Προς το περιεχόμενο

PS Vita / PSTV Hacking και Homebrew

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  • Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγω εχω την παρακατω καρτα αλλα εμενα οταν κανω την διαδικασια και την βαζω ουτε καν την διαβαζει......υποψην οτι δεν το κανω με vitasell γιατι εμενα δεν το βλεπει και ας βαζω ftp αλλα ουτε με usb γιατι δεν βλεπει ολους τους φακελους το κανω με το αρχικο explorer εκει που βγαζει στην αρχη γιατι οι φακελοι ειναι πολοι περισοτεροι και δεν εμφανιζοντε αν δεν βαλεις το ftp.

H καρτα ειναι η παρακατω.Επισης δεν μπορω να καταλαβω σε τι χρειαζετε το φορματ που κανεις με το Win32DiskImager και γιατι χρειαζεται η zzBlank εικονα αφου μετα παλι θα γινει φορματ στην καρτα.;;;

20180614_151401_resized.jpg

Επεξ/σία από dukepapass
  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το zzblank δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα απλό αρχείο το οποίο διαγράφει πιθανές κατατμήσεις στην κάρτα. Κάτι ασ' πούμε σαν να γεμίζει την κάρτα με μηδενικά έτσι ώστε μόλις κάνεις φορματ να έχεις ένα πλήρες καθαρό και ενιαίο partition στην κάρτα.

Τώρα σχετικά με τα πρώτα που έγραψες σε έχασα λίγο δεν κατάλαβα τι έκανες.

Λοιπόν στο δικό μου το πρόβλημα, δοκίμασα και με enso και είχα ακριβώς την ίδια συμπεριφορά. Δοκίμασα και διαφορετικά αρχεία gamesd.skprx,  και σαν κύρια αλλά και σαν αποθηκευτικό χώρο την sdcard Η υποψίες μου εστιάζουν μάλλον στο αντάπτορα της sdcard. Ίσως τον ανοίξω να τσεκάρω το pinout.

Επεξ/σία από polog40
Δημοσ.

Κοιτα να δεις υπαρχουν διαφορες γενιες καρτων απο οτι βλεπω στο ebay εμεις μαλον εχουμε την ιδια σε εσενα κανει πως την διαβαζει εμενα παλι καθολου.........υπαρχουν οι μεταγενεστερες που βρικα αλλα πλεον απο οσο εχω καταλαβει κανεις πλεων δεν καθετε να ασχοληθεί ενδελεχώς για να βοηθησει επειδη πλέον ο χρονος δεν φτανει οποτε οτι κανουμε μονοι μας η οταν βγει για εκδοση 3,67-3,68 θα αλλαξουν καποια πραγματα επειδη θα μπουν περισσοτεροι στο παιχνιδι.

https://www.ebay.com/itm/New-V5-0-SD2VITA-PSVSD-Pro-Adapter-For-PS-Vita-Henkaku-3-60-Micro-SD-Memory-Card/132465870259?_trkparms=aid%3D555018%26algo%3DPL.SIM%26ao%3D2%26asc%3D52569%26meid%3Df715f8c09628471bb5e34a46f86efa09%26pid%3D100005%26rk%3D1%26rkt%3D12%26mehot%3Dag%26sd%3D272807368237%26itm%3D132465870259&_trksid=p2047675.c100005.m1851

https://www.ebay.com/itm/SD2VITA-PSVSD-Micro-SD-Adapter-For-PS-Vita-Henkaku-Enso-3-60-New-Version/272807368237?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=571947740839&_trksid=p2055119.m1438.l2649

https://www.ebay.com/itm/V3-0-256GB-SD2VITA-PSVSD-Micro-SD-Card-Adapter-For-PS-Vita-1000-Henkaku-Enso-3-6/122995847949?_trkparms=aid%3D555018%26algo%3DPL.SIM%26ao%3D2%26asc%3D52569%26meid%3Df715f8c09628471bb5e34a46f86efa09%26pid%3D100005%26rk%3D2%26rkt%3D12%26mehot%3Dlo%26sd%3D272807368237%26itm%3D122995847949&_trksid=p2047675.c100005.m1851

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν επανέρχομαι για να απαντήσω στα ερωτήματα μου. Το πρόβλημα ήταν στις επαφές του αντάπτορα εκεί που κουμπώνει η καρτα sd. Επισκευάστηκε το σημείο και έγιναν η παρακάτω δοκιμές. Δοκιμάστηκαν δύο plugins ένα για τον αντάπτορα σαν κύριο αποθηκευτικό χώρο και ένα ως βοηθητικό σε κανονικό HENkaku αλλά και σε enso. Σε όλες τις περιπτώσεις όλα λειτούργησαν σωστά. Επίσης χρησιμοποιήθηκαν δύο διαφορετικής ποιότητας και ταχύτητας micro sd και δεν διαπίστωσα διαφορές στην λειτουργία. του Psvita.

Μια σημείωση: Αν χρειαστεί να εγκαταστήσετε ξανά το bubble του Henkaku  πατώντας το (R),  θα πρέπει μετά να επεξεργαστείτε το config.txt αρχείο στο ur0/tai, γιατί κατά την εγκατάσταση του Henkaku επαναδιαμορφώνεται, και η κάρτα sd δεν θα τρέξει. 

Η δοκιμές όλες έγιναν σε Psvita fat μοντέλο αυτό που δεν έχει ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο, και καλό θα ήταν κατά τη γνώμη μου αν δεν χρησιμοποιείτε Henkaku enso, να υπάρχει μια καρτούλα γνήσια Psvita έστω και μικρή ώστε αν χρειαστεί να περάσετε το Henkaku ξανά, να μπορέσετε να ανοίξετε το shell  για να επεξεργαστείτε το config.txt για να αρχίσει να ξαναδιαβάζει και πάλι απ' τον αντάπτορα.

Γενικά οι αντάπτορες από aliexpress είναι τρελή κινεζιά και μιας και η τιμή τους είναι εξευελιστική, καλό θα ήταν να παραγγέλνουμε 4-5 έτσι ώστε η πιθανότητες να δουλέψει κάποιος αξιοπρεπώς να είναι περισσότερες. Ειδικά αυτοί με το χαμογελάκι διάβασα σε ξένα site από πολλούς που είχαν προβλήματα. Αυτόν έχω και εγώ δυστυχώς.

index.jpeg

Επεξ/σία από polog40
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θυμάστε λίγα post παραπάνω που αναφέρθηκα στο ότι θα έχουμε Henkaku για κάθε firmware σε 3 μήνες;

Αλλαγή σχεδίων:

HENKAKU ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ (1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018).

Επεξ/σία από xaerialtwistx
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

χρειαζεται μια γνησια πρωτα για να γινει το χακ

μετα απλα χρησιμοποιεις sd2vita

Επεξ/σία από postfire
Δημοσ.
Στις 16/6/2018 στις 9:04 ΜΜ, xaerialtwistx είπε

Θυμάστε λίγα post παραπάνω που αναφέρθηκα στο ότι θα έχουμε Henkaku για κάθε firmware σε 3 μήνες;

Αλλαγή σχεδίων:

HENKAKU ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ (1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018).

Δηλαδή σε ότι firmware και να έχω μπορώ να χακαρω το ps vita? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

α ωραία άρα θα "σπάσουμε" το  3.68 ps vita μας, προβλέπω τρελό price drop στα hackable 3.60 vitasστο ebay.

Επεξ/σία από shadowlike
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φαίνεται πως έκαναν την εμφάνιση τους οι πρώτες εναλλακτικές κάρτες μνήμης για το PS Vita. Αυτό σημαίνει πως δουλεύουν σε κάθε PS Vita και δε χρειάζονται Henkaku / SD2Vita. Η τιμή τους φαίνεται να είναι σε παρόμοια πλαίσια με τις αυθεντικές αλλά όπως με κάθετι καινούργιο, είναι μέχρι να εμφανιστεί ανταγωνισμός. Επίσης ο πωλητής έχει πει πως δουλεύει και σε αντάπτορα για απευθείας σύνδεση με τον υπολογιστή...

Το link για τις κάρτες εδώ. Δε γνωρίζω κατά πόσο αντέχουν, ότι πάρετε με δική σας ευθύνη. Πάντως φαίνεται να πωλούνται με γοργούς ρυθμούς.

Επεξ/σία από xaerialtwistx
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...