Προς το περιεχόμενο

PS Vita / PSTV Hacking και Homebrew

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  • Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πηγαίνω να κάνω την διαδικασία του αρχικού post που λέει "ΠΩΣ ΠΕΡΝΆΩ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΑ" αλλά βλέπω ότι στην μαύρη οθόνη εκεί που γράφει ux0: μου εμφανίζει μόνο τον εσωτερικό χώρο του pstv και όχι τον χώρο από το 16άρι κενό στικάκι που έχω συνδέσει, πρέπει να κάνω κάτι άλλο για να το δει;

Γενικά αν κάνω κάτι λάθος υπάρχει κίνδυνος να brickαρω την κονσόλα ή δοκιμάζω τα πάντα άφοβα;

Σου προτείνω, πρώτα απ'ολα να διαβάσεις όλές τις σελίδες του τόπικ, καθώς λύνονται οι περισσότερες απορίες. Ένα μέλος στην σελίδα 17 έχει κάνει έναν περιεκτικότατο οδηγό για αυτά που ρωτάς. Το στικάκι πρέπει να γινει mounted ux0 στον Vitashell για να το χρησιμοποιήσεις ως εσωτερική μνήμη.

Αυτό που πρέπει να προσέχεις περισσότερο είναι να μην γίνει κάποιο update (αυτόματο ή όχι) σε επόμενη έκδοση firmware, γιατί το henkaku τρέχει στην 3.60 και όχι σε επόμενη. Γι'αυτό να απενεργοποιήσεις τα αυτόματα updates απο τα settings. Έχοντας πειραματιστεί αρκετές μέρες, ανοίγοκλείνοντας την συσκευή συνεχώς, περνώντας και διαγράφοντας αρχεία, κάνοντας Install/unistall ένα σωρό πράματα, μπορώ να πω οτι δεν μου κόλλησε πουθενά. Φυσικά είχα πολλά συχνα errors σε άνοιγμα αρχείων και εφαρμογών, αλλα ψάχνοντας απο δω και κει, βρήκα λύσεις. Ακόμα και όταν έφαγε ένα κόλλημα με το άνοιγμα και δεν ανταποκρίνονταν και έδειχνε μόνο το εικονίδιο του φωρτόματος, απλά έβαλα και έβγαλα το καλώδιο της τροφοδοσίας και μετά άνοιξε κανονικά.

• Like 1
  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ, θα το ψάξω. Πιστεύω πάντως ότι θα ήταν χρήσιμο να συμπληρωθούν στο αρχικό post οι λίγες οδηγίες που λείπουν ώστε να γίνει ο οδηγός υπερπλήρης και η διαδικασία απλή ακόμα και για τους πιο αρχάριους.

Δημοσ.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΕΚΔΟΣΗ 3.65 ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ARK.

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ PSN SPOOFING ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΠΟΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ PSN ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ, θα το ψάξω. Πιστεύω πάντως ότι θα ήταν χρήσιμο να συμπληρωθούν στο αρχικό post οι λίγες οδηγίες που λείπουν ώστε να γίνει ο οδηγός υπερπλήρης και η διαδικασία απλή ακόμα και για τους πιο αρχάριους.

Εγώ ήμουν πιο άσχετος απο σένα πίστεψε με. O xaerialtwistx και τα υπόλοιπα παιδιά με τα ποστς τους, σε συνδυασμό με αρκετό googling με βοήθησαν στη διαδικασία. Το θέμα με το psvita/pstv hacking είναι οτι ενημερώνεται συνεχώς, και αρκετές διαδικασίες έχουν ενημερωθεί/απλοποιηθεί/τροποποιηθεί/καταργηθεί και γιαυτό πρέπει να ψάχνεσαι και λίγο μόνος σου. Ακόμα και έναν υπέρτατο οδηγο να φτιάξει κάποιος, μετά απο κάμποσο καιρό θα βγει κάποιο update, οπότε θα πρέπει να ενημερώνει το ποστ συνεχώς και δεν ξέρω πόσο δυνατό είναι αυτό. 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΕΚΔΟΣΗ 3.65 ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ARK.

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ PSN SPOOFING ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΠΟΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ PSN ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ.

Εγώ γιατι είχα την εντύπωση οτι η δυνατότητα για psn spoofing είχε καταργηθεί απο πριν? Για 3.60 με henkaku εννοώ. Εκτός αν αναφέρεσαι στην 3.63 χωρίς henkaku, αλλά με ark. 

Επι τη ευκαιρία να σε ρωτήσω, αν ήταν δυνατό ποτέ με 3.60 και henkaku, να συγχρονίζεις trophies στο account σου. Τώρα απίθανο μου φαίνεται, αλλά ρωτάω αν υπήρχε ποτέ αυτή η δυνατότητα. Επίσης, αν έχεις ακούσει τίποτα για banned accounts απο την Sony, απο άτομα που έκαναν αυτή την διαδικασία. Έχω κάνει δεύτερο ps account για το pstv για το adrenaline και θα ξενερώσω πολύ, αν υπήρχε τελικά δυνατότητα να χρησιμοποιήσω το κανονικό μου και να συγχρονίζονται εκεί τα trophies (χωρίς κίνδυνο ban ή ενημέρωσης firmware).

Δημοσ.

1) Εγώ ήμουν πιο άσχετος απο σένα πίστεψε με. O xaerialtwistx και τα υπόλοιπα παιδιά με τα ποστς τους, σε συνδυασμό με αρκετό googling με βοήθησαν στη διαδικασία. Το θέμα με το psvita/pstv hacking είναι οτι ενημερώνεται συνεχώς, και αρκετές διαδικασίες έχουν ενημερωθεί/απλοποιηθεί/τροποποιηθεί/καταργηθεί και γιαυτό πρέπει να ψάχνεσαι και λίγο μόνος σου. Ακόμα και έναν υπέρτατο οδηγο να φτιάξει κάποιος, μετά απο κάμποσο καιρό θα βγει κάποιο update, οπότε θα πρέπει να ενημερώνει το ποστ συνεχώς και δεν ξέρω πόσο δυνατό είναι αυτό. 

2) Εγώ γιατι είχα την εντύπωση οτι η δυνατότητα για psn spoofing είχε καταργηθεί απο πριν? Για 3.60 με henkaku εννοώ. Εκτός αν αναφέρεσαι στην 3.63 χωρίς henkaku, αλλά με ark. 

3) Επι τη ευκαιρία να σε ρωτήσω, αν ήταν δυνατό ποτέ με 3.60 και henkaku, να συγχρονίζεις trophies στο account σου. Τώρα απίθανο μου φαίνεται, αλλά ρωτάω αν υπήρχε ποτέ αυτή η δυνατότητα. Επίσης, αν έχεις ακούσει τίποτα για banned accounts απο την Sony, απο άτομα που έκαναν αυτή την διαδικασία. Έχω κάνει δεύτερο ps account για το pstv για το adrenaline και θα ξενερώσω πολύ, αν υπήρχε τελικά δυνατότητα να χρησιμοποιήσω το κανονικό μου και να συγχρονίζονται εκεί τα trophies (χωρίς κίνδυνο ban ή ενημέρωσης firmware).

1) Ο οδηγος γραφτηκε περιπου 24 ώρες αφού εμφανιστηκε η δυνατότητα να τρέχεις ένα φλασάκι σαν κάρτα μνήμης στο PSTV οπότε έγινε απλά μια πολύ σύντομη αναφορά σε αυτό και δεν συμπεριλήφθηκε σοβαρά στο αρχικό post. Απλοί χρήστες δεν μπορουν να κάνουν επεξεργασία το αρχικό post οπότε και δεν μπορω να συμπεριλάβω σημαντικές αλλαγές εκεί. Όπως όμως έχω ξαναπεί το αρχικό post σε βάζει απλά στο Henkaku, για οτιδήποτε έξτρα, θα πρέπει να ψάξετε / ρωτήσετε.

2) Το psn spoofing έχει επιστρέψει εδώ και σχεδόν ένα μήνα.

3) Είναι δυνατόν ακόμα και τώρα, μέχρι να χαθεί το spoofing.

Για ban δεν έχω διαβάσει τίποτα αλλά αν κάποιος χρήστης σε βάλει στο μάτι και σε κάνει report ποτέ δεν ξέρεις που θα καταλήξει. Χτες έβλεπα έναν στους φίλους μου να παίζει ένα παιχνίδι *********_PHYSICAL-ISO.

Δημοσ.

Παντως με εξαιρεση την υποστηριξη PS1 παιχνιδιων στο adrenaline εγω το εχω στησει, εχω κλεισει το wifi και δεν προκειται να ασχοληθω ξανα με online.

Εκτος και αν βγει κατι κοσμοιστορικο σε update. Απο την στιγμη που αυτη την στιγμη δουλευει αψογα δεν το πειραζω :)

Δημοσ.

Θυμάμαι οτι είχα κοιτάξει αρχικά και το ξανατσέκαρα τώρα, και η μόνη ρύθμιση που βγάζει είναι disc load speed. Ίσως δεν υποστηρίζεται 16:9 για τα psone games στο adrenaline sto pstv.

Η επιθυμία σου πραγματοποιείται σήμερα.

Δημοσ.

Ωραία νέα. Επομένως κατεβάζουμε τα αρχεία απο εδώ και τα βάζουμε στον φάκελο ux0:adrenaline, σωστα?

Πλέον, οι μόνοι λόγοι για να παίζει κανείς psx games στον retroarch είναι για multiplayer/coop με extra χειρηστήρια και η χρήση του δεξιού αναλογικού μοχλού και των R2/L2 buttons (αν και νομίζω μπορείς να τα ρυθμίσεις να αντιστοιχούν σε κάποια πλήκτρα του psp).

Δημοσ.

Ωραία νέα. Επομένως κατεβάζουμε τα αρχεία απο εδώ και τα βάζουμε στον φάκελο ux0:adrenaline, σωστα?

Πλέον, οι μόνοι λόγοι για να παίζει κανείς psx games στον retroarch είναι για multiplayer/coop με extra χειρηστήρια και η χρήση του δεξιού αναλογικού μοχλού και των R2/L2 buttons (αν και νομίζω μπορείς να τα ρυθμίσεις να αντιστοιχούν σε κάποια πλήκτρα του psp).

Διορθώνω το παραπάνω ποστ. Τελικά και multiplayer με 2o (ή παραπάνω) controller μπορείς να παίξεις στα psone games στον adrenaline και να χρησιμοποιήσεις τα R2,L2 (και υποθέτω και τον δεξί αναλογικό μοχλό). Απλά νομίζω,πρέπει να επιλέξετε το use ds3/ds4 controller στα settings.

Επίσης, πέρα απο την επιλογή fullscreen, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μερικά φίλτρα στην εικόνα, όπως στα psp games (μιλάω για το Pstv που μέχρι και χθες δεν γινόταν). Τέλος, τα pbp αρχεία έχουν μικρότερο μέγεθος από τα psx isos (bin,cue,img κλπ), που θέλουν οι emulators, όπως ο retroarch.

Επομένως πλέον δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιεί κάποιος τον retroarch για psone games στο psvita/pstv.

Δημοσ.

Έχει προστεθει και αυτοματο update για μελλοντικες κυκλοφοριες (αν και ο προγραμματιστης του ειπε πως θα κανει ενα διαλειμμα μερικων μηνων πριν επιστρεψει στο PSVita).

Βασικα υπαρχουν καποια παιχνιδια που δεν μπορει να παιξει το Adrenaline ενω το Retroarch μπορει (πχ Mortal Kombat Trilogy) αλλα ακομα και ετσι προτιμω αυτη την πολυ μικρη 'θυσια' λογο της πολυ καλυτερης εξομειωσης.

Οσο για τα PBP είναι επειδη μερικα εχουν τεραστια συμπιεση, θυμαμαι προ 7ετιας που ειχε παρουσιαστει εργαλειο για να μετατρεπεις τα παιχνιδια του PS1 σε PBP για το PSP και το Tekken 3 από 500mb με την μεγαλυτερη συμπιεση μου βγηκε λιγοτερο από 40mb! Αυτο βεβαια γινεται με το αναλογο αντιτιμο αφου καποια παιχνιδια με μεγαλη συμπιεση κολλανε σε σημεια και δεν συνεχιζουνε. (το Tekken 3 πάντως επαιζε αψογα!)

Δημοσ.

Το μοναδικό πρόβλημα που έχω συναντήσει μέχρι στιγμής στα psone games στον adrenaline, είναι οτι όταν χρησιμοποιείς τα αριστερό αναλογικό μοχλό (με assign left stick ή με analog mode) για την κίνηση έχει διακοπές, κάπως σαν να είναι σε turbo mode δηλαδή. Στην αρχή νόμιζα έφταιγε το γεγονός οτι ίσως τα συγκεκριμένα games δεν υποστήριζαν αναλογικό ούτε στο playstation , αλλά μόνο dpad (το analog mode δεν δουλευε σε αυτα-ήθελε asign left stick), αλλά μετα δοκίμασα τον analog mode στο Brave Fencer Musashi και πάλι έκανε διακοπές η κίνηση του χαρακτήρα. Στα Alundra 2, Crash Bandicoot 3 (και λόγικά και σε άλλα 3d games) από την άλλη, έχω ομαλή κίνηση με τον αριστερο μοχλό. Ίσως να διορθωθεί με κάποιο update.

Δημοσ.

Καλησπερα και απο μενα.

Επειδη διαβαζω και προσπαθω τοση ωρα κ δεν εχω καταφερει τιποτα θα κανω την ερωτηση μου.

Πηρα το pstv.

Εβαλα 3.60 custom firmware με dns server.

Εβαλα henkaku και το ετρεξα.

Κατεβασα και εγκατεστησα adrenaline το τελευταιο.

Εβαλα και ps1 game και το δοκιμασα.

Μεχρι εδω ολα καλα.

Και ρωταω.

Πως θα βαλω σε usb stick παιχνιδια και να μπορω να τα φορτωνω απο εκει???

Γτ το 1gb δεν φτανει ουτε για ζητω.

Εκανα format στικακι σε ext fat.

Με το vistasell το εκανα mount αλλα στο adrenaline δεν το βλεπει.

Τι κανω λαθος???

Δημοσ.

Χωρίς να είμαι και 100% σίγουρος το adrenaline κτλ ολα , θα πρεπει να τα βάλεις στο stick για να το βλεπει μια που εφόσον κάνεις mount αλλα και μετα την άλλη επιλογή για να το βλέπει σαν ux0:  έχω την εντύπωση οτι δεν μπορει να δει τον εσωτερικό χώρο του . Δηλαδή ...

5. Push Triangle and select "Mount uma0:"
6. Disconect, and reconnect USB when prompted
7. Push triangle, and select "Mount USB ux0:"

Για διάβασε και Link.png Site: εδώ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...