Προς το περιεχόμενο

PS Vita / PSTV Hacking και Homebrew

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  • Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

😁 Το περιμενουμε ολοι πως και πως.Η υπομονη κερδιζει τα παντα.Εδω αντεξαμε να μην αγορασουμε τα 3.60που πουλουσανε κπ σε τραγικα υψηλες τιμες..τωρα για λιγες ωρες θα κανουμε ετσι.Τωρα θελω να δω τι θα κανουνε που θα σπανε ολα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ H-ENCORE [HENKAKU ΣΕ ΚΑΘΕ FIRMWARE]

Κατέβασμα από εδώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ:

1. Κατεβάστε τα εξής πράγματα (δίνω και direct links για όποιον θέλει απευθείας κατέβασμα)

1) QCMA (direct link)

2) PSVIMGTOOLS (direct link)

3) PKG2ZIP (direct link)

4) H-ENCORE (direct link)

5) BITTER SMILE

Για ευκολία, φτιάξτε έναν φάκελο και αντιγράψτε (έτσι ώστε αν κάτι κάνουμε λάθος να έχουμε και τα αυθεντικά αρχεία) και τα 5 παραπάνω αρχεία μέσα. Θα πρέπει να έχουμε τα παρακάτω:

2018-07-02_1-18-28.png?dl=1

2. Πάμε στο φάκελο h-encore και τον αποσυμπιέζουμε όπου και θα πάρουμε ένα φάκελο με το ίδιο όνομα, και μέσα του 5 υποφακέλους. Μπορούμε το αρχικό αρχείο (h-encore.zip) να το σβήσουμε για να μη μας μπερδεύει. Από τους 5 υποφακέλους, αυτός με το όνομα PCSG90096 είναι αυτός που θα χρησιμοποιηθεί πίσω στο PS Vita, προς το παρόν τον αγνοούμε.

1.gif?dl=1

3. Αποσυμπιέστε το PKG2ZIP που κατεβάσαμε πριν ώστε το αρχείο pkg2zip.exe να βρίσκεται στον ίδιο φάκελο με το αρχείο xGMrXOkORxWRyqzLMihZPqsXAbAXLzvAdJFqtPJLAZTgOcqJobxQAhLNbgiFydVlcmVOrpZKklOYxizQCRpiLfjeROuWivGXfwgkq.pkg. Ανοίξτε τη γραμμή εντολών εδώ και τρέξτε:

pkg2zip -x xGMrXOkORxWRyqzLMihZPqsXAbAXLzvAdJFqtPJLAZTgOcqJobxQAhLNbgiFydVlcmVOrpZKklOYxizQCRpiLfjeROuWivGXfwgkq.pkg.

Θα δημιουργηθεί ένας φάκελος app με έναν υποφάκελο PCSG90096 και μέσα του, 4 ακόμα υποφακέλους (resource, sce_module, sce_pfs, sce_sys) και 2 αρχεία (configuration.psp2bath, eboot.bin).

Spoiler

Σημείωση: Η γραμμή εντολών μπορεί να ανοίξει με πολλούς τρόπους αλλά θα πρέπει κάθε φορά να 'δείχνει' στο φάκελο που βρίσκονται τα αρχεία μας. Αν πχ θελουμε να τρέξουμε το pkg2zip.exe, θα πρέπει η γραμμή εντολών να βλέπει στο φάκελο που έχουμε αυτό το αρχείο για να μπορεί να αναγνωρίσει την εντολή pkg2zip, αλλιώς θα εμφανίσει μήνυμα 'is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file'. Για να γίνει αυτό, υπάρχουν 2 εύκολοι τρόποι:

1) Ο πρώτος είναι να μπούμε στο φάκελο που θέλουμε να βλέπει η γραμμή εντολών, και επάνω στο πεδίο που μας δείχνει το φάκελο που βρισκόμαστε, να γράψουμε cmd.

6.gif?dl=1

2) Ο δεύτερος είναι να πάμε έξω από το φάκελο που θέλουμε να βλέπει η γραμμή εντολών, και να κάνουμε δεξί κλικ επάνω του ενώ κρατάμε το πλήκτρο Shift στο πληκτρολόγιο, ώστε στις επιλογές που θα εμφανιστούν να εμφανιστεί και μια ακόμα: Open command window here.

7.gif?dl=1

2.gif?dl=1

4. Αντιγράψτε αυτούς τους 4 φακέλους και 2 αρχεία μέσα στο φάκελο του h-encore στο h-encore/app/ux0_temp_game_PCSG90096_app_PCSG90096. Πρέπει να συνυπάρχουν οι 4 φακελοι και τα 2 αρχεια που αντιγράψαμε μαζί με ενα αρχειο που υπηρχε από πριν με το όνομα VITA_PATH.TXT

3.gif?dl=1

5. Συνεχίζουμε στο sce_sys/package και αντιγράφουμε το αρχείο temp.bin πίσω στο h-encore/license/ux0_temp_game_PCSG90096_license_app_PCSG90096 και του κάνουμε μετονομασία σε 6488b73b912a753a492e2714e9b38bc7.rif. Αυτό το αρχείο πρέπει να είναι μέσα στον ίδιο φάκελο που είναι και το VITA_PATH.TXT.

Σημείωση: Σιγουρευτείτε πως οι καταλήξεις των αρχείων είναι ορατές. Αν αντί για temp.bin βλέπετε σκέτο temp, πρέπει να εμφανίσετε τις καταλήξεις των αρχείων. Για να το κάνετε επιλέξτε View από επάνω (αν δεν φαίνεται πατήστε πρώτα το πλήκτρο Alt) και μετά file name extensions.

Spoiler

5fdc0897-09c5-4526-9e53-ed863c7776f5

4.gif?dl=1

6. Εγκαταστήστε και ανοίξτε το QCMA και στις ρυθμίσεις του προγράμματος στην καρτέλα Other, ρυθμίστε την επιλογή Use this version for updates σε FW 0.00 (Always up-to-date).

2018-07-02_0-50-39.png?dl=1

Επίσης πάμε στην καρτέλα Folders και κοιτάμε στο πεδίο Applications για να ξέρουμε που αποθηκεύονται οι εφαρμογές του PS Vita, θα μας χρειαστεί στο επόμενο βήμα. Αν για παράδειγμα στο πεδίο που δείχνει το βελάκι λέει Documents, στο επόμενο βήμα θα πρέπει να πάμε στα Documents.

2018-07-02_0-51-25.png?dl=1

7. Ανοίξτε τον Content Manager στο PS Vita, συνδέστε το PS Vita στον υπολογιστή και από τον Content Manager επιλέξτε Copy Content και από εκεί, την πρώτη επιλογή που αφορά την αντιγραφή από τον υπολογιστή στο PS Vita (PC -----> PS Vita) και από εκεί, την επιλογή Applications.

Αυτή η διαδικασία θα δημιουργήσει στον υπολογιστή ένα νέο φάκελο, στην τοποθεσία που είδαμε στο προηγούμενο βήμα. Πάμε λοιπόν σε εκείνη την τοποθεσία στον υπολογιστή και βρίσκουμε ένα φάκελο με το όνομα PS Vita, μέσα του έναν ακόμα φάκελο με όνομα APP, και μέσα σε αυτόν έναν ακόμα φάκελο ο οποίος για όνομα έχει 16 'τυχαίους' χαρακτήρες. Θα πρέπει να αντιγράψετε αυτούς τους χαρακτήρες και να τους βάλετε εδώ. Θα πάρετε σαν αποτέλεσμα ένα μεγάλο κλειδί. Μην κλείσετε το παράθυρο.

Αντιγράψτε στο σημειωματάριο / Word ή σε οποιονδήποτε επεξεργαστή κειμένου τις εξής 4 γραμμές:

psvimg-create -n app -K το_κλειδί_πάει_εδώ app PCSG90096/app

psvimg-create -n appmeta -K το_κλειδί_πάει_εδώ appmeta PCSG90096/appmeta

psvimg-create -n license -K το_κλειδί_πάει_εδώ license PCSG90096/license

psvimg-create -n savedata -K το_κλειδί_πάει_εδώ savedata PCSG90096/savedata

Πηγαίνετε και αντιγράψτε το κλειδί από το παράθυρο που ήμασταν πριν και αντικαταστήστε με αυτό στις παραπάνω 4 γραμμές το σημείο που γράφω σαν το_κλειδί_πάει_εδώ. Αν για παράδειγμα το κλειδί που πήραμε ήταν το xGMrXOkORxWRyqzLMihZPqsXAbAXLzvAdJ, τότε πρέπει να αλλάξουμε τις 4 παραπάνω γραμμές σε:

psvimg-create -n app -K xGMrXOkORxWRyqzLMihZPqsXAbAXLzvAdJ app PCSG90096/app

psvimg-create -n appmeta -K xGMrXOkORxWRyqzLMihZPqsXAbAXLzvAdJ appmeta PCSG90096/appmeta

psvimg-create -n license -K xGMrXOkORxWRyqzLMihZPqsXAbAXLzvAdJ license PCSG90096/license

psvimg-create -n savedata -K xGMrXOkORxWRyqzLMihZPqsXAbAXLzvAdJ savedata PCSG90096/savedata 

8. Περνάμε στο PSVIMGTOOLS και το αποσυμπιέζουμε μέσα στο φάκελο του h-encore. Να υπενθυμίσω ότι εκεί πέρα πρέπει να έχουμε 5 φακέλους από πριν (app, appmeta, license, savedata, και τον φάκελο PCSG90096 που αναφέραμε στο δεύτερο βήμα, είναι ο φάκελος που θα χρησιμοποιήσει τώρα το PSVIMGTOOLS για να φτιάξει το τροποποιημένο παιχνίδι). Τώρα θα πρέπει να έχουμε 5 φακέλους συν 11 αρχεία που είναι το εργαλείο PSVIMGTOOLS.

Ανοίγουμε τη γραμμή εντολών και γράφουμε τις 4 εντολές από το προηγούμενο βήμα, την μία μετά την άλλη (πατάμε Enter κάθε φορά που γράφουμε μια εντολή και περιμένουμε να εκτελεστεί πριν αντιγράψουμε την επόμενη).

Αν τα κάναμε όλα σωστά, τότε θα έχουμε στο φάκελο PCSG90096 έναν υποφάκελο sce_sys, και μέσα του 4 φακέλους, app, appmeta, license, savedata.

9. Αντιγράφουμε λοιπόν αυτόν το φάκελο (PCSG90096) στο φάκελο του QCMA, μέσα στο φάκελο που ήμασταν πριν με τους 16 'τυχαίους' χαρακτήρες (PS Vita/APP/xxxxxxxxxxxxxxxx/PCSG90096), κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο του QCMA κάτω δεξιά και επιλέγουμε "refresh database" ώστε να δει το νέο PCSG90096 φάκελο που μόλις περάσαμε στο φάκελο των Application.

5.gif?dl=1

10. Πίσω στο PS Vita και στον Content Manager (PC ---> PS Vita / Application) θα πρέπει να βρούμε το εικονίδιο του h-encore με μέγεθος περίπου 243MB. Το αντιγράφουμε στο PS Vita μας.

11. Θα βρούμε το h-encore στο μενού του PS Vita. Το τρέχουμε και θα πάρουμε ένα μήνυμα για trophy στο οποίο απαντάμε θετικά. Η οθόνη θα αλλάξει σε άσπρη και μετά μωβ και ένα μενού με το όνομα h-encore bootstrap menu θα εμφανιστεί, από το οποίο μπορούμε να εγκαταστήσουμε το Henkaku και το VitaShell.

12. Άντε και καλούς πειραματισμούς!!

Επεξ/σία από xaerialtwistx
  • Like 3
  • Thanks 4
  • Moderators
Δημοσ.

Θέλω να ρωτήσω αν γίνονται κάποια πράγματα πριν προβώ σε αγορά, μερικά μπορεί να τα έχω ξαναρωτησει, αλλά θέλω να είμαι σίγουρος, γιατί θα είναι ψιλοπεριττη αγορά για μένα και θέλω τουλάχιστον να μπορώ να κάνω όσα θέλω να κάνω:

1) Θεωρώ αυτονόητο το emulation σε όλες τις κονσόλες της Nintendo μέχρι και το Ν64 και σε όλα τα handhelds της μέχρι και το GBA, σωστά; 

2) Backups από PSP και PS1 games παίζουν όλα

3) Ξέρω ότι δεν γίνεται για την ώρα, αλλά υπάρχει ενδεχόμενο να δούμε PS2 emulation; Το δουλεύει κάποιος ή ξέρουμε ήδη ότι δεν γίνεται; 

4) Με το χακ μπαίνουμε κανονικά PSN; Επίσης το Remote Play δουλεύει κανονικά με το χακ; 

5) Πόση αυτονομία έχει η κονσόλα σε sleep mode;

Δημοσ.

Ω ρε μαγκα....εκατσα διαβασα τον οδηγο λιγο και ειναι οντως για advanced  users οπως λεει...Αλλα αξιζει τον κοπο..γιατι πρεπει το βιτα να βγαλει τα λεφτα του....persona 4 λεμε...γκουχ γκουχ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Θέλω να ρωτήσω αν γίνονται κάποια πράγματα πριν προβώ σε αγορά, μερικά μπορεί να τα έχω ξαναρωτησει, αλλά θέλω να είμαι σίγουρος, γιατί θα είναι ψιλοπεριττη αγορά για μένα και θέλω τουλάχιστον να μπορώ να κάνω όσα θέλω να κάνω:

1) Θεωρώ αυτονόητο το emulation σε όλες τις κονσόλες της Nintendo μέχρι και το Ν64 και σε όλα τα handhelds της μέχρι και το GBA, σωστά; 

2) Backups από PSP και PS1 games παίζουν όλα

3) Ξέρω ότι δεν γίνεται για την ώρα, αλλά υπάρχει ενδεχόμενο να δούμε PS2 emulation; Το δουλεύει κάποιος ή ξέρουμε ήδη ότι δεν γίνεται; 

4) Με το χακ μπαίνουμε κανονικά PSN; Επίσης το Remote Play δουλεύει κανονικά με το χακ; 

5) Πόση αυτονομία έχει η κονσόλα σε sleep mode;

1) Σωστά αλλά N64 μέτρια.

2) Κατά κανόνα, ναι.

3) Ούτε με σφαίρες.

4) Ναι και ναι.

5) 10 εβδομάδες σίγουρα το OLED μοντέλο, το Slim ακόμα παραπάνω.

45 λεπτά πριν, vag.patrick είπε

Ω ρε μαγκα....εκατσα διαβασα τον οδηγο λιγο και ειναι οντως για advanced  users οπως λεει...Αλλα αξιζει τον κοπο..γιατι πρεπει το βιτα να βγαλει τα λεφτα του....persona 4 λεμε...γκουχ γκουχ...

Κάποτε με αυτόν τον τρόπο περνούσαμε Adrenaline : )

Κλασσικό μου φαίνεται πλέον.

Επεξ/σία από xaerialtwistx
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπερα...... εχει βρεθει τροπος σε ταινιες που μπορεις να βαλεις στο vita να μπορουν να παιξουν υποτιτλοι ειτε απο το το ιδιο το vita με καποιο player η μεσω του adrenaline που ειναι για emulator μηπως υπαρχει κατι που να παιζει χωρις να ειναι ενσωματωμένοι μεσα στην ταινια;; Ξερει κατι κανεις σχετικο;;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...