσεις official κάρτα το δηλώνεις σαν MCD (αν και δεν νομίζω να είναι υποχρεωτικό σε αυτήν την περίπτωση.

Αυτό που σου λέει στη σελίδα που είδες είναι να μεταφέρεις από το ux0:tai το αρχείο config.txt στο ur0:tai (να μην υπάρχει δηλαδή στο ux0).

Στο ur0:/tai βάλε και το storagemgr.skprx και το config.txt και πείραξε το config.txt να βλέπει το plugin από αυτή την τοποθεσία, δηλαδή να έχει οπωσδήποτε το παρακάτω περιεχόμενο:

*KERNEL

ur0:/tai/storagemgr.skprx

Όσο για τα υπόλοιπα γράμματα, παραθέτω μια λίστα με το τι σημαίνει το κάθε partition (δε μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όλα, απλά τα παραθέτω για ενημερωτικούς λόγους)

os0 Το λειτουργικό σύστημα
ps0 Περιέχει την εφαρμογή Welcome Park και το intro video που εμφανίζεται μετά από restore.
sa0 Γραμματοσειρά
tm0 Αρχεία του PSN λογαριασμού μας
ud0 Εδώ κατεβαίνει το Update πριν εγκατασταθεί στο PS Vita
ur0 Εσωτερικός χώρος παρόμοιος με τον ux0 με κάποιες βασικά πράγματα όπως τα trophy, τα save, την θέση των εικονιδιων κτλ.
ux0 Η κάρτα μνήμης. Μόνο ότι είναι ορισμένο σαν ux0 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εγκατάσταση προγραμμάτων και παιχνιδιών.
vd0 Μητρώο
vs0 'Επέκταση' του os0 με περισσότερα αρχεία συστήματος (κυρίως εφαρμογές και βιβλιοθήκες)
gro0 Η game card ενός παιχνιδιού
grw0 Μερικές game card έχουν 2ο partition ώστε να αποθηκεύουν εκεί τα παιχνίδια τους αντί να χρειάζονται κάρτα μνήμης (πχ Ninja Gaiden Sigma+). Το grw0 είναι αυτό ακριβώς το partition.
uma0 οποιοσδήποτε αποθηκευτικός χώρος σε USB.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Thx για την απαντηση. Σκέφτομαι να κανω ένα format την Memory της Sony γιατί εχω δοκιμάσει τοσους τροπους και εχω γεμισει με ενα σωρο plugins (Επίσης εχω κανει πολλές αλλαγές στους κωδικες των text και μπορει να οφείλεται εκεί το πρόβλημα).Ελπίζω με το Format να ξαναπαρω απειραχτους τους φακελους tai κτπ ετσι ωστε να προσπαθήσω ξανα...Αν συνεχίζω να έχω το ίδιο προβλημα ξανα θα βγαλω ενα βιντεάκι και θα σου στειλω το λινκ να δεις μηπως μου ξεφεύγει καποια ρύθμιση η ειναι κατι λάθος τοποθετημένο.

Και κάτι που παρατήρησα όταν μπαίνω στο vitashel και παταω τρίγωνο η επιλογη mount gamecard as ux0 δεν γίνεται να πατηθει.

Επεξ/σία από panos_42
Δημοσ.

Δυστυχώς δεν έχω αντάπτορα πλέον για να πειραματιστώ με το VitaShell να δω τι παίζει, μιας και η επιλογή στην οποία αναφέρεσαι μπήκε πρόσφατα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

hello,  γνωρίζεται αν υπάρχει  dosbox  για ps vita και τι παιχνίδια υποστηρίζει;

Επεξ/σία από shadowlike
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/7/2018 στις 2:59 ΜΜ, panos_42 είπε

Γεια σας ! Χρειάζομαι βοήθεια ...

Έχω κάνει install το h-encore , το VitaShell και το TF card Plugin Tool . Το πρόβλημα μου είναι ότι παρόλο που κάνω την αλλαγή SD2VITA = uma0 / MemoryCard = ux0

και κάνω reset την συσκευή και ύστερα ανοίγω το hencore έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί το σπάσιμο δεν μου δείχνει τα gb της SD παρα μόνο την χωριτικότητα της MemCard της  SONY. Να συμπληρώσω επίσης ότι έχω δοκιμάσει και τους δύο τρόπους που παρέχει η εφαρμογή. (SD2VITA = ux0)

Υπάρχει κάτι το οποίο θα μπορούσε να επηρεάζει την διαδικασία ?

Αν σε ενδιαφέρει στείλε μου π.μ. Να σου στείλω το φάκελο tai τον δικό μου, να αντικαταστήσεις τον δικό σου. Σε εμένα πάντως δουλεύει κανονικά. Υπάρχει και μια περίπτωση να φταίει και ο αντάπτορας sd2vita, μου έχει τύχει και αυτό.

Επεξ/σία από polog40
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...